Şimdi Ara

Güç Kaynaklarında Verimlilik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son birkaç gündür forumda gördüğüm bir kaç hatalı bilgilendirmeleri gördüm ve bu yazıyı yazmaya karar verdim. Forumda birkaç mesajda %80 verimliliğin yanlış anlaşılması hadisesi mevcut. Bazı arkadaşlar 1000 watt ve 80+ sertifikalı güç kaynağının 800 watt verebiliceği yönünde bilgileri var. Yanlış. %80 verimlilik demek 1000 wattlık bir güç kaynağının 800 watt verebiliceği değil prizden 1200 watt güç çektiği anlamına gelmektedir. Genel sorular ise ekran kartı değiştireceğim güç kaynağım yeterli olur mu tarzı soruların altına yazılan cevaplar da bu yönde olursa daha bilgilendirici olur. İkincisi güç kaynaklarında önemli olan bence üzerinde yazan değeri gerçekten verebiliyor mu? Bundan emin olabilmek için daha bilindik markalara yönelmek doğru olur. Özet geçmek gerekirse. Üzerinde %80 verimlilik yazan ve 100 watt olan güç kaynağı sanıldığı gibi 80 watt değil yüz watt verir burda verimlilikten kastedilen şey güç kaynağının prizden çektiği güçtür yani güçç kaynağımız 100 watt verirken prizden 120 watt güç çeker.

• Böyle olduğunu düşünenler mi varmış :))
  • nfsworld kullanıcısına yanıt
    birkaç konuda okumuştum
  • aslında tam da ''doğru'' bir anlatım olmamış ta diyebiliriz..

verimlilik demek dediğiniz tarzda verimlilik demek ama şu noktaya vurgu yapmak lazım; 1000 watt lık %85 verimli psuya sahip bir sistem prizden 1150 watt güç çekmez.. sistemin ihtiyacı ne kadarsa onun %15 fazlasını çeker.. atıyorum 1500 watt ve %90 verimliliğe sahip psu 400 watt gerektiren bir sistem için şebekeden 400*100/90= yaklaşık olarak 445 watt gbi bir değer çeker..

sistem bileşenleriniz şebekeden çekilmesi gereken gücü belirler, psu ise bunu ne kadar kayıp ile sisteme verileceğini..
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

aslında tam da ''doğru'' bir anlatım olmamış ta diyebiliriz..

verimlilik demek dediğiniz tarzda verimlilik demek ama şu noktaya vurgu yapmak lazım; 1000 watt lık %85 verimli psuya sahip bir sistem prizden 1150 watt güç çekmez.. sistemin ihtiyacı ne kadarsa onun %15 fazlasını çeker.. atıyorum 1500 watt ve %90 verimliliğe sahip psu 400 watt gerektiren bir sistem için şebekeden 400*100/90= yaklaşık olarak 445 watt gbi bir değer çeker..

sistem bileşenleriniz şebekeden çekilmesi gereken gücü belirler, psu ise bunu ne kadar kayıp ile sisteme verileceğini..

Ekleme için teşekkürler. Sizin anlatımınızla konu doğruluğa kavuşmuş oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güç Kaynağı Patlaması
    10 yıl önce açıldı
    Güç Kaynağı Sıkıntısı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.