Şimdi Ara

Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
8
Favori
17.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cihazıma bu yükleme yöntemi ile windows 10 10856 sürümünü yükleyip oradan 14393 sürümünü yükleyip sıfırladım şuan stabil çalışıyor sarz süreside fena değil teşekkürler aliens işlemleri teker teker ve doğru uygularsanız çalışıyor bi 2 sene daha gider artık telefon :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saygi56

    quote:

    Orijinalden alıntı: TMRT

    Evet arkadaşlar bir zamanlar Insider dahilinde olup resmi güncellemeyi almamış cihazlara (Örn 1020, 1320) şu an Windows 10 Mobile çalıştırıyorlarsa kolay bir Registy Hack işlemi ile Redstone ve Redstone 2 buildleri kurulabiliyor. Bununla ilgili çok soru geldi ve forumda bir konunun olmadığını gördüm.

    Yüklemeye geçersek burada iki kritik bir nokta var. İlki şu ki cihazın kesinlikle Windows 10 Mobile 10586 veya daha üstü bir sürümde olması gerekiyor. İkinci kritik nokta ise bu işlemi 512 MB RAM'li cihazlarda denemeyin.

    Uyarı : Cihazınız hali hazırda Windows 8.1 sürümündeyse W10'a nazaran daha zor bir Registry Hack yöntemi ile Windows 10'a geçmek için JUSTMAX arkadaşımızın rehberine göz atabilirsiniz. Konu Linki

    İndirilecek Programlar

    1-> Visual Studio WP SDK İndirme Linki

    2-> Root Tool İndirme Linki

    Yükleme Aşamaları

    1-> Telefonumuzda ayarlara giriyoruz ve arama çubuğuna "Geliştirici" yazıyoruz. Çıkan ayardaki seçeneklerden geliştirici modu'nu işaretleyerek telefonun geliştirici modunu aktif ediyoruz.

    Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

    2-> Telefonu kablo ile bilgisayara bağlıyoruz ardından yukarıdaki SDK'yı kurduktan sonra Windows Arama'ya Application Deployment yazarak çıkan uygulamayı açıyoruz.

    3-> Target - Device seçili olmalı, Browse butonundan indirdiğiniz Root Tool.xap dosyasını gösterelim ve ardından Deploy butonuna basalım.

    Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

    4-> Status : XAP Deployment Complete uyarısının ardından bilgisayarla işimiz kalmıyor. Telefona geçelim ve deploy ettiğimiz Root Tool uygulamasını çalıştıralım. Ayrıca 5.aşamaya atlayalım.

    Eğer program Deploy'a bastıktan sonra Error verdiyse telefonumuz kilitli demektir. Telefonun kilidini açmak için ;

    4A-> Windows arama'ya "Phone Developer Registration" yazıyoruz ve çıkan programı çalıştırıp telefon USB ile bilgisayara bağlıyken Register butonuna basıyoruz. Bu işlemin ardından anlatımın 2.aşamasına geri dönerek tekrar uygulamaya geçiyoruz.

    5-> Uygulamayı açtıktan sonra Yes, I Understand ! düğmesine basarak riskleri kabul ettikten sonra ana menüden For All Windows Device'ı seçip ilerliyoruz.

    Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

    6-> Şimdi önümüze telefonun kayıt defteri değerlerini değiştirebileceğimiz bir ekran gelecek. Bu kısım olayın en kritik aşaması. Bu ekranda bizi ilgilendiren kısımlar Registry Key ve Registry Value. Bu kısım biraz uzun olduğu için numaralandırılmış aşamaları sonlandırarak seri anlatıma geçiyorum.

    Evet arkadaşlar değiştirmemiz gereken 4 adet Registry Key var. Bunlar ;

    PhoneManufacturer: MicrosoftMDG
    PhoneManufacturerModelName: RM-974_1193
    PhoneModelName: Lumia 635
    PhoneHardwareVariant: RM-974


    Bu işlemleri yapmak için önce uygulamadaki Read butonuna basarak girdiğiniz Registry Key'i okutmanız gerekiyor. Örneğin PhoneManufacturer'ı Read yaptınız. Size Value olarak NOKIA verecek. NOKIA'yı siliyoruz ve MicrosoftMDG yazıyoruz. Ardından Write butonuna basarak bu değeri değiştirmiş olduk. Şimdi Registry Key'e PhoneManufacturerModelName yazarak Read diyoruz. Size telefonunuzun RM kodunu verecek. RM-974_1193 olarak Write yapıyoruz. Bu adımları 4 değer için de tek tek uygulamamız gerekiyor.

    Dikkat ! Telefonun standart değerlerini ekran görüntüsü ile kaydedelim ne olur ne olmaz.

    Lumia 1320 üzerinde değiştirilmiş değerlerin ekran görüntüleri aşağıdadır. Sol taraf Read sağ taraf Write yapılması gereken değerlerdir ;

    PhoneManufacturer

    Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber) Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

    PhoneManufacturerModelName

    Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber) Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

    PhoneModelName

    Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber) Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

    PhoneHardwareVariant

    Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber) Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

    Bütün değerleri değiştirdikten sonra Mağaza'dan Windows Insider'ı indirip Redstone 2 buildleri istiyorsak Fast'i, Redstone 1 buildleri istiyorsak Release Preview kanalını seçiyoruz. İşlemi başarılı şekilde yaptıysanız kanal seçiminize göre size Redstone 2 14905.1000 veya Redstone 1 14393.82 yapısını verecek. (Söz konusu buildler 19.08.2016 tarihindeki kanallarda bulunmaktadır. Tarih ilerledikçe piyasaya sürülen buildler ve kanallar değişecektir. Bunları takip etmeniz konuyu güncelleyemediğim zamanlarda size avantaj ve yanlış kanalı seçmemenizi sağlayacaktır.)

    İşlem bu kadar arkadaşlar. Biraz karmaşık görünse de toplamda 1 dakikayı almayacak basit bir hack işlemi. Konuyu bilinen bug'lar ve SSS ile sonlandırıyorum

    Bilinen Bug'lar

    1-) Batarya tükenmesine sebep olduğu için göz atma ekranı çalışmıyor.

    2-) Ekran parlaklığı otomatik mod haricinde ayarlanmıyor.

    3-) Microsoft'un mevcut build için yayınladığı bug listesi aynen geçerlidir.

    SSS

    1-) Telefonu resetlersem ne olur ?

    Telefon normal bir şekilde hangi yapıyı çalıştırıyorsa o yapıda sıfırlanır fakat girdiğiniz kayıt defteri değerleri de telefonunuzun standart değerlerine sıfırlanır ve güncelleme alamaz hale gelir. Yeniden güncelleme alabilmek için bu registry hack işlemini tekrar yapmanız gerekir.

    2-) Neden telefonu Lumia 635 olarak gösterdik ?

    Şimdilik test edilen en stabil sürüm bu. İlk önce bu yöntem Lumia 950XL kodları ile denendi fakat cihazlar açılışta boot ekranında NOKIA yazısı çıktığında reset döngüsüne girerek açılmadı.

    3-) Performans nasıl ?

    Ben bu yöntemi sadece Lumia 1320'de test edebildim. Sizi temin ederim ki 10586'dan daha iyi çalışıyor.

    Arkadaşlar son olarak bu yöntem hiç bir şekilde legal olmamakla beraber oluşacak olası hasarlardan şahsım sorumlu değildir. İyi günler hayırlı Redstone'lamalar dilerim.



    bende Lumia 1320 telefonuma
    LUMİA 1520
    PhoneManufacturer : MicrosoftMDG
    PhoneManufacturerModelName : RM-937_eu_euro1_231
    PhoneModelName : Lumia 1520
    PhoneHardwareVariant : RM-937

    yukarıdaki Lumia 1520 nin bilgilerini uyguladım ve gayet stabil olarak çalışıyor.
    not : sadece güncelleme yaparken (başka deneyecek kişilerde olmayabilir) 3 kez takıldı bende telefonu kapatıp açarak ilerlemesini sağladım.10.0.14.393.67 aldıktan sonra windows insiderden tekrar güncelledim şu anda 10.0.14.905.1000 güncellemesini gayet stabil olarak kullanıyorum.
    tüm bunları yaparken sağolsun TMRT arkadaşımız çok yardımcı oldu teşekkür ediyorum kendisine.saygılar

    not: TMRT arkadaşımızın anlatımını yapın ve verdiği programları kullanın.


    daha önce yukarıdaki uygulamaları yaptım hiçbir sorunla karşılaşmadan tüm güncellemeleri alarak şimdiye kadar kullandım.fakat son güncellemeden sonra windows güncellemesi lumia 1520 cihazlarada verilmemeye başladı bende tekrar yukarıdaki işlemleri uygulayarak lumia 1320 olan cihazıma lumia 640 XL lİTE kodlarını yükledim hiçbir sorunla karşılaşmadım son güncelleme olan 10.0.15204.0 yükledim 2 gündür çalışıyor.sorun yok.TMRT arkadaşımızın verdiği proglamlarla aşağıdaki LUMİA 640XL LİTE kodlarını kullandım.tüm sorumluluk yükleyecek arkadaşlara aittir.saygılar

    PhoneManufacturer: MicrosoftMDG
    PhoneManufacturerModelName: RM-1062_1032
    PhoneModelName: Lumia 640 XL LTE
    PhoneHardwareVariant: RM-1062@TMRT




  • saygi56 S kullanıcısına yanıt
    Paylaşım için teşekkürler, elinize sağlık. Kullandıkça görüşlerinizi yazmaya devam edin lütfen. Uzun vadeli kullanımda da sorun çıkartmaz ise herkese örnek olacaktır.
  • 5 gündür çalıştıryorum herhangi bir sorun yaşamadım.saygılar
  • saygi56 S kullanıcısına yanıt
    yaklaşık 1 aydır cihazı tüm güncellemeleri yükleyerek kullanıyorum herhangibir durum yok gayet stabil bir şekilde çalışıyor.
  • Deneyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gendrya -- 19 Mayıs 2017; 23:4:45 >
  • Konu RS3 almak isteyen 1520, 930 vs. kullanıcıları için güncellenmiştir.
  • Güzel bir anlatım olmuş 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @saygi56 telefon 640 xl kodlarıylamı hala? ve nasıl çalışıyor? bende lumia 1320 de 650 kodlarını kullandım çok nadirde olsa ekran donuyor kitleniyor,bazen aramalardada kitleniyor ekran..aramayı kapatamıyorum bu yüzden bazen.. sizdede oluyormu? teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @TMRT siz tüm kodları denedinizmi 1320 de? en iyi hangisinde çalışıyor? ayrıca instagramda canlı yayın yapabilmek mümkünmü ? teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayadres kullanıcısına yanıt
    en son sürüm sonu 158 olan sürüm yüklü bende şuan..cihazım 1320..gayet iyi çalışıyor..facebook ve messenger 2 gb rem istediği için çok yavaş açılıyor ama işimi görüyor..instagramda yavaş ama onlara nazaran daha hızlı..canlı yayın yapılmıyor malesef..
    easyscope uygulamasından yayınları izleyebiliyorum,yayın aratabiliyorum..reklamlarıda kaldırdılar uygulamada..tek sorun bazı yayınları izlerken ekran kararıyor aniden ve cihaz resetliyo kendini.. ayrıca cihazda önceden kitlenmeler yaşanıyordu ama bu son sürümde kitlenme olayı bitti..gayet memnunum..
  • merhaba. bu yöntem ile lumia 525e windows 10 yükleyebilirmiyiz ?
  • hareketliperde kullanıcısına yanıt
    lumia 525 cihazında 8.1 yüklüyse ve sd kart varsa telefonunda 8.1 den yükseltme yöntemini kullanarak yükseltirsin..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar konuya dahil olalım..en son hangi sürümü kullanıyorsunuz? performans nasıl? sorunlar neler falan filan lütfen yazalım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • An itibariyle sonu 248 olan sürümü denedim..dikkat çeken nokta facebook daha hızlı açılıyor..gayet stabil..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • az önce sonu 313 olan sürüme güncelledim..gayet iyi çalışıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 1511 sürümünü kullanıyorum telefonum 1320, 10586.107, Göz atma ekranı sorunsuz çalışıyor Bluetooth'da aynı şekilde sorunsuz ve parlaklık ayarıda sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Acayip ısınıyordu telefonu ama sıfırladım ve o sorunda ortadan kalktı daha üst sürümleri kullanıyordum hızlıydı ama saydığım bug'lar vardı bu sürümü tavsiye ederim..
  • 930 için güncellemek gerekir mi ?
    ne gibi artılar geliyor?
  • L925 cihazıma demin 635 gibi gösterip RS1 güncellemesi aldım ve ilk izlenimlerime göre bir sorun yok. Twitter redstone istiyor artık diye kullanılamaz hale gelmişti ben de artık yükseltme zamanı geldi diye düşünüp burada anlatılanları uyguladım ve işe yaradı; fakat bende jeton sonra düştü ki Twitter uygulaması RS2 istiyor :D

    Birkaç gün daha şu anki haliyle kullanıp sonra da RS2 güncellemesi alan bir cihaz yoluyla güncellemeyi almak istiyorum.

    RS2'yi alan cihazlardan özellik olarak L925'e en yakın L550 gibi görünüyor. Bu yüzden de cihazla ilgili burada anlatılan yerlerde kullanılabilecek bilgileri bir yerden edindim;

    Lumia 550
    PhoneHardwareVariant : RM-1127
    PhoneManufacturer : MicrosoftMDG
    PhoneManufacturerModelName : RM-1127_15206
    PhoneModelName : Lumia 550


    Daha önce telefonunu L550 gibi gösterip güncelleme alan ve memnun olan var mı? Var ise bunlar arasında L925'i bu şekilde güncelleyen var mı?

    İnternette çoğu kişi belli başlı 2-3 modele yöneldiği için L550 ile alakalı bir yorum göremedim şimdilik.

    Ayrıca burada yapılan temiz uygulama anlatımı için teşekkürler. Uygulayana kadar bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim :)

    L925 ile L550 yorumlarınızı bekliyorum. Sorun yok, stabil çalışıyor derseniz hemen geçerim L550'ye.
    Şimdiden teşekkürler :)

    Edit: Telefonumu L650 gibi göstererek RS2 güncellemesini aldım; fakat en son güncellemeyi almak istediğimde Error: 0x80070273 hatasını verdi. İnternette araştırdığımda yabancı bir forumda 920/925/1020 cihazlar için paylaşılmış bir çözüme denk geldim ve uyguladım. Güncelleme sorunumu çözdü ve en son güncellemeyi telefonuma yükleyebildim. Yükseltme sırasında OEMInput.xml dosyası zarar görebiliyormuş. Yabancı forumda yazılan yönlendirmelerden sonra ham haldeki kodlarda gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra aşağıda paylaşacaım kodları notpad'e yapıştırıp utf8 olarak xml formatında kaydettim ve telefonda phone\windows\imageupdate dizinine kopyaladım(var olanla değiştirdim). Sorun çözüldü; fakat bu sefer de güncellemeden sonra telefonun dili ingilizce ve Türkçe karışımı saçma bir şekle büründü. ayarlardan Language/dil kısmına girmek istediğimde açılmıyordu. Ben de telefonu sıfırladım. Sıfırladıktan sonra telefonun reg ayarları L925'e dönüyor bildiğiniz üzere ama telefon bu sefer windows 10 ile 8 karışımı bir şeye dönüştü uygulamalarla. Nokia'ya ait eski yazılımları temizledim ve telefonu yeniden L650 yaptım. Şimdi bir sorun yok. İlerleyen zamanda sorun çıkarsa bulduğum(bulursam) çözümle birlikte bu mesajımı editlerim yine.

    Yaptığım işlemlerin sırası
    1-https://msdn.microsoft.com/en-us/lib...(v=vs.85).aspx adresindeki "ProductionOEMInput.xml file" kodlarını kopyalayıp notepad'e attım ve gerekli düzenlemeleri yapıp utf8 olarak OEMInput.xml şeklinde kaydettim.(Az bir değişiklik gerekiyordu tr-TR ile dilleri ve ekran çözünürlüğü değiştirdim.)
    2- Telefonumda geliştirici modunu seçtim ve sonra interop tools'un appx'ini telefona kurdum ve full file system access'i aktif ettim.
    3- telefonu yeniden başlattım.
    4- Usb kablo ile pcye bağladım ve telefonun içerisine girdim. Standart klasörler dışında sistem dosyalarının da artık olduğunu göreceksiniz.
    5- phone\windows\imageupdate dizinine, önceden kaydettiğim OEMInput.xml dosyasını atmadan önce mevcut olan dosyayı önceden başka bir yere kaydettim önlem olarak. Sonra hazırladığım xml dosyasını var olanın üzerine kopyalayım, değiştirdim.
    6- artık RS2'nin çıkmış olan en son güncellemesini indirebildim :)

    Bu sorunu çözmede kullandığım yöntem için faydalandığım içerik burada:https://forum.xda-developers.com/windows-10-mobile/w10m-windows-update-issue-error-t3648683

    L925'ime koyduğum xml dosyasının içeriği şu şekilde(L925 ise telefonunuz bunu olduğu gibi alabilirsiniz-diğer modellerde deneme durumum olmadı)

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
    <OEMInput xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns="http://schemas.microsoft.com/embedded/2004/10/ImageUpdate">
    <Description>Test FFU generation for {SOC TYPE} with build number XXXXX</Description>
    <SOC>QC8960</SOC>
    <SV>{SV_NAME}</SV>
    <Device>{DEVICE_NAME}</Device>
    <ReleaseType>Test</ReleaseType>
    <BuildType>fre</BuildType>
    <SupportedLanguages>
    <UserInterface>
    <Language>tr-TR</Language>
    </UserInterface>
    <Keyboard>
    <Language>tr-TR</Language>
    </Keyboard>
    <Speech>
    <Language>tr-TR</Language>
    </Speech>
    </SupportedLanguages>
    <BootUILanguage>tr-TR</BootUILanguage>
    <BootLocale>tr-TR</BootLocale>
    <Resolutions>
    <Resolution>768x1280</Resolution>
    </Resolutions>
    <AdditionalFMs>
    <AdditionalFM>%WPDKCONTENTROOT%\FMFiles\MSOptionalFeatures.xml</AdditionalFM>
    <!-- Add OEM FM files here -->
    </AdditionalFMs>
    <Features>
    <Microsoft>
    <Feature>CODEINTEGRITY_TEST</Feature>
    <Feature>PRODUCTION_CORE</Feature>
    <Feature>BOOTKEYACTIONS_RETAIL</Feature>
    </Microsoft>
    <!-- Insert OEM\SOC features here
    <OEM>
    <Feature>xxx</Feature>
    </OEM>
    -->
    </Features>
    </OEMInput>

    Umarım benzer sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir. Takıldığınız bir yer olursa sorun, elimden geleni yaparım; fakat pek forum sayfasına girme durumum olmadığı için geç cevap verebilirim biraz.

    Tüm bu xml dosyasını değiştirme işlemi yerine telefonu en başından sıfırlamak da işe yarar diye düşünüyorum :)



    Önemli Edit: Bu işlemleri yapıp yükseltmeyi başardınız ve güncellemeleri yaptıktan sonra da telefonu sıfırlayıp kullanmaya başladınız diyelim...

    Başıma gelip de keşfettiğim bir durumu paylaşmak istiyorum.

    Önceden insiderla yükseltme yaptığım için, lumia 925'e insider desteği bittikten sonra telefonu Lumia 650 gibi gösterip telefonu sıfırlamıştım. Bir süre sonra gelen bir güncelleme yükledikten bir süre sonra Wifi'ye bağlanamaz olmuştum(çalışmıyordu). Bildirim ekranında da blutooth açık gibi yanıyordu seçili gibi ama aslında o da çalışmıyordu. Mobil etkin nokta da keza.

    neyse... o gün yazılımsal sandım ve düzeltemedim. telefonu ilk 8 işletim sistemine geri döndürdüm. wifi falan yine çalışmadı. Haliyle de 8.1'den windows 10 mobile'a yükseltme yapamadım(windows phone 8'de illa wifi istiyor güncelleme için). Derken bir süre eski şekilde kullandım telefon bozuldu gözüyle bakarak. 1 ay geçmedi sonra bir sabah bir uyandım bir baktım wifi falan her şey eskisi gibi çalışmaya başladı. sonra registry'den telefonu lumia 1520 gösterip yükseltmeyi başardığım. ve sıfırladım. telefonda lumia 1520 yazılımı yüklüydü ama özelliklerde lumia 925 özellikleri yazıyordu haliyle.

    Bir süre sonra wifi falan aynı şekilde yine gitti. çok şey denedim bu sefer. windows phone 8'e dönmeye niyetim yoktu.

    derken... denediğim bir yol bir süre sonra kendiliğinden işe yaradı.

    Lumia 1520 için güncellemeler gelmiyor artık bilindiği üzere destek bitti. bu son güncelleştirmede yazılıma bir şey eklenmiş olmalı diye düşünüyorum. ki bu eklenen şey yazılımla telefon modelinin farklılığında bu söylediğim sorunu çıkarıyor.

    Benimle aynı şeyi yaşamış arkadaşlar şunu denesin: telefonu ilk hangi model olarak gösterip yükselttiyseniz yeniden registry'den o şekilde ayarlayın. hemen düzelmeyecek. zırt pırt olmamak şartıyla telefonu farklı kombinasyonlarla yeniden başlatın.

    kombinasyonlardan kastım:
    - uçak modunda yeniden başlatmak
    - hücresel açıkken/ kapalıyken yeniden başlatmak
    - pil tasarrufu modu açıkken yeniden başlatmak
    - soft rest ile resetlemek
    gibi.

    arada sim için pin girmeden de açtıktan sonra da bunları deneyebilirsiniz.

    aradan 1 gün falan geçti uçak moduna telefonu alıp konumu vesaire kapattıktan sonra yeniden başlattım telefonu. bir baktım her şey düzeldi. şimdi bir sorun kalmadı.



    Umarım bu yöntem aynı sorunu yaşamış arkadaşlarda da işe yarar. İnternette hiçbir yerde buna bir çözüm bulamadım ben. tamamen kendim fark ettim.


    Bundan sonra sıfırlama yapsam da ilk yükseltirken kullandığım lumia 1520'nin değerlerini gireceğim ve o şekilde kullanacağım. siz 830, 650 ya da başka bir model ile yükselttiyseniz o şekilde yaparsınız.

    Bu çözümümle ilgili değişikler olursa burada editleyeceğim yeniden.


    son edit: Telefonumun wifi ve bluetooth'unu uzun zamandır kullanamıyorum yeniden. Sanırım donanımsal bir sıkıntısı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razielepic -- 22 Kasım 2019; 23:8:45 >




  • root tool dosyasının linkini yeniden verirmisiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.