Hocam sabitleme için çok ciddi anlaşmalar gerekiyor. 1.Ekonomin güçlü olacak 2.ABD ile aran çok iyi olacak 3.AB ülkesi olacaksın. |
🔥 Dolar 39,25 - Euro 44,55 - Altın 4.150 | 02 HAZİRAN 🔥 (10879. sayfa)

-
-
İlk iki mesajınız tutarsız tekrar gözden geçirin...bu bir.
İkincisi, sizin analiz kusura bakmayın tamamen farazi..
Bir tane ekonomist makalesi paylaşın doların tr de seyrini tutturan üstüne konuşalım..
Anladım bir algı peşindesiniz bu açık ama artık ilkokul çocukları bile inanmıyor bunlara..
2024 te dolar 18 tl olsun bu mesajı alintilayin tartışalım sizden özür diyellyeyim..
Ama tersi olursa muhtmelen tarihin tozlu sayfalarında (diğer arkadaşlar gibi) siz de "aradığımız kişiye ulaşılamıyor" moduna geçeceksiniz...
Grafikle analizle işler yürümüyor Türkiye de bunun neyini ısrar ediyorsunuz.
Tüm dünya Türkiye yanlış yapıyor diyor bizimki çıkıp nas diyor, işler patlıyor, sonra çıkıp kurtarıcı diye yerden yere vurduğu adamı bakan yapıyor siz de bu ülkede Grafikle para birimi analizi tutar diyorsunuz..
Gülerim sadece :)
Selçuk geçer bile sizden daha tutarlı.. Adam dolar 10 TL olacak, 20 tl olacak 30 tl olacak dedi ne dediyse çıkıyor
Kusura bakmayın ama bitcoin ile parabirimi analizi yapan bir yorumu cok özür dileyerek pek dikkate alamayacağım.
Dolar 18 tl olduğunda 2024 bir yere kaybolmayin ama sizi forumda bekliyoruz dört gözle.
Not: borsa hakkında yorum yapmadim okuduğunuzu anlama noktasında daha fazla çalışmanızı öneririm. Konumuz borsa değil borsanin B sinden bahsetmedik..
Yaptığınız "komik" bitcoin usd/try analizinden bahsettik.. Ki malesef komik, üzgünüm.. Borsa beni ilgilendirmiyor forumda tarihte Türkiye borsası ile ilgili ahkam kesmedim, zira devletin manipülasyonu olan bir borsa beni ilgilendirmiyor. siz yeni olabilirsiniz ben çok uzun süredir konudayim TR borsasi benim olayım değil..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 18 Haziran 2023; 22:52:4 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
İngiliz Memet bahaneler üretmeye başladıysa yandık demektir.
-
2021 haziranında İstanbul'da ortalama 751 bin TL olan konut fiyatlarını
2023 nisanında 4.2 milyon TL'ye çıkartan nebati ve şahap abilerime şükranlarımı sunuyorum...
şu grafik dünyanın her ülkesinde seçim kaybettirir
biz de seçim kazandırıyor
İstanbul'un hakkını yemeyelim ama İstanbul'u kazanamadılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 18 Haziran 2023; 23:34:36 > -
Hocam bu bahsettiğiniz iki eski yetkiliye sorsanız "biz de emir kuluyduk abi" diye cevap verirler utanmadan.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
muhalefet dağılmış durumda
imamoğlu zaten siyasi yasak kararı alacak gözüküyor
o kadar kasmalarına bence de gerek yok...
imamoğlu eğer CHP başkanı olur ise belki denklem değişebilir
KK başta olduğu sürece muhalefetin toparlanması imkansız gözüküyor
açıkçası kimsenin de umurunda olduğunu sanmıyorum artık yerel seçimlerin
anlaşılan yerel seçimlere kadar yumuşak bir geçişte anlaşmışlar
ülkenin kaybedecek zamanı yok iken olağanüstü toplantıyla da faizleri arttırabilirlerdi
22'sini beklemelerine gerek yoktu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 18 Haziran 2023; 23:30:41 > -
Konut yok arz yok maliyetler yüksek ondan fiyatlar arttı normal daha da artacak bla bla diyenlere sevgilerimle minik bir bilgi :)
Olay tamamen duygusal.. 450bin konutun ne kadarı satılık bilmiyoruz. Satılmıyor zaten o ayrı alıcı yok alabilen yok. Tamamı satılmak istenirse fiyatlar ne olur hiç düşünen oldu mu??
Çok yorum yapmıyorum sonra emlakci dostlar alınganlık yapıp ekmekleri ile oynadığımı düşünüyor kızıyor.. Tamam tamam kızmayın hemen, konut fiyatları daha da artacak, İstanbul da en dandik klube 10 milyon olacak :)
Mart 2023
Alıntı
metni:İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, İstanbul’da yaklaşık 450 bin ile 750 bin marjında boş konut bulunduğuna dikkat çekerek “Bu kabul edilemez bir seviye. İstanbul'da deprem direncini arttırmak ve yapı stoğunu yenilemek için boş konutlar sosyal konut olarak kullanılabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 18 Haziran 2023; 23:12:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
grafiğe baksana son 13 yılda 2018 ortası ve 2020 başında bir kere düşmüş konut fiyatları
o düşüş de sınırlı kalmış 581 binden 577 bine düşmüş...
konut fiyatlarının anormal olduğu çok açık bir gerçek
ama problem şu
iktidar bunun için herhangi bir şey yapmıyor
ve yapacağına ilişkin bir görüntü de vermiyor
kuru tutmaya devam edip negatif reel faiz ile devam ettiğimiz sürece de konut fiyatları çok sınırlı düşecektir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 18 Haziran 2023; 23:31:36 > -
Dublex triplex villaların 2. 3. Katlarını dahil etmişse bu rakama adil konuşmuş olur
Yok zenginler 3 evlik yeri işgal edebilir gibi köle zihniyetli ise devrimciyim diye gezelemesin ortalıkta.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Doğru söylüyorsunuz hocam. Aynı şeyden bahsetmişiz. Bizim parayı isterseniz değiştirin isterseniz dolara euroya endeksleyin biz açık verdiğimiz ve para arzını arttırdığımız sürece paramız değerini kaybetmeye mahkum. Ülkede bir yerlerden petrol vb. fışkırmadığı sürece kısa vadede düzelmemiz imkansız.
-
Daha yalın bir şekilde anlatmaya çalışıcam.
Hükümetin izlemiş olduğu politikalar'ın okunup analiz edilmesine, Temel Analiz denir.
Bundan kaynaklı olarak açıklamaların analiz edilip grafik'te yapılan gözleme ise, teknik analiz denir.
Temel Analiz dediğimiz olay, hükümetin ağzından çıkanlar, fed'in bilançosu, fed'in açıklamaları, ukrayna savaşının potansiyel gelecekteki global ekonomiye olan zararı, ülkemizin bunların toplamında dolar'ın yükselme ihtimali, ülkenin kasasındaki dolar miktarı, enflasyon seviyesi vs.(diye gider tonla bilgi) birlikte toplam olarak bir analiz yapılır. Siyasi konjektör de neler oluyor, siyasilerin dolar hakkındaki açıklamaları da temel analize dahildir. Sizin bahsettiğiniz şey, sadece temel analiz. Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı, dolarla alakalı olumlu-pozitif açıklamalar yapsaydı kısa vade düşme ihtimali doğabilirdi temel analiz içinde. Oda ABD ile arasındaki dialoğa bağlı.
Şimdi %50 temel, %50 grafikten yola çıkarsak. Dolar'ın zayıflaması hükümetin açıklamalarıyla değil, FED'in yaptığı açıklamalarla bağlayıcıdır.
Euro ve Dolar'ın arasındaki rekabet, euro'nun güçlenmesine yol açtı. Tarih'te bir ilk olarak eşitlendiler. Bunun temelinde, FED'in yaptığı açıklamalar ve izledikleri politikalar bağlayıcıdır.
Bu neden ile FED'in 2024 yılında faiz indirimlerine başlaması, ukrayna savaşında bir bitiş sinyali. Dolar'ın düşüşüne sebep olacaktır.
Her parite'nin, her emtia'nın direnç/destek noktaları vardır. Bu yüzden, grafikte bir analiz yapılırken en güçlü direnç ve destekler baz alınır. Bir seviye'de gelen "haberler" sonucu tüm mallar boşaltılabilinir, küçük yatırımcı da kaçarsa büyük düşüş başlar.
Biraz daha anlatayım, bir de grafikle. Dolar'ın yükselmesi direkt olarak hükümetin hatası değildir. Dolar'ın çok güçlenmesi bunun sebeplerinden biri. Sadece hükümet yanlış politikalar izledi.
Soldaki DXY, Dolar. Sağdaki ise USD-TRY, bizim paramızın dolar karşılığındaki değeri.
Dolar güçlendi, güçlendi ve güçlendi. Düşüşte ise biz düşemedik çünkü yanlış politikalar.
Düşmesi için ilk gereken en önemli şey faiz indirimidir, para basılmaya başlanmasıdır. Bolluk bereket dönemine geçiştir. Corona dönemi gibi insanların dolardan uzaklaşması gereklidir.
Şuan düşmeme sebebi, FED'in hala faiz indirimini net olarak başlatmaması. Para basmaya dair ufak tefek işaretler olsa da, tam anlamıyla harekete geçilmemesi sebebiyle dolar hala güçlü. Yukarda yazdığım üzere Hükümetin yanlış izlemiş olduğu politikalar sebebiyle dolar alevlenmiştir.
2024'de hükümetin izleyeceği rasyonel politikalar faiz indiriminin ardından dolar'ın düşüşünde belirleyici olacaktır. Hiç bir para birimi sonsuza dek yükselmez. İlla bir yerde zaten düşecektir.
Bu da 2014'den başlayan DXY yükseliş sonrası türk lirasının hızla değer kaybetmeye başlama süreci. Sol, try-usd sağdaki dxy
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XBlades -- 19 Haziran 2023; 3:22:16 >
-
Arkadaşlar kavga etmeyin.
-
Hocam bulgaristanin ne gücü var, diğer iki seçenekte haklısın, ama illada ab ülkesi olmak gerekmiyor, AB ile anlaşma yapılabilir para politikası ile sabitleme konusunda, AB ülkesi olmadan Turkiyenin gümrük birliği örneğinde olduğu gibi anlaşma yapılabilir. Ama çok geç kalındı zamaninda euro 2 tl iken yapılsa şok dalgalanmalardan korunulurdu diye dusunuyorum bunun içinde AB ile anlaşmak gerekiyor hükumet şuan AB politikası gutmediginden buda imkansiz zaten...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konudan çok uzaksınız.. Yakında anlarsınız bu gerçeği
Selamlar sevgiler.. İyi dirençler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Belki dediğiniz doğru çıkar ama bana göre yorumunuz USD ile TL'den ziyade USD ile EUR arasındaki ilişkiye veya diğer yabancı para birimlerine daha çok uygun geldi bana.
Yazdıklarınızda belki gözümden kaçmış olabilir ama hiç dış ticaret açığından bahsedilmiyor.
Dolar değer kaybedebilir, ama bizim cari açık bu durumda artar mı azalır mı?
Bakalım zaman ne gösterecek.
-
Yanlış politikaların içinde açıklar da var. Hataları tek tek yazmak istemedim.
Kaldı ki arkadaş cevap vermekten vazgeçti.
Bilgisayara geçince ayrıntılı cevap yazarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XBlades -- 19 Haziran 2023; 10:29:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba benim bulgaristan kimlik ve pasaportum var yani vatandaşıyım fakat ben türkiye de yaşıyorum 1 kere gittim 1 gün kaldım araba getirmek için 6 ay kalmam gerekiyormuş sanırım baska bi yöntemi yok mu benim araba getirmem için
-
Nüfuslarına göre Türkiye'den daha yüksek üretim gücüne sahipler.
Bulgaristan: Nüfus=7 milyon gayrı safi milli hasıla=84 milyar dolar
Türkiye: Nüfus=84 milyon (kaç tane kaçak göçmen var belli değil) gayrı safi milli hasıla=870 milyar dolar
yani Bulgaristan Türkiye'nin nüfusunda olsa gayrı safi milli hasılası 1 trilyon dolar olacaktı.
-
-
Ahşap vernikleyecek ahşap ürününüz varsa zaten zenginsiniz, haliyle çok önemli değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X