Şimdi Ara

Guardiola'nın Bayern dönemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2013'te Mourinho hakkında Real Madrid'de başarılı oldu mu konumuz vardı. Tartışmıştık. Bir benzerini Guardiola için de yapalım dedim.

Forum ahalisi beni biliyor zaten. Guardiola'nın Bayern menajeri olarak başarısız olduğunu düşünüyorum. Görüşlerim uzunca bir yazı olacak. Uyarmadı demeyin.

Öncelikle sonuçlardan bağımsız olarak, Bayern'de yaptığı genel değişikliklere değineceğim.
    - Bu adam hiçbir zaman savunma olayını tam oturtamadı Bayern'de. Lahm ile Alaba'yı aldı ortasahada kullandı 2 sezon. Lahm'ı beke geri çektiyse de Alaba'yı göbekte kullanma ısrarını ortasahada da savunmada da sürdürdü. Alaba'nın stoper oynadığı nice 3lü Bayern savunması gördük. Hatta bunlardan bazı ciddi maçlardı, bu sezonki Juve maçı gibi. Tura sebebiyet veriyordu az daha. Ayrıca savunma hattını o kadar önde kurdu ki inatla, adam Boateng hariç kimi oynattıysa verim alamadı stoper pozisyonundan, Alaba da dahil. O kadar öndeki savunma hattında oynayabilecek adam sayısı 3ü 5i geçmez, sana en az 2 tane lazım...
    - Javi Martinez alındığı dönemde en iyi 2-3 kesici orta sahadan biriydi, onu da stoperde kullanmaya kalktı. Martinez'in Bilbao kariyerinin çoğu stoper olarak geçmiş olsa da adamın liberoda çok daha iyi oynadığı su götürmez bir gerçekti.
    - Götze'nin bu duruma düşme sebebi Götze'nin kendisi kadar Guardiola. Adam verim almayı başaramadı. Motive etmeyi başaramadı. Avrupa'nın en gözde genç oyuncusunun geldiği hale bak.
    - Sakatlıklar Guardiola'nın Bayern sürecinin bence başarısızlık sebebi. En büyük sebebi. Ve suçlusu da Guardiola. Guardiola öncesinde taş gibi olan kadro, n'oldu da bu hallere düştü. Guardiola İspanya'daki kendi tıbbi ekibinin fikrine göre karar veriyor maç kadrosu oluştururken, takım doktorlarının değil. Robben, Ribery, Thiago, Martinez ve Boateng'de yaptı bunu. Takım doktorlarının "minor" / ufak sakatlıkları var dedikleri bu oyuncuları sahaya sürdü ve hepsi uzun süreli sakatlıklarla boğuşur hale geldiler.
    - Bir açıdan hakkını vermek lazım; Bayern'in teknik kapasitesini ileri götürdü. Heynckes dönemine göre daha teknik bir ekip oldu Bayern Guardiola yönetiminde. Bu tarz söylemleri Goal.com, SkySports gibi sitelerde görebilirsiniz. Ama takımın fiziksel oyununu da çookk geriye götürdü, buna nedense değinilmiyor pek. Fiziksel oynayan rakiplerine karşı da bu sezonki 2. Atletico maçı hariç çözüm üretemedi. Gene de takımı her açıdan geriye götürdü demek olmaz. Kendi kapasitesinin olduğu alanda takımı ileri götürdü, genel performansta ileri götüremediyse de.

Sonuçlara göre değerlendirecek olursak;
    - 3 sezonda 3 Bundesliga ve 2 DFB-Pokal kazandı adam. Kağıt üstünde etkileyici. Ama bence etkileyici değil. İlk sezonunda Dortmund'dan Götze getirildi, 1 sonraki sezon Lewa getirildi takıma. Zaten Bayern Götze hamlesinden bile önce Dortmund'dan daha güçlü ekipti, Dortmund zayıfladıkça zayıfladı. Almanya içi başarılar Bayern açısından otomatikti zaten. Yani söyleyin, sezon başı lig şampiyonlarını tahmin ederken kim Almanya'da Bayern'den başka bir takım kazanır dedi ki?..

- Bütün olay Şampiyonlar Ligi'ndeydi. Guardiola'nın Bayern'i n'aptı peki?
    1. sezonda; -Moyes'un- United'ı karşısında kötü bir oyun oynadı. 4 devrenin sadece 1inde iyiydiler. Orada da golleri atıp turu aldılar. 1 sezon önce Bayern'in 7 attığı Barça'nın formülüne geçerek Real'den 5 yedi takım. Allianz'da 4 yediler.
    2. sezonda; Porto deplasmanında rezil oldular. Rövanşta 6 atıp turu aldılar ama o 3-1lik maçta Bayern hakimiyeti tamamen kaybetmiş göründü. Real faciasına benzer bir şeyler olacağının sinyalleriydi o maç. Üstüne de yarı finalde de Barça'ya 5-3 elendiler, ama hatırlatmak isterim skor 5-1di bir ara. Barça turu garantilemişken atılan 2 golün önemi mi var. Milan'ın United'ı 2007'de 5-3 elemesi gibi tablo söz konusu bile değildi eğer skorborda takılacaksanız.
    3. sezonda; eleştiriye en kapalı sezonu bu sezondu bence. Juventus bu sezon, Real-Barça-Bayern-Atletico ile beraber en güçlü 5 ekipten biriydi. O turun kaderini de Guardiola'dan çok Allegri (ve Morata'nın verilmeyen golü) çizdi ama Bayern turu geçti, yoluna devam etti. Atletico eşleşmesinde ise, açıkçası 2. maçta izlediğim Bayern Simeone'nin kurduğu Atletico'ya karşı gördüğüm en üstün 2-3 takımdan biriydi. Eleyemediler. Kızmak olmaz pek.

Bir de istatistik vereyim. Guardiola'nın Bayern'i ŞL çeyrek ve yarı final maçlarında deplasmanda oynadığı 6 maçta hiç galip gelemedi. Hatta deplasmanda oynanan 3 yarı final maçında gol dahi atamadı takım, yenmek bir yana.

Daha önce de dediğim gibi Bayern Atletico'ya elendiği gibi Real ve Barça'ya elenmiş olsa fazla sorun olmazdı. Ama düşünün ki bir hoca ŞL şampiyonu bir takıma geliyor, dünyanın en iyi hocası sıfatı sıkça yakıştırılıyor. Ama 2 sezon üst üste 5 yiyor ŞL yarı finalinde. Hem de rakibini tehdit edemeden. Yani Guardiola'yı başarılı bulanlar 3 sezon üst üste ligi kazandı ve ŞL'de yarı final oynadı diyorlar. Ama ŞL şampiyonu takımı devraldı. Hatta, Bayern Heynckes ile 2 sezon üst üste ŞL finali oynadı. LvG dönemini de katarsak, kendinden önceki 4 sezonun 3ünde ŞL finali oynamış bir takımın başına geldi. İstatistiksel olarak nasıl bir takım devraldı, Guardiola neler yaptı;

Ki bir tutarsız noktayı da dile getirmek isterim; Guardiola'yı Bayern'de başarılı bulan 3 sezon üst üste ŞL yarı finali diyen güruha sorsak, Mourinho Real'de başarılı mıydı diye, kupayı kazanamadı diyip hayır derler. Ki Mourinho böylesine üstün bir takım da devralmamıştı. Mourinho'yu savunmak ya da başarılı demek için bunu demiyorum; tutarsızlığı / çifte standardı göstermeye çalışıyorum.

Daha önce yazdığım ve muhtemelen sizin okuduğunuz şeyler zaten ama Facebook, Reddit, Goal.com gibi yerlerde böyle destansı mesajlara toleransı pek yok insanların. Bu yüzden foruma geldim. Çaylak sırasındayım, yazar olan varsa (ç)alıntı diyerek bunu sözlüğe de yazabilirler.

Guardiola'nın Bayern'de başarısız olmasını bekliyordum vaktinde. Ama City dönemi hakkında da "balon, City'yle bir halt kazanamaz" gibi zeminsiz iddialarda bulunmanın anlamı yok. Hani Almanya'daki lig şampiyonlukları beni etkilemese de Barça kariyerini de katarsak işin içine; kariyerindeki 7 sezonda 6 lig kazanmış bir hocadan bahsediyoruz. City halihazırda ligin en güçlü kadrosu zaten. Guardiola istediği transfer hamlelerini yaparsa (ki yapar, City'nin maddi imkanlarıyla) gelecek sezon Premier Lig'in en büyük şampiyonluk adayı City olur. Premier Lig başka lig demeye gerek yok. Guardiola kötü bir hoca değil, aksine lig performansı en istikrarlı hoca olabilir. Ayrıca City ŞL geleneği olmayan bir kulüp. ŞL'de 2-3 sezon üst üste yarı final oynatır, bu sezon Bayern'le Atletico'ya elendiği gibi elenirse; Avrupa kariyeri başarılı olarak anılır zaten.

Intel i5 6600K / Noctua NH-D9L / MSI Z170A-G45 / Zotac GTX1070 AMP! Extreme Edition / Corsair Vengeance LPX 2*8GB 2400MHz / Western Digital wd10ezex / Samsung 850 EVO 250GB / Corsair RM750x / Fractal Design Define R5 Blackout Window
    BenQ GL2460HM / Asus Echelon Laser / Cooler Master MasterKeys MK750 RGB Cherry MX Red

• yazı güzel olmuş.

benim anlamadığım herkesin almanya ligi kolay diye bayern in cl de kuoayi kazanmasi gerektigini savunması.yani adamlar liglerinde kazaniyor ama cl bambaska.ceyrek finalden sonrası hic bir takim icin basarisizlik degil bence.

kupa finalini izledim de beni gercekten sıktı futbolları, epl de oynanan palace maci bile daha fazla zevk veriyor.almanlar iyice ilerde adam adama basıp surekli top kaybi yasiyorlar zevk vermiyor maçları.

pep klasik oyununu oynatiyor ingilizler karsisinda zorlanacagini sanmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam lig performarnsını çekişmeli bir ligde izleseydik yorum yapabilirdik. adam almanya liginde dortmund ligde kalmaya oynarken wolfsburg ile yarışıyordu. zaten bayernin kemik kadrosunun başına kimi koysan belli bir lig başarısı elde eder. Heynckes'in bayernini izlemesek guardiolanın oyununa tamam diyeceğim de yani şu barça da yaptıklarını kim yapmadı ki? City'ye gitmek verdiği en kötü karar oldu bence çekişmeli bir ligde, kadrosu diğer takımlarla nispeten eşit bir takıma giderek ne kadar sıradan bir td olduğunu gösterecek. tıpkı barçanın bazı overrated oyuncuları gibi o da cruyff futbolunun ekmeğini yedi.

Lewandowski ve Müller, Suarez'in
    Ribery; Ronaldo ve Neymar'ın
    Robben, Messi'nin
    Thiago; Iniesta ve Modric'in bir ya da iki gömlek altı.
    Kaldı ki bu oyuncular yerine Mandzukic, Shaqiri, Coman, Rode vb. de sıklıkla forma giydi.

İstediğin kadar iyi kaleci ol, 7.32 korunması zor bir rakam. Atan iyiyse ya barajın altından ya senin üstünden bir şekilde seni avlar.

• Bu tarz deneysel fantezileri yüzünden bu kadar eleştiriliyor. Yoksa başarısız bir coach değil.Adam teknik taktikle kafayı bozmuş sürekli yeni şeyler deneyip duruyor. Birçoğu da saçma sapan olmayacak şeyler.

Guardiola 'nın kendisi açıkladı zaten "Beyern kariyerinde ŞL kupasını alamadigim icin kendimi başarısız görüyorum "

Keske bu kadar yazmadan once arastirma yapsaydiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Kevin De Bruyne I7

Stopersiz şu kadroyla çıkıp leverkusen'i 3-0 yenmişti ne diyimki baya çılgın adam

Çok güzel bence, en basite indirgenmiş şekli şu "topu bilenlerle oynamak" Böyle cesur, ufuk açan hareketlere mest oluyorum.

Orijinalden alıntı: ra hmetli

Gereksiz bir konu olmuş.

Guardiola 'nın kendisi açıkladı zaten "Beyern kariyerinde ŞL kupasını alamadigim icin kendimi başarısız görüyorum "

Keske bu kadar yazmadan once arastirma yapsaydiniz.

İyi güldüm. Eyvallah.
    Intel i5 6600K / Noctua NH-D9L / MSI Z170A-G45 / Zotac GTX1070 AMP! Extreme Edition / Corsair Vengeance LPX 2*8GB 2400MHz / Western Digital wd10ezex / Samsung 850 EVO 250GB / Corsair RM750x / Fractal Design Define R5 Blackout Window
    BenQ GL2460HM / Asus Echelon Laser / Cooler Master MasterKeys MK750 RGB Cherry MX Red
  • suan başarısız ama en zeki 3 td den biridir

Üç türlü aristokrasi vardır; birincisi yaş ve kıdem; ikincisi servet; üçüncüsü akıl ve bilgidir.

En Şereflisi sonuncusudur.
  • çok güzel yazmısın benimde yazacaklarım var bu konuya.
    öncelikle almanya ligi cidden çok kötü yani bana sorarsan avrupada 3 sırada kalır.
    2 takım dışındaki bütün takımlar aynı seviyede nerdeyse o ligte bayern her hocayla şampiyon olur zaten ama oyuncuylada olmuyor bu iş tek pep sistemi barçadaki gibi yapmaya çalıştı ama bayern oyuncuları barçadaki oyuncular gibi kaliteli değil messi yok başta..
    en son hecknes döneminde barça maçını iyi hatırlıyorum ama o olay 50 yılda bir olcak birşeydi nerdeyse. kanatlar ribery roben en iyi dönemindeydi artık yaşlandı paso sakatlar aldıkları oyuncularda o kadar verim katamadı hucumda yanii bayern o yüzden öteye gidemedi cl'de.. zaten o zamanlar barça savunma felan berbattı orta saha yaşlanmış xavi felan vardı golleri felan saçma sapan yemişlerdi ilk maç bir anda 4 olmustu :D

atleticoyu aslında elerlerdi acayip iyi oynamışlardı ama çok saçma defans oyuncu hatası ile bir gol sonra kitlediler.gol yemeseler finale gelmişlerdi şanssızlık öyle maçlar..
    ama bayernin şu an kadrosu felan pep gidincede bence daha iyi olcanı sanmıyorum barça realle felan yarışamaz aga kim var ? kim kaldı ?? zor bence..yeni robben ribery gibi oyuncu lazım costa filan roben tarzı ama o elemanla zor maçlarda pek iş yapılmaz gibi izlenim aldım :)

pep seneye city'de ilk başar zorluk çeker bence onun pas sistemini alışık olmuyan takım hemen oynuyamaz çok hata yapar ilk başlarda bayerndede yapıyorlardı..ama primer ligi kazanır kesin teknik oyuna dayanamaz ordaki takımlarda ve pas oyununa top sürekli sende filan defans ilerde cl'de bişey yapar mı zor hemen city de hele çok revizyon lazım bayern geldgnde takım çok iyiydi city yarı final geldiğini bakmayın dolu takoz var takımda çogunu yollayacak yeeni alıcak filan zor iş olcak bakalım napcak merak ediyorum şahsen ?? :D:D

bayern'de hem başarılı hem başarısız bence zaten liginde takım yok dordmund var o bayerne oynarken hele bu yeni hocasıyla tavuk gibi oluyor eziliyor iyice yani almn 2 ci büyüğü düşünün kloop varken yine böyle değildi benim görüşüm son 2 maçta izledgime göre :D

• Ben basarisiz buluyorum.

Kazanmak mesele degil. Final oynayabilmek mesele.

Tamam senin cr7 gibi messi gibi bir oyuncun yok. O zaman ona gore plan yapacaksin. Mou interle kupayi kazandiginda, jupp bayernle kazandiginda, atl 2 kere finale ciktiginda da oyle oyunculari yoktu. Bir hocanin sadece A plani varsa ben o hocaya hoca demem.

Eplde basarisiz olacagina inaniyorum. City zaten sakatlik problemi olan bir takim. Eplde bu tempoyla oynamaya kalkarsa sakatliklardan kurtulamaz ki adamin baska bir plani yok. 1000tane pas yap topa sahip ol sut cekme kalenin icine kadar gir.

Bu sene juventus planlarini bozuyordu guzel kontralarla, kendi ayaklarina siktilar. Eplde butun takimlarin kadrolari kaliteli oyunculardan olusuyor. Bu tempoyu orada yakalayamazsin, 2-3 hatada kontrayla cezani keserler.

Ha sampiyon olabilir cunku ucuk bir transfer butcesi konusuluyor ve rakipler kotu durumda. Arsenalin hali zaten belli liver avrupaya gidemiyor chelsea bitik durumda belki mou gelirse manu sampiyonlugu zorlar onun disinda city alir sampiyonlugu ama kendi basarisiyla degil rakiplerinin basarisizligiyla alir.

• guardıola balonun tekidir

Ancelotti=Mou>Pep

“Elimizde 3 katrilyonluk yolsuzluk dosyası var, savcılığa verdik.”

Mansur Yavaş
  • Yazı güzel hocam ellerinize sağlık.

Guardiolayı çoğu kişinin aksine çok severim. Sebebi ise Barcelonadaki ezici üstünlüğü değilde dünya futbol anlayışını değiştirmeye çalışan bir hoca olması. Ben de çoğunuz gibi göze hoş gelen atak futbolunu sevsem de Guardiola'nın sistemine büyük saygım var.

Lig için uzun uzun yazdım fakat üstünden geçeyim. Guardiola'dan önce lig Bayern'e tapulu değildi. Guardiola'nın ligde ezici bir üstünlüğü var keza bunu Barcelona'da da göstermişti. Böyle bir algının olma sebebi kendinden önceki hocanın mükemmel performans göstermesi.

Şöyle bir toparlarsak Guardiola'nın haksız eleştirilere geldiğini ve tecrübe kazandıkça daha iyi olacağını savunuyorum. Yazı için tekrardan teşekkürler

• en buyuk rakibinden her sene bir kaliteli adam al mantigiyla transfer yapan bir kuluple isterse 3 senede 5 kez ligi kazansin yeterli degildir.

sampiyonlar liginde guardioladan onceki 4 senede 3 kez final oynayan takim guardiolayla 3'te 0 yapti. mourinho geldiginde real 8 senedir ceyrek final goremiyordu. mesele budur.

beni koysalar ben de yaparim demiyorum cunku ben td degilim. ama az cok bilgisi olan her teknik direktor bayerni almanyada sampiyon yapar. ancelotti de yapacak.

guardiolanin sadece barcelona kariyeri basarili. orda da en buyuk pay oyuncularin. ozellikle puyol xavi iniesta messi. enrique de gecen sene 5 kupa aldi. kac barcali seviyor? bu jenerasyon bittikten sonra umarim guardiola tekrar gelir de barcelonaya, bayerndeki basarisizligini kabul etmeyenler icin ikinci perde olmus olur.

cityde de en fazla ligi alabilecek yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paşa Hazretleri -- 23 Mayıs 2016; 11:16:06 >

Bana göre çöpün teki. City'de başarılı olamayacak.

• Bayern kariyerine baktığımız zaman rakamlar oldukça etkileyici, %80 galibiyet oranı, 3 Bundesliga, Süper Kupa, Almanya Kupaları var ancak rakamlara değil gerçeklere bakmak için ŞL performansına bakmak gerekiyor. 3 sezonda 3 yarı final Bayern-Barcelona-Real dışındaki takımların hepsinde başarı olarak kabul edilir, ancak Bayernde başarısızlıktır. Zaten mesela yarı finalde elenmesinden çok ilk iki sezonunda rezil olarak elenmesi, zaten konuda da yazılmış. Dolayısıyla, Bayern kariyeri başarısız, kendi de öyle kabul etti zaten.

Ama sıkıntı şurada ki Bayern kariyerini, Pep'i destekleyen biri olarak (ne de olsa takımımın başına gelecek, desteklemek düşer) başarısız olarak kabul ediyorum ama Pep'e leş, balon, bidon gibi laflar edenler Barcelona kariyerini de hiçe sayıyor veya oyuncular aldı o kupaları diyip kestirip atıyor. İşler orada değişir işte. Bu adamın Barcelona kariyeri net olarak başarıdır, oyuncular iyidir, jenerasyon iyidir, Barcelona'nın sistemi henüz çözülmemiştir tamam, bunlar Pep'in işini kolaylaştırdı ama bunları başaran da Pep. Dolayısıyla Pep'in Barcelona'da kazandıklarını görmezden gelmek veya daha kötüsü bu kupalarda Pep'in payı olmadığını söylemek fanatikliktir.

Pep'in eleştirilmesinin bir diğer sebebi de hep hazır takımlara gitmesi. Bu sezon o da değişiyor, City'de sadece para hazır. Takım ve kadromuz enkaz, bir yedek kaleci, bir sağ ve bir sol bek (bana göre iki tane), bir stoper, bir defansif orta saha, bir orta saha, bir yedek forvet %100 yapılması gerekli transferler, bana göre daha da transfer yapılması gerekli. Takımdan gönderilmeyecek olanların da çoğu eski formunun çok uzağında veya sakatlıklarla boğuşuyor. Bu yüzden Pep'in City'de işi çok zor, yeniden yapılanmaya gitmesi gerekiyor. Yeniden yapılanma olacağı için ilk sene 0 kupa alsa da sorun değil ancak ikinci ve üçüncü senesinde dünyanın en iyisiyse çok zor olmasına rağmen iki sene üst üste Premier Lig'i almalı, Şampiyonlar Ligi'nde yarı final görmeli. Sonuç olarak, Pep'in nasıl bir menajer olduğu City kariyeri sonunda belli olacak bence.

Ama City'de ne yaparsa yapsın bu adamın Barcelona kariyeri bir daha yanına kolay kolay yaklaşılamayacak bir başarıdır.

• SAF > Ben,Mourinho, Kloop, Wenger>Pep

Barçaya 7 gol atan Bayern'i soktuğu durumu bak Heynckes CL kupası alarak veda etti Pep nasıl veda etti ? Bayern'in o etkileyici ezici futbolu saçma sapan bi pas oyununa döndü be arkadaş burası La Masia mı ? burası Barça mı ? Bayern'i bu kadar kötu CL performansını izlediğimi hatırlamıyorum arada uçurum var resmen rezillik tek kelimeyle.

Barçada butun kupaları burda niye olmadı her zaman aynı lig aynı oyuncu aynı sistem olmuyorda ondan mesele nerde olursan ol aynı başarıyı yakalamaktır.

Cumartesi oynancak finalide sayarsak Bayern bu futbolla 5 finalinde 5'inde de olabilirdi en az 3 final kazanırdı gel gör ki tabloya bak Pep Bayern için yüz karasıdır.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.