Hocam banka 3 gün sonrasına gün veriyor parayı çekmek için üstelik devlet bankası... Eğer havale ile vermezlerse başka bankaya geçirip parayı vadeliye atacağım yine... Ama dolar artık yerinde durmuyor faiz getirisi son 1 aylık dolardaki getirinin altında kaldı.... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
🔥 Dolar 35,69 - Euro 37,00 - Altın 3.219 | 01 ŞUBAT🔥 (12197. sayfa)
-
-
evet hesap doğru da 2009 da asgari ücret 350 dolar civarındaymış şuan 620 dolar.
yani asgari ücretliler açısından bir kayıp yok,lakin gelin bir de bunu emekliler penceresinden hesaplayın.
2009 da en düşük ssk emekli maaşı 603tl imiş folar karşılığı 402usd
şuan kaç oldu 406usd.
2009 da o bim sepeti 42,63usd tutuyormuş şuan ise 52,83usd tutuyor.
2009 da en düşük emekli maaşı asgari ücretten yüksekken şuan asgari ücrete göre çok çok düşük.
hiç tartışmasız şekilde bu ülkede en çok mağdur edilen kesim şuan emekliler.
-
Bu ülkede şunu anlamıyorum arkadaşlar ben geçen ay %50 ile parayı vadeliye yatırdım. Şuan vadeli bitti ve geçen aydan daha düşük dolar alabiliyorum.. Bu nasıl oluyor hani anlaşma vardı faizden az kazandıracakti dolar... Bunların hepsi Faso fiso öğrenmiş olduk.... Bundan sonra faiz doların altında kalacak bu çok net...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U&S -- 21 Ocak 2025; 13:57:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İmkansız. 1 aylık Dolar/TL artışı %1. Faiz getirisi 1 aylık %4 civarı.
-
Boşver emekliyi yav,
Böyle bir site yapmışlar, dolar enflasyonunu hesaplıyor. Şunu bir katalım. Bakalım ne kadar kapanıyor fark. Daha bak gıda konusunda yıllar boyunca gıda üretiminin teknoloji ile artmasını ama sürekli olarak kalitenin azalmasına girmiyorum.
O üyenin bir tane mesajı vardı bulunca atıcam. Mesajı buldum. Yazdığımız tarih 9 ay öncesi, yani Nisan 2024 civarları.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158504461
Halen daha bu tarihlerde Almanya’daki elektriğin kwh başına ücreti olarak yazdığı 0.6 Euroluk ücreti bulamıyorum. Bakıyorum grafiklere yok arkadaş. Hiçbir zaman mwh (megawaat-hour) 600 euroya ulaşmamış. İşte böyle de bir okuma yazma ve matematiği var üyenin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 21 Ocak 2025; 16:57:21 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Dolar artışı %1 mi? Hocam siz matematik biliyor musunuz? Geçen ay 34.4TL bu ay 35.75 TL yani 1.35 TL artırmış bir ayda yani %3.77 yapıyor oranı... Bu arada vadeli hesap faiz oranı 45.5-46 civarında aylıkta 3.83 yapıyor... Fiziki de kambiyo vergisini de hesaplayınca faiz ve dolar artışı kafa kafaya geliyor... Faizler düşünce döviz artmaya devam edecek ve faizden daha fazla getirisi olacak....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U&S -- 21 Ocak 2025; 16:54:14 >
Dolar artmıyor yalan, siz yanlış görüyorsunuz. Bu arada bankalar arasında para döndürmeden %45 faiz almak da zor.:)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kurdaki alış satış farkı kazık resmen
Bu fark makul seviyeye gelmedikçe alınmaz, zaten yatırım olarak da kullanılmaz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bugün garanti bankası %45.5 ile vadeliye oraya kaydırdım... 1 ay daha faizde kalır sonrasına bakarız artık... Vadeli de vade süresi bittiğinde banka değiştirmezseniz %40-42 arası faiz oranı var... Vakıfbank bana %42 ile yenileme teklif etti. Garantisi bankası %45.5 veriyordu oraya geçiş yaptım.. Vadeli de her ay banka değiştirmek şart maalesef tabiki aylık faiz alıyorsanız...
1 ay önce diyorsun. 1 ay önce 21 aralıkta Dolar/TL 35.20 civarı.
Bir ay önce falan almıştım ben 35.50 tl idi bankalar arasından aldım mecbur o an.
-
Eğer alıyorsanız bu makasın en düşük olduğu yerden almak lazım tabi, çünkü alış satış yüzünden baya eksiden başlıyor
Vadeden çıkanlar bunu da hesaba katmalı alırken
Aslında altın ve dolar arasında kalırsam dolar alırım şuan, neden çünkü ons fiyatı baya yüksek bence, düşerse bizdeki dolar artışı bile o zararı çıkaramaz gibi
Altın bizde artsa da bu %60-70 dolar artışı kaynaklı olur şuanki duruma göre bakarsak
Makasın düşük olduğu 1-2 küçük banka ve kapalı çarşı dışı yok midasta bile normal banka makası vardı.
-
ons güzel yükseliyor
-
https://forum.donanimhaber.com/abd-ulusal-enerji-acil-durumu-ilan-etti--160514033
Tüm dünyada petrol fiyatlarının düşmesi demek enflasyonun gerilemesi , faizlerin inmesi , bütçe açıklarının kapanması anlamına gelir .
6 ay içinde petrol fiyatları yüzde 50 azalsa tüm dünya ekonomisinde bir canlılık olacaktır.
2025'te kriz bekleyen arkadaşların bu konuya dikkat etmesini öneririm. Petrol ve dogalgaz fiyatları düşerse tam tersi bir senaryo yaşayabiliriz.
Turkiye'de de faiz indirmekten sonucu oluşabilecek enflasyon riskide ortadan kalkar .
Not : ABD dünyanın en büyük petrol ihracatçısı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Ocak 2025; 19:31:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ons çıkıyor ama hocam satış gelirse pis düşer... Altın da onsun düşmesi pis oluyor... 100 dolar birden düştüğünü gördük dikkatli olmak lazım...
Abd için petrol fiyatı düşse de çıksa da olumlu. Düşerse çok büyük bir ekonomi olduğu için petrol dışı sektörler büyük kazanç elde ederler .
Petrol fiyatı artsa deli gibi satacaklar için petrolden para kazanırlar.
Ama ABD için petrolden para kazanmaktan çok üretimi arttırarak küresel petrol fiyatlarını düşürmek ekonomileri için daha faydalı ve Trump faizleri düşürüp, enflasyonu kontrol altında tutmak için petrol fiyatlarını yüzde 50ye yakın dusurecektir.
Ayrıca petrol fiyatlarının düşmesi Rusya, İran ve Venezuella gibi ülkeleri mahveder .
Avrupa'ya ise büyük fayda sağlar. Tabi birde Çin'e...
Asgari ücret hâlâ 17bin lira daha 22 bin lira uygulanmadı . Şubatta maaslar alınsa bile her ay %3 enflasyon ile her ay eriyecek
Ayrıca Akp asgari ücreti artırdığı bir gerçek bu yüzden ortalama ücret asgari ücrete yakınlaştı hatta 2-3 sene önce asgari ücret ile memur maaşı arasında fark %20ye kadar yaklaşmıştı. Troller bile siteye gelmeymeye başlamıştı ve Kk'nin vaadi nedeniyle memur maaşları epey artırıldı
Asgari ücret artışı hükümetin işine yarar birde oy artışı sağlar . Türkiye'deki muhalefet nedeniyle yanlış uygulama oldu şimdiye kadar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X