Şimdi Ara

Gümrük Vergisi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazın alacağım kulaklık büyük ihtimal yurt dışından olacak. Amazondan almayı düşünüyorum. 1) Gümrük vergisi yüzde kaç? Kdv ile aynı mı yani yüzde 18? 2) Amazon veya herhangi bir siteden sıfır alacağım ürünün garantisi olur mu?

• Marka ve model olarak ne düşünülmekte? Örneğin accessoryjack.com'dan alışveriş yapıldığı zaman gümrüğe takılmaması için 20$lık hediye olarak gösteriyorlar. Ürünler orjinal ve nispeten makul. Amazonda bu durumu sağlamıyorlar diye biliyorum. Eğer vergisi, pulu vs. karşılanacaksa da çok fazla yük biner fiyat arttıkça.
  • 500 dolar civarındaki ahşap kupalı kulaklığı rahatça getirttiysem, her türlü şey rahatça gelir, yeter ki alınan şeye göre muaf edecek bir bedel yazsın kutuda.
  • monster turbine vn santa clip+ 8gb alcaw. Shipping ve gumruk saymazsak 132 dolar oluyor. Gumruk olursa ve olmazsa kaç olur fiyat tahminen? Almam gereken onlem veya bilmem gereken bişiy var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 1 Mayıs 2012; 19:38:21 >
  • Bugün bir cep telefonu ptt ile teslim aldım. Ürün mp3 çalar büyüklüğünde ve küçük kare dokunmatikli. Cihazı mp3 çalar olarak kullanılması için aldım. Satıcıya 5 dollar mp3 çalar yaz paketin üzerine dememe rağmen kendisi 29 dollar mobile phone yazdığı için gümrüğe girdi ve 10 gün de anca bakıp geçirebildiler. Bugün teslim aldığımda 2 tl gümrük 60 kuruş da damga vergisi olmak üzere 2,60 tl posta dağıtımında görevli yetkiliye ödeme gerçekletirdim. Paketimi açıp kontrol edip kayda değer bir ürün olmadığını anladıktan sonra tekrar bantlayıp üzerine 2.60 tl gümrüğe ödemesi olduğunu gösteren büyük barkod yapıştırılmıştı ve ptt posta teslimine dair imza atılan kağıtta da ödenecek miktar yazılıydı. (ürünü 30 dolara aldım, mp4 çalar büyüklüğünde bir cep telefonu. Kenarlarında 3 farklı renk ledler yanıp sönüyor çok şık bir cihaz, anneme hediye aldım) Gümrük vergisi çok fazla olsaydı teslim almazdım ve taahhütlü gönderi olduğu için geri dönmesini sağlayabilirdim. Satıcı akıllısı söylediğim gibi mp3 çalar yazsaydı posta üzerine, 10-15 gün gecikme yaşanmadan bana daha hızlı ulaşacaktı.

• deneyen varsa söyleyebilir mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.