Şimdi Ara

##Güncel Sistem Tavsiyeleri (Güncellendi 27.01.2008)## (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.372
Cevap
1
Favori
56.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ÖnceVatan

mustafa600

250YTL verilebiliyorsa Stacker'dan şaşmamak lazım.

enermax uber chakra da tercih edilebilir. hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın. ikisi de çok kaliteli kasalar. uber chakranın avantajı 25cm yan fanı bulunması.
  • silikon tabancası

UberChakra'nın video incelemesi DH'de var. Stacker tercih edilmeli.
  • güzel calisma. sistem tavsiyeleri kısmının emekcilerinden olan OErdem den beklenen klasta bir hareket.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreDD1903 -- 22 Kasım 2007; 12:10:20 >
  • Arkadaşlar öncelikle böyle güzel bir çalışma hazırladığı için OErdem arkadaşıma ve tabii ki buraya katkıda bulunan herkese tek tek teşekkür ederim. Benim gibi 6 yıldır aynı bilgisayarı kullanan ve gelişmelerden oldukça uzak kalmış birisi için oldukça faydalı bir konu olmuş. Söylediğim gibi 6 yıldır aynı bilgisayarı kullanıyorum ve artık bilgisayarım ne yazık ki isteklerime cevap veremez oldu, ben de yeni bir sistem toplamaya karar verdim. Birkaç gündür burada açılan konuları ve verilen bilgileri takip ederek kendimce birşeyler oluşturmaya karar verdim ancak herkes gibi benim de kararsız kaldığım birkaç nokta var ve bunları size danışmak istiyorum. İki tane sistem alternatifi oluşturdum sizce bunlardan hangisini tercih edersem yine en azından 3-4 yıl sıkıntısız idare edebilirim. Belirtmek istediğim bir nokta daha var ben O/C yapan biri değilim, anlamam da zaten kullanacağım sistem tamamen internette dolaşmak, oyun oynamak ( ki buradan kastım son çıkan oyunlarda iyi bir performans alabilmek ) ve arada sırada film izlemek amacını taşıyor.

Sistem 1:

INTEL E6750 C2D 2.66 GHZ
    ASUS P5K-E Wi-Fi
    KINGSTON HYPERX - 2 GB DUAL DDR2 800 X 2 ADET
    SEAGATE - 500 GB SATA2 16 MB NCQ
    MSI - NX8800GT-T2D512E OC
    SAMSUNG - SH-S203B
    AOPEN - NOUVEAU A07 BLACK

Sistem 2:

INTEL E6750 C2D 2.66 GHZ
    GIGABYTE - P35-DS3R
    OCZ - 2x1 GB DUAL DDR2 800 PLATINUM 2 x 2 ADET
    SEAGATE - 500 GB SATA2 16 MB NCQ
    ZOTAC GeFORCE 8800GT 512MB
    SAMSUNG - SH-S203B
    LİAN Lİ PC007

Bu iki sistem de KDV dahil yaklaşık 1600-1700$ civarlarında rakamlara geliyor. Elimde Philips 190X6FB lcd monitör olduğu için monitöre ihtiyacım yok. Bu sistemler için sormak istediğim birkaç soru var;

1- Anakartların ikisi de X38 oluyor mu? Eğer oluyorsa Asus mu daha iyidir yoksa Gigabyte mı?
    2- Kingston ile OCZ arasında fiyat olarak biraz fark var sizce Kingston almaya değer mi?
    3- Kasa konusu oldukça kafamı karıştırıyor, öneriniz nedir? Bu kasalar ne kadar süre sessiz bir şekilde iş görür?
    4- Bu sistemlere güç kaynağı almama gerek olur mu?
    5- Ekran kartının markası çok önemli midir?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın, ama ben sık sık bilgisayar alan biri değilim ve bilgisayarı da update etmem pek o yüzden aldığım zaman uzun süre beni götürsün isterim. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlar çok teşekkür ederim.

Sevgiler, saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

Q6600
    X38 DQ6
    Msi 8800gt 512mb
    Ocz platinum2

önerin için teşekkür ederim sistemi aldım yanlız msi 8600 gts aldım 8800 gt ler pahalı geldi:)
  • evraks

2. sistemi tavsiye ederim.

2. sistemdeki kasa (Lian Li) fiyat-performans olarak iyi bir kasa. Güç kaynaksız satılıyor. FSP BlueStorm II 500W satın alırsan güzel bir ikili (kasa-guc kaynagı) olacaklardır. İleride belki hızaşırtma dahi yaparsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: billythekidd

quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

Q6600
    X38 DQ6
    Msi 8800gt 512mb
    Ocz platinum2

önerin için teşekkür ederim sistemi aldım yanlız msi 8600 gts aldım 8800 gt ler pahalı geldi:)

oyun oynayacaksanız 8600gts yanlış bir seçim olmuş. burayı incelemenizi öneririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÖnceVatan

silikon tabancası

UberChakra'nın video incelemesi DH'de var. Stacker tercih edilmeli.

o incelemeyi izledim. kasanın tek eksiği hdd yerleşimleri konusunda sıkıntı var. bu kasaya merakı olan herkesin izlemesi gerekir. dh video inceleme bölümünde bulabilirsiniz.
  • @billythekidd
    hayırlı olsun, ilerde daha iyi bir ekran kartı ile değişim yaparsınız nasıl olsa, güle güle kullanın
    @evraks
    rica ederiz
    kesinlikle ikinci sistem, @ÖnceVatan üstadıma katılıyorum
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim. Son birkaç sorum daha var, ikinci sistem ile birinci arasında değiştirilmesi gereken bir parça var mı sizce..? Mesela Asus anakart mı iyidir yoksa Gigabyte yeterli olur mu..?? Kasa konusunda da henüz net karar veremedim açıkçası; ilk sistemin kasası mı yoksa Lian mı bilemiyorum..? Yani kısacası benim kararlı olduğum işlemci ve hdd bunun dışındakileri hala netleştirmiş değilim..?? Bir de takıldığım bir nokta daha var sisteme 4GB ram koyduğum zaman Vista 64 bit almam gerekiyor sanırsam, 64bit ile 32bit arasında çok fiyat farkı olur mu acaba..?? Tekrar yardımlarınız için teşekkürler..

Sevgiler, saygılar...
  • 800 850 ytl bütçe ile PCye 4 parça eklicem
    Anakart işlemci ram ve ekran kartı.
    ASUS - TA9A1 kasaya sahibim 350w lık.

Asus p4p800
    p4 3.0
    MSI 6600gt
    1024 twinmos ddr400

bunlar şu anki pc min , değiştirmek üzere olduğum parçaları.
    yerlerine , öyle parçalar söyleyinki , şuanki oyunlarda AA açayım full grafik açabileyim :))

Önümde işlemci için e4500 e6750 var
    ekran kartı için 8600gt sonic+ 8800gt var
    ram için 2x1 gb yada 2x2 gb var
    anakart için ise SLI ve ddr3 destekli bi anakart yada normal ddr2 tek ekran kartı destekli bi anakart var.

bunlardan karma bişey cıkartabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evoo -- 23 Kasım 2007; 1:45:39 >
  • @evraks
    gigabyte anakartlar açıkcası intel de asustan çok daha iyi...
    ilk sistemde kingston bellek ve kasa iyi değil bana göre anakart zaten gigabyte tercih edilmeli...
    32bit ile 2.75gb kullanabilirsiniz, 64bit hala tam olarak desteklenmiyor ne yazıkki sıkıntı çıkabilir...

@Evoo
    ne yazıkki 350watt lık güç kaynağı ve soğutması yetersiz kalabilicek asus kasa ile sıkıntı yaşayabilirsiniz 8800gt de
    bellek için ocz platinum2 öneririm iyi fiyat verebilicek iki yer biliyorum...
    sli verimsiz bir teknoloji ve uygulama desteksiz olduğu için için bence tercih dışı kalmalı, ddr3 belleklere hala bence çok var aynı hızlarda ddr2ler daha iyi hala

e6750
    ocz platinum 2
    msi 8800gt oc
    aslında p45lerin tarihi belli olsa bekleyin derdim ama pciex2.0 dan yararlanmak için (yaklaşık %5 ve 20% farkediyor)
    x38 dq6 gibi bir anakart ama ne yazıkki anakart pahalı olucaktır bu yüzden p35 ds3

• Sisteme son olarak şu şekli verdim;

INTEL E6750 C2D 2,66GHZ
    GIGABYTE P35-DS3R
    OCZ 2X1GB DUAL DDR2 800 PLATINUM2 X 2 (4GB)
    SEAGATE 500GB SATA2 16MB NCQ
    ZOTAC GeFORCE 8800GT 512MB
    SAMSUNG SH-S203B
    LIAN Li 007
    WINDOWS VISTA HOME PREMIUM 64BIT

Son olarak tekrar bişey sormak istiyorum, kusura bakmayın kafanızı çok şişirdim. Ben bilgisayarın sessiz çalışmasını istiyorum, anakartta, ekran kartında ve psu da birer tane fan var bunların dışında herhangi bir fan koymasam bilgisayarı zorlar mıyım..?? Kesinlikle O/C yapmak gibi bir düşüncem yok bu yüzden anakart ve ekran kartının dışında kasaya güzel bir psu alarak bu işi çözmek mümkün müdür ve hangi psu yu tavsiye edersiniz..?? Bir de Vista 64bit te sorun çıkıyor demişsiniz, nasıl bir problem acaba çok sıkıntı çeker miyim..?? Tekrar yardımlarınız için çok teşekkür ederim sanırım önümüzdeki hafta bu konuyu çözüme kavuşturacağım, bir de izmirde uygun fiyatlarla satan bir yer bulursam tamamdır..

Sevgiler, saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evraks -- 23 Kasım 2007; 12:10:18 >

• evraks

Sistem harika olmuş, hızaşırtma (oc) yapmayacaksan anakartı Gigabyte P35 S3 alabilirsin.

K@sada 2x12cm ve 1x25cm fan olacak.

(Sanırım lian li 1x25 + 1x12cm ile geliyor, 1fan ilavede fayda var)

Güc kaynağı olarak FSP 400W alman yeterlidir. Bütçe müsaitse 500,600W Allah ne verdiyse..

düzenleme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖnceVatan -- 23 Kasım 2007; 12:26:12 >
  • 64 bit ile bazı uygulamalar çalışmayabiliyor sıkıntı budur...
    12cm lik fanlar pek ses yapmaz, benim kasamda, güç kaynağının 12 liği dahil 5 tane, 1 tane 8 cm lik, q6600 ün iğrenç kendi fanı ve hd2900xt gibi bir ses canavarı var, ama çokta kafa ütülemiyor...
  • merhaba arkadaşlar bana ıntel bı sıstem onerırmısınız acaba

cpu,mainboard,ram,hdd,vga

fiyat aralıgı 350 - 500 ytl
    saygılar.
  • hehe Kasa uzmanı Fatih :)

Askere gitmeden Gelelim bir araya inceden inceye

• merhaba arkadaslar yukarıda gordugunuz MSI K8N NEO2 PLATINUM anakartına sahıbım amd 64 3000+ işlemcim vede 512 twinmos 400 mhz ram a sahıbım

şu ;http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=328 hdd alsam benım bılgısayarıma uyumlu olurmu ?

girişi flan benım anakartım ıcın uyumlu.yardımcı olursanız sevınırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fletch -- 24 Kasım 2007; 17:33:05 >

• @Fletch
    konunun ilk mesajında sisteminiz hazır...
    anakart konusunda o hdd büyük ihtimalle uyumlu olacaktır

@Arda
    evet Fatih hocam gitmeden gene buluşalım
  • arkadaşlar merhabalar herkese iyi akşamlar ben yeni pc alıyorumda şöle 1 sistem düşündüm sizin yorumlarınızı almak istedim bazı arkadaşlar ekran kartım hakkında hantal dediler =) genede tamamen bakın ricam olur.saygılar

SAPPHIRE PURE ELEMENT HDMI SOKET 940 (AM2) AMD ANAKART (PE-AM2RS690MH)

Ekran Kartı : ATI Radeon X1250
    • X700 çekirdeğine sahip güçlü 3D işlemci
    • 1 adet analog D-Sub ve 1 adet HDMI göntü çıkışı
    • Donanımsal MPEG2 DVD Hızlandırma
    • Kompozit ve S-Video TV çıkışı, PAL-NTSC Desteği
    • Entegre 24-bit 400MHz RAMDAC
    • Entegre HDMI/HDCP HDTV Desteği – 1280x720
    • AVIVO ile 10bit Görüntü Çıkışı – 1 Milyar Renk Desteği

AMD ATHLON 64 X2 DUAL 6000+ 3.0GHz (SOKET 940) KUTULU İŞLEMCİ ADX6000CZBOX

3.0 ghz çift çekirdekli işlemci

• Chipset : AMD 690G + SB600
    • Soket : 940 – AM2
    • Cpu Desteği : AMD Athlon 64/64FX/64X2, 2GHT/s FSB
    • Bellek Desteği : 8 GB DDR2 800MHz Dual Channel – 4 DDR2 Bellek Slotu

• Ses : Realtek ALC880 8-Kanal Azalia HD
    • Eternet : Realtek 100/1000 Gigabit LAN (RT8111B

ve 2 gb rami war kingston ddr

bölece 1000 ytl civarı oluor sizce nası fiyat ve donanım olarak.
    yeniden saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 24 Kasım 2007; 8:00:26 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.