Bendede bu şekilde sorun var ama benimki genelde oyundayken oluyor.Birden kitlenip kalıyor ekranda mor çizgiler oluyor.Res atmadanda düzelmiyor.Ama msnde sesli konuşma yaparken ekran giidnce konuşma devam edebiliyor.Bende bu yüzden ekran kartında sorun olduğunu düşünüyorum veya ramde.2 yıldır bununla yaşamaya alıştım ama artık tak dedi çıldırtmaya başladı lütfen bir yardım
Açıkçası sorununuzun kaynağı bulunur ancak o kadar çok sebebi var ki ben size sebebleri sayıyım sizde ona göre şunu denedim veya denerim dersiniz .
Ekran kartınızla ilgili sorun olabilir ki bu büyük ihtimal,sisteminizde deneme amaçlıda olsa başka bir ekran kartı taktınız mı? taktıysanız ne sonuç aldınız takmadıysanız işe buradn başlayın arkadaşınızdan çevrenizden geçicide olsa bir ekran kartı bulun kasanızı açın ve şuankini çıkarıp onu takın ve daha sonra driverlarını kurun ve öyle deneyin devam ederse şayet sorun ramler ile alakalı olabilir eğer 2 slot veya daha fazla raminiz var ise tek ,tek deneyerek sistemi çalıştırıp bir süre test edin bakalım devam edecek mi.
Eğer ki gene devam ederse İşlemcinizi sökün ve pinlerinin olduğu kısıma dikkatli bakın herhangi bir eksik pin veya pin eğriliği bulunuyor mu diye.
Ve monitörünüzün sağlam olduğuna emin olun...
Bu saydıklarımın içinde kesinlikle çözüm yatıyor ancak işte zahmetli iş denemeniz gerekir tüm bunları...
Birde ekran kartınızı slotundan çıkartın ve slotu derince elektirk süpürgesi iel temizleyin sorun donanımsal zaten...
2 senedir format attığınızı var sayıyorum...
O zman anakartı garantiye gönderiyim en azından kafamda soru işareti kalmaz.Sorun varsa halleder onlar yoksa da geri gönderirler.Görüşlerin için teşekkür ederim
Arkadaşlar sorunum çözüleli baya oluyor ancak ben buraya yazmamıştım arkadaşın biri özelden de sordugu için yazıyorum.Tanıdık bir bilgisayarcıya bıraktım bilgisayarı 3-4 gün test etti en sonunda sorunun ram de olduğunu söyledi.Ben de rami garantiye gönderdim her ikisi de arızalıydı yenisini gönderdiler.Şu an sorunsuzca kullanmaktayım. Saygılar.
quote:
Orijinalden alıntı: Legolas246
Arkadaşlar sorunum çözüleli baya oluyor ancak ben buraya yazmamıştım arkadaşın biri özelden de sordugu için yazıyorum.Tanıdık bir bilgisayarcıya bıraktım bilgisayarı 3-4 gün test etti en sonunda sorunun ram de olduğunu söyledi.Ben de rami garantiye gönderdim her ikisi de arızalıydı yenisini gönderdiler.Şu an sorunsuzca kullanmaktayım. Saygılar.
Selam demek ram lerden problem hdd nin fişini cektim yawaş yawaş takilmalar oldu mause hareket ediyordu diyorsun
bu sorun şimdide bende var pcde bir program aniden donuyor sonra tüm sistem donmaya başliyor pencereler arasi geçiş yapabiliyorum mause oynuyor bir 30 sn sonra pc ye reset geliyor sorun acaba ramlerden mi yoksa başka birşeymi psu yetersiz diye korkuyorum sistemim şöyle
bendeki sorun 3tane extradan fan bağlayinca ortaya cikti ilk başlarda windows loading de takiliyordu SSD nin kablosunu değiştirdim pc acildi fakat ara ara donmalar war pc aniden yawaş yawaş donuyor %100 AOD ile stabilite testine soktum 1saat devam etti sıkıldım durdum reset felan atmadi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme