Şimdi Ara

Güç kaynağı uyarı (siyah ekran) ÇÖZÜLDÜ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir kaç gün önce yeni bir kasa ve güç kaynağı satın aldım.
    Seasonic'in 750w'lık güç kaynağını bilgisayara monte ettirdim. Şu an bir sorun yok gibi gözüküyor ama uyarıyı anlayamadım.
    Bilgisayar açılışında siyah ekran kısmında kalıyor ve ekranda bir takım şeylerden sonra şunlar yazıyor.

"Power supply surges detected during the previous power on"

"Asus Anti-Surge was trigged to protect system from unstable power supply unit"

Press F1 to Run setup (Bu kısmı seçince biosa gidiyorum.
    Press F2 to load default values and continue (bu kısımlada windows olağan bir şekilde başlıyor.

Ekrana gelen bu duraklama durumundan nasıl kurturabilirim veya bir sorun mu var? Teşekkürler.

Çözüldü : Bios ayarlarından Anti-Surge özelliği devre dışı bırakıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42DBB8773 -- 31 Ekim 2013; 23:03:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GoaPsy

Arkadaşlar bir kaç gün önce yeni bir kasa ve güç kaynağı satın aldım.
    Seasonic'in 750w'lık güç kaynağını bilgisayara monte ettirdim. Şu an bir sorun yok gibi gözüküyor ama uyarıyı anlayamadım.
    Bilgisayar açılışında siyah ekran kısmında kalıyor ve ekranda bir takım şeylerden sonra şunlar yazıyor.

Press F2 to load default values and continue (bu kısımlada windows olağan bir şekilde başlıyor.

Ekrana gelen bu duraklama durumundan nasıl kurturabilirim veya bir sorun mu var? Teşekkürler.

hocam orada yazan "bir önceki sistem açılışında güç dalgalanmaları farkedildi." "stabil olmayan güç kaynağına karşı koruma için asus anti-dalgalanma devreye girdi" yazıyor. anti-surge özelliğini kapatmış olarak sorunu kısmen çömmüş olabilirsiniz ama güç kaynağında sıkıntı var gibi. özellikle önceki güç kaynağında hata vermeyip bunda veriyorsa bir sıkıntı olabilir. bilginiz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: outofnick

quote:

Orijinalden alıntı: GoaPsy

Arkadaşlar bir kaç gün önce yeni bir kasa ve güç kaynağı satın aldım.

hocam orada yazan "bir önceki sistem açılışında güç dalgalanmaları farkedildi." "stabil olmayan güç kaynağına karşı koruma için asus anti-dalgalanma devreye girdi" yazıyor. anti-surge özelliğini kapatmış olarak sorunu kısmen çömmüş olabilirsiniz ama güç kaynağında sıkıntı var gibi. özellikle önceki güç kaynağında hata vermeyip bunda veriyorsa bir sıkıntı olabilir. bilginiz olsun.

eski güç kaynağım 450wat idi.. Yeni aldığım 750w seasonic arasında güç farkı var ve anti surge eski güç kaynağımda enerjiyi eşit dağıtmama da sebep oluyordu. Şimdikinde anti surge kullanmama gerek yok tam performans veriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.