Şimdi Ara

Güncelleme Almayan SD Kart Girişi olmayan/olan Cihazlara 8.1 den Redstone / Creators Update Kurulumu Rehberi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
12
Favori
16.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia 1020 windows 10 kurmak istiyorum. Sorunları varmı kamerada problem yaratır mı. Alttaki linkte konuda nasıl yapmışlar anlamadım.



    https://forum.xda-developers.com/lumia-1020/general/windows-10-mobile-rom-version-1709-t3740862?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nayf kullanıcısına yanıt
    bende yükledim şu an baya iyi.. sürüm 1703 is sürümü:10.0.15063.909 da kaldı.. wp8.1 kadar hızlı yanıt vermiyor (ekrana basınca 1-2 sn lik gecikme var) ama çokta sıkıntı değil.. yükleniyor yazısı görmedim daha arada bir ana ekrana geçerken sürdürülüyor yazıyor 2-3 sn lik.. 10.0.15063.909 sürümü galiba şu an ki son güncelleme çünkü yüklerken sürüm 1703 2018/2 güncelleştirmesi yazıyordu.. güncellemeleri kontrol edince de telefonunuz güncel diyor.. bir de yeni windows 10 a geçiren arkadaşlar root işlemini windows 7 de yapsınlar.. windows 10 da bir türlü root yapmıyor.. yapsa dahi programı deploy etmiyor..
  • HTC 8x e olmuyor değil mi bu. Daha önce 925 e yapmıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar öncelikle herkese selamlar, saygılar..

    ben nokia lumia 1020 sahibiyim vE cihazımı hızı ve diğer bazı özelliklerinden ötürü çok sevsemde maalesef artık birçok uygulamayı kullanamaz oldum ve bulunduğum ilde (sivas) maalesef bu konuda bilgi sahibi bir servis vs yok..

    maalesef telefon yazılımları konusunda benimde teknik bilgim yok.. bu sebeple sizlere sormak istediğim şu.. benim gibi telefon yazılımları konusunda bilgi sahibi olmayanlara yardımcı olabilecek kimse yokmu? yada örneğin bu kouda beni yönlendirebileceğiniz bir servis yada benzeri yer?



    saygılarımla
  • wn 8 Denim kullanmaktayım hala. Burada paylaşılan win10'a geçmenin bana ne artıları olacak. Bu kadar kişi geçtiğine göre sebebi vardır diye düşündüm mesela marketi farklı mı benimkinden?
    instagram beta mı hala,
    daha farklı program ve oyunlar varmı,
    Facebook bizde yok artık tarayıcıdan giriyorum, win10'da varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: g_boz

    wn 8 Denim kullanmaktayım hala. Burada paylaşılan win10'a geçmenin bana ne artıları olacak. Bu kadar kişi geçtiğine göre sebebi vardır diye düşündüm mesela marketi farklı mı benimkinden?
    instagram beta mı hala,
    daha farklı program ve oyunlar varmı,
    Facebook bizde yok artık tarayıcıdan giriyorum, win10'da varmı?
    Forum bile boşalmış :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: g_boz

    wn 8 Denim kullanmaktayım hala. Burada paylaşılan win10'a geçmenin bana ne artıları olacak. Bu kadar kişi geçtiğine göre sebebi vardır diye düşündüm mesela marketi farklı mı benimkinden?
    instagram beta mı hala,
    daha farklı program ve oyunlar varmı,
    Facebook bizde yok artık tarayıcıdan giriyorum, win10'da varmı?
    Evet arkadaşım, Win10 mağazası ile, uygulama desteği ile çok daha farklı, artık beta olan pek uygulama kalmadı, telefonunuz destekliyorsa geçin derim ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serinaga S kullanıcısına yanıt
    925 kullanıyorum. Buradaki yöntemle geçenler var.
  • hala kullanılabılır mı çalısıyormu nu yöntem denedım gelmedı güncelleme
  • Benim lumia 925 i geçirmeyi denedim massstorage modu açamadım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme Almayan SD Kart Girişi olmayan/olan Cihazlara 8.1 den Redstone / Creators Update Kurulumu Rehberi

    kurulumda kaldım böyle yazıyor her şeyi de doğru yapıyorum 16gb beyaz 925 orjinal sürümleri indirip aldım wp10 klasörü açıp sizin dediğiniz linktekileri indirip attım (linktekileri orjinal inen sürümle kıyasladım aynı modeller) ffu dosyasını seçtim rm-892 klasörünü ve slb3 klasöründeki 925 bin'i seçtim olmadı böyle kalıyor
    Ürün Kodu: 059T620 üreticiHardwareModel
    https://www.youtube.com/watch?v=SWWh1kHOqOk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Kaktüs -- 1 Şubat 2019; 21:43:11 >




  • lumia 925 telefonumu burada anlatılanları uygulayıp lumia 830 gibi göstermeyi başardım; ancak güncelleme bir türlü gelmedi ve telefon güncel görünüyordu. Burada sorunun lumia 830 tanımlamasında olduğunu farkettim. birçok telefon modeli girdim telefona ama olmadı. en sonunda youtube'ta 8.1'den 10'a yükseltme videolarından birinin altındaki bir yorumda lumia 1520 için detaylı verilen verileri girdim ve oldu. lumia 1520'nin şu an en son sürümü olan 14393.2551 sürümüne yükselttim ve telefonu sıfırladım. şu an güzel bir şekilde kullanıyorum. aşağıda verdiğim verileri girdiğinizde insider ya da advisor ile bir işiniz olmuyor(zaten artık işe yaramıyorlar). doğrudan güncelleme geliyor ve yükseltiyorsunuz.

    önemli olan 8.1'den windows 10'a yükseltebilmek. Windows 10'dayken yapılacak işlemler daha kolay oluyor. lumia 1520'ye yükseltmeyi başarınca daha sonra redstone 2'yi falan alan telefona yükseltmeniz çok daha kolay olur.
    windows 10 telefon kullananlar üst versiyonlara çıkmak için burada anlatılanları uygulayabilir:https://forum.donanimhaber.com/guncelleme-almayan-cihazlara-redstone-3-kurulumu-rehber--119234123

    Benim 1520 yazılımıyla şu an için bir sorunum yok. ileride sorun çıkarsa windows 10 içerisinde olduğum için başka bir model adı girer ve sorunlarımı çözerim.

    Lumia 1520 için bunları değiştirin(kopyala yapıştır yapıyorum).
    PHONEFIRMWAREREVISION CHANGE IT TO 02540.00019.15236.45006

    PHONESOCVERSION CHANGE IT TO 8974

    PHONEMOBILEOPERATORDISPLAYNAME CHANGE TO CV GBIE (YOUR PHONE MIGHT NOT HAVE THIS KEY IF ITS MISSING JUST SKIP THIS ONE)

    PHONEMANUFACTURERMODELNAME CHANGE IT TO RM-937_eu_euro1_231

    PHONEMOBILEOPERATORNAME CHANGE IT TO 000-GB (YOUR PHONE MIGHT NOT HAVE THIS KEY IF ITS MISSING JUST SKIP THIS ONE)

    PHONEMODELNAME CHANGE IT TO Lumia 1520

    PHONEMANUFACTURER CHANGE IT TO NOKIA

    PHONEHARDWAREVARIANT CHANGE IT TO RM-937




    Önemli Edit: Bu işlemleri yapıp yükseltmeyi başardınız ve güncellemeleri yaptıktan sonra da telefonu sıfırlayıp kullanmaya başladınız diyelim...

    Başıma gelip de keşfettiğim bir durumu paylaşmak istiyorum.

    Önceden insiderla yükseltme yaptığım için, lumia 925'e insider desteği bittikten sonra telefonu Lumia 650 gibi gösterip telefonu sıfırlamıştım. Bir süre sonra gelen bir güncelleme yükledikten bir süre sonra Wifi'ye bağlanamaz olmuştum(çalışmıyordu). Bildirim ekranında da blutooth açık gibi yanıyordu seçili gibi ama aslında o da çalışmıyordu. Mobil etkin nokta da keza.

    neyse... o gün yazılımsal sandım ve düzeltemedim. telefonu ilk 8 işletim sistemine geri döndürdüm. wifi falan yine çalışmadı. Haliyle de 8.1'den windows 10 mobile'a yükseltme yapamadım(windows phone 8'de illa wifi istiyor güncelleme için). Derken bir süre eski şekilde kullandım telefon bozuldu gözüyle bakarak. 1 ay geçmedi sonra bir sabah bir uyandım bir baktım wifi falan her şey eskisi gibi çalışmaya başladı. sonra registry'den telefonu lumia 1520 gösterip yükseltmeyi başardığım. ve sıfırladım. telefonda lumia 1520 yazılımı yüklüydü ama özelliklerde lumia 925 özellikleri yazıyordu haliyle.

    Bir süre sonra wifi falan aynı şekilde yine gitti. çok şey denedim bu sefer. windows phone 8'e dönmeye niyetim yoktu.

    derken... denediğim bir yol bir süre sonra kendiliğinden işe yaradı.

    Lumia 1520 için güncellemeler gelmiyor artık bilindiği üzere destek bitti. bu son güncelleştirmede yazılıma bir şey eklenmiş olmalı diye düşünüyorum. ki bu eklenen şey yazılımla telefon modelinin farklılığında bu söylediğim sorunu çıkarıyor.

    Benimle aynı şeyi yaşamış arkadaşlar şunu denesin: telefonu ilk hangi model olarak gösterip yükselttiyseniz yeniden registry'den o şekilde ayarlayın. hemen düzelmeyecek. zırt pırt olmamak şartıyla telefonu farklı kombinasyonlarla yeniden başlatın.

    kombinasyonlardan kastım:
    - uçak modunda yeniden başlatmak
    - hücresel açıkken/ kapalıyken yeniden başlatmak
    - pil tasarrufu modu açıkken yeniden başlatmak
    - soft rest ile resetlemek
    gibi.

    arada sim için pin girmeden de açtıktan sonra da bunları deneyebilirsiniz.

    aradan 1 gün falan geçti uçak moduna telefonu alıp konumu vesaire kapattıktan sonra yeniden başlattım telefonu. bir baktım her şey düzeldi. şimdi bir sorun kalmadı.



    Umarım bu yöntem aynı sorunu yaşamış arkadaşlarda da işe yarar. İnternette hiçbir yerde buna bir çözüm bulamadım ben. tamamen kendim fark ettim.


    Bundan sonra sıfırlama yapsam da ilk yükseltirken kullandığım lumia 1520'nin değerlerini gireceğim ve o şekilde kullanacağım. siz 830, 650 ya da başka bir model ile yükselttiyseniz o şekilde yaparsınız.

    Bu çözümümle ilgili değişikler olursa burada editleyeceğim yeniden.

    son edit: telefonumun wifi ve bluetooth'unu uzun zamandır kullanamıyorum yeniden. sanırım donanımsal bir sıkıntısı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razielepic -- 22 Kasım 2019; 23:7:17 >




  • Hocam linkler ölmüş de rica etsem tazeleyebilir misin. Şimdiden teşekkür ediyorum.
  • hsnhsynisler H kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    Çok uzun zaman geçti, dosyalar artık bende yok; kaldı ki telefonu vereli 3 yıl oldu
  • Registry ne demek invert ne demek. Konuyu daha ayrıntılı olarak anlatabilir misiniz? Yüklememiz gerekenleri de yenileyebilir misiniz? Telim nokia lumia 920

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mafamafa3 M kullanıcısına yanıt
    Bu konu işini görecektir>>> https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-phone-8den-windows-mobile-10-guencelleme-rehberi.832402/
  • Teşekkürler zor da olsa yüklemeyi başardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama şimdi de, uygulamalar bu cihazla uyumlu değil diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mafamafa3

    Teşekkürler zor da olsa yüklemeyi başardım
    Nasıl yapabildin ve hangi linklerden indirme yaptın yazabilir misin? Bende denedim farklı yerlerden ama olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeasinin verdiği linkten oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.