Şimdi Ara

Güç kaynağı yetersiz mi? Sistem donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhabalar.Yaklaşık 2 ay önce yeni bir pc aldım.İşte özellikleri
    powercolor hd5870
    amd phenom ıı x4 945
    gigabyte 790 xta-ud4
    samsung 500 gb
    a-data 4gb 1333mhz ram
    SOPRANO RS 500W(DAHİLİ KASA)
    Windows 7 ultimate 64 bit

Şimdi benim sorunum su ki bilgisayar masaüstündeyken ekran donuyor hiç bir şekilde hiç bir şey işlemiyor(ctrl+alt+del veya alt+f4) res atmak zorunda kalıyorum.Bunu ne zman yapacağı hiç belli olmuyor.Oyun içinde çok sık yapmıyor.Bazen 4 5 saat oynamama rağmen yapmıyor(ara sıra yapabiliyor).Genelde masaustundeyken yapıyor(bazen de res atıyor kendiliğinden).Bios surumum de güncel.Benim kafama takılan acaba power yetersiz mi ya da neden yapıyor olabilir bu sorunu.Tutarlı yorum yazan herkse şimdiden yardımları için çook teşekkür ediyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• buna sebep olan hatayı bulmak gerçekten çok zor çünkü bileşenlerden veya yazılımsal bir sorundan kaynaklı olabilir,işlemci sıcaklığı çok yüksekse olabilir ,anakart veya ram kaynaklı olabilir.anakartınızı biostan default yapın.İşlemci sıcaklığını biostan kontrol edin özellikle resetten hemen sonra.Veya önce sistemi iyce sıkıştırın bakalım donacak veya reset atacakmı.mesele 3-4 GBlik bir dosyayı yada klasörü farklı isimlerle RAR layın 8-9-10 adet olabilir burda amaç işlemciyi yormak ve sistem sıcaklığını artırmak
  • Yardımların için teşekkürler söylediklerini deneyeceğim ve sonuçlarını buraya yazaacağım.Diğer arkadaşlar da birşeyler yazarsa sevinirim
  • senin yerinde olsaydım önce bilgisayara xp kurar öyle kullanırdım
    xp kurmaktaki amacım sorunun yazılımsalmı yoksa donanımsalmı olduğunu net anlamak
    eğer benzer veya aynı hataları xp dede alırsan sorun yazılımsal değildir diye düşünüyorum.

birde eğer güç kaynağından şüpheleniyosan ve elinde deneye bileceğin daha güçlü bi güç kaynağı yoksa pc yi onboard ekran kartıyla çalıştırmayı dene ve aynı donma sorununun olup olmadığına bak

şimdilik aklıma gelenler bu kadar
    kolay gelsin
  • Şu an için xp yi yeniden kurmak seninden tahmin edeceğin gibi çok zahmetli olacaktır.Fakat ekran kartını nasıl onboard yapılacağını açıklarsan deneyebilirim
  • elindeki anakartı tam olarak tanımıyorum dolayısıyla onboard vga desteği varmı yokmu bilmiyorum.
    varsa şayet biostan onboard vga özelliğini aktif et ve şuan bağlı olan ekran kartını sök
    mönitörün kablosunu kasadan gelen çıkışa bağla o şekilde çalıştır
    detaylı bilgi verir diğer arkadaşlar benim aklıma gelen şimdilik bunlar
  • Bu sorun yazılımsalda olabilir en başta bune sebep olan direct X çakışmasıdır ekran karıtnın driverini yenileyiniz veya sistemde farklı bir program sistem dosyasını kullanıyorsa çakışma yapar ,bunun dışında reset atıyor demişssiniz bunun sebebi ise işlemciden kaynaklanır ,işelmcinin fazla ısınması nedne olur kasyı açıp termal macununu yenileyiniz tabi ki mavi ekran (BSOD) vermeden direk reset atıyorsa bu ihtimal olağandır PSU yetersizliği sistemde reset attırtmaz direk 'Shut Down' sistem kapanır...

Ve ramlerinizi tam oturduğuna emin olunuz kısaca hdd nizin kablosuna kadar tüm sistem bileşenlerinin yerli yerinde tam oturduğuna emin olun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamam şu anda ekran kartı güncel sürümlerini indiriyorum.Bios u da tekrar güncelleyeceğim.Bakalım umarım çözülür.Arkadaşlar eğer sorun çözülmesse bilgisayarın herhangi bir bileşenini garantiye göndermem gerekir mi?
  • önce sorunun ne olduğunun belirlenmesi için teknik servise vermen gerekir duruma göre servis sana gerekli görürse parça değişimi teklif eder
    servise bilgisayar vermekten nefret ederim ben seni bilmiyorumda. elinden geleni yap sorunu çözmek için gelişmeleride buraya yaz olabildiğince yardım ederiz
    kolay gelsin
  • power supply'in sorun çıkarttığını sanmıyorum. uzun süredir lap top kullanıcıları arasında olduğumdan dolayı masa üstü bilgisayarlardaki yazılımsal problemlerden pek anlamıyorum. ama lap toplardan yola çıkarak şu anda kullandığım toshiba lap top'ta senin dediğin tarzda donmalar yaşıyordum ve bu donmaların probleminin ses kartından kaynaklandığını gördüm ve güncelleyip sorunu hallettim. sende aynı şekilde donanımlarının üretici firmalarının sitelerine girip bütün driverlerini güncelleyebilirsin

birde aklıma gelmişken donanımlarından birisinin sürücüsünü güncellediysen güncellediğin sürücü anakartındaki biosla uygunluk sağlamıyor olabilir. birde bios güncellemesi yapmanı öneririm..
  • Şu anda ekran ve ses kartlarını güncelledim.Bios zaten en güncel versiyonmuş.Fakat işlemcyi güncelliycekken şöyşe bir hata ile karşılaştım ''this utility detected that amd virtualizition(AMD-V) Technology is not enabled in bios
    Enable AMD-V in bios
    Re-run this utility to further verify your system is compatible with Hyper-V

Fakat şunu söyleyeyim;tam hızlı cevap butonuna basacaktım bilgisayar kilitlendi res atmak zorunda kaldım.Herkese yardımları için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Tamam şu anda ekran kartı güncel sürümlerini indiriyorum.Bios u da tekrar güncelleyeceğim.Bakalım umarım çözülür.Arkadaşlar eğer sorun çözülmesse bilgisayarın herhangi bir bileşenini garantiye göndermem gerekir mi?

Bana bios güncellemesinin ne işe yaradığını söyler misiniz?

Herkesin bir ağzında dolanır durur ,şu söz sitem etmemek elde değil...

Yeni bir işlemci mi aldınız tdp değerini desteklemediği halde çalışmıyor mu? Bios güncellemesi işe yarayacaktır,ramleriniz listede bulunmasına rağmen uyumsuz mu bios işe yarayabilir ama donanımsal uyumsuzlukların dışında yazılımsal veya power ile ilgili olabicek hiçbir soruna çözüm getirmez gün gelir biosu durduk yere güncelleştirirken elektrik kesilirse ne demek istediğimi anlarsınız,gereksiz yere ateşe elinizi uzatıyorsunuz...

• Makedonn yardımların için saol.Ama yukarıda ki yazıları okursan artık sorunun power da olmadığını düşünüyoruz.Tekrar söylüyorum bilgisayar ara sıra takılmaya devam ediyor şu an için yapabileceğim başka birşey var mı?Bu arada dün işlemciyi %100 e kadar zorladım ısı max 60 dereceye çıktı ama herhangi bir takılma olmadı.Makedonn eğer bir çözümün varsa deneyebilirim.Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 25 Nisan 2010; 14:05:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Bu sorun yazılımsalda olabilir en başta bune sebep olan direct X çakışmasıdır ekran karıtnın driverini yenileyiniz veya sistemde farklı bir program sistem dosyasını kullanıyorsa çakışma yapar ,bunun dışında reset atıyor demişssiniz bunun sebebi ise işlemciden kaynaklanır ,işelmcinin fazla ısınması nedne olur kasyı açıp termal macununu yenileyiniz tabi ki mavi ekran (BSOD) vermeden direk reset atıyorsa bu ihtimal olağandır PSU yetersizliği sistemde reset attırtmaz direk 'Shut Down' sistem kapanır...

Ve ramlerinizi tam oturduğuna emin olunuz kısaca hdd nizin kablosuna kadar tüm sistem bileşenlerinin yerli yerinde tam oturduğuna emin olun...

Bu sorunun güç kaynağı olmadığını zaten ilk mesajımda yazmıştım neden olabilecek sorunlarıda mesajımda iletmiştim...
  • Tamam ama şu anda ne yaptıysam sorun çözülmedi.Ya bilgisayar toplama acaba aldığım yere götürsem yardımcı olurlarmı?Fakat hiç içimden gelmiyor götürmek çünkü bir monitör için 3 hafta beklemiştim
  • bu donma sırasında hddden (kafa atma sesi gibi )ses geliyormu

hddnin hem data hem power kablosunu kontrol edin
    mümkünse başka power kablosu ile deneyiniz
  • Hayır ses gelmiyor.Ama kabloları kontrol ederim.
  • İşlemcinizde bir sorun olsa pc reset atacaktır raminizde bir problem olsa mavi ekran ile karşılaşırsınız ya da o 4-5 saatlik oyun keyfiniz kesinlikle olmazdı,ekran kartı olacağınıda zannetmiyorum masaüstündede donabildiğinden bahsetmişsiniz kısacası masaüstündeki donma olsun ekrandaki donma olsun bu hdd ye bağlı olabilir ,ya da yazılımsaldır sistem dosyasını kullanan bir programınız var ise bu soruna neden olur...
  • Sistem dosyasını kullanan bir program olup olmadığını nasıl anlayabilirm.İstersen sana everest raporu gönderebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Sistem dosyasını kullanan bir program olup olmadığını nasıl anlayabilirm.İstersen sana everest raporu gönderebilirim

Yok,onu öyle anlıyamazsınız tüm driverlarınızın güncel sürümünü netten indirin daha sonra format atın sadece driverlarınızı kurun başka hiçbir program kurmayın tabi işletim sisteminiz vista veya xp ise service packlerinide kurmalısınız daha sonra oyun kurun sadece hem oyunda test edin hem de masaüstünde bakalım donma olacak mı bunu bir tek yazılımsal olup olmadığını böyle anlıyabilirsiniz çünkü bazı sistem temizleme araçları olsun direct x sürücünüz olsun kayıt defterini elleyen programlar olsun bu tür sorunları yapabiliyor o yüzden en güncel driverlarla temiz bir format atın düzelmez ise hdd ye yoğunlaşın sata kablosunu ve soketinin yerini değiştirerek test edin özellikle hdd den kaynaklanan sorunlar donmaya neden olur isterseniz elle test edin ancak küçük bir risk vardır çalışan bir pc den hdd nin fişini bir anda çıkartırsanız ekran öylece donar mouse dahi oynamaz ancak pc kapanmaz...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.