|
KONU DIŞI GİBİ GÖRÜNSEDE ; toplumsal sorun. her yerde olduğu gibi; haksızlar ve cahiller çok bağırır, efendiler- eğitimliler - ise bağırmayı ayıp sayar. Ülkede ise bağıranlar gündemi belirler. Bir grup tutturmuş, tüm emekliler aynı maaşı almalı diye kampanya başlatmış. O zaman insanlar neden daha çok eğitim alsın, akademik kariyer peşinde yıllarca koşup beyin yaksın. Birisi 18 yaşında işe başlayıp para kazanırken diğeri eğitim için 28 yaşına kadar cepten para harcıyor. Sonra ; hepimiz emeklilikte aynı parayı alalım.... Abuk sabuk fikirler. SGK primini bile doğru dürüst yatırmayanlar , yaştan , baştan, şaibeli engellilikten vb. emeklilik kapanlar, yıllarca en yüksek prim yatıranlarla eşit para istiyor !! Diğer akıllılar da '' evet , insanlar zorda herkese para versinler '' gibi hümanistlik peşinde. Televizyonlarda bile daha çok izlenmek adına haberlerde sürekli yok şu grup mesleğin hakları, yok bu grup emekçinin hakları diye kışkırtıcı yayınlar yapılıyor. Her insan mesleği seçerken her şeyi bilerek torpil yaparak giriyor sonra başlıyor '' bu paraya bu kadar, bu iş neden böyle. Yok doktora şu hemşireye neden bu kadar, yok albay bu kadar alırken uzman çavuşa neden yok.'' diye uzar gider. Kardeşim seçmeseydin o zaman beğenmediğin mesleği. Apartman yönetim toplantısında bile 30 kişi yöneticiye '' bu yıl toplanan aidatların harcama yerlerini izah edermisin '' demek yerine birbirleriyle olan ve 1 yıldır içlerinde büyüttükleri sorunları konuşmayı tercih eden toplumuz biz. Oysa en fazla 2 saat süren ve yılda bir olan toplantıda binanın eksiklerini, yapılacakları, toplanacak paranın nereye nasıl harcanacağını tartışın. Yönetici de keyifle oturmuş '' yeyin birbirinizi ki bana hesap sormaya sıra gelmesin. Birlik olamayın ki ben malı götüreyim '' diye ellerini ovuşturuyor. Daire başına aylık sırf yönetici ücreti 600 tl. vermeyi imza atarak kabul eden ama farkında olmayan kat maliki , parayı yatırırken olayı fark ederek vay be demeye başlar. |
|

Yeni Kayıt

8 Mobil
Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt