Şimdi Ara

Güç Kaynağı Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu anda kullandığım masaüstü PC içerisinde 400W PSU var. Ancak özellikle ekran kartımı kaldırmaması gibi bir durumdan korkum var ve PC yi yakmaktan korkuyorum. Elimde daha önceden kullaandığım sağlam bir başka 400W PSU daha var. Onu kasanın üzerine koyup ekran kartını bu ikinci PSU dan beslesem sıkıntı yaşar mıyım? Veya Kasanın içindeki güç kaynağının üzerindeki yükü azaltmak için HDD ve DVD-Rom u bu yeni güç kaynağına bağlasam sıkıntı yaşar mıyım? Mantık olarak baktığımda herhangi bir sıkıntı yaşamam gibi görünüyor ama yine de bu konuda deneyimim olmadığı için öncelikle bilgi almak istedim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

Sistem Özellikleri:

İşlemci : Intel i3 2100
    Anakart : Gigabyte H61M
    HDD : Seagate 500 GB 7200 rpm 32MB sata
    RAM : 2x4 GB ddr3 Kingston 1333 Mhz
    Ekran Kartı : ATI Radeon HD 4800 1 GB 256-Bit
    Ayrıca kasanın arkasından tek fan var onun özelliklerini bilmiyorum.

Not: Bu korkumdan PC de oynadığım oyunlar oldukça eskilerden kalma. Ayrıca çift ekran kullanmak istediğim için öncelikle güç dengesini tamamlamak istiyorum. Eğer ki bu söylediğim gerçekte uygulanamayacak birşeyse mecbur 650-700 W PSU alıcam ama maddi sıkıntı sebebiyle bu çözüm hakkında öncelikle bilgi almam daha iyi olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzpllkc -- 26 Aralık 2013; 3:16:29 >

• 400w kaliteli psu ise yeter bu sisteme.
    Ama o değerlerde kaliteli psu pek olmuyor sıkıntı çıkarabilir.
    Sistemi yakma olayı kolay kolay olmaz psu nun bozulması lazım.
    Söylediğiniz şey yapılabilir fakat 2. Güç kaynağını nasıl çalıştıracaksınız bilmiyorum illaki bi yöntemi vardır. Eğer böyle birşey yapacaksanız ekran kartı ve hdd leri birine anakart bağlantılarını birine yaparsınız dengeli dağılmış olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dnzpllkc D kullanıcısına yanıt
    Sistemde guc yiyen 1 numarali bilesen ekran karti 2 islemcidir. hdd ve dvd-rom'un harcayacagi 5-10 watt icin ikinci bir psu calistirmak hic mantikli degil. Cok vaktim var, denemek istiyorum dersen ayri.
    Ekran kartinin tam modelini yazmamissin. 4870 ekran karti icin 157W diyor. i3 2100 65W'lik bir islemci.
    Kaliteli bir 400W bu sisteme yeter. Ileride SLI yaparim, overclock yaparim gibi bir derdin yoksa, soyle bir sey yeter.

http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/corsair-cp-9020049-eu-vs-serisi-450w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=63914

Ayrica sisteme kac monitor taktiginin kasanin guc kaynagi ile direkt bir ilgisi yok tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oracle8 -- 26 Aralık 2013; 15:11:05 >

• Sakın çalıştırma
    Ben çalıştırdım POWER PATLADI kolum yandı
    Frisby ise hiç bulaşma.
    Hiçbir parçaya zarar vermiyor ancak power yanıyor.
    O yüzden çalıştırma baya şiddetli patlıyor
  • Bu makinayı ikinci el aldığım için PSU nun sadece 400W olduğunu biliyorum. Markasını tam bilmiyorum. Şu an evde olmadığım için de direk birşey söyleyemem.

Çift ekran bağlama olayı için sonuçta ekran kartına bağlayacağımdan ekran kartına extra yük binecek. Bu fazladan yükün enerji kullanımını değiştireceğini düşünmüştüm ben.

Kasanın içerisine bakabildiğim zaman daha detaylı olarak yazarım tekrar. Teşekkürler yine de ilgilendiğiniz için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Güç Kaynağı Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Güç Kaynağı Sıkıntısı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.