Şimdi Ara

GUILD WARS 2 'ye özel - Ayrıntılı bilgi Başlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu topcinin amacı, Guild Wars 2 bilgilerini Guild Wars 1 bilgilerinden ayırma ihtiyacıdır, zira henüz Donanım Haberde Guild Ward 2 ye özel forum ya da bilgi başlığı yok. GW2 hakkında yazdığım bilgilendirme başlıklarını burada toplayacağım, konu ile ilgili ve bilgili playerların da yardımcı olması ile bu başlık Donanım Haber üyelerine yeni oyun hakkında önemli bir yardımda bulunabilir.

    ----------
    Konu 1 : Guild Wars 2 ve diğer MMO lar karşılaştırması

    Bir Oyun için, geliştirme ve yenilik kavramları arasındaki fark

    Bizler oyuncular olarak, artık oyunlardan çok şey bekliyoruz, çünkü geride birçok iyi örnek var.

    Oyuncuların istediği herşeyi bir oyun içinde vermek büyük bir ustalık, kolay birşey de değil.

    Bunu bu güne kadar en iyi yapan Blizzard ve şaheserleri WoW du.

    Biz WoW un bize sunduğu esnek sınırlar dahilinde, addonları kullandık, meslekleri geliştirdik, arayüzlerimizi bize özel hale getirdik. Karakterlerimizi customize etme ve başarılarını sergileme şansımız oldu.

    Blizzard da bize istediğimiz herşey için sesimizi duyurabildiğimiz bir kürsü ve oyunumuzu özelliştirmek için bir alet çantası verdi.

    Eğlendik, çok eğlendik, öğrendik ve bir guild olmanın ileri aşamalarını gördük, beklentilerimiz daha da arttı.

    WoW dışında, oyun anlayışına ve MMO ya yeni soluk getiren bir oyunla karşılaşmadık desek yerinde bir cümle olurdu.

    Ta ki bu güne kadar.

    Şimdi GW2 var.

    Eskinin en iyi özellikleri ile yeniyi bir araya getirdiğini söylemeyeceğim, ancak yenilikler getirdiği çok açık.

    "Holy Trinity" kavramını unutun, quest alıp vermeyi unutun, skill train olmayı unutun, eski ticaret anlayışınızı unutun ve hatta üç beş değişiklikle bir karakter yarattığınız eski günleri de unutun. Bunların yerine yeni fikirler yerleştirmeye çalışın, ne yapardınız?

    İşte Guild Wars ı hazırlayan ekibin yaptığı şey tam da bu.


    Gerçekten dinamik bir dünyada yaşıyoruz sadece dünyada değil GW2 de de öyle!


    İşte bunun etkileri...

    *** Karakter yaratırken, birçok seçeneğimiz var ve bunlar sadece fiziksel görünüşte yapılan ufak dokunuşlar değil. Karakterimzin görüntüsünü "unique" kale getirmek için artık pek çok seçenek mevcut ve bunun yanında artık üzerimize giyeceklerimizin renklerine tam olarak karar verebiliyoruz.

    Karakterlerimizin bir geçmişi var ve bu bizim seçeceğimiz temel ozelliklere göre şekilleniyor. En iyi rpg ciler bile bir mmo içinde backround yazmak için üşenebilir, özellikle de birden fazla kararter için. GW2 bunu zevkli bir şekilde yapmamızı sağlamış.
    Karakterimizin ruhani koruyucusunu ve inancını seçiyorsunuz, kişiliğini seçiyorsunuz; güce mi inanırsınız, idealizm e mi yoksa, cazibenize mi? Bir savaşcı için gekçek güç nedir? İçgüdüler mi, fiziksel güç mü, yoksa zeka ve kurnazlık mı? Herkesin bir pişmanlığı vardır, bu geçmişte kabul etmediğiniz bir fırsat mı, birinin kaybına engel olamamak mı yoksa kendinizi kaybettiğinizde yaptıklarınız mı? Sizi yeni dünyanızda hangi ruh korur? Bilgelik temsilcisi mi, kuvvet temsilcisi mi, birlik temsilcisi mi, ruh asaletinin temsilcisi mi? Bunlar ve bunun gibi seçenekler hem yaratımda hem oyun içinde size, karakterinizi benimsemeniz için destek veriyor.

    *** Dünya ile etkileşim, en can alıcı nokta. Quest npc sine git görevi al, yap ve teslik et. Gerçekde, çoğu zaman siz olayın içine girersiniz, birine yardım etmeniz için illa o kişi ile konuşmanız gerekmez. GW2 de bir yere saldıran düşmanları gördüğünüzde direkt siz de tepki veriyorsunuz ve saldırı püskürtüldüğünde, gösterdiğiniz yararlılığa göre otomatik olarak karma puanı alıyorsunuz, altın, gümüş ya da bronz seviyede ödüllendiriliyorsunuz... Bu puanlar ise özel NPC lerden alışveriş yapmakta kullanılabiliyor, yani ödülünüzü de, miktarını da siz belirliyorsunuz... Üstelik de birine söylemenize ya da bildirmeye gerek olmadan anında alıyorsunuz ödülünüzü.

    *** Bir partide healer, tank ve dps olmalıdır. Neden? Bu oyunda herkes başının çaresine bakıyor, herkes kendi canını düşünmek zorunda, herkes biraz kendini tehlikeye atmak zorunda ve biraz güç kullanmak durumunda. Herkesin kendini healleme ozelliği ve savunma becerisi var ve tabii saldırı gücü. Emin olun, zor durumda olan herkes bunları yapabilir. Bir de her class meele olarak daha fazla damage yapıyor, yani "çok dps" gerektiğinde herkes tehlikeye yaklaşmak zorunda.

    *** Açık arttırmaya teklif verilir! Bir ticarethaneye " Ben xyz istiyorum, gelince haber verin alacağım deyip düşündüğünüz fiyatı belirtip alışveriş yapmak ne kadar güzel olurdu değil mi? 10 larca kere AH a bakmanıza ve acil mal satmak için chatten spam yapanıza gerek kalmazdı. Bu oyunda ah a teklif verip istediğiniz item ah a düşünce onu otomatik çekebiliyorsunuz, belirlediğiniz bedel de satıcıya otomatik aktarılıyor, hatta alıcısı hazır ise saniyeler içinde iteminizi satabiliyorsunuz ve emin olun betada bile binlerce teklif ve satış vardı.

    *** Aksiyonun içinde olmak... İşte bizim istegimiz. Oyunda skiller o kadar akıcı ve silah kullanımı o kadar mantıklı ki, savaş taktikleri herkesin kafasında otomatik oluşuyor. Bir balta ve bir bıçak aynı şekilde mi kullanılır? Bunlar ayrı yetenekler gerektirmez mi? GW2 de böyle. Bir balta yı elinize aldığınız da skil barınızdaki skiller balta skilleri oluyor, bir asa aldığınızda asa... Hatta ok türlerinin kullanılış şekli bile değişik. Barınızda 10 skill duruyor ve emin olun bu yetiyor. Çünkü onları istediğiniz zaman class başına 40 ila 70-80 arasında skill ile değiştirebiliyorsunuz. Traitleriniz, silahınız, rune larınız, gem leriniz, iksirleriniz, barınızdaki sectiğiniz skiller, petleriniz ve affiniy ve benzeri özellikleriniz, sizi combat içinde de "unique" yapıyor. Bir guardian shield açtığında anlıyorsunuz ki o anda tanklığı o devralacak ve yine biliyorsunuz ki, o bile sonuna kadar hep ön planda kalamaz...

    *** Her skill i sizden düşük seviyedeki bir trainerden öğrenmek mi? Neden!? Bu oyunda size sadece seciğiniz yola girebilmeniz için izin veriyor trainerlar, size birşey öğretmiyorlar. Siz becerilerinizi savaşarak kazanıyorsunuz, bir baltayı kullanmadan, bir balta ile yetenek gerektiren hareketleri yapamasınız! Savaşlarda en çok balta kullanırsanız, onun hakkındaki herşeyi öğrenirsiniz! GW2, böyle diyor!

    *** Seyahat kolaylığı... Bir mmo daki en önemli şeylerden biri... Neden istediğiniz yere girmek için abc noktasına, kuşcuya ya da portala gidesiniz? Karar verirsiniz ve gidersiniz. GW2 haritasında pek çok seyahat noktası var ve haritanızı açıp istediğiniz yerden bunlara ulaşabilirsiniz.

    *** Kaynak toplamak... Meslekler üzerinde gerçekten çalışılmış. Resource u saniye farkla başkasının kapması geride kaldı, artık bunları herkes topluyor, öyle ya, bir kişi bir agacın ya da bir madenin tamanını yüklenip gidecek değil! Yemek yapacaksanız ve tarifi bilmiyorsanız, malzemeleri karıştırıp güzel birşey yapmayı umarsınız ve bir yemek bulursunuz, burada da aynen böyle...

    *** Bugsuz bir dünya... Nasıl olmuş bilemiyorum, ama oyunda neredeyse bug yok... Olan bug larda oynanışı pek etkileyecek türden değil. Çok iddialı bir sçylemle girdim ama, tabii bizim gördüğümüz levle 20 ye kadar olan alan, ilerisini bilemiyoruz.

    *** İlk çıkışa göre dengeli sayılabilecek bir pvp... Classlar iyi hazırlanmış, PvP haritaları son derece rahat, yapıları son derece kolay anlaşılır durumda... Gelişeceğine de eminiz... Zira bu oyunu "Guild Wars" yapan şey en başta pvp.

    *** Dünyalar Savaşı... Serverler birbiri ile yarışıyor ve size oyun içinde raporlar geliyor, server aktiviteleri ile ilgili... Bununla ilgili gelecekte oluşabilecek güzellikleri görmek için sabırsızlanıyorum... WoW da AQ kapılarını açmak için serverce çaba sarfetmiştik, GW2 de de sanırım bunun gibi pve ve mass pvp eventler, kale almalar vs. oyunu hep dinamik tutacaktır.

    *** Son derece zor party instancelar, doğru talent ve oyun tarzı olmadan kesinlikle kesilemeyecek bosslar, ölmeden bitirmenin imkansız olduğu bir party instance progress... Bu oyunda bu var. Eminim ki çok ter dökeceğiz ve büyük ihtimalle guild olmak tam bu noktada önemli olacak, zira, pugla party instance ları yapmak çok zor olacaktır.


    Söylenecek ve istenecek çok şey var...

    GW2 de eminim ki levle kasmak çok eğlenceli olacak, buna eminiz. Test ettik ve onayladık. Bir single oyun fiyatına bir MMO alıp aylık ödeme düşünmeden oynamak... Kaliteli bir iş... İşte bu oyunu almak için gerçek nedenler...

    Bu oyunun "bence" tek eksiği gerçek bir PVE raiding instance progress in olmaması ve addonların eksikliği... Biraz da standart ui üzerinde oynanabilirmiş...

    Her ne kadar haritanın %100 ü end game content zorluğunda ve yapısında olsa da, çevredeki bpssları guilde gerek olmadan kesebiliyorsunuz. Addonlar gelir mi bilinmez, ya da sayısız ve sürekli spawn olan ve herkese loot düşüren world bosslar bizi doyurur mu bilemiyoruz... Adı Guild Wars olan bir oyunda Guildce birçok şey yapamamak zaten mantıksız geliyor, developerların akıllarında bu konuda birçok şey vardır diye tahmin ediyoruz...

    Sonuçta, bu oyun umut vaadediyor ve belki bize eski alışkanlıklarımızı ve taleplerimizi değiştirtir, neden olmasın?

    Birkaç düzelebilecek eksik de yok değil ancak bunları şu anda önemsiz, şimdilik herşey güzel kalsın smiling smileyUmuyoruz ki Guild Coexist ile GW2 de de çok eğleneceğiz.

    Guild COEXIST sitesi yenilendi ve artık GW2 için de bol ve kaliteli içerik bulabilirsiniz.

    Başvuru, Bilgi ve Takip için :www.guildcoexist.com


    Enurale
    Guild Coexist



    =============================================



    Konu 2 : GW1 den GW 2 ye ne değişti? Oyun PvP oyunu mu ?


    GW2 yine pvp ye büyük önem veriyor. Gerek kapalı alan grup savaşları gerek WvWvW, gerekse takım turnuvaları ile zengin pvp içeriğe sahip.

    Tüm pvp içeriğine rağmen, oyuna sadece pvp oyunu demek haksızlık olur. Zira; oyun devasa pve haritalarına sahip. Her farklı level alanında (dikkat, her haritada değil) leveliniz o anda bulunduğunuz yere göre ayarlanıyor. Bu da demek oluyor ki; tüm haritalar end-game pve alanı olması için düzenlenmiş. Etrafta sayısız champion ve event end bossu mevcut. Bu bosslar contribution a dahil her oyuncuya item düşürüyor ve bazı bosslar hakikaten zor. Bunlar dışında party instanceler ciddi anlamda zorlayacak gibi görünüyor. Dikkatsizce bir dongeon da yürümek bile ölüme davetiye çıkarıyor. ( Bu linkte sayfadaki ilk videoda görebileceğiniz gibi: [www.youtube.com] ) Bunlar dışında, harika hazırlanmış ticaret, üretim, toplama mekanikleri ile oyun bizi bol bol pve ile uğraştıracak. Bunlar dışında World PvP alanları da PvE içeriyor.

    Oyunun en güzel özelliklerinden biri de; skill pointlerinizin tüm haritalara dağıtılmış ve PvE challange lar ile veriliyor olması. Bu da demek oluyor ki; bu pointleri almak için, bol bol atlamalı zıplamalı alanlar geçeceğiz, bol bol puzle çözeceğiz ve büyük bir süreyi keşfetmeye ayıracağız. Toplamdaki tüm skill pointleri almak için; her bir ırkın başlangıç alanları da dahil olmak üzere tüm haritaların skill pointlerini bitirmeniz gerekiyor.

    Oyunda karakter yaratımından biografiye göre düzenlenen personal queste, skillerden trait dağılımına, gear a seçilen sigillerden seçilen silah skillerine, zırh boyalarından utility skillere kadar oldukça geniş kişiselleştirme seçenekleri mevcut.

    Oyunda pve raid content olabilirdi, şimdiye kadar kabul görmüş addonlara benzer addonlar ingame yerleştirilebilirdi, silahlar daha iyi özelleştirilebilirdi (lotro daki gibi) gibi konuşmalar yapıyoruz tabii ve bazı sınıfların bazı skillerinin nerflenmesi ya da bufflanması gerektiğini düşünüyoruz, ancak oyun, bizi farklı bir yere yönlendirmek istiyor ve bunun yanında hem farklı hem da doyurucu olmayı şimdilik başarıyor.

    İleride, oyuncuların taleplerine göre oyunda birçok yenilik ve iyileştirme de olacağını düşünüyoruz, zira anet, son zamanlarda çıkan oyunlardan farklı olarak (a.k.a. swtor etc.) oyuncuların görüşlerine çok önem veriyor ve neredeyse tüm soruları cevaplıyorlar.

    Birinci oyunu şahsen beğenmemiş ve asla WoW a alternatif olmanın yanından bile geçtiğini düşünmemiştim. İkinci oyun PvP olarak "en az" ilki kadar güçlü ve bunu yanında ilkinden alabildiğine farklı ve geniş.

    Bahsettiklerim dışında oyun hakkında bilinmesi gereken o kadar çok konu var ki hepsinin bir ya da birkaç postta anlatılması mümkün değil. Bu yüzden size; pve-pvp-crafting-tactic-strategy-trading-gathering-guilds-game core-classes-skill combos-skills-traits ve şu anda aklıma gelmeyen birçok konuda başlık bulabileceğiniz guild linkimizi vereyim;www.guildcoexist.com (Site ve Guild memberlik durumunuza göre de forumlarınızda yeni alanlar açılmaktadır.


    =============================================



    Konu 3 : Crafting ve Trading Post


    Oyunun en iyi özellilklerinden biri; serverlerin ortak olarak ulaştıkları trading network. Bulunduğunuz serverin populasyonu hiç önemli olmayacak bu konuda, herkes her itemi total piyasa ortalamasından alıp satabilecek.

    İşin en güzel yanlarından biri, inventroy olayı. Deli gibi level kasıyorsunuz, inventory doldu, ne yaparsınız? klasik; hemen hs-portal çek, trader e git ya da gri itemleri at yer aç olayı kolay kolay gerekmiyor. çünkü; crafting materyallerine sağ tıkladığınızda, açılan menüden, direkt bankamdaki bu iteme ait stack a gönder diyebiliyorsunuz ve bankanızda her crafting türünin tüm materyalleri için ayrı slot var ve bu da binlerce itemlik özelleşmiş depolama alanı demek.

    Tıpkı depolamak istediğiniz crafting matları gibi, ah da satmak istediğiniz; crafting materyalleri, itemler, boxlar için de sağ clicklemeniz yetiyor. sağ click menüden; "trading post da sat" deyip, olduğunuz yerden direkt ah ı açıyorsunuz. size orada satmak istedğiniz itemin en düşük satış fiyatı, en yüksek satış fiyatı, o anda ah da o itemden kaç tane olduğu, ah a o item ile ilgili talep girilip girilmediği, girildiyse anında satmak için verilen teklifleri gösteren bir pencere açılıyor. Tek yapmanız gereken bu bilgilere dayalı olarak, iteminizi anında satmak ya da ah a koymak. kısaca; crafting matlar bankaya gitti, satmak istediğiniz diğer herşey (crafting matlar ve da craft edilmiş itemler dahil) ah a gitti. gereksiz kötü kalite itemleri de salvage kit ile kırdınız onlar da gitti! geriye ne kaldı yerinizden bile kıpırdamadan elde edilmiş boş, temiz bir inventory! Bu konuda görebildiğim tek olumsuzluk; tek ve büyük bir ah olduğundan, tabların birkaç saniyelik gecikmeler ile açılması. bu da kazandırdığı git gel bankaya diz, ah da fiyatları araştır angaryasından kurtardığı için tolere edilebiliyor.

    Betalarda dahi ah da yüzbinlerce item bulmak mümkündü. bunu bir de oyun başladığında, pazarlık işleri yoğunlaştığında gömek gerek. şimdiden hangi mesleği seçmeli? oyunda özel recipeler, planlar var mı?, yeni itemleri craft etmeyi nasıl öğreneceğiz? en iyi neler satılır? basitçe crafting nasıl yapılır? sadece meslek kasılarak 80 olmak mümkün mü? sorularını sormak; betalarda daha etkin denemeler yapmak ve oyun çıktığında olaya hızlı başlamak için gerekli. ( kaynakhttp://www.guildcoexist.com )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Romina -- 4 Temmuz 2012; 13:08:26 >







  • mükemmel bir paylaşım tebrikler ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ghostsith

    mükemmel bir paylaşım tebrikler ;)
    Teşekkürler, yazdıkça yeni makaleler ekleyeceğim. Şu anda daha fazlasına ulaşmak isteyenler, guild sitemizi izyaret edebilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Romina -- 7 Temmuz 2012; 12:57:21 >
  • Yazı icin teşekkürler. Cok güzel olmuş fakat yanıtını alamadığım sorular var.mesela bir ırk sectik haritada level kasarken diğer irklar ile karşılaşma ve onlar tarafından öldürülme ihtimalimiz var mı?
    Oyundaki irklar birbirine düşmanlar mı hepsi dostlar mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asmodian

    Yazı icin teşekkürler. Cok güzel olmuş fakat yanıtını alamadığım sorular var.mesela bir ırk sectik haritada level kasarken diğer irklar ile karşılaşma ve onlar tarafından öldürülme ihtimalimiz var mı?
    Oyundaki irklar birbirine düşmanlar mı hepsi dostlar mı?
    GW2 de faction yok, dolayısı ile ırklar birbirlerine saldırmıyorlar. PvP; 2 team close zone arealarda (Warzone, Battleground benzeri), takım turnuvalarında ve Mass olarak WvWvW larda yapılıyor. Kısaca siz W match arealara girdiğinizde Başka serverlerin oyuncularına saldırıyor yada saldırılıyorsunuz. Oyunda hem çok ciddi bir pvp content hem de büyük ve eğlenceli PVE haritalar mevcut. Kısacası PvE haritalarında size saldıran olmaz. PvP haritalarında ise hem PvP hem de PvE var. Close zone da ise saf PvP mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Romina -- 7 Temmuz 2012; 18:05:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Romina

    GW2 de faction yok, dolayısı ile ırklar birbirlerine saldırmıyorlar. PvP; 2 team close zone arealarda (Warzone, Battleground benzeri), takım turnuvalarında ve Mass olarak WvWvW larda yapılıyor. Kısaca siz W match arealara girdiğinizde Başka serverlerin oyuncularına saldırıyor yada saldırılıyorsunuz. Oyunda hem çok ciddi bir pvp content hem de büyük ve eğlenceli PVE haritalar mevcut. Kısacası PvE haritalarında size saldıran olmaz. PvP haritalarında ise hem PvP hem de PvE var. Close zone da ise saf PvP mevcut.

    Peki oyunda maksimum kac level var .
    Bir de level kasarken sadece PvE alanları mı kullanacagiz?
    Aion daki gibi level kasarken büyük levelli oyuncuların bizi kesmesi cok sınır bozucuydu.Level kasmak icin PvP alanlarına girmek zorunda kalacak miyiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asmodian

    quote:

    Orijinalden alıntı: Romina

    GW2 de faction yok, dolayısı ile ırklar birbirlerine saldırmıyorlar. PvP; 2 team close zone arealarda (Warzone, Battleground benzeri), takım turnuvalarında ve Mass olarak WvWvW larda yapılıyor. Kısaca siz W match arealara girdiğinizde Başka serverlerin oyuncularına saldırıyor yada saldırılıyorsunuz. Oyunda hem çok ciddi bir pvp content hem de büyük ve eğlenceli PVE haritalar mevcut. Kısacası PvE haritalarında size saldıran olmaz. PvP haritalarında ise hem PvP hem de PvE var. Close zone da ise saf PvP mevcut.

    Peki oyunda maksimum kac level var .
    Bir de level kasarken sadece PvE alanları mı kullanacagiz?
    Aion daki gibi level kasarken büyük levelli oyuncuların bizi kesmesi cok sınır bozucuydu.Level kasmak icin PvP alanlarına girmek zorunda kalacak miyiz?

    Alıntıları Göster
    Aslında oyuna biraz niyetliyseniz bu soruların cevabı bir tık uzağınızda ama ben yine cevap vereyim; level cap 80. Sadece pve alanlarını kullanarak, sadece meslek kasarak ya da sadece WvW yaparak 80 olabilirsiniz, ancak skill pointleri toplamak için tüm haritaları dolaşmak gerekiyor. Skill pointlerin tamamına yakın bölümü de PvE alanlarında. PvE de kasarsanız kimse sizi kesmez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Romina

    Aslında oyuna biraz niyetliyseniz bu soruların cevabı bir tık uzağınızda ama ben yine cevap vereyim; level cap 80. Sadece pve alanlarını kullanarak, sadece meslek kasarak ya da sadece WvW yaparak 80 olabilirsiniz, ancak skill pointleri toplamak için tüm haritaları dolaşmak gerekiyor. Skill pointlerin tamamına yakın bölümü de PvE alanlarında. PvE de kasarsanız kimse sizi kesmez.

    Alıntıları Göster
    Çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler, bende GW2 ye başlamayı düşünüyorum, inşallah denildiği kadar güzel bir oyundur ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tansubjk

    Çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler, bende GW2 ye başlamayı düşünüyorum, inşallah denildiği kadar güzel bir oyundur ...

    Alıntıları Göster
    Öyle olup olmadığını öğrenmek zor değil :) şu anda her yerde GW2 bilgisi dolu, tek kaynaktan bilgilenmek isterseniz de bizim sitemize üye olabilirsiniz. Site ye üye olmak guild üyesi olmak anlamına gelmiyor. (guild üyeliği için ayrıca başvuru gerekli)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Romina

    Öyle olup olmadığını öğrenmek zor değil :) şu anda her yerde GW2 bilgisi dolu, tek kaynaktan bilgilenmek isterseniz de bizim sitemize üye olabilirsiniz. Site ye üye olmak guild üyesi olmak anlamına gelmiyor. (guild üyeliği için ayrıca başvuru gerekli)

    Alıntıları Göster
    Elinize sağlık çok güzel yazmışsınız. Ben de başlamayı düşünüyorum oyuna. Sizce oyun çıktıktan sonra birazcık ucuzlama ihtimali var mı, yoksa aynı mı kalacağını düşünüyorsunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Romina

    Aslında oyuna biraz niyetliyseniz bu soruların cevabı bir tık uzağınızda ama ben yine cevap vereyim; level cap 80. Sadece pve alanlarını kullanarak, sadece meslek kasarak ya da sadece WvW yaparak 80 olabilirsiniz, ancak skill pointleri toplamak için tüm haritaları dolaşmak gerekiyor. Skill pointlerin tamamına yakın bölümü de PvE alanlarında. PvE de kasarsanız kimse sizi kesmez.

    Hocam mobilden bağlandığım icin rahat araştırma yapamıyorum. Sağolasin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asmodian

    quote:

    Orijinalden alıntı: Romina

    Aslında oyuna biraz niyetliyseniz bu soruların cevabı bir tık uzağınızda ama ben yine cevap vereyim; level cap 80. Sadece pve alanlarını kullanarak, sadece meslek kasarak ya da sadece WvW yaparak 80 olabilirsiniz, ancak skill pointleri toplamak için tüm haritaları dolaşmak gerekiyor. Skill pointlerin tamamına yakın bölümü de PvE alanlarında. PvE de kasarsanız kimse sizi kesmez.

    Hocam mobilden bağlandığım icin rahat araştırma yapamıyorum. Sağolasin.

    Alıntıları Göster
    Fiyatın Düşeceğini en azından kısa zamanda düşünmüyorum wow gibi olur bence ilk 1 sene civarı oynamaz fiyat yerinden ancak yeni bir paket çıkar ve eskisine ilgi azalırsa düşer diye düşünüyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ghostsith

    Fiyatın Düşeceğini en azından kısa zamanda düşünmüyorum wow gibi olur bence ilk 1 sene civarı oynamaz fiyat yerinden ancak yeni bir paket çıkar ve eskisine ilgi azalırsa düşer diye düşünüyorum

    Alıntıları Göster
    Güzel paylaşım, teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Suyheuti

    Güzel paylaşım, teşekkürler...

    Alıntıları Göster
    Elinize sağlık oyun hakkında gerek detay ve temsil ettiği anlayışı anlatan bir yazı olmuş . İlgimi çekti takip ediyorum...........
  • Bir arkadaşımla oyun arayışı içerisindeydik ve geç de olsa bu oyunu farkettim. Şimdi almak istiyorum çünkü GW1 de oynamadığım için çok yabancı kalmak istemiyorum o yüzden 20 Temmuzdaki betayı oynamak istiyoruz. Kendi sitesinde 55€ ve 75€ fiyatlar ile Digital ve Deluxe Digital seçenekleri mevcut. LİNK Konuya hakim olan arkadaşlara sorularım olacak.

    1. Deluxe Digital için 20€ fark vermeye değer mi? Bir defalığına veya 3 gün boyunca kullanılacak tarzda özellikler yazıyor, bunlar ciddi bir avantaj sağlıyor mu?
    2. 55€ ve 75€ olan fiyatlardan daha ucuza satan yerler var mı? g2play bir ara 20 küsür € dan satışa sunmuş diye okudum ama şu an öyle bir indirim yok ne yazık ki.
    3. D&R'dan çek bulup alsam 55€ dan daha ucuza gelebilir ama o zaman betaya girebilir miyim?
    4. Oyunu aldığım zaman elime geçecek kod olmadan betaya kayıt olamıyorum ancak bu henüz almadan clienti indirme imkanım varmı? AKK yüzünden DL yapmakta zorlanıyorum ben oyunu almadan clienti insin istiyorum.

    Daha çok merak ettiğim konu var oyunla ilgili ama sadece temin edip, oynama konusunda biraz fikrinize ihtiyacım var. Diğer konuları artık rehber & inceleme & gameplay inceleyerek öğreneceğim ve tabi oynayarak mümkün olursa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belanir -- 17 Temmuz 2012; 6:45:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Belanir

    Bir arkadaşımla oyun arayışı içerisindeydik ve geç de olsa bu oyunu farkettim. Şimdi almak istiyorum çünkü GW1 de oynamadığım için çok yabancı kalmak istemiyorum o yüzden 20 Temmuzdaki betayı oynamak istiyoruz. Kendi sitesinde 55€ ve 75€ fiyatlar ile Digital ve Deluxe Digital seçenekleri mevcut. LİNK Konuya hakim olan arkadaşlara sorularım olacak.

    1. Deluxe Digital için 20€ fark vermeye değer mi? Bir defalığına veya 3 gün boyunca kullanılacak tarzda özellikler yazıyor, bunlar ciddi bir avantaj sağlıyor mu?
    2. 55€ ve 75€ olan fiyatlardan daha ucuza satan yerler var mı? g2play bir ara 20 küsür € dan satışa sunmuş diye okudum ama şu an öyle bir indirim yok ne yazık ki.
    3. D&R'dan çek bulup alsam 55€ dan daha ucuza gelebilir ama o zaman betaya girebilir miyim?
    4. Oyunu aldığım zaman elime geçecek kod olmadan betaya kayıt olamıyorum ancak bu henüz almadan clienti indirme imkanım varmı? AKK yüzünden DL yapmakta zorlanıyorum ben oyunu almadan clienti insin istiyorum.

    Daha çok merak ettiğim konu var oyunla ilgili ama sadece temin edip, oynama konusunda biraz fikrinize ihtiyacım var. Diğer konuları artık rehber & inceleme & gameplay inceleyerek öğreneceğim ve tabi oynayarak mümkün olursa.


    Hakikaten ilgimi çektiği için staja biraz geç kalsam da araştırmaya devam ettim. Kendimi cevaplayım öğrendiğim kadarıyla.

    1. 20€ fark vermeye değecek gibi duruyor tabi sitesinden alınırsa. Çünkü D&R 'dan alırsak sanırım 75€ olan paketi olmuyor. Tek şekilde satıştaymış ve 117TL imiş fiyatı.
    2. Steam üzerinden satışı bulunmuyor hala, bu fiyatların altında şu anda satan bir yer göremedim.
    3. D&R ' dan alınan pre-purchase ile gelen kodlar ile betaya girilebildiği belirtilmiş, çok net bir bilgi değildi ama umarım öyledir. Çünkü oradan alacağım sanırım.
    4. Şu anda bir client indirmekteyim, ama Nisanda yayınlanmış bir konudan edinmiştim linki eski beta ile ilgili. Oyunun resmi sitesi olduğundan güncellenmiştir diye düşünerek evden çıkmadan indirmeye başladım. Build 14778 olarak gözüküyor sürüm sanıyorum bu.http://cloudfront.guildwars2.com/client/Gw2.exe buradaki downloader üzerinden başladı indirme işlemi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Belanir

    quote:

    Orijinalden alıntı: Belanir

    Bir arkadaşımla oyun arayışı içerisindeydik ve geç de olsa bu oyunu farkettim. Şimdi almak istiyorum çünkü GW1 de oynamadığım için çok yabancı kalmak istemiyorum o yüzden 20 Temmuzdaki betayı oynamak istiyoruz. Kendi sitesinde 55€ ve 75€ fiyatlar ile Digital ve Deluxe Digital seçenekleri mevcut. LİNK Konuya hakim olan arkadaşlara sorularım olacak.

    1. Deluxe Digital için 20€ fark vermeye değer mi? Bir defalığına veya 3 gün boyunca kullanılacak tarzda özellikler yazıyor, bunlar ciddi bir avantaj sağlıyor mu?
    2. 55€ ve 75€ olan fiyatlardan daha ucuza satan yerler var mı? g2play bir ara 20 küsür € dan satışa sunmuş diye okudum ama şu an öyle bir indirim yok ne yazık ki.
    3. D&R'dan çek bulup alsam 55€ dan daha ucuza gelebilir ama o zaman betaya girebilir miyim?
    4. Oyunu aldığım zaman elime geçecek kod olmadan betaya kayıt olamıyorum ancak bu henüz almadan clienti indirme imkanım varmı? AKK yüzünden DL yapmakta zorlanıyorum ben oyunu almadan clienti insin istiyorum.

    Daha çok merak ettiğim konu var oyunla ilgili ama sadece temin edip, oynama konusunda biraz fikrinize ihtiyacım var. Diğer konuları artık rehber & inceleme & gameplay inceleyerek öğreneceğim ve tabi oynayarak mümkün olursa.


    Hakikaten ilgimi çektiği için staja biraz geç kalsam da araştırmaya devam ettim. Kendimi cevaplayım öğrendiğim kadarıyla.

    1. 20€ fark vermeye değecek gibi duruyor tabi sitesinden alınırsa. Çünkü D&R 'dan alırsak sanırım 75€ olan paketi olmuyor. Tek şekilde satıştaymış ve 117TL imiş fiyatı.
    2. Steam üzerinden satışı bulunmuyor hala, bu fiyatların altında şu anda satan bir yer göremedim.
    3. D&R ' dan alınan pre-purchase ile gelen kodlar ile betaya girilebildiği belirtilmiş, çok net bir bilgi değildi ama umarım öyledir. Çünkü oradan alacağım sanırım.
    4. Şu anda bir client indirmekteyim, ama Nisanda yayınlanmış bir konudan edinmiştim linki eski beta ile ilgili. Oyunun resmi sitesi olduğundan güncellenmiştir diye düşünerek evden çıkmadan indirmeye başladım. Build 14778 olarak gözüküyor sürüm sanıyorum bu.http://cloudfront.guildwars2.com/client/Gw2.exe buradaki downloader üzerinden başladı indirme işlemi.

    Alıntıları Göster
    Bu haftasonu olacak beta şimdiye kadar ki en kapsamlı beta olacak. Sylvari ve Asura seçebileceğiz en başta, başlangıç bölgeleri ve şehirlerini görebileceğiz.






    Neredeyse her şehirde mini gameler olacakmış eğlencelik, bu beta ile ilk açılan "Keg Brawl" olacak. Hoelbreak'in buz gölü üzerinde oynanıyor.
    Amerikan futbolu ile handball arası birşey, dolu bira fıçısı ile oynanıyor, fıçıyı kendi fıçı toplayıcısına ulaştıran puan kazanıyor. Çelme, yumruk, tekme tipi karşı tarafı durdurucu hareketler serbest :)
    Zevkli olabilir.






    Bunlar dışında haritalarda "Vista" diye yeni point of interestler olacak, bunlar hem gizli zıplama bulmacalarına antreman olacak hem de haritayı yüksek bir noktadan bir düre seyrettirecek bize. AC serisini oynayan varsa oradaki harita açma olayı ile aynı mantık.
    Yeni bir SPvP haritası geliyor, gene bölge ele geçirme mantığı üzerine kurulu. Diğerlerinden farkı haritada NPC guardlar ve Guild Lordları olacak, bunları öldürmek zormuş ama çok iyi puan veriyorlarmış. Özellikle Lord.
    WvW ye yeni bir özellik geliyor, daha çok tek kişi veya küçük gruplar haline oynayanlara da görev düşsün diye yapılmış. Ele geçirelecek bölgelerde Sentry isminde yeni guardlar olacak, bunları yenerek iyi puan toplanabiir diyorlar. Sentryler çocuk oyuncağı değil diye de uyarıyorlar:)



    Bu hafta sonu gem store tam anlamıyla açılacak, kredi kartınızı girip alışveriş yapabileceksiniz. Bu son beta olduğu için herşey silinecek ama gem storedan almış olduğunuz gemler tekrar hesabınıza geçecek.


    Detaylı bilgiler oyunun sitesinde ;

    http://www.arena.net/blog/whats-new-in-the-final-guild-wars-2-beta-weekend-event




  • quote:

    Orijinalden alıntı: siberarmi

    Bu haftasonu olacak beta şimdiye kadar ki en kapsamlı beta olacak. Sylvari ve Asura seçebileceğiz en başta, başlangıç bölgeleri ve şehirlerini görebileceğiz.






    Neredeyse her şehirde mini gameler olacakmış eğlencelik, bu beta ile ilk açılan "Keg Brawl" olacak. Hoelbreak'in buz gölü üzerinde oynanıyor.
    Amerikan futbolu ile handball arası birşey, dolu bira fıçısı ile oynanıyor, fıçıyı kendi fıçı toplayıcısına ulaştıran puan kazanıyor. Çelme, yumruk, tekme tipi karşı tarafı durdurucu hareketler serbest :)
    Zevkli olabilir.






    Bunlar dışında haritalarda "Vista" diye yeni point of interestler olacak, bunlar hem gizli zıplama bulmacalarına antreman olacak hem de haritayı yüksek bir noktadan bir düre seyrettirecek bize. AC serisini oynayan varsa oradaki harita açma olayı ile aynı mantık.
    Yeni bir SPvP haritası geliyor, gene bölge ele geçirme mantığı üzerine kurulu. Diğerlerinden farkı haritada NPC guardlar ve Guild Lordları olacak, bunları öldürmek zormuş ama çok iyi puan veriyorlarmış. Özellikle Lord.
    WvW ye yeni bir özellik geliyor, daha çok tek kişi veya küçük gruplar haline oynayanlara da görev düşsün diye yapılmış. Ele geçirelecek bölgelerde Sentry isminde yeni guardlar olacak, bunları yenerek iyi puan toplanabiir diyorlar. Sentryler çocuk oyuncağı değil diye de uyarıyorlar:)



    Bu hafta sonu gem store tam anlamıyla açılacak, kredi kartınızı girip alışveriş yapabileceksiniz. Bu son beta olduğu için herşey silinecek ama gem storedan almış olduğunuz gemler tekrar hesabınıza geçecek.


    Detaylı bilgiler oyunun sitesinde ;

    http://www.arena.net/blog/whats-new-in-the-final-guild-wars-2-beta-weekend-event

    Alıntıları Göster
    indirmeye başladım bakalım bu beta nasıl olucak :) sabırsızlanıyorum. sanırım deneme şansı elde edenler yükleniyor çünkü indirme hızı 300-400 kbs arası gidiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wegaserhan

    indirmeye başladım bakalım bu beta nasıl olucak :) sabırsızlanıyorum. sanırım deneme şansı elde edenler yükleniyor çünkü indirme hızı 300-400 kbs arası gidiyor.

    Alıntıları Göster
    O gerçek hızı değil hocam nedense biraz aşağıda gösteriyor, iönceki betalarda 1/4 ünü gösteriyordu, indirme işlemini takib edersen o sayıdan daha hızlı indirdiğin fark edeceksin.
    Gerçi bu sefer düzeltmişlerdir belki, dikkat etmedim dün indirirken :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siberarmi

    O gerçek hızı değil hocam nedense biraz aşağıda gösteriyor, iönceki betalarda 1/4 ünü gösteriyordu, indirme işlemini takib edersen o sayıdan daha hızlı indirdiğin fark edeceksin.
    Gerçi bu sefer düzeltmişlerdir belki, dikkat etmedim dün indirirken :)

    Alıntıları Göster
    Fazla key i olan yok mu acaba?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.