Şimdi Ara

GUI Windowsa Benzeseydi... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
3.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Şu anda bu yorumu Windows XP kurulu IBM laptoptan yazıyorum. Windows XP kurulu fakat 'Vista Inspirat' adlı bir tema kurdum o sayede Vista'dan da güzel bi görüntü ve kullanışlılık var. Altta ise, taskbar 'ın hemen üstünde aynen Mac OS X 'te old gibi bir cubuk var. ( o kadar Mac OS X kullanıcısıyım onun adının ne old unuttum) ki o cubuk da süper kullanışlı. Aynı laptopta bir de MSYS kurdum, Unix ortamına en yakın Windows programıdır bu sayede süper kullanışlı bir sistem oldu.


    -Karışık var mı?
    +Var
    -Yükle
    gibi olmuş. Ama hayal ettim'de güzel bir sistem olmuştur hocam.

    Xp yerine direk vista'yı kursaydınız hocam? Tabi o size kalmış.

    Birde sistemden fotoğraf atabilirmisiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 29 Kasım 2019; 15:35:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Aslında karışıklık değil tersine sadelik var. Cunku Windows XP'ye ne kadar tema giydirseniz bile sonuçta sistem sade. MSYS Linux/Unix programlarını doğal / native Win32 uygulaması olarak denemek için ve sistemi karışıklaştırmıyor sadece CMD.exe'yi zenginleştiriyor. macOS'deki 'Dock' klonu RocketDock u ise görüntüden cok kullanım kolaylığı açısından kurdum fakat güzel de görünüyor.

    GUI Windowsa Benzeseydi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bune? Efsane olmuş. Bayağı yaratıcılığınızı yazılıma dökmüşsünüz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Donanım da açık kaynak kodlu olmalı. Hep kapalı kaynak, hem ad-hoc hem de egzotik donanımlar özgür sistemlere uymaz. Android uyumlu cepler de örneğin Linux ve FreeBSD'ye uymaz. Purism Librem 5 gibi Linux uyumlu cepler sonunda piyasaya çıktı; ona FreeBSD de kurulabilir neden cunku donanımı 100% açık kaynak kodlu, GSM devresi ile CPU entegre değil, ad-hoc değil jenerik tasarımı var. Özgür sistem kullanmayı düşünen özgür donanım almalı.
    Cezalı olduğum için yanıt yazamamıştım.

    Donanımın da açıkkaynak kodlu olması gerektiğine ben de inanıyorum. Elbette açıkkaynak donanım üzerine bazı çalışmalar var; ama ne yazık ki bu donanımların önemli parçaları maalesef özel lisanslar ile üretiliyor. Durum böyle olunca istesek de istemesek de özel lisanslı donanımları kullanmak zorunda kalıyoruz.

    Konuyla ne kadar alakası var bilemiyorum ama ortalıkta intel işlemcilerin içinde casus bileşenler olduğu dedikodusu dolaşıyor. Yıllar evvel bir harddisk markasının elektronik kartındaki gömülü yazılımda casus yazılım olduğuna dair bazı haberler var. İleri seviye bir donanım ve yazılım uzmanı olan bir kişi, bu donanımlara tersine mühendislik uygulayamıyor; yasak. Ama açıkkaynak donanım olsaydı, anlayan birileri içini söker, testlere tabi tutar, nasıl çalıştığını anlar ve denetlerdi. Şu an bunu yapamıyoruz.

    Tek sorun sadece bu değil. Üretebilen firmalar tekel olduklarının farkında olduğundan fiyatları da çok yüksek tutuyor. İster al ister alma kardeşim... Yahu tamam da senin ciğerin kaç para?.. Eeee, ne yapalım kardeşim yıllardır bu işi yapıyoruz, olacak o kadar, sen de yap, ucuza edin.

    Yap"ç"ak bi'şey yok...




  • Donanımdaki bu gelişmelerden üreticiler tek başına sorumlu değil. Bu gelişmelere duyarsız kullanıcılar daha cok sorumlu. Ben şu anda Windows 7 kullanıyorsam sebebi tüm güncellemeleri kapatabildiği ve, Internet bağlantıları ve çalışan her bir prosesi (Privatefirewall 7.0 ile) kontrol edebildiğim için. Android 7'de aynı seyi yapamıyorum. tüm güncellemeleri herşeyi kapattığım halde cep 4,5G'den Wifi'ye geçtiğinde bir bakıyorum, küçük de olsa bir Google güncellemesi indiriyor. Yani "kullanıcının 4.5G hesabından yemiyoruz, WiFi'yi kullanıyoruz" ayağı yapıyor. O indirmeyi tıklayıp durduramadığım gibi tam olarak neyin güncellemesi olduğunu da göremiyorum. cebimde tasıdığım cihaz benim kontrolümde değil. Peki bu cihaza Linux smartphone sürümü kurabiliyor muyum? Hayır cunku donanım onu özellikle engelliyor zaten yapısı da Linux 'a uygun değil, CPU ve GSM işlemcileri aynı yonga üzerinde... O yüzden ilk fırsatta bu Android 7 cep telefonundan kurtulmayı planlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 30 Kasım 2019; 18:38:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Purism projesine bakmanı tavsiye ederim hocam o zaman

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.