Şimdi Ara

güç ve sıkılaşma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an 96 kilodan 85 kiloya düştüm, boy 1.70. Haftanın 3 günü thaibox'a gidiyorum ve dersin son yarım saati güç egzersizleri. Şınav, mekik, squat, plank varyasyonları, çift bacak kaldırma(izometrik) gibi. Kalan günlerde 30-45 dakika kardiyo yapıyorum 1-2 gün hariç. Derslerden kalan günlerde de güç egzersizi yapmam sakıncalı olur mu?
    Bir de sıkılaşma konusu... Diyetisyen kontrolünde diyete başladım. Haftada 0.5-1 kilo veriyorum. Deri konusu sıkıntı olur mu? Bir arkadaş 120 kilodan 65 kiloya düştü yaklaşık 2-3 sene önce 3-5 aylık bir sürede. Şu an deri sarkması dışarıdan farkedilecek gibi değil. Bu konuda ne yapabilirim. Korkum aşağıdaki resimler gibi olmak.

güç ve sıkılaşma
    güç ve sıkılaşma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pronefroz -- 5 Ocak 2017; 18:16:7 >

• bir gün thaibox, diğer gün bodybuilding olarak soruyorsunuz sanırım öyle anladım?
    Gittiğiniz salonda aynı gün yapma imkanınız yok sanırım?
    Olur tabi istedikten sonra her gün bile çalışılır fakat optimal fayda almak için, genelde 1gün çalış+1gün boş şeklinde hem çalışmış hemde gelişmesi için dinlendirmiş oluyoruz kasları.
    Sanırım çalışma stiliniz biraz patlayıcı kuvvet geliştirmek üzerine olduğu için 1-3 tekrar aralığında olur?

Ağırlık seçiminde normalde BB'te max kuvvetin%70-80'i seçilir ve 8-10/10-12 tekrar aralığı yapılır.
    Sizin ağırlık seçiminiz 1-3 tekrar aralığında 80-90 seçseniz ve 1-3 tekrar yapsanız ertesi gün thaibox çalışmasında performansınızı düşürebilir. Bunun için daha düşük ağırlık ile 5 tekrar aralığında çalışma hacmi artırmak sanırım daha güvenli ve rahat olur.
  • Düzenli ağırlık antremanini yaparsan sarkma yasamayacaksin. Ben 107 kiloda başladım diyete üçüncü aya girdim şuan 82 kiloyum. 25 kilo verdim 17 daha vericem. Şuan sarkık değil vücudum bittiği zaman dahada sıkı olucak eminim. Sarkma olayını dert etme. Ağırlık antremani yapmasaydim jelibon gibi olucagima %100 eminim ama.. kafana takma hocam çalışmaya devam.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.