Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (558. sayfa)

7 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir - 16 Masaüstü1 Mobil
5 sn
236.791
Cevap
1.164
Favori
11.849.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
8. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 556557558559560
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ekonomi kötüye gidiyor ama aynı zamanda yurtdışından alışveriş yapmak herzaman daha mantıklı.
    çünkü dolar 10tl olsa bile türkiyedeki fiyatlarda artacağı için her türlü yurtdışından alışveriş yapmak daha hesaplı olucaktır türkiyeye göre.
  • Cem_F1-Mclaren C kullanıcısına yanıt
    yani sen 3 ayda 3.00 dan 3.50 ye çıkmasını normal buluyorsun ?
  • 1300 TL / 2.67 = 486 Dolar

    1404 TL / 3.56 = 398 Dolar


    Konunun başına sabitlenmesi gereken mesaj hani çoh iyi ya ekonomimiz hiç bir şeye zam gelmiyor ya..
  • eur-usd uçtu resmen haberlerin etkisiyle, dolar-tl hala 3.50 altına gelmedi enterasan.
    Ocak ayı bir çok sürprize gebe anlaşılan.
  • arkadaşlar yardim lutfen enpara alis 3. 519750

    1.420.55 dolar

    satış 3.521250 kazanc 1 tl mi oluyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • euro'ya ne oldu da parite 1.06'ya yaklaştı acaba, ortada bir şey yok
  • http://enerjienstitusu.com/2016/12/21/turkiye-gaz-krizi-elektrik-fiyatlari-aralik-2016/

    geçen şunu okumuştum, üstüne 2 gündür elektrik kesintileri..
  • Elektrik kesintisinden istifade dolar clublarda discolarda gibi cıstak cıstak
  • keos61 kullanıcısına yanıt
    en para
  • ula 600 euro para lazım ayın 3 4 üne kadar ama çok yüksek ya , beyler düşermi bikaç güne biraz yoksa alayımı şimdiden ?
  • Haydı BU OYUNU bozalım Dolarları bozdurduk, dünya lideri olduk, şimdi herkeş evindeki yastık altı elektiriği de bozdursun evrenin hakimi olalım. Koyun evreninin Aşağıdaki bildirinin tarihine dikkat çekerim !!!


    Elektrik kesintisi sebebi belli oldu! İşte o şok açıklama!
    Yazar:Editor -29 Aralık 2016

    Elektrik neden kesiliyor? İstanbul’da bugün en çok sorulan sorunun yanıtını birkaç gün önce Elektrik Mühendisleri Odası vermişti. Odanın Yönetim Kurulu tarafından, doğalgazla elektrik üreten santrallere gaz verilememesiyle birlikte baş gösteren elektrik sıkıntısına ilişkin yazılı bir açıklama yapılmıştı. İşte o şok açıklama…



    Her şey plansız yaz saati uygulamasına müdahale etmekle başladı!

    Elektrik Mühendisleri Odası tarafından yapılan açıklamada üretimin yaşanan sıkıntı ortaya konulurken; elektrik fiyatlarının fahiş düzeylere tırmandığına dikkat çekildi. ‘Havaların soğuması dışında olağanüstü bir gelişme olmamasına rağmen bugün Türkiye uygulanan enerji politikaları nedeniyle karanlığın eşiğine sürüklenmiştir’ denilen açıklamada faturanın halka yıkılmaması gerektiği vurgulandı.



    Elektrik kesintisi sebebi belli oldu! İşte o şok açıklama!

    ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI

    “ADIM ADIM GELEN KARANLIK”

    Hükümetin plansız bir şekilde yaz saati uygulamasını kalıcılaştırması; kış aylarında havaların soğumasıyla hem elektrikte hem de doğalgaz tüketiminde artışa yol açtı. Doğalgaz sıkıntısı nedeniyle BOTAŞ’ın elektriği üreten santrallere gaz verememesi, bu santralları devre dışı bıraktı. Bunun sonucunda Kasım ayında yüzde 37.9 olan elektriğin üretimindeki doğalgazın payı Aralık ayında yüzde 31.4’e düştü. Elektrik fiyatları ise dün (22 Aralık 2016) saat 17:00 itibarıyla 1 megavat saat başına 1169.55 lira ile fahiş bir düzeye çıktı. Bugün (23 Aralık 2016) için verilen fiyatlar ise bu düzeyi de aşarak, saat 14.00 itibarıyla 1899.99 liraya tırmandı. Türkiye hem elektriğin pahalılaşması hem de elektrik ihtiyacının karşılanamaması riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

    EPDK’nın Eylül 2016 doğalgaz sektör raporu; Eylül 2015’e göre otoprodüktörler ve ısı santralları dahil olmak üzere doğalgaz kullanan elektrik santrallerinin doğalgaz tüketiminin bu yıl Eylül ayı itibarıyla yüzde 24.6 oranında azaldığını gösteriyor. Buna karşılık aynı dönemde konutlardaki doğalgaz tüketimi yüzde 3.76 oranında arttı. Havaların soğumadığı Eylül ayı itibarıyla doğalgaz tüketiminin konutlarda artış göstermesi; verileri henüz açıklanmamış olan Ekim, Kasım ve Aralık aylarında da konutlardaki doğalgaz tüketiminin yükseldiğine işaret ediyor.



    Doğalgazın geçen yıl elektrik üretiminde yüzde 37.9 olan payı, bu yılın 11 aylık döneminde yüzde 33’e düştü.

    Kasım ayında hem su gelirleri azaldı, hem de kış şartları ağırlaşırken, yaz saati uygulaması elektriğin tüketimini artırıcı etki yaptı. Böylece Kasım 2016’da aylık elektriğin üretiminde doğalgazın payı yüzde 37.9’a yükseldi. Doğalgaz sıkıntısı elektriğin üretim verilerine Aralık ayında yansımaya başladı. Doğalgazdan elektriğin üretiminde dün (22 Aralık 2016) itibarıyla büyük bir düşüş gerçekleşti. TEİAŞ’ın günlük üretim verilerine göre 14 Aralık’tan itibaren elektriğin üretiminde doğalgazın payı yüzde 30’un altına indi. Doğalgazdan elektrik üretimi 21 Aralık’ta yüzde 20.6’ya, 22 Aralık’ta ise yüzde 17.4’e kadar geriledi.

    TEİAŞ’ın günlük elektriğin üretim verilerine bakıldığında, 22 Aralık 2016 itibarıyla Aralık ayındaki toplam 17 milyon 599 bin megavat saatlik elektrik üretiminin 5 milyon 526 bin megavat saatlik bölümü doğalgazla sağlandı. Böylece Kasım ayında yüzde 37.9’a çıkan elektriğin üretimindeki doğalgazın payı yüzde 31.4’e geriledi.

    Elektrikte olduğu gibi doğalgazda da özelleştirme ve serbestleştirme sürecinin izlenmesi planlamanın tamamen rafa kaldırılmasına neden oldu. Yurtdışından doğalgaz alım kontratlarının serbestleştirme sürecine dahil edilmesi, Türkiye’yi elektrikte olduğu gibi doğalgazda da arzı planlayamaz noktaya getirdi. Tüketim ayağının zaten serbest piyasaya bırakılmış olması arz ve talep arasında denge sağlanmasını zora soktu.

    Hükumetin bir yandan doğalgazın ısınma amaçlı tüketimini yaygınlaştırırken, bu talebi karşılamaya yönelik gerekli adımları atmaması nedeniyle doğalgazda sıkıntı yaşanması zaten bekleniyordu.

    Doğalgaz talebi ile arzı arasındaki dengeyi kaybeden Türkiye, bu ay doğalgaz ihtiyacını karşılamakta güçlük çeker hale geldi. BOTAŞ; tüm doğalgaz ile çalışan santrallere verdiği gazda kesinti yapmaya başladı. Önce yüzde 50 ile başlayan kesinti yüzde 90’a ulaştı. Bu durum doğalgaz santrallerinin devreden çıkmasına yol açarken, Türkiye’nin elektrik ihtiyacının karşılanmasını da bıçak sırtı bir dengeye oturttu. Kurulu gücü artan hidrolik santrallar ve alım garantisi verilen kömürden elektriğin üretiminin artırılmaya çalışılması gelinen noktada elektrik talebini karşılamada yetersiz kalıyor.

    Doğalgaz santrallerinin devreden çıkması ile birlikte su gelirlerinin yetersizliği de düşünüldüğünde elektrik üretiminde sıkıntı kaçınılmaz oldu.

    Ancak doğalgaz santrallerinin devreden çıkması yeterli elektrik üretiminin gerçekleştirilememesinin ötesinde sorunlar barındırıyor. Büyük ölçekli doğalgaz santrallerinin Batı illerinde yoğunlaşmış olması, bu bölgelerdeki yoğun elektrik talebinin Doğu’dan karşılanması zorunluluğunu ortaya çıkarıyor. Bu durum iletim hatlarına çok fazla yüklenilmesine yol açtığı için 31 Mart 2015 tarihinde tüm Türkiye çapında yaşanan karanlığın tekrarlanması riskini beraberinde getiriyor.

    Hem havaların soğuması hem de yaz saati uygulamasının kalıcılaştırılmasının etkisiyle elektriğin tüketiminin artması zaten piyasada elektriğin fiyatlarını yükseltmişti. Doğalgaz sıkıntısının devreye girmesiyle elektrik fiyatları fırladı. EPİAŞ verilerine göre; Ekim 2016’da megavat saat başına 145.075 lira olan ağırlıklı ortalama piyasa takas fiyatı, Kasım 2016’da 154.862 liraya, Aralık ayında 234.295 liraya yükseldi. Ancak piyasa takas fiyatı dün (22 Aralık 2016) saat 17:00 itibarıyla megavat saat başına 1169.55 lirayla fahiş bir düzeye çıktı. Böylece 1 kilovat saat elektriğin fiyatı 1 lirayı aşmış oldu. Bugün (23 Aralık 2016) için verilen fiyatlar ise bu düzeyi de aşarak, 1.9 liraya tırmandı. Konut tüketicilerinin faturasında 0.41 TL olan 1 kilovat saat elektriğin bedelinin 4.6 katına ulaşıldı.

    Tüm bu gelişmeler sonucunda bir yandan pahalı elektrik bir yandan da elektrik ihtiyacının karşılanamaması sorunuyla yüz yüze kalındı. Havaların soğuması dışında olağanüstü bir gelişme olmamasına rağmen bugün Türkiye uygulanan enerji politikaları nedeniyle karanlığın eşiğine sürüklenmiştir.

    Elektriğin üretiminde başlayan sıkıntı, hem periyodik bakım adı altında yapılan kesintiler hem de elektriklerin kesilmesinin gezdirilmesi yoluyla yönetilmeye çalışılıyor. Gezdirme yöntemiyle kamuoyunun bilgisi dahilinde olmadan kesintiler yapılması hukuki olmadığı gibi can ve mal güvenliği açısından tehlikeler yaratacaktır.



    “Derhal yaz saati uygulamasından vazgeçilmeli!”

    Hükümetin derhal yaz saati uygulamasından vazgeçmesi; elektriğin üretim ve tüketiminde, doğalgaz alımı ve dağıtımında kamusal bir planlamayı sağlayacak şekilde inisiyatif alması gerekmektedir. Dövizle borçlanan elektrik şirketlerinin içinde bulunduğu mali açmazı tüketim üzerinden kullanıcıların sırtına yıkan anlayış terk edilmelidir. Plansızlığın faturası halka yıkılmamalıdır. Elektrik Mühendisleri Odası, elektriğin üretim ve dağıtımının kamu yararına, ucuz ve güvenli olarak sunulabilmesi için kamulaştırma yapılmasını zorunlu görmektedir.

    ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI
    YÖNETİM KURULU – 23 Aralık 2016




  • Aerospace kullanıcısına yanıt
    Birazda akp yi begenin yaa bu kadar olmayin












    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Euro da yeni rekorlar geliyor.
  • Şimdi millet dolarları niye bozdurdu ülkeye ne yararı oldu ekonomiden anlayan biri açıklayabilir mi?

    Dolar bozdurulduğu halde niye halen 3.54 seviyesinde?
  • ben tatar recep bu oyunu bozarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmuMaster

    Şimdi millet dolarları niye bozdurdu ülkeye ne yararı oldu ekonomiden anlayan biri açıklayabilir mi?

    Dolar bozdurulduğu halde niye halen 3.54 seviyesinde?

    Hiç bir yararı olmadı. Bozduracaksa ayakkabı kutularındakini bozdurmayla başlasın işe. O bozdurulan dolarları da cebine cukkaladı o kadar eminim ki. Daha geçende uçak aldı kendine 78 milyon dolara. Yeni açtığı Avrasya Tüneli geçiş dolarla. Ama ülke eyiye gediyi dolarları bozdurun reis bu oyunu bozacak Hülooooooooooooooooğ Fetöcüler sizi !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ser Jorah Mormont -- 30 Aralık 2016; 22:18:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tla776

    içimden dalga geçmek geliyor ama yapmayacağım.

    çok merak ediyorum ne kadar kaybettin?

    Dalganızı geçebilirsiniz sorun değil. Aile olarak asker kökenli milliyetçi bir yapıdan geliyoruz TL'ye destek çağrısı gelince ailenin en yaşlısından en gencine destek olmak gerek diye bozdurduk ama boşa olduğunu görmüş olduk.

    Şu anki kurdan bozdurmuş olsaydık arada 5000 lira civarı bir fark var.

    Sadece biz değil milyonlarca aile elindeki doları bozdurdu ama bir faydası olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kassady


    quote:

    Orijinalden alıntı: simcell

    Şu ara eldeki TL'yi ne yapmalı? Az kira getiren ve kirayı bankadan yatırdıkları içinde devletin ciddi oranda vergi kestiği bir dairemiz var. Daireyi satıp şu an dolar almak mantıklı olur mu?

    Artık evler eskisi kadar değerlenmiyor ve kiracı işleri de hiç garanti değil. İşi bozulan esnaf çok fazla bu sebeple kirayı alamama riski de her geçen gün artıyor.

    Artık ülkenin ekonomisinin iyiye gideceğine de inanmıyorum. Elimizde bir miktar dolar vardı doları bozup TL'ye geçelim ekonomiye destek olalım dedik ama 3.42'den bozdurduk şimdi dolar oldu 3.54.

    Senin ucuza sattigin dolarlari hukumettekiler kepceyle topladi maalesef durum bu. Benim dairem olsa ustelk dedigin gibi az da getiriyorsa sat kurtul derim. Su saatten sonra bence dovizin kazandirdigi parayi konutun kazandirmasi mumkun degil. Balon olan fiyatlar seri bir sekilde dusuyor. Ne kadar erken satabilirsen o kadar iyi. Krizde sicak para gerek. Dedigin gibi kiraciyla ugrasmak kadar berbat birsey yok

    İnsanın başına ne geliyorsa milliyetçi olmasından ve ülkesini çok sevmesinden geliyor. Ailem 90 yaşındaki en büyüğünden 15 yaşındaki en küçüğüne kadar oldukça milliyetçidir TL'ye destek çağrısı gelince ben, ailem ve birçok aile dolarını bozdurdu parasını da TL olarak bankaya yatırdı ama ben boşa bir iş yapmış olduğumuzu görmüş oldum. Biz kaybedelim devlet kazansın dedik ama ne doların yükselişi durdu ne farklı bir iyileşme oldu zam üstüne zam yapılmaya devam ediyor.

    Bende öyle düşünüyorum. Dairenin ederi 250.000 civarı öyle lüks daire değil 2+1 ve kiracısı eski kirası 650'ye oturuyordu yeni 750 yaptık. Satıp dolar almak mantıklı herhalde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pelerinli

    Şimdi girip ileride büyük oyunu tekrar mı bozacaksın

    Eğer evi satar girerim dersen istediğin gir ama acele et, 3 5 kuruşun hesabını yapma. Yok kirayla diyorsan kirada kalsın eğer kira 3000 tl falan değilse. Ha illaki gireceğim dersen komisyonuyla beraber 3.55 gördüğünde gir

    Yok artık oyunu bozmayacağım. :) Şaka bir yana koyun misali öyle her denileni yapan bir sülalem ve ailem yok. Asker kökenli milletini, vatanını, devletini çok seven ve devlet için ölmeniz gerekiyor dense koşa koşa ölüme gidecek milliyetçi bir ailem var. TL artarsa dolar düşecek düzen tekrar rayına oturacak devlet millet için bu gerekli dendiği için dinledik ama boşa bir iş olduğunu görmüş olduk.

    Kira 750. Devlet senede yaklaşık 1100 lirasını vergi olarak alıyor. Bu sebeple kirada tutmak yerine satıp dolar almanın mantıklı olduğunu düşünüyorum.

    Şu an 3.55'den düşük şu ara girilir mi? Anlıyor musunuz bu işlerden?




  • Dolar 4 tl euro 4.5 tl dahi olsa bunu artık yorumlayacak veya tartışacak bir ülke kalmadı beyler, artık kabul edelim halis muhlis mis gibi bir diktatörlük yaşanıyor ülkemizde.

    Emeğe geçenlerin hepsine kucak dolusu içten sevgilerimle.
  • 
Sayfa: önceki 556557558559560
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.