< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
yine dejavu oluyorum geçen senelerdede düşürdüler ana hikaye hayal 10+, dı gerçekler 6 oldu onlar onlemini almıyor sanki elleri armut topluyor koca prof insanlar . herşey sizin siyasi sinerjinizle olsa şu an dolar 60 tl di herhalde. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Mart 2021; 18:35:16 > |
Valla bende güldüm düşününce ne yalan söyleyim Selçuk geçer ve minik çekirgeleri. Abartmamak lazım bu konuda sana katılıyorum kerim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 25 Mart 2021; 18:38:10 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Amacınız oturmak ise fena değil.. Fakat 900 tl kira geliri için bir yatırım ise pek bilemedim. Şu an egea düz vites baz donanım aracin kirası aylık 4400 tl. İkinci el Hyundai accent (2017,50bin kmde) kirası 3400 tl.. Yaşadığınız ili bilemiyorum ama İstanbul da araç alıp kiralayan çok şahıs var. Kira geliri için ev alma devri kapandı çoktan.. 🤷♂️ Oturmak için 1 tane ve OK, gerisi betona yatırım bence.. Tercih sizin tabi ki.. Hayırlı olsun. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
https://www.bloomberght.com/turkiye-nin-rusya-dan-tarimsal-ithalati-yuzde-47-artti-2277360 Türkiye'nin Rusya'dan tarımsal ithalatı yüzde 47 arttı Rusya'nın tarımsal ihracatı 2021 başından bu yana yüzde 22 artarken, aynı dönemde Türkiye'nin Rusya'dan tarımsal ürün ithalatı yüzde 47 yükseldi ne hallere düştük. eskiden Rusya nın karnını biz doyuruyorduk en büyük tarımsal ihracatçımızdı Rusya,şimdi işler tam tersine dönmüş biz Rusya dan tarım ürünü ithal eder olmuşuz. Yahu Rusya da 7-8 ay kış var buna rağmen tarımsal üretimi artırmış tarım ürünü ihracı %22 artmış. Dünya tarihinde tarımın ilk yapıldığı yer olan Anadolu da ise tarım her geçen yıl azalıyor. Sonra diyorlar ekonomi niye kötü,,enflasyon niye yüksek? |
Rusya en büyük buğday ihracatçısı. Üstüne bu sene mısır ve ayçiçeği de ihraç etti. Artı yaş sebze ve meyveye bir ay içinde ekstra gümrük uygulayacaklar bize. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 25 Mart 2021; 18:48:8 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hocam maksat daha çok çocuklara yatırım şimdi 2 çocuk var ilkine almıştım ikincisinde alım sonra bana küfür etmesinler hiç olmasa hepsinin bi evi olsun |
Renault Clio Techno Esprit Alpine 1.0 TCe x-tronic 90 hp
|
Ya sen bunları bırak bize kaynın yeğeninin amca oğlundan bahset, süper güç olup amerigayı dize getiriyormuyuz? |
Egemenlik ve saltanat hiç kimse tarafından hiç kimseye, ilim icabıdır diye; görüşme ile, münakaşa ile verilmez. Egemenlik, saltanat kuvvetle, kudretle ve zorla alınır. Osmanoğulları, zorla Türk milleti'nin egemenlik ve saltanatına el koymuşlardı; bu musallat olmalarını altı asırdan beri devam ettirmişlerdi. Şimdi de, Türk Milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek, egemenlik ve saltanatını, isyan ederek kendi eline açıkça almış bulunuyor. Bu bir olupbittidir. Söz konusu olan; millete saltanatını, egemenliğini bırakacak mıyız, bırakmıyacak mıyız? Meselesi değildir. Mesele zaten olupbitti haline gelmiş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, mutlaka olacaktır. Burada toplananlar, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce uygun olur. Aksi takdirde, yine gerçek gerektiği şekilde ifade olunacaktır. Fakat ihtimal bazı kafalar kesilecektir. 1922 (Nutuk II, S. 691)
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7EE534877 -- 25 Mart 2021; 18:15:5 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yatırım için ev iyidir ama tabi ki iyi bir lokasyonda. Bulunduğum bölgede son 4 yıl artış %87. Döviz ve altına görede iyi bir kazanç. Enflasyona karşı seni ezdirmez. Kirada evin nemasıdır bence. Hiç olmasa bile zararın olmaz olursa kardır. Ev, arsa gayrimenkul paran oldukça alacaksın. Yoksa paran erir gider. Ha tabiki alternatif vardır ama kafa ütülemen lazım, ev aldınmı kafan rahat olur. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshwind -- 25 Mart 2021; 19:9:2 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Walla İstanbul da 400 bine satılan daire şu an 700 bin. Ve lakin o tarihte usd 3.5 tl idi. Altın yada başka bir yatırımı saymıyorum.. Özellikle konut fiyatı arttıkça yatırımın mantiksizlasi giderek artıyor. Hele kira işine girerseniz kullum zarar. Bugünün parasıyla 400 bilemedin 500 bin TL üstü konuta para vermek şu faiz oranlarıyla zararın inde gideni. Oturdum üşenmedim 2013 te 260 bin TL ye aldığım dairenin ki faiz oranı 0.69 idi, ona rağmen şu an fiyatı ile zaman içinde ödediğim kredi (kirayı ciktintan sonra) ile usd alsaydım kafa kafaya zor geldi. İstanbul dediysem ucunun ucunda :) Ondan sonra konut piyasası saçmaladi zaten. Konut Türkiye de ipotekli alımlarda yatırım olmaktan çıktı.. Psikolojik olarak giriyor insanlar. Dediğim net bugünku değer hesabını yapın, kurtarmadigni göreceksiniz.. Emin olun.. İnanması zor haklısınız bende inanamadım :) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
dövizi bankaya yatır demiyor ki bozdur öyle yatır diyor. yoksa artık kimse fiziki döviz alanlar %2 yi geçmez. ha fiziki altın alanlar halen yine çok var. Erdoğan ın tam olarak dediği şey şu; doları, altını bozdur borsaya yatır,katılım fonlarına yatır,borçlanma araçları fonlarına yatır,Bireysel Emeklilik fonlarına yatır. |
Zaten şu mantık dünyada sadece Türkiye de var :) Şahsi fikrim çok gereksiz.. Alınmayın lütfen genel söylüyorum. Çocuğunuz bir birey, kendi ayakları üstünde dursun çalışsın istediğini alsın.. Ona destek olmak için Her ay 5 gram altın alip biriktirin, Üniversite çağına gelince o parayla yurtdışına gönderin, ev almadan 40 kat daha faydalı bir yatırım yapmış olursunuz.. Ben öyle yapıyorum.. Zira çevremde babasından daire kalanlar genelde bunun kıymetini bilmiyor yada satıyor kolaylıkla.. Hazır gelince kıymetini bilmiyoruz sanırım.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|