Şimdi Ara

Günde Bir Bardak Şarap ya da Bira... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
7.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Brooklyn

quote:

Orjinalden alıntı: Shady

Şimdi araştırmayı yapan arkadaşlara şu soruyu yöneltmek istiyorum;

1)Bu testte kullanılan insanların 0dan-25 yaşına kadar aldıkları kalsiyum miktarları aynı mı?
    2)Test sırasında bu insanların aynı besinleri mi tüketti ?
    3)Deneklerin atalarının kemik yoğunlukları birbirine yakın mı? Sonuçta genetiksel verilerde bu testlerde önemlidir

3. soru için cevap basit. Rasgele seçilen deneklerde bahsettiğiniz değişken gözardı edilebilir çünkü zaten raskele seçim yapılmıstır, denek sayısı arttıkça toplumun ortalama kemik yoğunluğu değerini yakalama oranıda artar. Aynı şey 1. madde içinde geçerli. 2. maddeyi ise araştırmayı yapan bilim adamlarıda düşünebilmiştir herhalde.

• quote:

3. soru için cevap basit. Rasgele seçilen deneklerde bahsettiğiniz değişken gözardı edilebilir çünkü zaten raskele seçim yapılmıstır, denek sayısı arttıkça toplumun ortalama kemik yoğunluğu değerini yakalama oranıda artar. Aynı şey 1. madde içinde geçerli. 2. maddeyi ise araştırmayı yapan bilim adamlarıda düşünebilmiştir herhalde.

Belki 3.sorumdaki değişkenler ihmal edilebilir ancak 1.madde ihmal edilemez nitelikte olduğu açık..Bu tür testler uzun sürelerde yapılırsa gerçekçiliği kanıtlanır.Örneğin şu anda cep telefonlarının insanlar üzerindeki etkileri net olarak bilinmiyor.Şu anda çıkıp söylenenler sadece genellemelerden ibarettir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalok

O zaman dünyanın en uzun süre yaşayan insanlarının şarap içenlerden çıkması gerekiyordu.
    Ama tersine çoğunun ağzına şarap bile değmemiş kişiler en uzun süre yaşayanlar oluyor. Doğal yaşam tarzını benimseyenler daha doğrusu...

Kalp kirizinden ölüm oranı en düşük ülke fransa en fazla şarap tüketetilen ülkede Fransa.
  • quote:

Kalp kirizinden ölüm oranı en düşük ülke fransa en fazla şarap tüketetilen ülkede Fransa.

Şöyle birşey buldum;

USA -- 8,097,115 --- 293,655,4051
    Canada -- 896,356 -- 32,507,8742
    France -- 1,666,108 -- 60,424,2132
    Turkey -- 1,899,648 -- 68,893,9182
    Iran -- 1,861,301 -- 67,503,2052
    Saudi Arabia -- 711,285 -- 25,795,9382

Sanki senin dediğinle uyuşmuyor bu veriler ?

Ekleme:Benim eklediklerim kalp krizi geçirme oranıymış yeni farkettim ancak çok birşey değişeceğini düşünmüyorum verilerde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 23 Nisan 2009; 11:17:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: metete

Şarap yararlı olduğunu biliyordum da birayı bilmiyordum, ilginçmiş.

Saygılı1i, neden üzüm tercih edilsin

Çünkü alkolün yararlarından çok zararlarıda var ondan dedim. Yeryüzünde kemiklere iyi gelen bir çok yiyecek ve içecek varken zararlı olduğu kanıtlanmış alkol gibi bir içeceğe gerek yok demek istiyorum. Bu içkilerin bağımlılık yapma olasılıklarından tutun, kalp, damarlar ve diğer organlara verdiği hasarlara kadar bir çok sakıncalı yönü var. Ayrıca işin sosyal boyutları var. Bizi toplumumuzda gelir düzeyi düşük olup içki içmeden dolayı yuvası yıkılan, eşine şiddet uygulayan bir çok insan var. Ben bu merete zor başladım zor kurtuldum diyebilirim. İşin birde dini boyutları var o bölüme hiç girmeyelim, şimdi yeri değil. Sağlığa zararlı olduğunu biliyorum bu bana yetiyor. Bira içinde bu alttakilere benzer bir çok haber ve bulgu var.
    İmza: Saygılı1i

quote:

Neden modern zaman hastalıkları artıyor
    Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU

Besinlerin kompozisyonu da değişti. Eskisine oranla daha dengesiz besleniyoruz. Sadece şekeri, tuzu, yağı, unu değil, başka şeyleri de gereğinden çok tüketiyoruz. Alkol neredeyse sosyal içecek haline geldi. Öyle ki şarabın ana vatanı Fransa’da bile Ulusal Kanser Enstitüsü günde bir kadeh şarapla bile kanser riskinin yüzde dokuz arttığını kabul etmek zorunda kaldı. Bu enstitünün yayınladığı son broşürde, şarap dáhil her türlü alkolü düzenli olarak tüketmenin kanser riskini yüzde dokuz arttırdığı yazıyor.

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=11062066

quote:

Şarap en zararlı içki mi
    Şarap hakkındaki "sağlık teorileri"ne bir yenisi daha eklendi. Genellikle iki kadeh içmenin sağlığa yararlı olduğu söylenen şarabın beyne diğer alkollü içkilere oranla daha zararlı olduğu belirtildi.

Alman bilim adamlarının yaptığı ve Bild gazetesinde yer alan araştırmaya göre şarap, beynin hafıza ve yön bulma ile ilgili olan "hipokampus" kısmında hasar yapıyor. Ayrıca "hipokampus"un alkol kullanmayanlarda, alkol kullananlara göre yüzde 10 daha büyük olduğu da ortaya çıktı. Şarap yerine bira ve diğer alkollü içecekleri tüketenlerin beyinlerinde de "hipokampus" kısmının daha büyük olduğu belirlendi. Araştırmada alkolik ve sağlıklı bireylerin beyin taramaları incelendi. Deneye katılanlara ayrıca hangi içkileri tercih ettikleri de soruldu.
    http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=8490696

• quote:

"Öyle ki şarabın ana vatanı Fransa’da bile Ulusal Kanser Enstitüsü günde bir kadeh şarapla bile kanser riskinin yüzde dokuz arttığını kabul etmek zorunda kaldı. Bu enstitünün yayınladığı son broşürde, şarap dáhil her türlü alkolü düzenli olarak tüketmenin kanser riskini yüzde dokuz arttırdığı yazıyor."
    Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU
    http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=11062066

• Şarabın kalbe yararı olduğunu buymuştum , biranında böbrekle ilgili bazı sorunlara iyi geldiğini de ..

Fakat hepsinin bir sınırı olması gerektiği kanısındayım 'her şeyin fazlası zarar' ölçüsünde tüketilirse sorun olmayacağı kanaatindeyim .

İşin yine dini boyutu irdelenmeye çalışılmış bence dini olarak bir sakıncası yoktur tabii kendini kaybetmeyip etrafındakilere zarar vermediğin sürece bu geçerlidir öte yandan dinen sakıncalı bulunması muhtemelen alkol içen kişilerin sapkın zararlı davranışları olabilir şu muhakkaki genelde bu olay çok abartılıyor ağzına alkol deymesi dahi günah sayılıyor ilginç tabi herkes inandığını özgürce yaşaması konusunda serbesttir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _DIESEL_

Şarabın kalbe yararı olduğunu buymuştum , biranında böbrekle ilgili bazı sorunlara iyi geldiğini de ..

Fakat hepsinin bir sınırı olması gerektiği kanısındayım 'her şeyin fazlası zarar' ölçüsünde tüketilirse sorun olmayacağı kanaatindeyim .

İşin yine dini boyutu irdelenmeye çalışılmış bence dini olarak bir sakıncası yoktur tabii kendini kaybetmeyip etrafındakilere zarar vermediğin sürece bu geçerlidir öte yandan dinen sakıncalı bulunması muhtemelen alkol içen kişilerin sapkın zararlı davranışları olabilir şu muhakkaki genelde bu olay çok abartılıyor ağzına alkol deymesi dahi günah sayılıyor ilginç tabi herkes inandığını özgürce yaşaması konusunda serbesttir.

Kesinlikle, her şeyde olduğu gibi içmeninde bir sınırı olmalı. Yıllar önce dağılan ailelere bakıldığında bu dağılmanın en temel nedenlerinin başında aile içi geçimsizlik ve alkollü içkilere bağlı olaylar geliyordu. İçmek isteyen içer, ama bizim vatandaşımız içmenin sınırını bazen belirleyemiyor. Gelirinin çoğunu içkiye yatıranlar, içip içip ortalığı dağıtanlar, apartmanda-mahallede kavga çıkaranlar, bar-pavyon dağıtanlar, belindeki silahı çekip rastgele etrafa ateş edenler neler neler. Özellikle bastırılmış bir takım erkeksi duyguları alkol alınca ortaya çıkan ezik erkek tiplerimiz oluyor. Bazen bunlara rastlıyoruz. Kendine hiç güveni olmayan korkak bir insan alkol alınca bir de bakıyorsunuz aslan kesiliyor. Yakın arkadaşlrımın bir kaçında bunu görmüştüm. Şuurunu kaybedecek derecede sarhoş olunca komik durumlara düşüyorlar. Ne yaptığını bilmeden sağa sola bağırıp duruyorlar.

Dini yönüne hiç girmeyelim demiştim. Çünkü dini yönden sakıncalı. Kuranda, Tevratta ve hatta İNcilde bile buna dair ayetler var. İşin dini boyutunu irdeleyen ve açıklamaya çalışan hiç kimse yok galiba yanlış görmüşsünüz.

• Boşverin şarabı,birayı.Günde 5 şişe su için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eloko

Boşverin şarabı,birayı.Günde 5 şişe su için.

Her seyin fazlasi zarardir.Su bile!
    Bazi arkadaslar sarabin 1 bardak içilmesini bile tenkit etmisler.Veya kanserijen demisler.Unutmayinki yediginiz kirmizi et bile kanserijen unutmayin!Hele marmara ve karadenizden çikan baliklari yemek eminim 1 bardak saraptan daha fazla kanserijendir.Ihtiva ettigi civa,dioksin,metal parçaciklari yûzünden!!!
    Burasi bilim forumu,fakat bazi arkadaslar her seye din tarafindan bakiyor.Burasi din forumu degilki!Hem ulkemiz laik bir toplum.Din herkesin içinde kalmasi lazim.Baskalarina sadece kendi yaptigin din penceresinden bakmak herhalde hala toplumumuzun laik kavramini anlamadigini gôsteriyor.
    Ben bana 1 bardak sarabin kanimdaki hdl yani iyi kolesterolû yukselttigini söylemistim.Buda benim hayatimin uzamasina en bûyûk yardimcisi olmustur.1 bardak sarap ve omega 3 içeren balik yagi kapsülleri.Ikiside birbirini tamamlayip,kandaki iyi kolesterolü yukseltip,kötü kolesterolü dûsürdüler.Balik yagida kandaki trigliserid denen yagi.Ki hiç bir ilaç düsürememisti.
    Simdi sarap içmek kanserijen olabilir.Ama ben bir kalp hastasiyim.Zaten 3 kere kalp krizi geçirdim.Kandaki yag oranlari dengelendiginden beri 10 senedirde damarlarim bir daha tikanmadi.Simdi kalp hastasi olan birisi,sarap kanserijen diye sarap içmeyecekmi?Benim zaten en fazla 1 senelik ômrüm kalmisken(doktorlarin deyisiyle 10 sene evvel)Unutmamalisinizki içtiginiz her ilaç bile bir baska saglikli organinizin hastalanmasina sebep olur.Ama hayatinizin kurtulmasi için doktor bu ilaci size içirir!!!
    Sarap konusuna gelince,1 bardak sarap her gûn.1 gûn yarim sise diger gun 1 bardak ,baska bir gün hiç degil.
    Ayni ilaç gibi her gûn 1 bardak sarap.(iyi yillanmis bir sarap)
    Her gun 2 balik yagi kapsülû(omega 3)olani.Birde balik karacigeri yagi var bu degil.Turkiyede insanlar karistiriyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Saygılı1i

quote:

Şarabın kalbe yararı olduğunu buymuştum , biranında böbrekle ilgili bazı sorunlara iyi geldiğini de ..

Kesinlikle, her şeyde olduğu gibi içmeninde bir sınırı olmalı. Yıllar önce dağılan ailelere bakıldığında bu dağılmanın en temel nedenlerinin başında aile içi geçimsizlik ve alkollü içkilere bağlı olaylar geliyordu. İçmek isteyen içer, ama bizim vatandaşımız içmenin sınırını bazen belirleyemiyor. Gelirinin çoğunu içkiye yatıranlar, içip içip ortalığı dağıtanlar, apartmanda-mahallede kavga çıkaranlar, bar-pavyon dağıtanlar, belindeki silahı çekip rastgele etrafa ateş edenler neler neler. Özellikle bastırılmış bir takım erkeksi duyguları alkol alınca ortaya çıkan ezik erkek tiplerimiz oluyor. Bazen bunlara rastlıyoruz. Kendine hiç güveni olmayan korkak bir insan alkol alınca bir de bakıyorsunuz aslan kesiliyor. Yakın arkadaşlrımın bir kaçında bunu görmüştüm. Şuurunu kaybedecek derecede sarhoş olunca komik durumlara düşüyorlar. Ne yaptığını bilmeden sağa sola bağırıp duruyorlar.

Dini yönüne hiç girmeyelim demiştim. Çünkü dini yönden sakıncalı. Kuranda, Tevratta ve hatta İNcilde bile buna dair ayetler var. İşin dini boyutunu irdeleyen ve açıklamaya çalışan hiç kimse yok galiba yanlış görmüşsünüz.

quote:

Afiyet olsun. Doğru haklısınız kime ne.

BEN:

5-6 yıl önce: Johnny Walker Black Label FOREVER

şimdi:

Bilmem anlatabildimmi.

Benmi yanlış görmüşüm sizmi yanlış yazmışsınız , bırakın kelime oyunu oynamayı eğer bir şeyi savunuyorsanız adam gibi doğrularını veya yanlışlarını dolanmadan kelime oyunu yapmadan açık açık yazın..
    Bu yazınızda işin ahlaki yönüne değinmediğiniz kesin ne yani içenler dinsizdi içmeyenler dindarmı oluyor . Bir zamanlar şöyle yapardım da şimdi vahiy geldi kalbim nur doldu artık şuna buna tapıyorum içmiyorum bu ne demek kastettiğiniz dini yönü değilde nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DIESEL_ -- 23 Nisan 2009; 13:45:42 >

• Geçmiş olsun. Büyük sıkıntılar atlatmışsınız.
    (1) Evet haklısınız her şeyin fazlası zarar. Suyun bile.

(2) Şarap için kanserojen diyen ben değilim. Şarap memleketindeki Fransız bilim adamları diyor. Haberi hazırlayan profesör şarabın zararlarına dikkat çekmiş. Diğer habere bakılırsa Alman bilim adamlarıda hafızayla ilgili olan zararlarını keşfetmişler. Genel olarak şarap için zararlı diyorlar. Ekstrem durumlarda ise dediğiniz gibi hayatı kurtarma amacıyla şarap kullanılabiliyor. O anki yararları zararlarına göre tercih ediliyor. Düzenli olarak tüketmenin ise sakıncalı olduğu söyleniyor. Karadeniz balıkları konusundada haklısınız. Bu yüzden hamsi yiyemez olduk. Yalnız o balık yağı kapsüllerinin Karadeniz balıklarındanmı yoksa yurtdışındanmı geldiğini kestirmek zor. Buna dikkat etmişsinizdir herhalde. İnsanlar sorgulamadan alıyorlar.

(3)Dini yönle ilgili sözleriniz. Kendimi her şeye din tarafından görenler grubuna dahil etmedim. Yada _Diesel_ arkadaşımın dediği gibi işin dini yönünü irdeleme bölümüne girenlerden değilim. Bir arkadaşa yarı şaka yarı ciddi olarak Gif resimleri kullanarak neden içmediğimi anlattım. Sağlıklı biriysem ve inancım içmememi emrediyorsa içmem. Ama benim inancım gerekli durumlarda sağlık için hayatta kalmak için hemen her şeyi mümkün kılıyor. Alkol almayıda, domuz eti yemeyide, ve bir çok şey... Söz konusu insan hayatı olduğunda gerisi teferruattır gibi bir şey oluyor yani.

(4) Laiklik din işlerini devlet işlerinden ayırmak ve birbirine karıştırmamak demek. Bunu hepimiz biliyoruz. Vatandaşın laik olması gibi bir durum söz konusu değil. Laiklik bir sistem bir anlayış. Bunları tekrar hatırlatma gereksinimi hissettim. Tekrardan geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.

Orjinalden alıntı: 2000watts

Orjinalden alıntı: eloko

Her seyin fazlasi zarardir.Su bile! (1)
    Bazi arkadaslar sarabin 1 bardak içilmesini bile tenkit etmisler.Veya kanserijen (2) demisler.Unutmayinki yediginiz kirmizi et bile kanserijen unutmayin!Hele marmara ve karadenizden çikan baliklari yemek eminim 1 bardak saraptan daha fazla kanserijendir.Ihtiva ettigi civa,dioksin,metal parçaciklari yûzünden!!!
    Burasi bilim forumu,fakat bazi arkadaslar her seye din (3) tarafindan bakiyor.Burasi din forumu degilki!Hem ulkemiz laik bir toplum (4).Din herkesin içinde kalmasi lazim.Baskalarina sadece kendi yaptigin din penceresinden bakmak herhalde hala toplumumuzun laik kavramini (4) anlamadigini gôsteriyor.
    Ben bana 1 bardak sarabin kanimdaki hdl yani iyi kolesterolû yukselttigini söylemistim.Buda benim hayatimin uzamasina en bûyûk yardimcisi olmustur.1 bardak sarap ve omega 3 içeren balik yagi kapsülleri.Ikiside birbirini tamamlayip,kandaki iyi kolesterolü yukseltip,kötü kolesterolü dûsürdüler.Balik yagida kandaki trigliserid denen yagi.Ki hiç bir ilaç düsürememisti.
    Simdi sarap içmek kanserijen olabilir.Ama ben bir kalp hastasiyim.Zaten 3 kere kalp krizi geçirdim.Kandaki yag oranlari dengelendiginden beri 10 senedirde damarlarim bir daha tikanmadi.Simdi kalp hastasi olan birisi,sarap kanserijen diye sarap içmeyecekmi?Benim zaten en fazla 1 senelik ômrüm kalmisken(doktorlarin deyisiyle 10 sene evvel)Unutmamalisinizki içtiginiz her ilaç bile bir baska saglikli organinizin hastalanmasina sebep olur.Ama hayatinizin kurtulmasi için doktor bu ilaci size içirir!!!
    Sarap konusuna gelince,1 bardak sarap her gûn.1 gûn yarim sise diger gun 1 bardak ,baska bir gün hiç degil.
    Ayni ilaç gibi her gûn 1 bardak sarap.(iyi yillanmis bir sarap)
    Her gun 2 balik yagi kapsülû(omega 3)olani.Birde balik karacigeri yagi var bu degil.Turkiyede insanlar karistiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saygılı1i -- 23 Nisan 2009; 14:15:03 >

• quote:

Benmi yanlış görmüşüm sizmi yanlış yazmışsınız , bırakın kelime oyunu oynamayı eğer bir şeyi savunuyorsanız adam gibi doğrularını veya yanlışlarını dolanmadan kelime oyunu yapmadan açık açık yazın..
    Bu yazınızda işin ahlaki yönüne değinmediğiniz kesin ne yani içenler dinsizdi içmeyenler dindarmı oluyor . Bir zamanlar şöyle yapardım da şimdi vahiy geldi kalbim nur doldu artık şuna buna tapıyorum içmiyorum bu ne demek kastettiğiniz dini yönü değilde nedir?

Yukarıya bir bakın. Lütfen bakın. Sırayla... Şu alta koyduğum mesajınızdan önce konu içinde geçen bir tane bile işin dini bölümünü irdeleyen mesajım yok. Helen böyle bir irdeleme yapan mesajım bulunmuyor. İrdelemek kelimesini bilmediğinizi düşünüyorum. Ben sadece yukarıdaki bir mesajda son derece açık bir şekilde içimden gele gele geçirdiğim evreleri animasyon GIF resim dosyalarıyla yarı şaka yarı ciddi anlatmaya çalıştım, Kaotika arkadaşıma yanıt verdim. Ordaki iki tane gülücükten ve yukarıdaki Recep İvedik esprisine paralel yaptığım espriden şarabın dini yönden irdelenmesi başlığını çıkartabiliyorsanız hayal gücünüze hayran kalacağım.
    Esas kelime oyunu bu değilmidir? Yeri gelince savunacağım konuyu ilgili başlıkta savunurum. Yukarıda kaç defa ısrarla belirttim. İşin dini yönüne girmeyelim dedim, alkolün dinler açısından ne şekilde görüldüğünü anlatmadım. Oraları göremediğinizi düşünüyorum.

Bu alttaki mesajınızdan önce sadece bir tane din kelimesi geçiyor. NovariX arkadaşımızın yanıtlamaya değer bulmadığım ve hiç üstüme alınmadığım mesajı. Siz başka bir şeye kızmış olabilirmisiniz? Önceden yazdığım bir mesaja falanmı kızdınız acaba? Çünkü yorumlarınızda ön yargılı cümleler görüyorum. Böyle bir şey varsa açık açık söyleyin lütfen. Olabilir insanlık hali, evrim konusundaki mesajlarıma falan kızmış olabilirsiniz saygım var.

"Bence dini olarak bir sakıncası yoktur" dediniz, o bölümü düzeltme gereksinimi hissettim. Dinler "bence böyle" lerle işlerse o zaman bağnazlık ve yobazlık dediğimiz kavramlar vücuda gelip karşımıza canlı insanlar olarak çıkıyorlar. İncildede Tevrattada alkol alınmasına karşı olan ayetler vardı demiştim.

quote:

ce

• @ saygili

Önce
    Sonra
    Novarix için yorum yapmıyorum demişsiniz açıkçası bende sizin için aynı şeyi düşünmekteydim fakat sizinle ilgili düşüncelerimi açık açık paylaşmak isterim açık sözlüyümdür bazılar gibi dolandırmam sizinle ilgili düşüncelerimde bu yönde ;
    Alttaki Smiley iconun açılım 'pray' tapılan bir şeye dua etmek öncesinde içiyordun da ne oldu dua ettikten sonra bıraktın bu işleri dua ettiğin olgulara ters mi düştü Ben kitapları istediğim gibi okurum ve yorumlarım arapçada bildiğim için çoğu insandan daha iyi yorumlarım zaten tek düze mantığı yoktur kuranda bazı şeyler yorum gerektirir açıkçası bu gizliliği bende anlamış değilim ya neyse..
    Tüm yazılarınızda içten içe bir propoganda peşindesiniz fakat bunu açıktan yapmak yerine kelime oyunlarına başvuruyorsunuz her kesimden düşünceye saygım vardır artniyet gözetmediği sürece ne yazıkki sizin yazılarınızı dahi okumuyorum google'den kopyala - yapıştır nereye kadar ilginç olan ise hep belirli bir kesim tarafından alıntı yapıyorsunuz niyetiniz ortada bunu anlamak çok zor değil ...
    Haydi kolay gelsin bay saygılı

• Yanıtlmaya değer bulmamış..

Görürsem söylerim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saygılı1i

Şarap yerine neden fermantasyon geçirmemiş çürütülmemiş hali olan üzümü tercih etmiyoruz?

Bira kısmına hiç girmek istemiyorum. Birayı genel olarak belirli bir düzeyin altındaki insanlar tercih ediyor. Recep İvediğin Facebook için dediği gibi, amele işi. Su yerine bira içen arkadaşlarım vardı. Tadı çok kötü. Küçükken ilk ağzıma değdirildiğinde içim dışıma çıkar gibi olmuştu.

İmza: İçki konusunda saygılı olmakta zorlanan Saygılı1i

Almanya'nın %90'ı amele ozaman.Kişi başı yıllık bira tüketimi 120litre civarı.

Hayır amele işi değil,tercih meselesi.Herkesin kendi tercihi.Bira içilecek yerler var,viski içilecek yerler var.Tabi ucuz olması sebebiyle alt kesim de alkol ihtiyacını biradan karşılıyor ama bunun amelelikle kesinlikle alakası yok.

Belirli düzey demişken,Bulgaristan,Rusya,Çekoslovakya gibi ülkelerde Votka neredeyse su fiyatında ve haliyle alt kesim tarafından da çok tüketiliyor.
    Votka da bu mantıkla amele işi olursa amele olmadan sarhoş olmak mümkün olmayacak gibi sizin mantığınızla...

• "Anti-Aging Araştırma ve Eğitim Derneği Genel Sekreteri Dr. Hasan İnsel, karaüzüm ve çekirdeğini içeren tüm ekstreleri an­ti-aging önlemleri içinde öneriyor. Bir söyleşisinde şöyle söylü­yor: “Günde bir kadeh kırmızı şarap tavsiye ediyoruz. Kırmızı şarabın sağlık üzerinde etkisi büyük. Dünyada yeni besin pira­midinde artık her akşam bir kadeh kırmızı şarap var.” Anti-aging uzmanları karaüzümden yapılmış şurupları veya kara üzüm çekirdeğini kırarak yemeyi de tavsiye ediyorlar."
    http://www.evimizindoktoru.com/yaslanmaya-karsi-onlemler-anti-aging.html

• Aslında çok tartışmaya gerek yok bu konuyu.
    Kişisel tercihler neticesinde isteyen şarap içer, alkolünde az oranda alındığında vucuda sağladığı faydalardan yararlanır. Fakat çeşitli nedenlerle alkol tüketmek istemeyen kişilerde üzüm şurubu - suyu veya çeşitli özel üzüm karışımlı içecekleri tüketirler. Gıda konusunda çok birikimim olmasada okuduğum kadarıyla şaraba yakın etki yapabiliyormuş kara üzüm şuruplarıda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: destroyer39

Günde bir bardak şarap ya da bira kemikleri güçlendiriyor
    ANKA

Günde 1-2 birim bira ya da alkollü içki tüketen erkeklerde kemik yoğunluğunun, tüketmeyenlere göre yüzde 3-4 daha fazla olduğu belirlendi. Ilımlı alkol olarak adlandırılan 1-2 birimlik miktarlar ise, ortalama bir kadeh şarap ya da bir bardak biraya eş değer.
    Ilımlı alkol tüketen yaşlıların kemik mineral yoğunluğunun, tüketmeyenlere göre daha yüksek olduğu bildirildi. Çalışma Amerikan Klinik Beslenme Dergisi’nde yayınlandı. Çalışmada bin 289’u menapoz sonrası dönemde olan, bin 537 kadının; bin 182 erkeğin verileri kullanıldı. Araştırmacılar kişilerin alkollü içki alışkanlıkları ile kemik mineral yoğunluğu sonuçlarını analiz ettiler.

KADINLARDA 2’DEN FAZLASI KEMİK YOĞUNLUĞUNU ARTTIRIYOR-

Çalışmada günde 1-2 birim bira ya da alkollü içki tüketen erkeklerde kemik yoğunluğunun, tüketmeyenlere göre yüzde 3-4 daha fazla olduğu belirlendi. Benzer şekilde menapoz sonrası kadınlarda günde 2’den fazla alkollü içecek tüketmenin, içmeyenlere göre kemik mineral yoğunluğunda yüzde 5 ile 8’lik artışa yol açtığı görüldü.

Öte yandan, ılımlı alkol tüketiminin kemik mineral yoğunluğu üzerine olan olumlu etkisine karşın günde 2 birimden fazla alkol tüketen erkeklerin kemik yoğunluğunda, içmeyenlere göre yüzde 3 ile 5’lik düşüklük olduğu belirlendi.
    1-2 birimlik miktarlar ise şu şekilde değerlendirilebilir:

“Ortalama bir kadeh kırmızı ya da beyaz şarap veya bir kadeh şampanya 1.5 birim alkole eş değer. Ortalama bir bardak bira ise 1 ile 2 birim arasında alkole tekabül ediyor.

KANSER RİSKİNE DİKKAT

Ilımlı alkol tüketiminin kalp damar hastalığı ve kemik erimesi gibi hastalıklar üzerindeki olumlu etkisine karşın, kanser gelişimi riskini arttırabileceği belirtiliyor. Kişilerin alkol tüketimleri ve sağlıkları arasındaki ilişkinin, bireysel risklerini göz önüne alarak değerlendirilmesi öneriliyor.

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1086195&Date=22.04.2009&Kategori=yasam&b=Gunde%20bir%20bardak%20sarap%20ya%20da%20bira%20kemikleri%20guclendiriyor

bilmiyorum istatistik dersi aldiniz mi ,aldiysaniz "korelasyondan nedensellik cikarilamaz" dendigini bilirsiniz. secilen deneklerin hayat tarzlari tipatip ayni mi ki, bu tip bir sonuca varilmis? gunde ne kadar spor yapiyorlar? ne kadar protein , karbonhidrat tuketiyorlar? boy/kilo indexleri nedir?

nasil bir bilimsel arastirma sasirdim dogrusu...

• ya olayı dıne haram a cekmeyelım hemen.hem herseyın fazlası zarardır.
    ayrıca bır ınsan kendını kaybetmıyorsa nıye zarar olsunkı.bırakın adam gıbı ıcsın.

bende bırsey sorayım.bır kadeh sarap ıcsem hemen mıgdem eksıyor agrı gırıyoracaba neden?alkol kulturu yok denecek kadar az

bıra ıcmem ne ole sıdık gıbı sarı kopuk
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.