Şimdi Ara

Gümrükten araç satın almak ?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
3
Favori
32.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birçok kişi gümrüklerde mafya, rüşvet, adam kayırma gibi olayların-grupların olduğunu söylüyor. Bu böylemi dönüyor kime danıştıysamda "o arabayı sanamı bırakırlar" dediler. Farazi söylüyorum piyasası 10 bin olan araç açılış fiyatıyla bin liraya açılıyor maksimum satışıda 7bin oluyor bir miktar vergi ve tekrar ruhsat çıkmasıyla 8bine falan patlıyor.
    şuan gümrükte hoşuma giden bir araç var ve de normaldeki fiyatının onda biri fiyatına arabayı gidip görmemize izin veriliyor il farklı olduğu için abim gidip baıcak kontrol edicek aracı güzelse ihaleye girmeyi düşünüyorum. sizce şartlar ne olur ?
    ricam amacı mesaj sayısı arttırmak olanlar yorum yazmasın buraya fikir almak için başvurdum!

amacımsa daha önce bu şekilde gümrükten daha önce araç satın almış olanlarla irtibat kurup yol yordam öğrenmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvandoktoru -- 7 Kasım 2011; 19:29:26 >

• Gümrük mafyası gerçekten var. Bu kadar diyeyim gerisine karışmayayım.
  • yau alanda var yok değiil :)
  • gidince dövecek halleri yok ya gidip oturursunuz ön taraflara şansınızı denerseniz.
  • sen onlardan alırsın ancak başka türlü çok zorluk çekersin ihalelerde arabayı inceletmezler öyle üstün körü bakar geçersin zaten bekçi onların adamıdır sana motoru olmayan araç verir kendi motor veya parçalarını tekrar satın almak sorunda kalırsın edemedikleri kar ile sebep olduğun zararıda ödemek zorunda kalırsın aynıya gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

sen onlardan alırsın ancak başka türlü çok zorluk çekersin ihalelerde arabayı inceletmezler öyle üstün körü bakar geçersin zaten bekçi onların adamıdır sana motoru olmayan araç verir kendi motor veya parçalarını tekrar satın almak sorunda kalırsın edemedikleri kar ile sebep olduğun zararıda ödemek zorunda kalırsın aynıya gelir

hah işte herkes bunu söylüyor ama bir örneği yok hep şehir efsaneleriyle böyle yaşanıyor bir kişi çıksında aha benim başıma geldi desin olduysada ne bileyim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: reydab

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

sen onlardan alırsın ancak başka türlü çok zorluk çekersin ihalelerde arabayı inceletmezler öyle üstün körü bakar geçersin zaten bekçi onların adamıdır sana motoru olmayan araç verir kendi motor veya parçalarını tekrar satın almak sorunda kalırsın edemedikleri kar ile sebep olduğun zararıda ödemek zorunda kalırsın aynıya gelir

hah işte herkes bunu söylüyor ama bir örneği yok hep şehir efsaneleriyle böyle yaşanıyor bir kişi çıksında aha benim başıma geldi desin olduysada ne bileyim :)

elimde var bitane sizde buyurun gidin aynı eski otopark deynekçileri gibi arabanızı koruyoruz korumazsak çizerler vardıya hani şartnameyi aldığınızda yanınıza gelip sigara çay ikram edip cüzüüü bir ücret karşılığı istediğiniz aracı size alma garantisi yardım teklif edecekler geri kalanı anlattığım gibi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şehir dışından araç almak
    10 yıl önce açıldı
    Doblo satın almak istiyorum
    2 yıl önce açıldı
    Yurtdışından Drone Satın Almak
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet resmi olarak görünmesede işin bi raconu mafyası var, arabayı illa alıcam diyosanız bu kişilere de bir miktar para ödemeniz gerekir yoksa alamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcp1rates

evet resmi olarak görünmesede işin bi raconu mafyası var, arabayı illa alıcam diyosanız bu kişilere de bir miktar para ödemeniz gerekir yoksa alamazsınız.

Daha doğrusu hayat sigortanızın primini yükseltin:)
  • LR Defender meraklıları pahalı olduğu için araçları Tsk, telekom dan ihaleyle almaya çalışır.Bu işin raconuda var tabi. Piyasayı elde tutan adamlar erken saatte ordadır.Gider araçlara bakarsınız.Beğendiğiniz aracın numarasını onlara söylersiniz o aracın satışına katılmazlar.Tabi bununda bir bedeli var.Siz fiyatı yükseltip almasanızda o araçları alıcaklardır.Piyasa değerini onlar belirledikleri için dışarı gitmesine izin vermezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Etkisiz Eleman

LR Defender meraklıları pahalı olduğu için araçları Tsk, telekom dan ihaleyle almaya çalışır.Bu işin raconuda var tabi. Piyasayı elde tutan adamlar erken saatte ordadır.Gider araçlara bakarsınız.Beğendiğiniz aracın numarasını onlara söylersiniz o aracın satışına katılmazlar.Tabi bununda bir bedeli var.Siz fiyatı yükseltip almasanızda o araçları alıcaklardır.Piyasa değerini onlar belirledikleri için dışarı gitmesine izin vermezler.

tsk araçlarını hurdasan satar orada işler böyle yürümez malesef şartnemeye uygun herkes girip istediğini alır tabi çok ısrar ederseniz otoparkta eksiği gediği varsa tamamlanır yani ama mafya oraya ilişemez
  • Mafya var demedimki Piyasayı bırakmamak için pahalıda olsa alıyorlar
  • hepinize teşekkürler. tüm halkımız olarak hala daha oradan buradan duyduklarımızla yaşıyoruz ne yazıkki. cidden almış yada ihaleye girme fırsatı bulmuş biriyle konuşabilirmiyim danışabilirmiyim dedim ama ne yazıkki.. bir maymun hikayesi var ipin ucuna aılmış muz dövülüyor falan herneyse teşekkür ettim hepinize ama neyseki MANTIKLI cevaplar bulamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: laax

quote:

evet resmi olarak görünmesede işin bi raconu mafyası var, arabayı illa alıcam diyosanız bu kişilere de bir miktar para ödemeniz gerekir yoksa alamazsınız.

Daha güzel anlatılamazdı

Dostum abin bi gitsin baksın, sorsun soruştursun. Eğer mafyası galericisi felan varsa hiç bulaşma derim ben. Öyle olur ki adam bi takar sana kafayı, aldığın arabaya bindirtmez seni, edeceğin kârdan da olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: 61 TS 1967

quote:

Orijinalden alıntı: laax

quote:

Daha güzel anlatılamazdı

Dostum abin bi gitsin baksın, sorsun soruştursun. Eğer mafyası galericisi felan varsa hiç bulaşma derim ben. Öyle olur ki adam bi takar sana kafayı, aldığın arabaya bindirtmez seni, edeceğin kârdan da olursun.

eyvallah kardeş bilader yol yordam araştırsın birde öyle karar veririm cidden internette hiçbir bilgi yok bu konuda gelişmeleri kesinlikle yazıcam ki birilerine faydam olsun

• sıkarlar valla sen bilirsin milletn demesi
  • quote:

hepinize teşekkürler. tüm halkımız olarak hala daha oradan buradan duyduklarımızla yaşıyoruz ne yazıkki. cidden almış yada ihaleye girme fırsatı bulmuş biriyle konuşabilirmiyim danışabilirmiyim dedim ama ne yazıkki.. bir maymun hikayesi var ipin ucuna aılmış muz dövülüyor falan herneyse teşekkür ettim hepinize ama neyseki MANTIKLI cevaplar bulamadım...

Ben iki sene once bir ihaleye katılmıstım.Dedikleri gibi pek oyle mafya,racon gormedim:)Ancak ıhalede genelde az veya cok hasarlı araclar satılıyor ve katılanlar da galerıcıler oldugu gıbı oto ustaları da var.Aracları yapıp satma dusuncesındeler.Iscılıge para vermedıklerı ıcın fıyatları yukarıya tasıyabılıyorlar.Sız alıp dısarıda yaptırmak ıstesenız astarı yuzunden pahalıya gelebılıyor.Ayrıca oradakı fınal rakamı uzerıne bırcok vergı gırıyor,bellı bır carpan soyluyorlar sıze sımdı hatırlamıyorum ama o carpana gore mantıklı sevıyelerde durmasını bılmek gerekır.Yoksa ıhale heyecanıyla fazla artırırsanız zarara gecersınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: bayucuz

quote:

hepinize teşekkürler. tüm halkımız olarak hala daha oradan buradan duyduklarımızla yaşıyoruz ne yazıkki. cidden almış yada ihaleye girme fırsatı bulmuş biriyle konuşabilirmiyim danışabilirmiyim dedim ama ne yazıkki.. bir maymun hikayesi var ipin ucuna aılmış muz dövülüyor falan herneyse teşekkür ettim hepinize ama neyseki MANTIKLI cevaplar bulamadım...

Ben iki sene once bir ihaleye katılmıstım.Dedikleri gibi pek oyle mafya,racon gormedim:)Ancak ıhalede genelde az veya cok hasarlı araclar satılıyor ve katılanlar da galerıcıler oldugu gıbı oto ustaları da var.Aracları yapıp satma dusuncesındeler.Iscılıge para vermedıklerı ıcın fıyatları yukarıya tasıyabılıyorlar.Sız alıp dısarıda yaptırmak ıstesenız astarı yuzunden pahalıya gelebılıyor.Ayrıca oradakı fınal rakamı uzerıne bırcok vergı gırıyor,bellı bır carpan soyluyorlar sıze sımdı hatırlamıyorum ama o carpana gore mantıklı sevıyelerde durmasını bılmek gerekır.Yoksa ıhale heyecanıyla fazla artırırsanız zarara gecersınız.

çok teşekkürler istediğimde buydu :)
    benim bahsettiğim araç %10 hasarlı deniyor fakat görüntüde hiçbirşey yok.PM attım.

• quote:

Birçok kişi gümrüklerde mafya, rüşvet, adam kayırma gibi olayların-grupların olduğunu söylüyor. Bu böylemi dönüyor kime danıştıysamda "o arabayı sanamı bırakırlar" dediler. Farazi söylüyorum piyasası 10 bin olan araç açılış fiyatıyla bin liraya açılıyor maksimum satışıda 7bin oluyor bir miktar vergi ve tekrar ruhsat çıkmasıyla 8bine falan patlıyor.
    şuan gümrükte hoşuma giden bir araç var ve de normaldeki fiyatının onda biri fiyatına arabayı gidip görmemize izin veriliyor il farklı olduğu için abim gidip baıcak kontrol edicek aracı güzelse ihaleye girmeyi düşünüyorum. sizce şartlar ne olur ?
    ricam amacı mesaj sayısı arttırmak olanlar yorum yazmasın buraya fikir almak için başvurdum!

amacımsa daha önce bu şekilde gümrükten daha önce araç satın almış olanlarla irtibat kurup yol yordam öğrenmek.

Bundan uc sene once gumrukten araba aldim. O zaman satisa esas bedelden aciliyordu ve pey vererek artiriliyordu. Gumruklerin belirledigi fiyatlar kesinlikle piyasadan cok daha ucuz degildir. Simdi o zamaki uygulama acik artirma yolu ile idi. Birinci satista satilmazsa ikinci satista %50 ustunden sonra da %25 ustunden basliyordu. Bu iyi bir sistemdi bir bakima.
    l
    Simdi, satisa esas bedeller piyasanin cok ustunde. Bir de buna OTV (ozellike 1600 motor ustu icin) ve KDV eklenince dehset pahali olacak. Pekiyi ne oluyor. Sanki acik artirma olmuyor da, orada gozunuz karardi ise %70'ini verebilirseniz size araba satiliyor. Daha dusuk bir bedel teklif ederseniz, bu kurula sunuluyor. Bir nevi kapali zarf usulu. Iste bence yolsuzlugu ariyorsaniz burada arayin. Size 10 gun icinde geri donuyorlar.

Bu konuda herhalde hic tepki gormediler. Ben sikayetciyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: c4zf6

quote:

Birçok kişi gümrüklerde mafya, rüşvet, adam kayırma gibi olayların-grupların olduğunu söylüyor. Bu böylemi dönüyor kime danıştıysamda "o arabayı sanamı bırakırlar" dediler. Farazi söylüyorum piyasası 10 bin olan araç açılış fiyatıyla bin liraya açılıyor maksimum satışıda 7bin oluyor bir miktar vergi ve tekrar ruhsat çıkmasıyla 8bine falan patlıyor.

Bundan uc sene once gumrukten araba aldim. O zaman satisa esas bedelden aciliyordu ve pey vererek artiriliyordu. Gumruklerin belirledigi fiyatlar kesinlikle piyasadan cok daha ucuz degildir. Simdi o zamaki uygulama acik artirma yolu ile idi. Birinci satista satilmazsa ikinci satista %50 ustunden sonra da %25 ustunden basliyordu. Bu iyi bir sistemdi bir bakima.
    l
    Simdi, satisa esas bedeller piyasanin cok ustunde. Bir de buna OTV (ozellike 1600 motor ustu icin) ve KDV eklenince dehset pahali olacak. Pekiyi ne oluyor. Sanki acik artirma olmuyor da, orada gozunuz karardi ise %70'ini verebilirseniz size araba satiliyor. Daha dusuk bir bedel teklif ederseniz, bu kurula sunuluyor. Bir nevi kapali zarf usulu. Iste bence yolsuzlugu ariyorsaniz burada arayin. Size 10 gun icinde geri donuyorlar.

Bu konuda herhalde hic tepki gormediler. Ben sikayetciyim.

hala daha açık artırma usulüyle işliyor hala en yüksek fiyat veren alıyor.%5lik bir vergi vede ruhsat masrafı senin oluyor. izmirde arabayı incelemeye icin veriliyor ama benim istediğim araç başka ilde vede çok tutulan bir araç değil şansım var yani PM!

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.