|
-
-
Fotoğraflar bana biraz Fotoşop gibi geldi :) Çok korktum :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun. -
Iktidar, hukumetin elinde onu millete karsi salladigi bir sopa ve hicbir sorumlulugu olmayan birseye donustu.
Insanlar sagduyunun yerine ideolojiyi gordugu icin, girdigi bu girdaptan cikamiyor. Sistem insanlari aptallastirmis. Ya korkudan susup kimse ses cikarmiyor, yada isimi, dostumu kaybetmeyim diye. Aslinda bataklikta yuzuyorlar, ani kirtarmak icin ses cikarmayip bu zilletin surmesine izin vermeleride yasadiklari felaketin uzamasina sebep oluyor.
Girdaptan eninde sonunda cikilacak, bu illede herkesin enkaz altinda kalip, kaybedecek birseyi olmadan yapilmasi yerine, hicbirsey kaybetmemislerin haflet uykusundan uyanip, baslarina felaket gelmeden bu girdaptan cikilmasi daha hayirlidir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
_____________________________ Life is about having fun.
-
Amerikalilar Natoyu neden kurdular biliyormusunuz?
Cevap: Rusyayi disarda, Almanyayi asagida ve Amerikayi ustte tutmak icin.
Bakin bakin ne anlatacagim. Daha gecen yila kadar salgin var diye ortaligi yikiyorlar, sozde canini cok dusundukleri vatandasin sokaga cikmasini yasakliyorlar, zaten batmis esnafi once saglik diyerek iflasa surukluyorlardi.
Salginda kac insan tam olarak hastalik sebebiyle hayatini kaybetti bilinmiyor ama bir gecede depremle 100bin insan kaybettik.
Isin garibi 20 yildir ulkeyi ayni hukumet yonetiyor yada yonetemiyor ve salginda tum ulkeyi eve kapatan iktidar depreme karsi 20 yildir hicbir profesyonel hazirlik yapmamis. Bunlar milletin parasini carcur etmekten baska bir ise yaramiyorlar.
Tüm insanlarin Hatay Mersin, Antalya, Kibrista ve cevre illerin sahillerinden uzak durmasi hatta o illerin terkedilmesi gerektigini yazmis bir Alman.
Tsunami olusacak diyor ve er yada gec ulkeyi su basacagini anlatiyor. Daha sonrada kutsal savas baslayacak demis.
Gelen Amerikan gemilerinin mevcut iktidari ve Meclisi halktan korumak icin geldigini yazmis.
Yazarin kim oldugunu yazamam, sifreli haberlesme kanalinda yaziyor bunlari. Sadece ongorulerinin ne derece dogru cikacagjni gormek icin buraya ekledim. Daha once yazdigi bazi seyler dogru ciktigi icin biraz urperdim dogrusu. Dedikleri umarim gerceklesmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 20 Şubat 2023; 22:34:37 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yönetimin, depreme karşı hiçbir donanım (hazırlık) yapmaması gelişigüzel değil, bilinçli olarak yapılmış bir eylem. Yönetim, halkın canını, gerçek mutluluğunu, gerçek sağlıgını hiçbir an düşünmez ki, depreme karşı donansın.
Depremin doğal yollarla oluştuğu da kesin değil. Kesin mi? Deprem ıs eli ile üretilebilir. 6.Şubat depremi sonrası ilk düşüncem o yöndeydi. Yer altında 130 bavul büyüklüğünde mekanik etkili nükleer düzenek koy, düğmeye bas, al sana 7.7'lik deprem. Fiziksel olarak deprem, ıs eliyle yapılabilir, bu bilgi heryerde geçmez. Onun dışında Türkiye yakın geçmişinde 2 büyük deprem (17.ağustos, 6.şubat) oluyor, ikisi de gecenin yarısı 3.15-4.15 arasında oluyor, rastlantıya bakın.
tüm yıkım, tüm bozulma, tüm uğursuzluklar da hep bu yönetim sırasında oluyor, rastlantıdır :) Yinelemiş olacagım :
Gezi Olayları,
Darbe,
Ağustos 2018 dolar krizi
Nisan 2020 pandemi (tüm ülke yönetimlerinin katıldığı tiyatro)
2022 enflasyonist dönem
hepsine alıştık, bitti derken. hoooop depremler başladı birden. Rastlantıya bakın ki, bu deprem sayesinde yönetim gücünü arttırdı. İnşaat ihaleleri, yeni yasalar (henüz medyaya verilmedi) yeni kısıtlamalar... Üni öğrencilerini kapattılar, nedenini kimse bilmiyor. Bence psikolojik baskı, yalnızlaştırma gibi amaçları olduğu gibi, "ben güçlüyüm her istediğimi yaparım" davranışı da var. Onun ötesinde Türkiyenin politik sınırları / demografik yapısını değiştirecek türde bir deprem,
Bu akşam Hatay'da 6.4 'lük bir deprem hemen ardından Afad "deniz 50cm yükselecek" açıklaması yapıyor. danışıklı, ön çalışmalı bir açıklama bu, belli. Anında yapıldı bu açıklama.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun.
-
Deniz hem Kibrista hem Ispanyada hemde Israilde yaklasik 1 metre cekilmis. Yalnizbu dedigim dünkü depremden önce olan bir durum. O kadar su nereye gitti? Birkac santim yükselse iklim felaketcileri insanlari eve kapamak icin bahane ederlerdi, 1metre cekilmis kiyidan.
_____________________________ -
Akdeniz 1 metre çekildi? Kaynak, belge, video?
Bu arada 15 Temmuz 'dan 1 hafta sonra herkesin normal yaşamına dönmesi gibi herkes normalde ilgilendiği konulara hobilere döndü. Evi ovada kurulu olanlar tepelere kurulu ev fiyatları çok artmış onu konuşuyorlar. Ancak bence bu depremin fiziksel yıkıcı sonuçlarından cok sosyal, ekonomik, sonuçları olacak. Akşam TV yine açık ATV kanalında Esra Erol ile konuğu şunun gibi bir nesler derken duydum "herkes kendine çeki düzen vermeli, tavizler vermeli... 120m2 2 banyolu rezidansta değil, 60m2 sağlam bir evde kalmalı " türünde nesler. Noluyoz lan anı yaşadım. Bir anda pandemi tiyatrosu dönemini anımsattı. Ekrana baktım badem bıyıklı bir tip bunları söyleyen. Yanında bi kadın vardı, o adamı düzeltti "tavizler vermek demeyelim de, öncelikleri yeniden belirlemek diyelim" dedi.
bir "truther" olarak benim bu söyleşide kulaklarım dikildi. laf arasında özel mesjlar veriliyor.
15 temmuz'dan 2 hafta sonraki dönem gibi. O dönemde de medyada bu gibi "ince gönderme" mesajlar dolaşıyordu. Önsezilerim, erken uyarı sistemim alarma geçmişti. 15 Temmuz sonrası bir gönderide "Türkiye için otoriter demokrası gerekli" gibi bir mesaj görmüştüm örneğin hiç unutmam. Otoriter? Demokrasi?
bence 6.şubat, 15 temmuz'a çok benzer bir şablon üzerinden ilerliyor. Bu bir "truther" bakış açısı.
İlginçtir benim bu bakış açımı paylaşan 1-2 kişi çıktı, çevremde :) Şu anda burada anlatamayacaım ölçüde uzun ön konuşmalardan sonra "bu depremler planlı biçimde yapıldı, kesin" dedim, sonra konuştuğum kişi "evet ben de öyle düşünüyorum" dedi! ancak sesini bayağı bir kısarak dedi, çevremizde pencereler var, "duyan olur" dedi. daha da başka bir nes demedi. ancak benle özdeş düşünüyor.buradan ufak bi soru: sence bu depremler %100 doğal mı? herhangi bir biçimde bir insan eli ile yapılma olasılığı hiç yok mu? zor soru değil mi, özellikle bu foruma GSM'ini verdiğini düşünürsek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun.
-
Nato'yu Amerikalılar kurdu ?
Günün şakası :)
İngiltere Finans
Vatikan Tapınma
Amerika Askeri
odak olacak biçimde planlayanlar kurdu NATO'yu :)
Onlar ki Çin'i üretim üssü olarak planladı, kurdu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun. -
Denizler kiyilardan yaklasik 80cm ile 1m arasi cekildi, Ispanyol arkadas ordada ayni sey oldugunu söyledi. Kibrista tanidigin varsa sorabilirsin. Internettede videolari var.
Esra Erolun misyonu nedir? Önce evlilik programlariyla sözde ahlakli ülkede ahlaksizligin ne dereceye ulastigini gösterdi. Sonrada daha önce evlendirdiklerini ayirmak icin programin icerigi degisti. Simdide evli insanlarin cocuklariyla baska adamlara kactigi programlari yapiyor, aslinda bunlari normallestirmeye calisiyor. Depremden sonra müteahhitligemi soyundu? Koca ülkede yeteri kadar alan var, insanlar neden kutu gibi evlerde yasasinlar? Yoksa asil amac yikilan yerlerde kurulacak Smart Cityler icinmi?
Türkiyede Demokrasi hicbirsekilde yoktur. Secimlerde insanlarin önüne sandik koymakla demokrasi olmuyor. Demokrasi ülkede yasayan herkesin sesine kulak veren saygi duyan. özgür basin ve biatci olmayan özgür bireylerin yasadigi ülkede kismen olur. Referandumdan sonra demokrasi bitmistir, ülkenin %51 i ülkenin kaderini degistirmis, bu bile demokratik degil, normalde en az %55 aranir böyle birsey icin.
Deprem dogalmi degilmi bunu bilemem, benim isimde degil. Ben depremden sonra yasananlara bakarim. Gördügüm kadariyla deprem iktidarin istahini kabartmis, orda kazancak cok rant var. Beton Imparatorlugu icin bulunmaz kumas. Insanlarin cesetleri halen daha enkaz altindayken iktidar dikmek istedigi betonlardan konusuyor. Insanlarin acisi, cenazeleri umurlarinda degil.
Imnsan eliyle bu derece siddetli bir deprem olusturulabilirmi orasini bilemem, benim dünyaya bakis acim hersey olabilirdir, bugün mumkun degilse yarin mumkundur. Ancak birtakim güclerin böyle herseye gücünün yettigini düsünmekte dogru degildir. Aslinda onlarin istedikleride insanlarin onlarin gucunun herseye yetecegini sanmalaridir. Oysa bircok seyi yapamiyorlar. Gecende adamin biri TV de uzaydan Titanyum mizrak atsak battigi yerde depreme neden olur dedi, butun bunar su ortamda tepkileri iktidarin uzerinden dis guclere cekmeye yarar. Sence ulkede yasana her felaketin sebebi dis guclermi?
Simdi biraz beyin firtinasi yapalim yada komplo teorileri üretelim.
öncelikle bu dünyada olan yasanan hersey bir illüzyondur sadece, insan aci cekme, agri, nefret, korku gibi temel duygularla bu illüzyona baglanip onu gereck sanmasi saglanmistir. Korkusunu yenemeyen ve acilari gercek sananlar yani hepimiz bunun disina cikamayiz. Bu illuzyonda yasananlar ise birtakim el yazmalari, sayilar ve sembollerle, bunlari gercekmis gibi insanlara algilatmalariyla ve onlarin bunlara verdigi önem ve odakla programlanmistir. Albert Einstein birzamanlar gelecekte savaslarin Atom bombalariyla olacagini söylemis ve insanlarin yuksek radyasyona maruz kalacagini belirtmisti. Ayni kisi Atomu bulan Bilimadami diye gecer. Atombombalari veya radyasayon yayici bombalar ve böyle savaslar olacak ama olacagi tarih daha önceden yazildigi ve insanlar o el yazmalarina göre hareket ettikleri icin olacaktir. Illede olacak diyemeiz ki insanlar yazilanlarin disina cikarsa ama durum pek öyle görünmüyor.
Bakin bircok yerde bahsi gecmez, ABD de kimyasal yuklu vagon kazalari oluyor bircok yerde ve havaya zehirli gaz yayiyorlar. Dünyada yasanan depremler sel felaketleri, tsunamiler, patlamalar vs. Insanlar daha önce planlandigi gibi dijital sisteme entegre edilmeye calisiylir, herseyin dijital oldugu ve hatta alacagin nefes icin bile borclu hissedecegin biryerde yasamaya mahkum olacaklar. Insanlari buna ikna etmek icin, disardaki havanin zehirli olmasi, disarsinin cok tehlikeli ve konforsuz olmasi gerekir. Kurulacak kapali sistem sehirlerde insanlar konfor duskunluklerinden köleligin en yuksek mertebesine cikacaklar. Yasli insanlarin ise yaramaz oldugu bilincinin asilandigi ve kapsullerde ötenazi yapacaklari bir sistem bu. Kullanilan hersey sadece kullanilacak, kimse birseye sahip olamayacak. Aldigin nefes icin vergi ödeyeceksin, bunu yapamazsan hayatindan vazgececeksin. Artik dogal ortamda yasamayacaksin, icinde buyuk teknolojiler barindiran bir hapishanede olacaksin. Isin kötü tarafida kimse kendisi olamayacak.
Bu kader degismezmi, degisir elbet. Insanlar toplu sekilde bu carpik sisteme giden yollara karsi gelirseler uyanirsalar degisir. Baska sekilde degil.
nijerya yönetimi geri adım atıp yeniden banknot paraya geçmiş (çok genel anlatım ile)
bu arada konu dışı'nda #istifa et konusunda gördüm, sen de yorum yapmışsın.
Hataylıların ev arsalarının ellerinden alınması olasılığı anlatılıyor. Gidişat korku verici esasında.
15 temmuz'da askeri / kamu kurumlarda çalışan yüzbinlerce kişinin işi / parası elinden alındı. Şimdi halkın arsası, evi elinden alınıyor.
15 temmuzla paralel gelişmeler...
15 temmuz sonrası türkiyenin araplaşması büyük hız kazandı. bu deprem sonrası daha da hız kazanacak gibi, ne yazık ki.
türkiye gözümüzün önünde araplaşıyor. bu net.
şimdi bilmece parçalarını birleştirelim:
Tayyip 2008'de BOP eşbaşkanıyım dedi.
Geçen 15 yılda Türkiye yüksek oranda araplaştı.
Buradan şu sonuç çıkar: BOP 'un amaçları kapsamında Türkiye'yi araplaştırmak var.
Bu tümüyle us yürüterek çıkan sonuç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 24 Şubat 2023; 0:25:2 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Insan eliyle bu derece siddetli bir deprem olusturulabilir mi orasını bilemem, Benim dünyaya bakis acim hersey olabilirdir, Bugün mumkun degilse yarin mumkundur.
Mini-Nuke Suitcase-Nuke Almanca deyimiyle "Kofferatombombe"
Deprem oluşturabilecek sistemler var, ancak kullanılması u.arası anlaşmalarla yasak. Yasak çok iyi değil mi ?
Gördügüm kadariyla deprem iktidarin istahini kabartmis, orda kazancak cok rant var. Beton Imparatorlugu icin bulunmaz kumas.
Şu işe bak ki, bu deprem en cok iktidar ile onun çevresindekilere yaradı. "olay kime yarar sağladı?" üzerinden gittiğimizde...
Malatya'da deprem bölgesinde gülüşerek dolaşan AKP'li bakanlar...
Malatya'da deprem bölgesinde bir evde konuk olan Maliye Bakanının mutluluktan gülme anı (fotografı gördüm şimdi bulamadım)
Adıyaman valisi, Mahmut Çuhadar deprem sonrası yardım isteyen vatandaşları gülerek izledi:
bana başka bir gülmeyi anımsattı. çakma darbe tiyatrosunda ülkenin suçsuz askerleri ölürken kıkır kıkır gülen bir adamları anımsattı, kimdi onlar?
-
Bak ben bu iktidari ve din istismari üzerinden herseyi nasil ticarete cevirdigini, ahlaksizligi insanlara nasil normallestirdigini yillardir söylerim. Benim cevremde yakinlarim benim bu elestirilerim yüzünden bana soguklar. Ben sürünün icindeki kara ördek gibi siritiyorum senin anlayacagin. Ben bir müslümanim, benim ögrendigim sekilde bu din sunu anlatiyor, konfordan mental ve psikolojik sagligina zarar veren herseyden uzak dur. Insanlarin söylemlerine degil eylemlerine bak! Ezberci olma hicbirzaman, önyargidan uzak dur. Allah yerine paraya güce ve otoriteye tüm bunlari elinde bulunduran insanlara tapma! Herzaman uyanik ol, isi ustasina ver, sizleri Allahla kandiranlarin pesinden gitme. Ben bunlari uyguluyorumda, ancak cevremdeki insanlarin genel profiline bakinca söyle birsey görüyorum:
Onlar sirf birakc ayet okudu diye, dua ve ibadet etmesini biliyor diye bu adama tapar olmuslar, hicbirsekilde onun eylemlerini yanlislarini sorgulamiyor bunlari dile getirincede onu nerden duydun okudun diye seni kafalarindaki önyargiya oturtup birtakim siyasi cevreleri destekledigin icin böyle dedigini ima etmeye calisiyorlar. O giderse din elden gider saniyorlar, farkinda degiller o oldugu icin iman elden gitti. Onun gücüne otoritesine hayranlar. Islami seklen yasiyorlar, cunku kim gelirse gelsin, kim giderse gitsin din elden gitmez, din denen sey senin icindedir, disardan onu kimse senden alamaz. Adam tüm isleri yakinlarina hizmetcisine yandasina vermis, bir olay olunca herkes bundan zarar görüyor. Türk insaninin ahlak ve islam anlayisi akillara zarar! Hepsi ezberciler, dinleri carpik siyasal islam olmus. Ben bir müslüman olarak inancsiz arkadaslarla daha iyi anlasiyorum cunku onlarda ben gibi sorguluyor, körü körüne birtakim seylere kanmiyorlar.
Bunlarin rant pesinde oldugu, enkaz altindakiler cikarilmadan hemen yeni binalar yapacagiz demelerinden belliydi. Ben bunlarin kabile Reisinin ilk TV ye cikmasinda yuzunde hicbir uzuntu belirtisi görmedim, adamin akli itibarinda, bina insasinda idi. Türkiyede inancli insanlar dinlerini anlasalar bunlari sorgularlar ve secimde bir secenek olarak dahi oy pusulasina sokmazlardi. Ama bizim insanlarimiz sucu ödüllendirirseler, cok daha felaket yasarlar. Bu iktidar halkin carpik düsüncesinin bir yansimasidir, bunun cezasinida bunlari iyi birseymis sanarak kendilerine verdikleri cezanin süresini uzatiyorlar. Ne yazikki kurunun yaninda yasta yaniyor.
Secimlere az kaldi, bakalim insanlar bu yasananlardan ders alip bunlari basindan savacaklarmi? Siyasetten birsey bekledigim yok, kim gelirse gelsin umrumda degil ama bunlarin yaptiklarinin bir karsiligi olmali.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt