Şimdi Ara

günde 6 saatten az uyuyan arkadaşlar bakabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Boş Tren

hocam sizinki uyku bozukluğu tercih değil.

malesef hocam, ustte bi arkadas da yazmis ben bu dunyaya uyumaya mi geldim diye. ayni dusuncelerle zamaninda uyku saatini en aza indirdim sabahlara kadar oturmaya basladim. bu yaptiklarimin acisi yeni yeni cikiyor. salonda ogleden sonra uykuya dalmam 5 dk bile surmezken gece odamda saatleri buluyor. bu gece 2 de eve eldim, 12 saattir disardaydim, ufak miktar alkolluyum, bas ve bogaz agrisi var, agri kesici aldim ve yine 4 e dogru uyuyabildim, 9 olmadan kalktim. ben milletin boyle bi duzensizligi neden tercih etmek isteyecegini anlayamiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genellikle 6 saat veya daha az uyurum. Yetmiyor ancak uykum olsa bile yatağa yattığım gibi uyuyamıyorum. Aklımda hep düşünceler. 1.30 - 2'ye kadar yatakta telefonla uğraşıyorum. İnternette dolanırken kafam dağılıyor, gözlerim yoruluyor anca öyle uyuyabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 16 Şubat 2018; 10:9:28 >
  • Aurorax kullanıcısına yanıt
    hocam odada bir ışık kaynağı varsa yatmaya gitmeden 30 dk önce hepsini kapatın. ışık, melatonin yani uyku hormonunun salgılanmasını engeller.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 4-4.5 saat uyurum genelde. ara sıra okuldan geldiğimde 2 saat kestiririm.

• idealim 7 saat. 7 saat uyursam tam super geciyor gunum. Haftasonlari bazen 8-9 saate kdr uyusamda 7 saat sabittir.
  • Uykum geldimi yatarım saat farketmez
  • Sen uyumakmi istiyorsun uyumamakmi

• Uyku sorunu bende de var. Depresyondan dolayı olduğunu düşünüyorum. Ve hatta yataktan çıkamama hastalığı da var. Okul olmasa 12 saat uyuyabilirim. Bazen Boyle düzensiz olunca derslere de gidemiyorum, derslerden kalıyorum. Birkaç gündür 1 de yatıp 6 da kalkıyorum. 5 saat uyuyunca ertesi gün boyunca gözüm ağrıyor uykusuzluktan. Şu göz ağrısı olmasa günde 2 saat uykuya da razıyım. Önemli olan erken uyuyup erken kalkmak ve benim için ideal uykunun 6-7 saat diye düşünüyorum.

Uyku ile ilgili bilimsel bulduğum bir video
    YouTube
    ÇOK FAZLI UYKU - DAHA AZ UYUMAK ve VERİMLİ YAŞAMAK
    https://youtu.be/1vYBK8NgZBA

• t
  • valla az uyumak iyi degil. bizim okulda roketsandan gelip derse giren bi hoca var. gunde 5 saat uyuyormus. adamin hareketleri delirmis gibi. konusurken agzi bi seklillere giriyor gormeniz lazim. cumlede 10 kelime varsa 5ini soylerken guluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftaici genelde 4 - 5 saat uyuyorum. 12 saat boyunca is yerindeyim. Is yerinde eğer çok iş olmazsa kendimi tutamayip 1 dk lik ara sira dalıyormuşum videomu çekmişler

Ertesi gün tatilsede en fazla 7-8 saat falan uyuyorum.

Haftaiçi uykumu en azindan 6 saate cikarsam iyi olacak ama olmuyor hergun disari çıkmaya alışmışım eve erken gelemiyorum

• 17:30 dan 08:30 a kadar çalışıyorum, eve varıncada gece 5 e kadar felan uyumuyorum(uyuyamıyorum) 05:30 da felan yatıp 11 de felan uyanıp akşam 17:30 da yine işe geliyorum böyle devam ediyor. Uyku düzenim bozuldu.

• 17:00 - 07:30 arası çalışıyorum, 9:30 gibi yatıyorum 14:00 de kalkıyorum yemek yiyip spora gidiyorum falan fistan

not: işten geldiğim gün işe gitmiyorum yani haftada 3 gün çalışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KöfteSuyu -- 17 Şubat 2018; 1:42:29 >
  • Uyku her saat farklı bir verim gösterir,10-2 arasında uyursanız uyuduğunuz 4 saat lik uykunun verimi 8 saat yani %200 dür gece 2 den sonra uyku verimi %50 ye düşer,yani 2 de yatıp 10 da kalkan birisi 8 saat uyuduğunu zanneder ama bu uykunun verimi 4 saattir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boş Tren

hocam odada bir ışık kaynağı varsa yatmaya gitmeden 30 dk önce hepsini kapatın. ışık, melatonin yani uyku hormonunun salgılanmasını engeller.

isik da yok ki odada, perdelerim yesil oda zifiri karanlik oluyor ama uyku yine gelmiyor

• İşten anlayan biri benim sorumada cevap yazsın benim olayım şu gece en geç 12 den sonra uyuyunca istersem 20 saat uyuyayım gende zombi gibi oluyorum başım ağrıyor gözlerim yanıyor
  • Ben son 1 aydır falan uyuyamıyorum. Uyuyorum ama göstermelik yani gözüm kapalı sadece bilincim açık hep nedense ne saçma bişey anlayamadım

• fizyolojik olarak fazla uyumayanlar var. 3 saatlik uykuyla tüm gününü geçirebiliyor, bizden daha dinç oluyorlar. bu yapısal bir şey ve bizde olmuyor bence. 9 saat de uyusam 12 saatte uyusam uyurum.
  • Lisedeyken 4-5 saat uyurdum. Şuan 8-9 saat uyuyorum. Bu birazda ortamına göre değişiyor. Uyum sağlıyorsun otomatik olarak.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.