mahallede yakın spor salonuna nerdeyse 2.5-3 ay oluyor gideli ama ağırlıklarım artmıyor bir çoğunu 2.5 kg ya da 5 kg arttırdım çok fazla zorlanmaya başladım.Programımı düzenli yapmıyordum ama azıcık da artış olmasını bekliyordum.Sizce ne yapabilirim?programımı da bırakıyorum alta.sizce iyi bir program mı ?hatalı olan hep ben miyim ?program 1-2 ,1-2 diye gidiyor yani haftada 4 gün.bir de karın antrenmanı var hoca bunu 1le ya da 2yle beraber yapabileceğimi söyledi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
güçlenmek için spor yapmak istiyorum

-
-
Beslenmen yetersiz
-
Ağırlık antrenmanından beklentiniz genel güçlenmeyse 5x5 yapın hocam
-
Evet hocam güçlenmek istiyorum ama savaş cebeci bazı videolarında deadlift ve barbell row zararlı diyor kafam karıştı neyi yapıyım neyi yapmıyım -
quote:
Orijinalden alıntı: quax77
Evet hocam güçlenmek istiyorum ama savaş cebeci bazı videolarında deadlift ve barbell row zararlı diyor kafam karıştı neyi yapıyım neyi yapmıyımSavaş cebeciyi sallamamakla başla bence. Ne demiş bilmiyorum ama bir hareket zararlıdır diyen adamın spor konusunda yeterliliği düşüktür. Bu hareketlerin tehlikeli olma potansiyeli biraz daha yüksek diğer hareketlere göre sadece. Tekniklerini öğrenip doğru uyguladıktan sonra problem olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 29 Kasım 2020; 21:42:14 > -
Spor salonuna giderken kafana saksı düşebilir. Böylece sakat kalır veya ölebilirsin. O zaman sokakta yürümekte tehlikeli ? Deadlift, barbell row böyle düşünürsen ancak tehlikeli olabilir. Bende sana diyorum ki doğru formda deadlift çalışan bir insan hayatı boyunca bel problemi çekmeyecek. Bir hareket tek başına tehlikeli diye adlandırılamaz. Ben overhead pressde sakatlandım mesela. Belimi sakatladım. Belli süre yürüyemedim eğilip kalkamadım. Bu overhead press hareketinin tehlikeli olduğu anlamına gelmiyor. Tehlikeli olma potansiyeli olduğunu gösteriyor. Aynı sokakta yürümede olduğu gibi. Ben hala overhead press yapıyorum. Peki ben overhead press yaptığım için mi sakatlandım. Hayır. Tükendiğim halde 1 tekrar daha yapar mıyım dediğim için sakatlandım ve belim bunu kaldıramadı :) Haddinden fazla ağırlık kaldırmaya çalışmaz isen, tükenmeye kadar kendini zorlamaz insan evladı gibi çalışırsan hiçbir hareket zararlı değildir. Aksi halde biceps curl yaparken bile bicepsin kopabilir. Videolar mevcut. Squat zararlı deyip leg press yaparsın, dizin birdaha geri dönülemeyecek şekilde sakatlanır. İnternette videoları mevcut. Dediğim gibi egona yenik düşmeden normal ve sistemli çalışırsan zararlı yada tehlikeli bir hareket yoktur.
Edit ve ekleme: Haftada 3 gün fullbody çalış. Hatta ağırsağlamın 5x5 i var. Onu dene 1 ayda şaşıracak seviyede ağırlık arttırmaz isen ben sana gönüllü olarak yardım edicem ve gün gün takip edicem söz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCA90 -- 6 Aralık 2020; 13:2:36 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X