Şimdi Ara

Günde 5-6 saat Bilgisayar Başında Oturmak !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
12.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Direk konuya gireceğim Bilgisayar başında günlük ortalama 5-6 saat geçiririm , bu okul , sınav , arkadaş , gibi etkenlerle değişebiliyor , bu kadar bilgisayrla haşır neşir olmanın zararları nelerdir ? Gelecekte ne tür sorunlar açabilir ? bildiğiniz her bilgiyi yazabilirsiniz Herkes faydalansın .

• en fazla görülen
    gelişimini tamamlamadıysan , gözlerde bozulma, göz bozulmasına bağlı baş ağrıları
    oturuş biçimin yanlışsa veya hiç hareket etmiyosan bel boyun ağrıları
    fareyi tutarkan dirseğin havada kalıyorsa bilek ağrıları

pc harici sürende spor da yapmazsan
    koştuğunda çabuk yorulma, su altında nefes tutma süresinde azalma, eline biraz ağır birşey aldığında dizlerde ağrı vs.

nadiren başka sorunlarda çıkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keras -- 5 Şubat 2013; 23:40:07 >
  • Bulunsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görme bozukluklarına yol açabilir. Tavsiyem 1 saat takıldıktan sonra 15 dakika ara vermen.
  • 6 yıldır günde en az 8 saat bilgisayar başındayım keskin nişancı gibi gözlerim rocky gibi vucudum messi gibi bileklerim var
  • Ben 12 saat takılıyorum iş mecburiyeti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengiž

quote:

Orijinalden alıntı: Exvision

Görme bozukluklarına yol açabilir. Tavsiyem 1 saat takıldıktan sonra 15 dakika ara vermen.

2 yıldır günde 10 saat pc başındayım gözlerim hala sağlam.

3.yılın sonunda hayatın kaymaya baslamaz umarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En büyüğü gözlere . Eğer laptop kullanıyorsan kasık bölgende tutma yoksa kısırlık sorunu açar.
  • quote:

quote:

Görme bozukluklarına yol açabilir. Tavsiyem 1 saat takıldıktan sonra 15 dakika ara vermen.

14 yıl oldu

bilmiyorum artık bulanık görüyorum sanki
  • Görmeyle ilgili bir sorun oluştuğunu zannetmiyorum görme bozukluklarının tamamiyle genetik olduğunu düşünüyorum.
    Öte yandan işin cıvkını çıkartmamak lazım, bir kaç yıl önce sınava hazırlanırken bilgisayara giremiyordum doğal olarak. Dershaneden gelip biraz daha oturup ağzım açık yatağa düşüyodum zaten. Şubat tatili geldiğinde ise ...unu çıkartmak denen yönteme başvurmuştum. Dershaneden geriye kalan uyku saatlerinin bi kısmını bilgisayarda kullanıyordum, 3 saat uykuyla dershaneye gittiğim zamanlar oluyordu. 10. günden sonra sanırım o haberlerde gördüğümüz aşırı bilgisayarın karşısında durmaktan dolayı olan ölüme yaklaştığımı hissettim. Kafama sanki iki taraftan bastırıyorlar gibi hissediyordum ve kendimde değildim. Dikkatli olmak lazım uyku önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: Er.Ralp

quote:

quote:

14 yıl oldu

bende yaklaşık 14-15 yıl oldu son 6 aydır haddeli görmeye başladım doktora gittim 1 derece astigmat dedi :( pc göz bozmaz diyorlar ama illaki zararı vardır devamlı bir noktaya bakıyorsun
  • basur çıkabilir
  •  Günde 5-6 saat Bilgisayar Başında Oturmak !!!

İncide 22 saat online olduğumu bilirim Pc açıp bırakıp gitmişsindir demeyin, incide 5 dk bile etkisiz dursan oto çıkış yapıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: .LioN.

quote:

Orijinalden alıntı: Kelebek Avcısı

Günde 5-6 saat Bilgisayar Başında Oturmak !!!

İncide 22 saat online olduğumu bilirim Pc açıp bırakıp gitmişsindir demeyin, incide 5 dk bile etkisiz dursan oto çıkış yapıyor

Yuh benim rekor 11 saat : )

Geçen sene 15 tatilde Leyla & Mecnun izledim, sanırım 52 yada 53. bölümlerdeydi 1den başlayıp 53e kadar hepsini izledim. Yani 15 gün pc başındaydım sadece uyku-tuvalet ve yemek ihtiyaçları için kalktım

• quote:

Orijinalden alıntı: budavar

quote:

Orijinalden alıntı: Er.Ralp

quote:

quote:

14 yıl oldu

bende yaklaşık 14-15 yıl oldu son 6 aydır haddeli görmeye başladım doktora gittim 1 derece astigmat dedi :( pc göz bozmaz diyorlar ama illaki zararı vardır devamlı bir noktaya bakıyorsun

sabahları net
    geceye doğru netleme sorunu oluyor bende

• quote:

Orijinalden alıntı: turkmen58

Arkadaşlar Direk konuya gireceğim Bilgisayar başında günlük ortalama 5-6 saat geçiririm , bu okul , sınav , arkadaş , gibi etkenlerle değişebiliyor , bu kadar bilgisayrla haşır neşir olmanın zararları nelerdir ? Gelecekte ne tür sorunlar açabilir ? bildiğiniz her bilgiyi yazabilirsiniz Herkes faydalansın .

Sidik yarışına dönmüş bu.

Dostum sana söyliyim lise 1 de kendimi kapattım diziler filmler animeler felan min. günlük 10+ saat kalıyordum, ortalama 13-14 saat. Lise 1-2-3-4 böyle geçti bi baktım 94 kilo olmuşum. Asosyal bilgisayar da yaşayan yapay bir hayatım var. Benimkine internet bağımlılığı deniyor. 5-6 saatle bağımlı olunmuyor. Bağımlı olmak şöyle bir şey canın istese de istemese de bilgisayar da olmak istiyorsun.

Burda ki arkadaşlar uzun süre internette kalmayı bir şey zannetmişler ama ben söyliyim; onlar da bir gün farkedecekler.

Bana gelecek olursak ben 12.sınıfın sonunda farkedebildim. Ne mi oldu en güzel lise yıllarımı heba ettim. Doğru düzgün arkadaşlarımla dışarda gezip eğlenmedim. İnsanlarla konuşamaz hale geldim. Bunu farkettikten sonra bir yerden başlayıp düzeltmeye başladım. ilaç kullanmaya başladım(psikiyatri)

Kilo verdim 30 kilo civarında, kız arkadaşları edindim felan yinede tam olarak kurtulabilmiş değilim. Benden demesi sana uzak dur demiyorum. Sadece bilgisayarın seni yönetmesine izin verme. Bence ihtiyacın olmadıkça kullanma bile arkadaşların geldiğinde film izlersin oyun oynarsın en güzeli.

Umarım anlatabilmişimdir üstteki yorumlara benim durumumda biri gibi bakınca üzülüyor açıkçası önceden bunu farkedebilmeni dilerim.

• quote:

quote:

İnşallah ilerde ciddi bir sıkıntı yaşamazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatayım İşim gereği zaten sabah 9 akşam 7 10 saat stabil başındayım eve gelince yine başındayım 10 yıldır böyle asosyal değilim. Hala yaşıyorum
  • Biz bilgisayardan kalkmiyoz adam 5-6 saat fazla mi diyo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keras

en fazla görülen
    gelişimini tamamlamadıysan , gözlerde bozulma, göz bozulmasına bağlı baş ağrıları
    oturuş biçimin yanlışsa veya hiç hareket etmiyosan bel boyun ağrıları
    fareyi tutarkan dirseğin havada kalıyorsa bilek ağrıları

pc harici sürende spor da yapmazsan
    koştuğunda çabuk yorulma, su altında nefes tutma süresinde azalma, eline biraz ağır birşey aldığında dizlerde ağrı vs.

nadiren başka sorunlarda çıkabilir.

günde 4 saatten fazla pc de başındayım diğer seçenekler tamam da suyun altında 50-60 saniye kadar nefesimi tutabiliyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.