Şimdi Ara

🔥 Dolar 38,84 - Euro 43,35 - Altın 3.980 | 16 MAYIS 🔥 (3994. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
24 Misafir (4 Mobil) - 20 Masaüstü4 Mobil
5 sn
248.722
Cevap
1.193
Favori
12.497.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1157 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
36. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 39923993399439953996
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dephyr

farkındamısınız londradaki yabancı kuruluşlar tl işlemlerini kapattılar yabancı girişi de gelmez artık olay çok ciddi...
    ben bir rüya gördüm dün Allahını seven defansa gelsin diye hayırdır.....

YTD
    Borçlarını ödemek için Çin'in eline kaldı görünen o.Virüs nedeni işe söverken düşülen durum Uygur Türk'ü mü oda neki Arap değil be para getirmiyor sonuçta getiriside yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunun aksini iddia eden yoktur zaten. Zira ekonomimiz bu şekilde.ilerliyor.
    Şu anda swap in faydası, döviz ödemeleri için gerekli usd yi sağlamak ve kapalı olan yerlerdeki ticaretin haziran ayında açılması ile olacak harekete destek sağlamak..
    Aspirin çözüm müdür, tbai ki öyle.. Her zaman öyle oldu yeni bir durum değil.
    Daralan talebin artmasi ve parasal genişleme ile nefes alınır ve mevzu unutulur.. Muhtmelen akabinde seçim gündemi yaratılır biraz da öyle geçer vakit, aylar yıllar geçer gider.. Nereye kadar mı? Onu göreceğiz.. Sürdürülebilir bir yöntem degul çünkü bu ekonomik yapı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Football Always

Ya ben aslında burda belirtmedim ve kur düşmesini beklerken bir kumar oynadım, birikimlerim harici elimdeki TL ile 383ten gram altına girmiş halde dolar düşmesini bekliyordum, çünkü dolar düşmesi bekleniyorsa altın yükselir diye düşünerek bir kumar oynadım, manipülasyon olduğu için kumar diyorum.

Ve şu an dolarda güzel bir düşüş bekliyorum, o altını satıp dolara gircem.

Alıntıları Göster
    Dolar altına bağlı parametreler farklı o düşerse bu çıkar olmaz aynı anda çıkma inme durumuda var talebe bağlı bir şey.

Ama şu net altın dolara endeksli olduğundan diyelim dolar düştü altın yükselme eğiliminde dolar düştüğü için altın yükselmesi gereken yere tam yükselemiyor.

Dolar yükseldiğinde de aynı şey geçerli.

• quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Dolar altına bağlı parametreler farklı o düşerse bu çıkar olmaz aynı anda çıkma inme durumuda var talebe bağlı bir şey.

Ama şu net altın dolara endeksli olduğundan diyelim dolar düştü altın yükselme eğiliminde dolar düştüğü için altın yükselmesi gereken yere tam yükselemiyor.

Dolar yükseldiğinde de aynı şey geçerli.

Alıntıları Göster
    383tü altın, dolar swap yedi altın biraz yukarda şu an, dolar biraz daha düşerse diye bekliyorum

• Şuanki durum papaz olayındaki gibi geçici bir durum tefeci faizi ile anlık süreçte dolarla dışarda bankalarının tl takasına engel koyuyorsun bu ticareti ve kredilendirmeyide durduruyor.

Önceki papaz olayını ele alırsanız durum ortada şuan alım fırsatı sunuyor geçenki swap işleminde dolar 5.26 ya kadar inmişti sanırım 5.60 küsürden yani maksimum ineceği yer 6.50 küsür tabi durumlara bağlı bu.En iyi ihtimal ise 6.65 e düşer.

Swap süresi bitince sanıyorum 1 ay Sonra geri sıçrayacak ve gene aynı işlem için dolanıp duracaklar.

Dedim ya geçici çözüm bu aslolanı değiştiremezsiniz.İyileşen bir şey yok.Pozitif bir durumda yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Uretiyorsun Dolarli maliyetler. Satiyorsun dusuk katma degerli net gelirin vasat belki surumden kazanirsin o da global bir marka olursan anca ki o bile yok...

Olaya butuncul ele almak gerekir. Turkiye'de yasadiginizi da unutmamalisiniz. Bugun kazandiginiz hangi enstrumanlarla olursa olsun alim gucu dusmeis yani pratiksel enflasyon ciddi surekli artiyor olusu ile NET kazanciniz aslinda yoktur... Ama Yurtdisinda yasayip Turkiye uzerinden kazanc elde ediliyorsa en ideali ama o da zorlastirildi gibi ...

Kazanmanin tek yolu uretip ama katma degerli olacak ve ihracat artisidir . Turizm filan bir umut ama suan icin zor malum virus riskleri de getirmek doviz ugruna yetmez.

Turizm i canli tutumak icin YAbanci Turistler yerine yerli Turistlerle cark dondurmek te pek ideal olmasa da yoktan iyidir ...
    Fed sürekli dolar basıyor. Sende yabanci yatirimcisin.
    Bir şirket gözüne seçiyorsun fiyatı 100 milyon dolar. Powel kaç para lazım diyor, 100 milyon , basıp veriyor. Karşılığı yok. Şuanda doların karşılığı yok. Karşılığı olmayan bir para yükseliyor oda ayrı bir ironi. Muhtemelen ilerleyen zamanda dolar yerine farklı bir para yada emtia seçilir.

Kurulmuslara ortak olmak varken neden yeniden şirket kurasin ki. Yabancı için özellikle Avrupa ve ABD Türkiye kaymak piyasa. Değerli ederli şirketlerimiz var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Football Always

383tü altın, dolar swap yedi altın biraz yukarda şu an, dolar biraz daha düşerse diye bekliyorum

Alıntıları Göster
    Altta yazdım geçenki papaz olayındaki duruma benzer takas işlemi yaptılar sürece dayalı zaten sektörler ve normalleşme sürecinide o nedenle öne aldılar.

turizm o bu şu bu kumar bu swap sürecinin geri ödemesi olacak asıl durum o zamana kadar ülkeye bir şekilde para girmesi.

Dolar papaz durumunda olduğu gibi sanıyorum 0.40 ile 0.45 kuruş düşüş Yaşar ama işte buda beklentiler ve sonuçlara göre olacak 6.50 bile olabilir .

ama geri dönüşe bağlı turizm canlanması herşeyin açılması akın akın ülkene turist gelmesi ihracatın artması sektörlerin normal olarak galine geri dönmesi gibi.

tabi bu olmayacağı için en iyi ihtimalim 6.65-6.68 ardından dedim ya Haziran'ın 15 inden Sonra geri zıplayacak Sonra aynı süreci tekrar yapacaklar.

• smasher3670 S kullanıcısına yanıt
    Bakalım göreceğiz alanlar nereden satacak nereden sattıkları umrumda da değil.

Siz ekonomi sevdalısı
    Şu sözünüzü unutmayın
    4 liradan almis olsaniz su ortamda SATAMAZSINIZ. dibi gormeden satamazsiniz cunku alici YOK.kactan aldiginizin onemi yok.

Ben değer verdiğim bi insanın like ından bahsetmiştim
    Sizi konuda hatırlamıyorum bile

• T24
    Erdoğan'ın imzasıyla görevden alınan Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti
    https://t24.com.tr/haber/erdogan-in-imzasiyla-gorevden-alinan-tumamiral-cihat-yayci-istifa-etti-iddiasi,879179

Swap ile bir alakası olabilir mi

• 6,87 den dolar alınır mı arkadaşlar sizce yükselir mi 5 binlik alacağım 7.10 ları tekrar görür mü 1 ay içerisinde görüşünüz nedir
  • acquiles A kullanıcısına yanıt
    Merak ediyorum swaptan ne kadar döviz gelicek mbnin heba ettiği kadar olacağını sanmıyorum düşük meblağ ile neye aspirin olucak ki ha yüksek meblağ olsa bile şuanki yönetim anlayışıyla iyi bişiyler olacağını yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokbaska -- 18 Mayıs 2020; 14:8:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    bunu da net bir şekilde anlatamam ki. piyasa böyle bir şeydir. sadece tahmin edebilir
    siz ne düşünüyorsunuz hocam? dolar ile ilgili herhangi bir yorumunuz varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: birkan2096

6,87 den dolar alınır mı arkadaşlar sizce yükselir mi 5 binlik alacağım 7.10 ları tekrar görür mü 1 ay içerisinde görüşünüz nedir
    Bunu tam bilen olsa artık insan insana hizmet etmez, işçilik biter. 2 kuruş parayı oturduğu yerden katlar herkes.

Sadece piyasaya göre tahminler yapılıyor, herkesin görüşünü dinleyin ama kararlarınızı uygulayıp olumlu/olumsuz sonuçları görünce kimseyi yargılamayıp durumu kabul edecekseniz bu işlere girin, tavsiyem budur

• Football Always kullanıcısına yanıt
    Tek kelime ile harika

• Arkadaşlar 7,1 den dolar aldım fakat hala düşüyor dolar zararımı kapatmak için beklemeliyim yoksa zarardan kar etmek için satmalı mıyım keza 6,85 den. Bozuyor banka

• Japonya ve İngiltere swap antlaşması olursa tekrar 5.70 olabilir. Tabi bir günde değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 18 Mayıs 2020; 14:41:11 >
  • chamicals2 kullanıcısına yanıt
    ANIL007 kullanıcısına yanıt
    Elma kullanıcısına yanıt
    Boz gitsin hocam, swap antlaşması yolda gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: chamicals2

Arkadaşlar 7,1 den dolar aldım fakat hala düşüyor dolar zararımı kapatmak için beklemeliyim yoksa zarardan kar etmek için satmalı mıyım keza 6,85 den. Bozuyor banka
    Alttan almaya durum varsa bence 7.10 olana dek elinize tl geçtikçe alın, alış ortalamanızı düşürün, her türlü artış olcak, o zaman da ihtiyacınıza göre bozmak veya saklamak konusunda karar verin.

Ben böyle yapardım

• birgarip2019 kullanıcısına yanıt
    Bunu Amerika daha oncede yapti ve neye guvenerek dersen : Dunyada kullanilan en yaygin para olusuna . Yani bunu Turkiye yapsa etkisi agir olur malum enflasyon firlar ki herseye zam gelmesi de bunun emareleridir yani fakirlesme ...

Amerika'da ise yine suan bastigi gibi yine gecmiste bastigi gibi her ay geri toplayip imha etme surecine de baslayacaktir ama elbette hersey rayina girene kadar ... Carklar donsun diye Amerikan ic ve dis piyasasinda ...

Bu durumu gecen yildan beri burada yer yer defalarca ifade etmistim.

Selcuk Gecer meselesinde de bir bagim yoktur paylasimlarim aslinda her kesimdekilerinedir ama sende gecen yil nedense secici algi olustu beni saka misali Selcuk sandin :) ...

Para birimi degisecektir ama kontroller yine Amerika in elinde de olacak Ingiltere in gucu eskiye nazaran biraz daha azalacak ... Bosuna cikmadi Avrupa Birliginden ... Gerci para birimi olarak ta hic dahil olmamisti bilindigi uzere vurgulamak babinda.

Yabanci yatirimci evcut sirketlere ortaklik cazip bu aralar gel de al kivaminda Turkiye .... Ama sorun malum : Demokrasi yani Hukuk sistemi ve EKonomiyi isi bilen ve liyakat odakli aile isine cevirmeyenlerce yonetilen bir devlet idaresi vardir. Bu da anca erken secimle ve AKP MHP cekilmesiyle veya yenilmesiyle mumkundur.

De-facto lider suan icin gorunen o ki Babacan :) . Kendisi gerci zor gunlerde ulkeyi yonetmemistir iyi gunlerdeki Turkiye yi yonetmisligi var diye mecburi seceneksiz acil ikame lider adayi olmustur. Kendisi Londra ile de arasi iyidir ... Babacan sansi anca danismanlarina ekibine bagli. Neyse bu kadar dallanmasin. Kademe kademe bakilmali. Anlasilan erken secim karari verilmis bunu yansimasi Doviz kurlarina da yansiyor fiyatlaniyor. Bakalim daha ne kadar dusecek ...

Degerli sirketler aslinda yok. Degersiz ama degeri daha yuksek olan sirketlerimiz elbette vardir ...

Yabancilar zaten bircok sektorde ortaklik paylarihi artirmaktalar. BU 2 yildir bekleyemeyenler de kacmakta yerli Holdinglere geri hisse devirleri yapilmakta ... Durumsallik olarak sanki yabanci yatirimci azaliyor gibi olarak gorunse de nedensellik acisindan riskli bir ulke olarak gormeleridir de ...

Son bir detay. AKP oldugu surece SICAK PARA girisi de zordur! Bunu herkes biliyor :) . Yani eskilerdeki gibi SICAK PARA gelecektir diye bir kosullanma icinde olunmamali. Gerci SICAK PARA gelse emi olun AKP ve yandaslarina aktarilirdi bilhassa beton sektorune :) ...

AKP gitmesini kapital sahipleri istemez! Duzenleri bozulacaktir. Lakin boyle glemis boyle gidemiyor. Bedel de odeyecekler bu yandaslar ve sonradan yandas olan holdingler ...

Bitcoin ve benzerlerindne bahsediyorsun yuksek ihtimalle. Bu aralar onizleme ilerde bu duzene gecilecek lakin mevcutlardan bambaska bir sistem ile ...

Simdilik ozellikle kara para ve islemleri icin takip edilmek uzere ustelenmiyor cesit cesit olsalar da .
    Sanalpara icin hukuki altyapi hem Turkiye de hem de globalda koklu kurulmasi gerekiyor. Bu surece kadar da mevcut sanal paralarin hepsi kisa vadede bir anlami olsa da uzun vadede riskli derim :) ...

YTD .

Turkiye'de yasiyorsan kazancin BORSAda varsa da kaybediyorsundur derim :) .. Daha oncede defalarca ifade etmistim: Turkiye'de ekonomi kitabina uygun isletilmiyor ve bagimsiz kurumlar da yoktur emir yukardan geliyor sorgusuz yapiliyor ... Disarda da guven yok AKP yuzunden. Sadece ekonomi bilgilerini ustalikla kullanmak yetmez siyaset daha agir basiyor ve cok kirilgan bir ulke! Tuyolar siyasilerden beklenir ;) ...

• 
Sayfa: önceki 39923993399439953996
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.