Şimdi Ara

Güncel DNS numaraları- Ana Konu- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
7
Favori
232.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • opendns ne arkadaşlar,benim net çok yavaş ve saatlerce kopuyor,ne yapmam gerek,bu dnsyle ilgili olabilirmi.
  • DNS, domain <-> ip dönüşümünü yapan sistemdir. Siz bir adres girdiğinizde önce DNS sunucuları üzerinden bilgisayarınız tarafından girilen alanın barındığı sunucunun IP adresi öğrenilir. DNS temel olarak bu işe yaramaktadır. Net kopmasında herhangi etkisi muhtemelen yoktur.

Problem yaşadığınız zaman google.com açılmıyor fakat tarayıcıya 209.85.129.132 IP numarasını girdiğinizde açılıyorsa DNS'te problem olması yüksektir. IP ile de açılmıyor ise DNS'te muhtemelen herhangi bir problem yoktur.
  • benimkinde "Please wait while you are redirected " diyor sonra da hiçbir sayfa açılmıyor.
  • Merhaba arkadaşlar birkaç sorum olacak.
    1-Acaba ttnet'in sunucusu yerine vekil sunucu kullansam bir zararı olur mu? Dün şu sitedeki ip ve portlardan birini kullandım. Firefox'ta "araçlar->seçenekler->gelişmiş->ağ->ayarlar->vekil sunucu" bölümüne ip ve port'u yazınca engellenen sitelere gayet hızlı bağlanabildim. Fakat birkaç yerde ay sonunda faturaya etki edeceğini yazmışlar. Bu ne kadar doğru? Bu yöntemin herhangi başka bir zararı var mı?

2-Opendns kullanılır durumdayken rapid.share'dan premium hesapla dosyalar indirirsem bir sorun oluşur mu?

3-Opendns kullandığım zaman youtube,megashare'a girebiliyorum ama bazı engellenen sitelere giremiyorum bunun nedeni ne olabilir, nasıl düzeltebilirim?

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: xander23

tmm çözüldü yeterince beklememiş miydim neydi anlamadım şimdi sorunsuz kullanıyorum teşekkürler
    eline sağlık

rica ederim ben teşekkür ederim sağolasın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: feelulive

benimkinde "Please wait while you are redirected " diyor sonra da hiçbir sayfa açılmıyor.

krdsm yanılmıorsam senin modeminin içindeki kullanıcı adı şifren ve ayarları silinmiş yada modemi resetlemişsin ondan kendisi silmiş

yada bi ara banada aynı sorun oluyordu gece 1 e doğru internetim güvenlik şirketi tarafından otomatik olarak kesiliyor ama tekrarda bağlanıyor tabiiki ama ilk bağlanışında aynı senin explorer pencerendeki hatayı veriodu "Please wait while you are redirected " ondan sonra ttnetin sayfası acılıp kullanıcı adınız sıfrenız yanlıs fln dıordu...

senin sorunun kesinlikle modemde krdsm modeminin ayarlarını tekrar yapmanı öneririm...
  • quote:

Orjinalden alıntı: FenaQ

Merhaba arkadaşlar birkaç sorum olacak.
    1-Acaba ttnet'in sunucusu yerine vekil sunucu kullansam bir zararı olur mu? Dün şu sitedeki ip ve portlardan birini kullandım. Firefox'ta "araçlar->seçenekler->gelişmiş->ağ->ayarlar->vekil sunucu" bölümüne ip ve port'u yazınca engellenen sitelere gayet hızlı bağlanabildim. Fakat birkaç yerde ay sonunda faturaya etki edeceğini yazmışlar. Bu ne kadar doğru? Bu yöntemin herhangi başka bir zararı var mı?

2-Opendns kullanılır durumdayken rapid.share'dan premium hesapla dosyalar indirirsem bir sorun oluşur mu?

3-Opendns kullandığım zaman youtube,megashare'a girebiliyorum ama bazı engellenen sitelere giremiyorum bunun nedeni ne olabilir, nasıl düzeltebilirim?

Şimdiden teşekkürler.

(1)- bana soracak olursan ttnetten şaşma derim direk ttnet sunucuları uzerınden...
    (2)-bi sorun çıkacağını zannetmiorum open dns in normal dns serverlarından farklarını söylieyim sana 1- daha yavaş 2. daha güvenilir (serverin sitesini biliosun)
    (3)- kullandığın opendns serverı dandiktir ondan giremiyosundur krdsm...

• http://www.opendns.com/ çöktü galiba,ne sitesi açılıyor ne de dns numaraları çalışıyor.Şu an otomatik dns ye ayarladım böylede her siteye girilmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: realtte

http://www.opendns.com/ çöktü galiba,ne sitesi açılıyor ne de dns numaraları çalışıyor.Şu an otomatik dns ye ayarladım böylede her siteye girilmiyor.

Bende de sorun var. Open DNS kullanıyorum. Siteler çok yavaş açılıyor.
  • şuan bende de göçtü dns adresleri. otomatik dns seçeneğini seçtim öyle geziyorum
  • bende otomatik dns ye döndüm. open dns çöktü..
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLTuu

bende otomatik dns ye döndüm. open dns çöktü..

evet open dns gitti gibi...otomatik dns kullanıyorum bende ama o da yavaş...internet genelinde bir sorun var heralde...
  • Open dns çöktü beyler.İnşallah düzelir
  • Acımız büyük.
  • geri dön opendns bizi sensiz bırakma :(

opendns yerine ne önerirsiniz arkadaşlar!
  • OpenDNS de sorun olduğunda ben aşağıdaki numaraları kullanıorum.

195.175.39.40
    195.175.39.39
  • arkadaşlar bendede şöyle bir problem var oyunalrda pingim yüksek tracert te servera giden yollarda pingim artıyor ıp standart burdaki dns leri denedim değişmedi bu ıp yi değiştirme olayımız oluyormu acaba sürekli aynı ıp bende değişse başka yollardan bağlancam ve kurtulcam bu işten
  • quote:

Orjinalden alıntı: erh_tun

OpenDNS de sorun olduğunda ben aşağıdaki numaraları kullanıorum.

195.175.39.40
    195.175.39.39

airties 205 modemimde gömülü olan nolar bunlar , sürekli kopuyor net ve yavaş.
  • OpenDNSle youtube ve benzeri sitelere giremiyordum acaba problem bende mi yoksa cogu kiside bunu yasiyormu.Neyseki baska dnsler le girebiliyoruz iyi numaralar var burda
  • Bi halt yedigimizde buyuk britanyayla muhattap olsunlar saolasın sende
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.