Şimdi Ara

🔥 Dolar 39,25 - Euro 44,55 - Altın 4.150 | 02 HAZİRAN 🔥 (3570. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ry4n , tazmannia Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 31 Misafir (11 Mobil) - 22 Masaüstü11 Mobil
5 sn
249.101
Cevap
1.194
Favori
12.521.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 35683569357035713572
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Parasal genişleme yapmak zorunda yoksa zincirleme bir kriz dalgası vuracak dünyayı. Tüm dünya resesyona sürükleniyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Circassian81

Amerika verileri iyicene kötüleşmeye basladı.. Fed parasal genişleme yapar umarım petrolün fiyatları da düşmeye basladı enflasyon ve cari açık için iyi
    1 yıl önce ABD krize girecek ve sonra tüm dünya krize girecek diye konusunu açmıştım. O zaman piyasalarda "FED 2019'da 3 mü 4 mü faiz arttırır?" diye tartışılıyordu.

Edit: Kriz korkusundan FED faiz indirir hatta parasal genişleme konuşulur oldu.

Edit2: Enflasyonun ne demek olduğunu bile bilmeyenler burada dünya ekonomisi ve dolar tl hakkında yorum yapıyor. Gerçekten trajikomik bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equris -- 3 Ekim 2019; 21:5:16 >
  • dolari karistiricak buyuk olay trumpin olumu olucak fed faizi indirdide.dolarmi dustu sanki trump.real.yada fake bir bicimde olumunu gorucez

yaklasik 10. yildir.ucuz dolar hayali kuruyoruz fakat hep degerini yukseltmekte yada bizim degerimiz dusmekte

• Bu kadar dth varken doları çıkarırlar mı hiç. Herkes satana kadar süründürecekler.
  • ŞahEser Ş kullanıcısına yanıt
    Bana yayı germek gibi geliyor. Umarım iddia edildiği gibi yüksek bir baskılama yoktu, bir gün patlarsa sonuçları acı olabilir.
  • SultanApex S kullanıcısına yanıt
    Baskılama denilen nedir ki? Şu an yapılmış olan yurt dışına (yüksek faiz uygulanarak) piyasaların kapanması ve parası olan ky lerin de hepsine yüksek kur seviyesinden dolar aldırmak oldu. Halk harcamalarından kıstığı için bunu yüksek vergi, zam ve cezalarla karşılamaya çalışıyorlar. Piyasa bu nedenle bir çıkmaza girdi. Normal zamanlarda banka makaslarının 0.0050 kuruş civarında olduğu dönemlerde bile günlük yüzde 2-3lük hareketler olurken şu an banka makaslarının 3 kuruş olduğu bir dönemde 3-4 kuruşluk hareketler görmüyoruz. Geçmiş yıllardaki devalüasyon olduğu dönemlere bakarsanız hemen arkasından 3-4 yıllık yatay seyir şeklinde devam etmiş. Çünkü bu dönemde birileri para kazanmış ve halk tedirgin olup döviz almaya başlayınca kuru düşük tutmuşlar veya sabit hareketler şeklinde ilerlemiş. Ne zaman herkes kur çıkmaz moduna girip parasını dövizden çektiyse o zaman bir yükseliş dalgası daha gelmiş.

• ŞahEser Ş kullanıcısına yanıt
    birgun.net
    Vergi daireleri öğrencilerin hesaplarına çöktü: 3,9 milyon kişinin banka hesabı bloke oldu
    https://www.birgun.net/haber/vergi-daireleri-ogrencilerin-hesaplarina-coktu-3-9-milyon-kisinin-banka-hesabi-bloke-oldu-271223

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Dövizi bi şekilde frenleyebilirler ama altını frenleyemeyeceklerini düşünüyorum. Ama yinede o kadar çok film dönüyor ki şu an bana aslında hiç biri mantıklı gelmiyor fakat belki bi miktar al sat yapabilirim. Altın 270 ten alacaktım garip arkadaşımız 260 bekliyorum deyince tereddüt ettim. Acele etmeden turnayı gözünden vurayım dedim. Neyse dediğiniz gibi pişman olmamak lazım
    265 den döndü.
    Bloklu olmasaydım yazardım.

• 🔥 Dolar 39,25 - Euro 44,55 - Altın 4.150  | 02 HAZİRAN 🔥

Grafik 267 gösteriyor gerçi ben 269 un altını gördüğümü hatırlamıyorum

• İng den ve tfx den hesap açtım. Şimdilik ing de gecelik faizde bekliyorum. Al sat işine cesaret edemiyorum terste kalmaktansa ufak ufak gidiyorum. Zaten bu işler benim işler değil maksat boşta kalan sermayenin üzerine ne gelirse diyorum. Birde dolar çok sıkıcı oldu çok küçük iniş çıkışlar yaşıyor.

• quote:

Grafik 267 gösteriyor gerçi ben 269 un altını gördüğümü hatırlamıyorum
    Bu altın inin grafiği çok dandik.
    Takip de ve alarmlar Aktif olduğu icin biliyorum. 265xxx den döndü
    Ben matriksten atayim size

• quote:

İng den ve tfx den hesap açtım. Şimdilik ing de gecelik faizde bekliyorum. Al sat işine cesaret edemiyorum terste kalmaktansa ufak ufak gidiyorum. Zaten bu işler benim işler değil maksat boşta kalan sermayenin üzerine ne gelirse diyorum. Birde dolar çok sıkıcı oldu çok küçük iniş çıkışlar yaşıyor.
    Geçen hafta dolar 75-68 arası takılır,
    7350 direnç, 6850 destek demiştim.
    🔥 Dolar 39,25 - Euro 44,55 - Altın 4.150  | 02 HAZİRAN 🔥

Ons içinde
    🔥 Dolar 39,25 - Euro 44,55 - Altın 4.150  | 02 HAZİRAN 🔥

Yazmıştım.

1459 a kadar düştü.

• quote:

İng den ve tfx den hesap açtım. Şimdilik ing de gecelik faizde bekliyorum. Al sat işine cesaret edemiyorum terste kalmaktansa ufak ufak gidiyorum. Zaten bu işler benim işler değil maksat boşta kalan sermayenin üzerine ne gelirse diyorum. Birde dolar çok sıkıcı oldu çok küçük iniş çıkışlar yaşıyor.
    Terste kalmaktansa faizde kalman daha iyi.
    Bilgi yoksa bulasmani tavsiye etmem

• birgarip2019 kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum ama tfx te emir girişleri varya gerçekten süper. zaten daha tfx e 1 kuruş yaptırmadım. İng de hoşgeldindeyim. Bunlar çok faiz veriyor imar bankasına dönmez değil mi

• quote:

Bende öyle düşünüyorum ama tfx te emir girişleri varya gerçekten süper. zaten daha tfx e 1 kuruş yaptırmadım. İng de hoşgeldindeyim. Bunlar çok faiz veriyor imar bankasına dönmez değil mi
    Zaten çoğu işlem emirle yapılır. Bazen iğne atıyor geliyor keyfi başka oluyor.

Türkiye finansin günlügune koyabilirsin hocam.
    Oranlar ne bilmiyorum ama bir bak istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 5 Ekim 2019; 1:21:9 >
  • birgarip2019 kullanıcısına yanıt
    14.77 yazıyor enpara ile aynı ama gecelik yazmıyor. Gecelik faiz var mı anlamadım. Şu an için en avantajlı ing görünüyor

• $=5,7158

• otoyol ve köprülere %20 zam haberi nasıl yansıyacak piyasalara acaba yarın.Lojistik esaslı her şeye zam gelecek yiyecek içecek dahil her şeye.
  • enflasyon %9 olarak yansıcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

enflasyon %9 olarak yansıcak
    O enflasyon bazı kişilerin belirlediği enflasyon sırf sene sonu az zam verilmesi için halbuki piyasadaki enflasyonu biliyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 35683569357035713572
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.