Şimdi Ara

Güçlü olmak için neler yapmak gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaş 16. Öncelikle ergenlik vakası vs. değil cidden merakımdan soruyorum. Tabi kalıtsal bir kuvvetin mutlaka var ama vücut geliştirme vs. insan spor ile gücünü kudretini arttırabiliyor. Benim merak ettiğim şey şu: Ağırlık kaldıran bir insanın kuvvetiyle şınav çeken bir insanın kol gücü aynı mı olur? Mesela iki sınıf arkadaşımdan birisi ağırlık kaldırırken diğeri şınav, mekik falan çekiyordu. Bilek güreşinde şınav çeken arkadaşım diğerini yendi ve ağırlık kaldıran arkadaşımında kas kütlesi oldukça fazlaydı. Dediğim gibi ağırlık kaldırmakla vücut ağırlığı ile çalışılan çalışmalarda hangisi güç bakımından avantajlı olur? Şimdiden okuyan herkese çok teşekkürler.

• Güç = kas hacmi değildir. Güçte patlayıcı kuvvet, sinirsel hakimiyet önemlidir. Vücut geliştirmede güçten çok kasın hacmi ve estetiği önemlidir. Güçlü veya güçsüz olmak pek bir önem taşımaz ama elbette kaslar hacimlendikçe gücün artar. Yine de kasları senden çok daha hacimsiz ama güç odaklı çalışan biri senden çok daha güçlü olabilir. Vücut geliştirme güç sporu değildir, bunun için "power lifting" var.
  • Bilek güreşi ile güç ölçülen bir ülkedeyiz ne diyeyim yazık.

not: bilek güreş,nde tekniği bildikten sonra azıcık güçlü olman yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sick kunt -- 19 Kasım 2013; 22:06:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZapieL

Bilek güreşi ile güç ölçülen bir ülkedeyiz ne diyeyim yazık.

naparsın maksat erkeğim ben diye ortalığa duyurmak.güçlü olmak biraz kafada bitiyor.benim çalışmamı gören süper erkekler bi daha laf edemiyor.ancak normal yaşamda öyle güçlü değilim.adrenalin basması gerekli.durduk yere atarlı değilim ERKEKLER gibi.
  • Dostum street workout a basla
    konusu vardı bi bak derim
    gercek guc bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Güç" dediğimiz şeyin 2 bileşeni vardır.

1) Merkezi Sinir Sisteminizin (MSS) sahip olduğunuz kaslarınızın ne kadarını harekete geçirebildiği. Ortalama bir insanda bu 25-30% civarındadır. Antreman ile 40% çıkabilir. Genetik olarak şanslı kişilerde yoğun antreman ile 50%'ye vardığı söylenir. "Aga beynimizin sadece %10'unu kullanıyormuşuz meğerse" geyiğinin bir benzeri burada da mevcut.

2) Sahip olduğunuz kas kütlesi. MSS ne yapsa olmayan kası uyaramaz.

VG haliyle kas kütlesi arttırmaya yönelik bir spor. Tabi ağırlık çalışırken ister istemez MSS'de bir yere kadar kasları uyarabilme kapasitesini arttırıyor ama çok değil.

Halter vb. sabit bir kiloda yarışılan sporlarda ise MSS üzerine çalışmalar yoğunlaşır. Örneğin 70 kg. ağırlıkta yarışmaya katılan bir halterci kas kazanmadan kuvvet kazanmak ister. Bu farklı bir idman rutini gerektirir.

"Deli kuvveti" dediğimiz bir şey vardır hani. Bakarsınız bazen çöp gibi adamlar akıl almadık kuvvete sahip olur. Genetik olarak böyle tiplerin MSS'i sahip oldukları kasları daha fazla harekete geçirebiliyor.

• quote:

O kadar vücut geliştiriyorsun, buna mı yenildin diye dalga geçtiler değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ünlü olmak için ne yapmalı...
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nihilous

quote:

O kadar vücut geliştiriyorsun, buna mı yenildin diye dalga geçtiler değil mi?

evet :) ondan sonra salonumuzda çalışan MMAci bir abi vardı.Ben hocayla konuşurken analtıyordum hocay şöyle dalga geçtiler böyle sen şişme bebeksin dediler derken bana bilek güreşinde çok öneml i2 taktik verdi.O gün bugündür 100 kiloluk obezler hariç kimseye yenilmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.