Günler öncesinde yaşamış olduğum bir sorundan bahsetmek istiyorum sizlere. Aylar öncesinde bilgisayarımı bir yere kaldırmıştım ve 3 4 ay kadar bilgisayara kesinlikle dokunmadım. Bilgisayarı günler öncesinde tekrar kurdum tüm her şeyiyle birlikte ve ardından güç kablosunu taktım. Taktığımda daha çalıştırmadan burnuma yanık kokusu gelmişti. Yanık kokusundan sonra derhal bilgisayarı söküp hemen parçalarına baktım. Güç Kaynağında problem olduğunu fark edip güç kaynağını söküp içine baktım. Bir parçası yanmıştı. Yeniden bir güç kaynağı siparişi verip bugün taktım. Bilgisayarı başka bir odada tekrardan kurdum ve denedim. Denediğimde sorunsuz çalışıyordu. Ardından bilgisayarı söküp başka bir odaya kurmak istedim. Orada kurduğumda ise bilgisayarın çalışmadığını fark ettim. Ardından bilgisayarı tekrar önceden kurmuş olduğum odaya getirdiğimde tekrar çalıştırmak istediğimde hiç bir şekilde çalışmadığını gördüm. Şimdi de hiç bir şekilde çalışmıyor. Kasanın tüm birimlerini tek tek söküp detaylı bir şekilde inceledim hiç bir yanık, iz, problem gözükmüyordu. Bu konuda verebileceğiniz fikirleri bekliyorum. Her türlü fikire öneriye açığım.
anlattığına göre yüksek voltaj geliyor yanin evinin tesisatının beslemesinde problem var prizden gelen voltajı bir ölçmeni yada ölçtürmeni tavsiye ederim (konu hakkında bilgin yoksa bir uzmandan yardım almanı tavsiye ederim ) yeni aldığın power ın içerinde sigorta vardır o yüksek voltajdan atmış olabilir boşuna tekrardan power sipariş etme
DEDIKLERIMI UYGULA ONCELIKLE POWER KABLUNU KONTROL ET MONITORUN KAABLUSUNU SOK PSU BAGLA DENE VE ARKASINDA BULUNAN POWER DUGMESINI DE ACMAYA UNUTMA VE BIRDE SUVAR BAZI PSU LARDA MANULEL GIRIS VAR ORNEGIN 110/240 BUNUNLA OYNAMADINSA SORUN YOKTUR.ARDINDAN KASANIN KAPIGINI AC ANAKARTI BESLEYEN PIMI CIKAR ORTA KISILARINDA YESIN ILE SIYAH KABLUYU BIR BIRINE DEGICEK SEKILDE BIR ATACLA IKISINI KISA DEVRE ETTIR EGER PSU FANI DÖNMEYE BASLADI ISE YENIDEN ANAKARTAA TAKIP CALISTIRMAYI DENE VEYA KSANIN POWER TUSU ANA KARTAA EN ALT KISIMLARDA OLUR MONTAS VEYA TOPLAMA ESNASINDA BUNU YERINDEN DE CIKARMIS OLABILIRSIN . VE KASANIN ICINI GOSTERECEK BIR SEKILDE FOTU ATSAN DAHA IYI YARDIMCI OLABILIRIM SANA