Şimdi Ara

Güç Kaynağı (Power Supply) Hakkında Elektrikçilere bir sorum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçenlerde güç kaynağımdan oyun oynarken ses geliyordu, sesin fandan geldiğini düşünüp için açıp temizledim, ve yağladım ve gerçektende ses geçti. Yalnız içini açınca bazı şeyler içimde merak uyandırdı.

Temizlenmiş fotoğraflara bakarak, gerçektende korumaların olup olmadığını söyleyebilir misiniz?

- Açıkcası 3,5 senedir bu psu yu kulalnıyorum ve sistem güncelliyorum. rx 6600xt den 5060tiya geçtim. Haliyle pahalı ürünler ama 3,5 senedirde hiç problem yaşamadım. Genel anlamda yorum yapabilir misiniz? -psu şu koruma gerçekten var iyi gibi gibi. chatgpt ye sordum bikaç cevap verdi.

Artılar:

• Devrede PFC (Power Factor Correction) bobini (büyük bakır sarımlı bobin) var → bu, daha kaliteli PSU’larda olur.
    • EMI filtreleme için kullanılan yeşil ve mavi bileşenler (X ve Y kapasitörleri) mevcut.
    • Giriş hattında NTC termistör ve sigorta var → aşırı akım koruması açısından iyi.
    • PCB düzeni nispeten düzenli, ucuz "no-name" PSU’lardaki gibi dağınık değil.

Eksiler / dikkat edilmesi gerekenler:

• Soğutucu kanatlar orta düzeyde, çok güçlü PSU’larda daha büyük olurdu.
    • Giriş kabloları (özellikle kahverengi ve mavi faz/nötr kablolar) lehimle sabitlenmiş, mekanik olarak zayıf görünüyor — gevşerse risk oluşturabilir.
    • İkinci fotoğrafta toz birikmesi ciddi boyutta. Toz hem ısıyı tutar hem de nemli ortamda kısa devre riski yaratır.

Yani kısaca:

🔸 “Patlamaya hazır tehlikeli” değil, ama orta kalite bir PSU gibi görünüyor.
    🔸 Temizlik ve kablo sabitlemesiyle daha güvenli hale gelir.

• bu şekilde fotoğraflara bakarak şu şekilde koruma var bi sey olmaz diyemeyiz.

psu benim için önemli bir parçadır dediğin gibi pahalı parcaları bununla besliyoruz bu psu özelinde veya genel olarak kesin konuşamasakta psu tier listlerde üst söralarda olan psulafı tercih etmekte fayda var.

high power iyi bir marka değil kafanızda soru işareti varsa iyi bir marka yüksek watt psu almanız iyi olur şimdi 750w psu var 3k 750w psu var 8k 10k neden kullanılan malzemeden dolayı japon kapasitör kaliteli komponentler iyi bi termal yönetim mühendislik fln..

redditte binyerde bi excell var google bağlı büyük bir psu tier pist oradan yüksek seviye psulafı tercih edebilirsiniz.

dediğim gibi riski sıfırlayamazsınız ama azaltabilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İhtiyacınıza göre göz gezdirebilirsiniz, tavsiyem C+ altına düşmeyin mümkünse B tier bakın.

www.incehesap.com
    XPG Core Reactor II VE 750G-BKCEU 750W 80+ Gold 120mm Gaming Full Modüler Power Supply (COREREACTORIIVE750G-BKCEU) - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/xpg-core-reactor-ii-ve-750g-bkceu-750w-80-gold-120mm-gaming-full-moduler-power-supply-fiyati-75015/?utm_source=akakce.com&utm_medium=referral&utm_campaign=quickview&v=1.23.9

Sizce hangisini alırdınız? XPG olan listeye göre, A sınıf Highpower olan B+.

Bana highpower markası açıkcası direk tasarımını yapan firma olarak daha iyimiş gibi geliyor. Diğerleri resmen işi taşere ediyolar, Gigabyte marka bir PSU xyz... modeli hatta patlıyordu kronik olarak.

• İkisi de üst seviye PSU. Tahmin edeceğiniz gibi XPG genel olarak biraz daha iyi.

750 watt mevcut sisteminize yeterli, ileriye yönelik isterseniz High power seçebilirsiniz.

Ben şu durumda XPG seçerdim, çok başarılı bir seri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.