Şimdi Ara

Güçlü led lamba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu telefon flaşındaki ledlerden temin edebileceğimiz bir yer varmı yada mümkünmüdür böyle birşey. Piyasada mevcutmu bu tarz ürünler. Bana o boyutta pille çalıştırabileceğim aynı kuvvette yada biraz daha zayıf ampul lazım ama ne kullanmalıyım fikrim yok ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 13 Ağustos 2015; 20:03:31 >

• Power Led ile sorunu çözersin kardeş

Telefonda flaşındaki led nasıl onu tam bilmiyorum ama Power Led kullanabilirsin
  • Flaş ışığının gücü sadece lede bağlı değildir. Yüksek ışık çıkması için ledin önünde lens kullanılır. Lensin görevi büyüktür.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR17XPMe1dqN9OTuOojUIpxYvOrzS76sd73yddRFGEHfU9p35NI
    Cep telefonlarında genelde bu tür smd ledler kullanılır. Boyutlar yaklaşık 2mm'dir.
    Led satan yerlerde olabilir. İsterseniz daha güçlü ledler de vardır. Ve buna uygun lensleride bulabilirsiniz.
    https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSRf-y9t1BPbPfJfGDZgV8uzBoV6pQkXJONvLtlItNtzoQglIRA
    Power led diye arama yaparsanız çesitlerini bulursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 0603 smd led işinizi görecektir. Parlaklık konusuna gelecek olursak eğer verdiğiniz voltajı 4-5 birim düşürebilirsiniz, bu sayede daha az parlaklık elde etmiş olursunuz.
  • Cevaplar için saolun arkadaşlar. Bu led lambaları direk pile bağlayıp çalıştırabiliyormuyuz konuya epey uzağımda. Devre falan yapmaya gerek yoktur umarım ?

Birde Powerled dediğiniz şeyde mercek kendindenmi var?

Bir soru daha bu ledlerin yanında 8000k 4300k gibi değerler var bunlar ne oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 13 Ağustos 2015; 22:55:33 >
  • Siz de sağolun,

Her led'in kendi çalışma voltajı vardır, 2.2 - 3.6v arası değerlerdir. 8000k 4300k gibi değerler kelvin değeridir; Sarı, beyaz ve mavi şeklinde pembe renge kadar yükselir. Power led'leri netten araştırabilirsiniz 1,3,10,20,50,100w modelleri var. Mercek odaklanmayı sağlar bu sayede ışığı toplayıp daha parlak bir yansıma elde edilir.
  • Onlar cree led, cree firmasının boyutu küçük ama gücü, verimi yüksek ledleri. Piyasada perakende satılmaz. Bir ihtimal ebay den bakın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led aydınlatma ve akü
    13 yıl önce açıldı
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Onlar cree led, cree firmasının boyutu küçük ama gücü, verimi yüksek ledleri. Piyasada perakende satılmaz. Bir ihtimal ebay den bakın.

Hocam peki kaç lümen oluyor bu telefon flashlarındaki ledler ?
  • Hangi model bilmiyorum ama tahmini söylüyorum 70 lümenden az değildir.
  • quote:

Hangi model bilmiyorum ama tahmini söylüyorum 70 lümenden az değildir.

Tamamdır teşekkürler. O zaman benim işimi 1w lık bir powerled bile görür herhalde
  • Boyut sıkıntı değilse görür elbette hatta enerji verimliliği önemli değil derseniz aynı boyutta 3 watt olanlardan alabilirsiniz. Yalnız powerledlerde şöyle bir durum var ki her 1 watt powerled aynı ışık gücünü vermez, üretimlerde ledler tek tek ölçülür ve lümen değerlerine göre ayrı paketlenip etiketlendirilir. Aynı markanın modelinde bile bin numaralarına yani paket numaralarına göre 1 watta 70 lümenden başlayıp 1 watta 120-150 lümene kadar ışık verenleri vardır. Alırken buna dikkat ederseniz aynı gücü harcayıp daha fazla aydınlık sağlayabilirsiniz. Gittigidiyorda bakıyorum da adam beyaz ledin ışık akısı ile sarı kırmız vb renklerin ışık akısına da aynı lümen değerini yazmış. Teknik olarak o değerde renkli 1 watt ledler olmadığı hatta 3 watt olanları bile o değerleri sağlayamadığı halde. Marketdijital firmasını öneririm.
  • quote:

Boyut sıkıntı değilse görür elbette hatta enerji verimliliği önemli değil derseniz aynı boyutta 3 watt olanlardan alabilirsiniz. Yalnız powerledlerde şöyle bir durum var ki her 1 watt powerled aynı ışık gücünü vermez, üretimlerde ledler tek tek ölçülür ve lümen değerlerine göre ayrı paketlenip etiketlendirilir. Aynı markanın modelinde bile bin numaralarına yani paket numaralarına göre 1 watta 70 lümenden başlayıp 1 watta 120-150 lümene kadar ışık verenleri vardır. Alırken buna dikkat ederseniz aynı gücü harcayıp daha fazla aydınlık sağlayabilirsiniz. Gittigidiyorda bakıyorum da adam beyaz ledin ışık akısı ile sarı kırmız vb renklerin ışık akısına da aynı lümen değerini yazmış. Teknik olarak o değerde renkli 1 watt ledler olmadığı hatta 3 watt olanları bile o değerleri sağlayamadığı halde. Marketdijital firmasını öneririm.

Tamamdır tekrardan teşekkür ettim

• Selam piyasada en güçlü led hangisi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.