|
seçimler göstermelik de olsa devam etmek zorunda. yoksa yabancı yatırımcı çok üzülür, kırılırlar. ab ile ciddi olarak her anlamda işbirliği ve destek alınıyor, hepsi askıya alınır. sonuçta rusya'da da, azerbaycan'da da seçim var. muhalefet de var, ancak sivrilen olursa nedense ya bir yolsuzluk, ya bir casusluk olayı patlayarak içeri atılıyor. içeride de kahrından intihar ediyor ya da hala alamadılarsa cam kenarından düşüveriyor. bu tarz şeyler tabii ki de rusya'da olabilir. ancak rusya, azerbaycan ya da körfez ülkelerinin şansına doğal kaynakları var, hiç değilse en kötü senaryoda enerji konusunda kendi kendilerine yetebiliyorlar. rusya'nın yıllar boyu süpergüç olmasından dolayı geçmişi var, iyi kötü her şeyini sağlayabiliyor. azerbaycan doğal kaynaklarına ve rusyaya güveniyor. körfez ülkeleri doğal kaynaklarına ve abd'ye güveniyor. eskiden israil'e iyi kötü tehdit olurlardı, artık o işi de saldılar. ancak doğal kaynakları olmayan ülkelerde tek particilik oynamak genelde liderin ömrü kadar oluyor. mesela ispanya ve portekiz. gelgelelim tek parti olursa bu kadar kaynak harcanmasına gerek kalmaz muhabbetine. son olaylar gösteriyor ki bir takım kişiler makam mevkiyi geçtim, ne kadar götürürse götürsün yetmiyor. milyarlardan bahsediyoruz, torununun torununa bile yetecek kadar para, hala da yetmiyor. bir de seçimlere gerek kalmayınca otomatik olarak yıllarca kendilerine oy veren kişilerin oylarına da ihtiyaç kalmayacak demek. hatta siyasi stepnelere de ihtiyaç kalmayacak demektir. yıllardır kurulmasına taş döşedikleri bu sistem, yıllardır kendilerini direkt etkilemediği için kendilerine pek tatlı geliyordu. en çok bunlar biz ne yaptık diyecek ancak son pişmanlık neye yarar. son olayda bile yok ben yıllarca oy verdim diyerek alttan alta hem ayrıcalık isteyip hem de göz göre göre çarpılıp üstüne hiç bir aksiyon alınmamasını kabullenemeyenler var. bu dönüşüm zorla gerçekleştirilmedi, halk bile isteye kendi elleriyle tüm gücü verdi. bu zamana kadar başımıza ne geldiyse iyi sonuçlar tepeden inerken, verilen yanlış kararların sonuçlarına katlanılmasına izin verilmedi, maskelendi. dünyadaki bütün ülkeler tarihlerinde büyük sıkıntılar yaşayarak sonuçlarından ders aldı ve ilerisi için sağlam bir adım attı, biz ise hep günü kurtararak ilerlediğimizi zannettik. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 7 Ekim 2026; 12:21:45 > |
|
AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
|

Yeni Kayıt

17 Mobil
Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
bence sure yeterli

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt