Şimdi Ara

Güç Kaynağından Gelen Ses ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1,5 aya yakın pcyi ilk açtığımda sadece ilk 20 dakikaya yakın bu powerdan bi fan sesi duyardım yani bir yere çarpıyormuş gibi ama bugün nedense bu ses 4 saattir açık olan bilgisayardan geliyor aynı şiddette.

• Kasaya power a dogru hafifce vur maksat sarsılsın gecer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HBA.Fun

Kasaya power a dogru hafifce vur maksat sarsılsın gecer

Kasayı sağa sola sallıyorum hiç bir düzelme yok,tepesine sağına soluna vuruyorum yine düzelme yok
    Bozulma olabilir mi ?
  • bir süre sonra geçecer benim babamın everest power 16 seneti doldurdu ilk bir kaç sefer oldu daha sonra sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke_21

bir süre sonra geçecer benim babamın everest power 16 seneti doldurdu ilk bir kaç sefer oldu daha sonra sorun yok

Kaç gün böyle şiddetli ses çıkardı ve sonra kendiliğinden mi kesildi
  • Coil whine diye aratın bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakiyyyy

quote:

Orijinalden alıntı: berke_21

bir süre sonra geçecer benim babamın everest power 16 seneti doldurdu ilk bir kaç sefer oldu daha sonra sorun yok

Kaç gün böyle şiddetli ses çıkardı ve sonra kendiliğinden mi kesildi

kendi kesildi 2000 yılından kalma şuann 16 senelik olduğundan dolayı pek sorun etmedim açıkçası 2 sefer yaptı sadece 16 senelik olunca pek takmadım yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitörden gelen ses
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cakiyyyy C kullanıcısına yanıt
    Fana doğru sert bir sekilde hava üflemek gerekli ve bunun icin evinizde en kolayından saç kurutma makineleri var profesyonel olarak hava üfleyiciler var siz onlardan bulamayacağınıza göre sac kurutma makinesini soguk olarak en hızlı ufleyecegi sekilde tutun ve psu ya üfletin tabi cozum olmayabilirde sonucta profesyonel makineler insanı sarsıyorlar.

• quote:

Fana doğru sert bir sekilde hava üflemek gerekli ve bunun icin evinizde en kolayından saç kurutma makineleri var profesyonel olarak hava üfleyiciler var siz onlardan bulamayacağınıza göre sac kurutma makinesini soguk olarak en hızlı ufleyecegi sekilde tutun ve psu ya üfletin tabi cozum olmayabilirde sonucta profesyonel makineler insanı sarsıyorlar.

Hava tuttum,sorun çözüldü...
    Teşekkürler.
    Önemli değil, sorun çözüldüyse ne mutlu bana. İyi günler...

• quote:

Önemli değil, sorun çözüldüyse ne mutlu bana. İyi günler...

Ancak sorun dün sabah pc yi açtığımda tekrar teşkil etti. Powerın olduğu tarafa vurunca susuyor ama bazen tekrar yüksek sesli çalışmaya başlıyor. Sürekli vurmak zarar verir mi ?
    Merhaba,

Fanlardaki bu sorun (ekran kartı, PSU, kasa fanı vb.) "rattle (tıkırtı)" sorunu olarak geçer. Kullanıma bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Ama özellikle (birebir deneyimimdir) elektrik süpürgesi veya kompresör gibi araçlar ile "fanlar tutulmadan" temizlendiği zamanlar (yani hızla döndürüldüğü) ortaya çıkar. Fanın olması gerekenden hızlı veya sıcaklığa göre çeşitli RPM değişimlerinde fan göbeğinin bozulması bu tarz sorunları doğurur. Fan yapraklarındaki olması gereken açının değişmesi de bunda etkendir.

Tabii ki sürekli PSU'ya vurma vb. işlemler ile uğraşmak çözüm olmayacaktır. Eğer uğultu veya tıkırtı şeklindeki ses sizi sürekli rahatsız ediyorsa ve ürünün garantisi mevcutsa PSU'yu servise gönderebilirsiniz. Garanti mevcut değilse, PSU içerisindeki fanı kendiniz değiştirebilirsiniz.

Eğer sorun tam olarak rattle problemi ise serviste değişim kararı çıkacaktır muhtemelen (olması gereken budur).

• quote:

Yaklaşık 1,5 aya yakın pcyi ilk açtığımda sadece ilk 20 dakikaya yakın bu powerdan bi fan sesi duyardım yani bir yere çarpıyormuş gibi ama bugün nedense bu ses 4 saattir açık olan bilgisayardan geliyor aynı şiddette.

Yıllar önce eski masaüstümde yasadığım bir durum kasaya 3-5 tane patlatım sarsınca ses geçiyordu ama sonraları sesin yanına iğrenç bir yanık kokusu da eklendi pc yi çöpe attım eski biseydi zaten

• quote:

Yaklaşık 1,5 aya yakın pcyi ilk açtığımda sadece ilk 20 dakikaya yakın bu powerdan bi fan sesi duyardım yani bir yere çarpıyormuş gibi ama bugün nedense bu ses 4 saattir açık olan bilgisayardan geliyor aynı şiddette.

Yıllar önce eski masaüstümde yasadığım bir durum kasaya 3-5 tane patlatım sarsınca ses geçiyordu ama sonraları sesin yanına iğrenç bir yanık kokusu da eklendi pc yi çöpe attım eski biseydi zaten

Aynı sorun bendede vardı. Sinirimden kasaya yumruk atıyordum ama sonra hava tutunca sorunum çözülmüştü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redshift

quote:

Sorun halen bazen devam etmekte. Vurunca kesiliyor , bir süre sonra tekrar ortaya çıkıyor bazen hiç çıkmıyor, bazen de kendiliğinden kesiliyor kapatasıya kadar ses gelmiyor .
    Tuhaf bir durum

• kasayi biraz uzaga koyun duymazsiniz
  • Servisle felan ugraşmak istemiyorsan gidiyorsun Psunun içini açıyorsun psuya uygun bir fan alıyorsun Tak çıkarlı ise fan girişi işin kolay çıkaracaksın yenisini takacaksın soketli degilse fan kablosunu biraz üstten kesip yeni fanı takıp elektrik bandıyla bir güzel bantlıyorsun bu işlem psu garantisi varsa garantiden çıkarır ona göre :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.