Şimdi Ara

GUI Windowsa Benzeseydi... (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
3.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sturmgewehr44

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    lol
  • sturmgewehr44 kullanıcısına yanıt
    Yahu ben spectre meltdown güncellemesini bile kapatıyorum performans için. Açık kaynağın en güzel tarafı herkesin istediği şeyi yapması değil mi? Tartışmak çok anlamsız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • linux kullanan adamın böyle boş özelliklere ayıracak vakti yoktur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linux mint kullanıcısıyım çok fazla dağıtım denedim ama en çok bunu sevdim. Windowsu bir türlü sevemiyorum oyun dışında bir artısı yok benim için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ticari kaygılar güden firmaların yazılım desteği vermemesi dışında Linux gerçekten şahane.
    Az kaynak kullanıyor, virüs bulaşma derdi yok gibi bir şey.
    Oyun oynamam Adobe ürünleri kullanmam internette gezer maillerimi okur browser üstünden işimi görürüm diyorsan kurup geçeceksin hoşuna giden bir distroyu.

    Benim kıytırıktan bir netbook vardı, annem dizi film izlesin diye içine LUbuntu kurup verdim. Hem batarya ömrü uzadı hem 720p takılmadan oynatıyor Atom işlemcili cihaz. Windows 10 falan kurup çalıştırmayı düşünemiyorum bile
  • saçma sapan bir konu olmuş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DF22259B6

    ben mi yanlış anlıyorum? linux'ün Graphic User Interface'i yokmuymuş?
    Merhaba.

    Yanlış anlamışsınız. Linux'un Graphic User Interface'i ve menü yapısı, windows XP ile hemen hemen aynı olsaydı, kullanım rahatlığı artar mıydı, daha fazla kullanıcı çeker miydi, microsoft bu işe ne derdi? Bunu sormuştum. Maksat muhabbet. Ama konu sapmış. Nahoş şeyler olmuş.
  • Ne kullanıyorsanız kullanın arkadaşlar, ama seviyeyi bu denli düşürmeyin. Yazık gerçekten. İşletim sistemi dediğimiz şey insanlığınızdan daha mı değerli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ana dek kullandığım en güzel GUI, eski PC'me kurduğum FreeBSD ve GNOME sistemiydi dediğim yorumdan sonra sturmgewehr'ın BSD tarafında yorumu sonrası gen2 ile bir atışma başlamış. Fakat yorumlara bakınca Sturmgewehr'in yorumlarda içerik var, gen2'nin yorumlarda ise pek yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sturmgewehr44 kullanıcısına yanıt
    Yani kararlı Linux dağıtımları güvenli oluyor bu konuda?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

    Yani kararlı Linux dağıtımları güvenli oluyor bu konuda?
    Bana kalırsa güvenli sistem diye birşey yoktur; güvenlik önlemleri alınmış sistem vardır.

    Bir süre önce özel güvenlik olarak çalıştım. İşe girmeden evvel özel güvenlikler aynen ehliyet kursu gibi kurslardan eğitim almak ve sınava girip geçmek zorundadırlar. Neyse, kurstaki bir hoca bize şöyle demişti hiç unutmam:

    "Kusursuz güvenlik asla sağlanamaz, öyle birşey yoktur. Bir mekan düşünün, bir arazi ve çevresi çevrilmiş bir bina var. Bu binanın etrafını en gelişmiş alarmlarla donatsanız, çevreyi elektrikli tel ile çevirseniz, en profesyonel güvenlik görevlilerini de koysanız, her zaman kimsenin aklına gelmeyen bir açık olabilir. Bu açığı düşman biliyorsa, güvenlikten söz edilemez."

    Gibi bir sözdü. Herşeyi sağlarsın, güvenlik görevlileri üstün gelemeyebilir. Alarm cihazı sadece sana haber vermekle yükümlüdür; tehlikeyi bertaraf etmekle değil. Herşey tamam olsa bile içerden birisi ihanet edebilir. Yukarıda bunlar detaylıca aktarılmış zaten.

    İşte bu nedenle diyorum ki, linux'dan bahseden, daha doğrusu linux reklamı yapan gereksizlere değil, kendi tecrübelerinize bakın. Dağıtımınızı kendiniz seçin. Linuxu baştan aşağı yalayıp yutsan, sıfırdan çekirdek yazsan bile bu seni bazı durumlar karşısında üstün kılmıyor.

    Sorularımın yanıtına gelince, ben kullanırdım XP arayüzlü linux. Daha iyi olurdu. Ve bence kullanıcı sayısını da olumlu yönde arttırırdı. Bu şahsi düşüncem. Şu aralar ben de freeBSD'ye merak saldım. Çünkü şu an linux kullanıyor olmamın nedeni merak etmek. Onu da merak ediyorum ve zaman zaman karşılaştığım "itici" linuxcuların tavırları nedeniyle linuxculardan hoşlanmıyorum pek. Sizden bahsetmiyorum yanlış anlamayın. Şu parmak gösterme olayı bile bir kibirlilik bir şımarıklık işaretidir. Adamın fotolarına dikkatle bakın, yüzünde aşırı kibirlilik ve dünyaları ben yarattım ifadesi var. Bu nedenle her ne kadar tecrübeli olmasam da, unix mi linux mu deseler unix derim. Bir bilgisayar üreticisi olsaydım ve yanında OS'u da kendim yapıp verecek olsaydım, zerre kadar düşünmeden unix'den (freeBSD) geliştirirdim.

    Budur.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.