Şimdi Ara

Gün içinde uyuyor gibiyim,bilincim kapalı gibi hiçbir şey yapamıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
7.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar,her şey yaklaşık 3 sene kadar önce baş gösterdi.Ders çalışırken arada çalışmama rağmen kafama hiçbir şey girmediğini fark ettim.Bir şeyler yapıyorum ama ne yaptığımı bende bilmiyordum.Yorgunluktur vs. dir diye geçiştirdim.Sonraki sene 2-3 ay aynı şekilde izledi fakat sonrasında gün içinde ölü gibi ve kendimi kimseyle sohbet edemez ders çalışamaz,günlük hayatını zor idame ettirecek bir halde buldum.Şikayetimi aşağıda tam bir şekilde belirtmek istiyorum:
    -Gün içinde beynim sürekli uyuyor gibi sanki uyku arasında insan uyandığında kafası sersem gibi olurda sabah hatırlayamaz ya tıpkı öyle bir durum. -Sanki beynimin üstünde bir ağırlık var gibi ve sürekli bir baş ağrısı yaşıyorum.Bazen birden beynime çiviler batırılmış gibi oluyor.
    -Gün içinde uyuyor gibi olduğumdan kimseyle sohbet edemiyorum,araba süremiyorum,kitap okuyamıyorum,ders çalışamıyorum,karşıdan karşıya geçerkenn bile zorluk yaşıyorum.
    -Işığa ve sese karşı bir hassasiyetim var her ikisi de beni rahatsız ediyor.
    -Gücüm ve enerjim yerinde değil,dokunsanız bayılacakmışım ama bayılamıyormuşum gibi geziyorum.Bazı zamanlarda ayağa birden kalktığımda göz kararması,baş dönmesi.
    -Durum böyle olduğundan yaptığım hiçbir şey keyif vermiyor,mutlu olamıyorum doğal olarak.
    -Yukarıda da belirttim fakat yine belirteyim insanlarla sohbet ederken konuşmakta zorluk yaşıyorum,ağzımdan çıkanları beynim yollamıyor yada ne dediğimi bilmiyor gibiyim
    -Biriyle bir şey konuşştuğumda sanki 1 yıl önce konuşmuşum eski bir anı gibi geliyor ve büyük kısmını doğal olarak unutuyorum.
    --Anlayacağınız tüm gün yürüyen bir ölü gibiyim.Uykudan kalktığımda dayak yemiş gibi oluyorum.Beynimde sürekli bir ağrı ve ağırlık var.Dikkatimi hiç bir şeye veremiyorum,vermeye çalıştığımda başım ağrıyor.Bu yazıyı yazarken bile oldukça zorlanıyorum ve hatalı bir yazım varsa kusuruma bakmayın.Etrafa bakarken bile uyuyor gibiyim hiçbir şeyi net olarak göremiyorum,sanki bayılacakmışım da son kalan enerjimi oraya verip bayılmıyorum gibi. Problemlerimi burda anlatmaya çalıştım,şu an düşünebildiklerimi ve hatırlayabildiklerimi yazdım.
    ŞU ANA KADAR DENEDİĞİM ŞEYLER:
    -Beyin MR ı çektirdim,bir tümör vs. bir şey çıkmadı.
    -Psikoloğa gittim bir şey diyemedi,konuştu yolladı.
    -Homeopati denen yöntemi öğrendik,vücudumda 2-3 vitamin hariç tüm vitaminler eksik çıktı.Çeşitli diyetler ve ilaçlar kullanarak tüm vitaminlerimi olması referans aralığına getirdim fakat yine bir çare bulamadım.
    -Psikiyatriye gittim concerta adında güçlü bir ilaç verdi o da işe yaramadı.
    -Halk tabiri ile cinci hoca diye tabir edilen hocalara gittim bir şey çıkmadı.
    -Dahiliye hocasına gittim kan tahlilinde vitaminlerimde bir problem çıkmadı yalnızca vücutta kan biraz fazla ve yoğun çıkınca bir torba kan vermemi ondan olabileceğini söyledi.Bir ümitle kan vermeye gittim fakat bir şey çıkmadı. Aynı dahiliye doktorum akupunktur konusunda uzman,şimdi onu deniyoruz 3 seans oldu fakat bir yararını göremedim. -------------------------------------------------------- Bu sene lisede son senem ve 2 senedir kitap açamıyorum.Ne yazık ki şu anda durum aynı,18 ime girmeme 15 gün kaldı ve en büyük hayalimdir ehliyet alıp haftasonu kampa gidip kafa dağıtmak,temiz hava solumak.Üniversite hayalimle birlikte bu hayalim de ne yazık ki suya düşüyor.Bu konuda yardımcı olacak bir doktor abim,ablam,amcam,teyzem varsa lütfen düşüncelerini belirtsin her biri benim için pırlanta değerinde olacaktır.Eğer ki ileride de böyle devam ederse çok yaşayabileceğimi sanmıyorum ne yazık ki...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktora git diycektim ama zaten denemişsin bunu.

Velhasılı durumun tamamen psikolojiktir, kendini motive edeceksin veya motive edecek arkadaşlarınla takılacaksın.Sosyal olmaya çalış.Kendini bırakma, mücadele et, youtube aç ve çalışmak/motivasyon videoları izle,

Bir de 3 sene önce tam olarak ne oldu da bu hale geldin? Ailen nasıl, onlardan ilgi görüyor msun? Çocukluğunda aile sıkıntın var mıydı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • november27 N kullanıcısına yanıt
    Durumunum psikolojik olduğuna inanmıyorum, her seferinde doktora gittiğimde evet düzeleceğim diye hırsla gidiyorum.Fakat her seferinde karşılaştığım şey ne yazık ki hüsran oluyor.Arabalara olan ilgim ve sevgim çok üst düzeyde,okumak istediğim bölümde otomobil mühendisliği.Bu rahatsızlıktan önce araç fark etmeksizin yüksek özgüvenle kullanırdım hep.Zaten bu durumu özellikle fark etmemde araba kullanırken oldu.Bir yaz araba kullanırken birden kafam gitti annem dürtdüğünde yan yolda gidiyorduk,dürtmese muhtemelen arabayı perte çıkarmıştım.Bildiğiniz o an bayıldım geldim gibi.Bir hevesle kitaplar alıyorum, okumaya çalışıyorum ama bildiğiniz okuduğum boşa gidiyor sadece okuyorum aklıma bir şey girmiyor.Unutkanlık problemim var bir de bunlara ek.Velhasılıkelam bu rahatsızlık varken istediğim de istemediğim de hiçbir şeyi yapamıyorum ne yazıkki.Psikiyatristin verdiği concerta isimli ilaç bildiğiniz kısa süreli ritalin gibi bir şeydi o bile etki etmedi.Perşembe günü akupunktura gittiğim dahiliye hocası nöral terapi deneyecek,bir ümit gidiyorum yine de.

• Bende aynı şeyleri yaşıyorum birisi bir şey sorunca aklıma hiçbir şey gelmiyor. Kafam hep çok karışık sürekli uyku hali ağız kokusu ayakta durmak bile zulüm geliyor. Hiçbir şeyden keyif almıyorum hiçbir şey umrumda değil. Ve bunları sadece araba sürerken unutuyorum rahatlıyorum. bende severim arabaları. Her şey çok zor geliyor ben doktora da gitmedim.

• Kendini karamsar bir insan olarak tanımlar mısın yoksa iyimser mi?Beslenme düzenin nasıl?Ağırlıklı olarak tükettiğin besinler neler?Düzenli olarak spor yapmayı denedin mi?Hayatında aşırı endişe yaratan ya da stres yaratan bir durum var mı?Bunları bir gözden geçirmelisin.
  • Norveckırfaresi kullanıcısına yanıt
    Bende dokunsanız bayılacakmışım gibi,gözüm hiçbir şeyi düzgün görmüyor.Sürekli başımda bir ağırlık ve ağrı var.Önceden stresimi atıp kendimi motive etmek için çıkardım 1-2 saat araba sürerdim.Şimdi ehliyet alma zamanım geldi ama arabayı park yerinde bile süremiyorum.Ne kadar çabalasam da denesem de hep kafam gidiyor sürekli yoldan arabayı kaçırıyorum,kimi zaman park yerinde bile zorlanıyorum :/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle bir gece oluyor şu anda
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bob Seger kullanıcısına yanıt
    Bu rahatsızlığa yakalanmadan önce biraz karamsardım ama şu an her şeye elimden geldiğinde olumlu bakmaya çalışsam da sürekli somurtuyorum.Ben güldüğümü zannederken bile somurtuyorum.Beslenme düzenim önceden kiloluydum,abur cubur tüketirdim.Vitamin eksikliğini düzeltirken yaptığım diyetten sonra yediklerime,içtiklerime biraz daha dikkat etmeye başladım.Şu son bir ayda biraz bozuldu düzen ama yine devam edeceğim.Düzenli olarak yediğim Allah’a şükür evde çoğu yemek oluyor hafta içerisinde,kimi akşam sulu yemek oluyor,sebze oluyor bazen,bazen et oluyor...Birde yemeklerdeki yağımızı sade yağına çevirdik.Düzenli olarak spor yapmama bu rahatsızlığım engel oluyor ne yazıkki.Yorulduğumda çok daha kötü oluyorum.Yüzmeye gidiyordum,bıraktım.Evde 2-3 hareketim var ağırlıklarla onları yapıyorum.

Hocam sizde vitamin değerlerinde bozukluk da olabilir.Birde ağız kokusuna genelde mide,bağısak rahatsızlıkları yada diş çürükleri yol açar.Bende vitamin eksikliği için gittiğimde ağız kokusu problemim vardı.Her akşam ev yoğurdundan ayran yapıyorum bir diş de sarımsak yutuyorum çiğnemeden.Ağız kokusu problemim gitti artık.Dişimde çürük olmasına rağmen.

• Psikiyatri nasıl işe yaramadı. Ne kadar sürede test ettin bunu? Büyük ihtimalle kendin karar verdin. Yaptığın her şey boş, psikiyatriye devam et. Cinci hoca ne! Homeopati ne!
  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    İlacı dört gün kullandım.Dört günde her yerim sivilce doldu,uyku düzeni diye bir şey kalmadı,gün içinde çarpıntı yaşadım.Neden kullanmaya devam edeyim ? Doktor o ilacı beni adam akıllı dinlemeden,sorunu anlamadan konuşmamın yarısında yazdı ve geçti.Verdiği ilaç problemim yalnızca dikkat problemi olsa işe yarardı ama en ufak faydasını görmedim.Ayrıca sondaki sitemkar yazışınızı anlamadım,sonuçta bu şey benim hayatımı idame ettirirken bana çok büyük engel.Bende elimden gelen her şeyi deniyorum bir ümitle.İnanırsınız inanmazsınız orası size kalmış.Ayrıca homeopati yöntemini bir araştırın,gidip faydasını gören insan sayısı çok fazla.Ben gittiğimde vitamin değerlerini oradaki hocam sayesinde düzelttim.Yeme içme konusunda oraya gittikten sonra dikkat etmeye başladım,gitmesem muhtemelen ilerde birde yüksek tansiyonla uğraşabilirdim.

• arabacımemo A kullanıcısına yanıt
    Aferin sana 4 günde karar vermişsin. Yan etkisi olacak ilacın, doktorla iletişime geçtin mi? Adam akıllı dinleyecek birisine gideceksin o zaman. Cinci hoca ve homeopati bilim, akıl dışı şeyler. Gerçi 4 günde ilacı bırakan adama ne anlatıyorsam.
  • O doktora zaten bir öneri üzerine gittim.İlacı kullandığımda oluşacak yan etkilerden bahsetmedi.İlacı şu kadar süre kullanınca etkisi başlar demedi.Sorduğumda içtikten yarım saat sonra etkisi göreceğimi söyledi.Aynı psikiyatriste giden bir arkadaşım daha var,birebir aynı ilacı kullanıyor.O faydasını gördü ilk zamandan itibaren.

• Otomobil mühendisliği ne oluyor tam olarak merak ettim?

Ve nihai amacı ne olur bir otomobil mühendisliği mezununun?

Açıkcası bir travma vb gibi bişey vardır dicem, yolsa kendine bahane uyduruyor olabilirsin dicem, o da değilse bu hissettiğinin tanımı aslında tanımladığın gibi olmayabilir dedim. Fiziksel sıkıntıların olmadığını varsayarsak üç seçeneğin var biraz sakinleşip düşünmeni tavsiye ederim.

Bide arabalara olan ilginden dolayı mühendislik seçmek zorunda değilsin. Arabaların neyine ilgi duyuyorsun mesela bu çok önemli. Böyle düşüncelerinizi tartmadan karar vermeyin. Bilgisayar oynamayı çok seviyorum diye bilgisayar mühendisliği seçmiş ve pişman tanıdığım insanlar oldu. (Bölüme laf etmiyorum tabi)

Hocam dişler de sıkıntı yok kontrole giderim sürekli dişlerimi de düzenli olarak fırçalarım. Ama dediğin şeyi denicem umarım iyi gelir. Bu ruh halinden kurtulmak istiyorum.

• Alioreh kullanıcısına yanıt
    Otomobil mühendisliği “makina mühendisliği-otomobil” diye geçiyor diye biliyorum.Arabanın her noktasına ayrı bir ilgim var.Yalnızca arabaları sevdiğim için seçmek istemiyorum otomobil mühendisliğini.Evde de otomobil parçaları tasarlamaya çalışıyorum kafa dağıtmak amacıyla gerek elimden geldiğince pc ortamında ,gerek kara kalem.Fizik
    dersini de fazlasıyla severim şu an çalışamasam da.Yanlış bilmiyorsam kendini geliştirirsen özel sektörde makina mühendisliği de yapabiliyorsun.Düzelip ders çalışmaya başlayabilirsem böyle bir hedefim var ama ne yazıkki daha kitap açamadım.

Travma gibi bir şey olacağını sanmıyorum.Bu rahatsızlığın çıktığı dönemde herhangi bir psikolojik problem yaşamadım,hala yok muhtemelen yaşarsamda bu sebepten yaşarım.

Kendime bahane uydursam sevdiğim şeyleri yapar,sevmediklerimi yapmamak için bahaneler uydururum.Fakat 10 gün sonra 18 ime gireceğim ve yıllardır gelen ehliyetim hayalim de gerçekleşemeyecek

Ben tanımı doğru yaptığımı düşünüyorum fakat doktorlar tam olarak anlayamıyor olabilir.Elimden geldikçe araştırıp başka doktorlara da gitmeye de çalışıyorum.Derdi veren devasını da verir diyerek.Perşembe nöralterapi denen şeyi deneyeceğiz.

Birde şunu ekleyeyim bu rahatsızlıkla beraber skolyoz ve ona bağlı olarak kifozum vardı.Kambur duruyordum ve deli gibi ağrılarım vardı.Yamuk yumuk duruyordum.O problemimi bulduğumuz fizyoterapi hocası sayesinde atlattım Allaha şükür.Vitamin eksikliği için diyet yapıyordum aynı zamanda.Seviniyordum büyük hırsla bunu atlattıysam bunu da atlatacağım diye ne yazıkki hala uğraşıyorum.

Hocam bende dişlerimi fırçalamama rağmen sürekli ağzım kokardı.Sarımsak ve ev yoğurdundan ayranı tüketmeye başlayınca geçti.Her ikiside bağırsak ve mideye oldukça iyi gelen besinler.Belkide bağırsağınızda bir çeşit sıkıntı vardır,biliyorsunuzdur belki bağırsaklar insanın ikinci beyni deniyor.O da sizi karamsarlığa ve huzursuzluğa itiyor olabilir.

Düz mantıkla dediğin doğru ve olması gereken.

Ama kendimden de biliyorum, ilgilendiğim farklı şeyler var ve keşke onlarla ilgilenebilsem dediğim zaman çok oldu. Şu an bir seneden fazladır iş arıyorum ve zamanımı boş geçiriyorum, o yapsam yaa dediğim şeylere sırayı getiremedim çünkü bla bla nedenler üretebiliyorum. Ama üretmediğim de oluyor e peki ben neden birşey yapmak istemiyorum?? Herkes bir sınav veriyor çok geçmişte kalan gömdüğün yaşanmışlıklar olabilir, alakasız korkular olabilir, yanlış önyargılarının kurbanı olabilirsin vs vs zamanı gelince atlatacağını atlatacağımızı umuyorum ve içten içe inanıyorum

Uyku duzenin nasıl,sosyal bir insan misin,yaz ile kış arasinda olumlu ya da olumsuz bir degisim oluyor mu ruh halinde?Ornegin yazin kendini biraz daha iyi hissediyor musun yoksa bir fark yok mu?

• Bob Seger kullanıcısına yanıt
    Uyku düzenim oldukça kötü,ne kadar uyursam yada ne zaman uyursam uyuyayım sanki 50 kişiden dayak yemiş gibi oluyorum.Uyumaya korkuyorum bu yüzden çünkü her seferinde daha da kötü kalkıyorum.Yaz ile kış arasında çok da fazla bir değişim olmuyor bende.

Uykuda böyle problem yaşayınca linkteki rahatsızlığa denk geldim.Dahiliye hocam da uyku apnesi olması için gece uykudan nefesimin kesilip uyanmam gerektiğini yada gece çok sık uyanmam gerektiğini söyledi.Ama ekteki görsellerin hepsi de beni tanımlıyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.