Şimdi Ara

GÜÇ KAYNAĞI SEÇİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 2014 yılında topladığım emektar bir bilgisayarım var. Özellikleri Gigabyte AM3+ Anakart , AMD FX-8320 İşlemci, G-Skill 8 Gb DDR3 RAM ve RX570 ekran kartı var (ekran kartı sonradan alındı). Pc çok yük altına girdiği zaman direk kapanıyor elektrik kesilmiş gibi. Sorunun güç kaynağında olduğunu düşünüyorum bi değiştireyim dedim ancak alırken nelere dikkat etmem lazım hiç bir fikrim yok. Eski güç kaynağım corsair 650 Watt dı gene 650 Watt alayım diyorum başka nelere dikkat etmek lazım?



  • Dediğiniz gibi psu baş şüpheli bu tarz durumlarda ama emin olmak için önce hwmonitör’den işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarına da bir bakın eğer çok ısınıyorsa korumaya almak için de pc kapanıyor olabilir. Psudan kaynaklandığına emin olduktan sonra ilerde güncel bir sistem kurma planınız varsa 850w’dan aşağı bakmayın derim. Yeni nesil işlemciler de kartlar da felaket güç istiyor. Yanlış hatırlamıyorsam 14900k sistem hariç kendi başına 300w çekiyor. 6900xt gibi bir ekran kartı da 300w çekse sırf bu ikisi 600w çekecek sistem hariç demektir. Silikon vadisinin eco friendly nerdleri o güzel atlara binip gittiler maalesef enerji verimliliği bizim gibi tükettiğinin üç katı vergi ödeyen ülkelerde önemli, gelişmiş ülkelerde sıradan vatandaş pek umursamıyor.
  • valkyn skoria kullanıcısına yanıt
    Sıcaklıktan değil hocam ona da baktım. İleriye dönük bir planım yok PC zaten eski son bi kez dirilteyim sonra emekli ederim. Nasıl bi psu almak lazım.
  • bunun 550w olanını aldım ben 1 2 hafta önce gayet güzel. 3300x 1050ti'de kullanıyorum.



  • n201 kullanıcısına yanıt

    modüler değildir diyor önemli bir özellik midir? her kasaya anakarta uyar mı hocam?

  • Phantom7 P kullanıcısına yanıt
    İlerde sistemi güncellemeyecekseniz üstte önerilen fsp psu alınabilir fena değil bir tık daha uygun fiyatlı olsun derseniz fsp’nin hyper k serisi fena değil, hyper k 80+ değil bildiğim kadarıyla ama vaadettiği gücü veriyor. Modüler dediği kabloların tak çıkar özelliği olması hocam kullanmayacağınız sata molex gibi kabloları psudan çıkarmanıza olanak sağlıyor görsel açıdan önemli kablo kalabalığını azaltmanızı sağlıyor.
  • valkyn skoria kullanıcısına yanıt
    Msi mag a650bn için ne dersiniz hocam? Amazon un kendisinin satması cezbediyor bi sıkıntı-uyumsuzluk olduğunda iadesi de mümkün olur.
  • Phantom7 P kullanıcısına yanıt
    Yukardaki msi psu ben attigimda 1800 liraydi o yuzden attim fspde alinabilir , veya ilerde parcalari degistiririm dersen 2100-2200e pk750d vardi.
  • Kendi dediğiniz gibi sistemde güncelleme yapılmayacaksa uzun süre. Bu linkteki de alınabilir.

    Sizin sisteme yeterli gelir.


    Sistem yakın bir zamanda yeni güçlü parçalarla değişecekse özellikle işlemci ve ekran kartı gibi iyi bir model 750 watt gold almak gerekir en az.


    Ama sizin sisteme bu msi modeli olur. Bütçe belirttinizi göremedim onun için bu uygun fiyatlı modeli bıraktım.


    Şu an fiyat : 1.576 TL


    akakce.com
    MSI MAG A600DN 600 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-msi-mag-a600dn-600-w-fiyati,209593222.html
  • Phantom7 P kullanıcısına yanıt
    Mümkünse +80 sertifikalı 12v kanalından en az 45 amper verebilen 650w bir psu alırsan iyi olur.

    Kasadaki psun Corsair vs650 ise 12v kanalındaki voltaj çok düştüğünden de kapatıyor olabilir. Isınma problemi de olabilir
  • akakce.com
    MSI MAG A650BN 650 Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-msi-psu-mag-a650bn-650w-fiyati,1503628831.html




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.