Şimdi Ara

##GTX660 Ti vs HD7950 Kullanıcı Testleri## (Tablo Eklendi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
2
Favori
8.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: B.M.W

Bu arada 670 TL ye özel soğutmalı GTX660 Ti bulunabiliyor ama bu fiyata 7950 görmedim.

Şu an iki tane 7950 var. Biri PCS+, diğeri de Dual-X. İkisi de çift fanlı. Birine 620, diğerine 590 TL istenmiş ilanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Bu arada 670 TL ye özel soğutmalı GTX660 Ti bulunabiliyor ama bu fiyata 7950 görmedim.

Şu an iki tane 7950 var. Biri PCS+, diğeri de Dual-X. İkisi de çift fanlı. Birine 620, diğerine 590 TL istenmiş ilanda.

Ben "0" kastettim ama.
  • Onu sonradan farkettim. Mesajı editleyecektim ki alıntılamışsın hemen.

Kartın biosuyla oynayarak bench almanda bi anormallik yok ama normal kullanıcılar için, aynı kartın bir de stok biosla aldığı sonuçları yayınlasan ve bunu SS'lerin verdiğin mesajda belirtmen gerek bence. Çünkü kaç kişi biosla oynayarak kart kullanır/kullanabilir ki? Bunu da göz önünde bulundurmak gerek.
  • quote:

Onu sonradan farkettim. Mesajı editleyecektim ki alıntılamışsın hemen.

Kartın biosuyla oynayarak bench almanda bi anormallik yok ama normal kullanıcılar için, aynı kartın bir de stok biosla aldığı sonuçları yayınlasan ve bunu SS'lerin verdiğin mesajda belirtmen gerek bence. Çünkü kaç kişi biosla oynayarak kart kullanır/kullanabilir ki? Bunu da göz önünde bulundurmak gerek.

benim bios editlememdeki amaç ab ı kullanmamak yani her kullanıcının "apply at startup" butonuyla yaptığını ben biosdan yapıyorum tek fark bu, birde az bir voltaj veriyorum +37mv kadar oc ye çok bir etkisi yok zaten.

• OC'ye etkisi olmasa uğraşmazsın sen onunla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

quote:

o zotac 660 ti den kullandım çok dandik bir kart..

alınacaksa msı p.e. asus d.c. tarzında kartlar alınmalı 660 ti de..

@b.m.w
    hocam 750 tl ye asus var dev fnlarıyla odamı referans ? hiç referans gibi durmuyorda

@böcekgrafik
    hocam profilinizde gerçek ad böcek yazıyor ne kadar doğru

inceleme için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA6F8F78B -- 19 Mart 2013; 10:51:32 >

• Testler için emeğinize sağlık. Aynı sistem üzerinde test alınmamış uyarısına bende katılıyorum. Tamam işlemci ram belki çok farketmeyecek ama yinede sağlıklı sonuç, sağlıklı karşılaştırma için aynı sistem üzerinde olsa daha iyi olurdu. Ama buda fikir verir.

Benim bu testten gördüğüm (ki daha önce 660ti pe kullanmıştım) HD7950 tercih edilmeli. Ben sentetik testleri baz almam böyle bir tercih esnasında. Oyun testleri az da olsa, sırf oyun bazında bakıldığında (ki test ettiğiniz oyunlar üzerinden konuşuyorum) HD7950 ortalama %13 civarında daha başarılı 660ti den. Buda Aradaki fiyat farkına her türlü değer diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

quote:

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

quote:

o zotac 660 ti den kullandım çok dandik bir kart..

alınacaksa msı p.e. asus d.c. tarzında kartlar alınmalı 660 ti de..

@b.m.w
    hocam 750 tl ye asus var dev fnlarıyla odamı referans ? hiç referans gibi durmuyorda

@böcekgrafik

inceleme için teşekkürler

743 TL ye sapphire 7950 var

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NikoP

7950 lerin en uygun fiyati olan ozel sogutmali markasi hangisi ? 700tl buceye 660ti msi pe var sadece.

en ucuz özel soğutmalı GTX660 Tİ 670 TL , en ucuz 7950 her ne kadar ref. benzeri bir soğutması olsada 730 TL.

Powercolor 7950 pcs+ kartı 683TL'ye aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklight

quote:

quote:

7950 lerin en uygun fiyati olan ozel sogutmali markasi hangisi ? 700tl buceye 660ti msi pe var sadece.

en ucuz özel soğutmalı GTX660 Tİ 670 TL , en ucuz 7950 her ne kadar ref. benzeri bir soğutması olsada 730 TL.

vatan indirimi ile almış olabilirsiniz ben şuanki fiyatları baz aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

Doğru desem inanacak mıydın? Tabii ki hiç doğru değil.
  • quote:

OC'ye etkisi olmasa uğraşmazsın sen onunla.

Bana bakma 1mhz dahi etkisi olsa yine veririm o voltajı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darklight

quote:

quote:

vatan indirimi ile almış olabilirsiniz ben şuanki fiyatları baz aldım.

Vatan indirimi durmadan olan birşey sıradışı değil.
    Fiyat anlamında +/-20TL olarak 660ti ve 7950 aynı seviyededir.

Şu anki fiyatlar:

http://www.teknofiyat.com/?search=660ti
    http://www.teknofiyat.com/?search=hd7950

• quote:

Orijinalden alıntı: yv

Testler için emeğinize sağlık. Aynı sistem üzerinde test alınmamış uyarısına bende katılıyorum. Tamam işlemci ram belki çok farketmeyecek ama yinede sağlıklı sonuç, sağlıklı karşılaştırma için aynı sistem üzerinde olsa daha iyi olurdu. Ama buda fikir verir.

Benim bu testten gördüğüm (ki daha önce 660ti pe kullanmıştım) HD7950 tercih edilmeli. Ben sentetik testleri baz almam böyle bir tercih esnasında. Oyun testleri az da olsa, sırf oyun bazında bakıldığında (ki test ettiğiniz oyunlar üzerinden konuşuyorum) HD7950 ortalama %13 civarında daha başarılı 660ti den. Buda Aradaki fiyat farkına her türlü değer diye düşünüyorum.

Andatech'in ayni sistem üzerinde yaptığı testlerde fark %3 olarak gösterilmiş,yani performans olarak birbirine denk kartlar.Crysis 3'de 660ti'nin önde olmasının sürücü kaynaklı olabileceğini düşünüyorum ama emin değilim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• emre ve kaan inceleme için teşekkürler.
    artık milletin kafasındaki soru işaretleri kalkmıştır.
    her nekadar sistemler arasındaki işlemci farklılıkları test sonuclarına yansımadı desenızde acık ve net olarak yansımıs bulunmaktadır.
    3 dmarklardaki sonuclar gayet normaldır. 660 tinin fazla puan almasıda normaldır.

gelelim oyun testlerine
    6 adet test yapılmıs vede 5 si 7950 galibiyeti ile sonuçlanmıştır.
    hemde emrenin seçtiği testler yapılmıştır.
    bundanda anlaşılacagı gıbı 7950 daha iyi bir karttır.
    yukarda hala 660 ti daha iyi yazılarını okuyorum gülüp ve geciyorum. demek bazı arkadaslar hala at gözlüklerini takıp dolaşmakta.
    testler yapılmıs ve neticeleri ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 19 Mart 2013; 12:34:36 >
  • @böcekgrafik

adı böcek soyadı grafik pek iyi olmadı gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

testleri ekledim kartı günlük kullandığın değerlerin altında olan hızda bir değer verdim netice ortada testlerde işlemci ve bellek farklarınıda göz önünde bulundurun 3dmarkta oc ile daha iyi sonuçlar alınıyor istek olursa eklerim kısacası 1000/1500 de çalışan 7950 -- 1270/ 7200 e boost olan 660 ti den genel anlamda üstün

hata yaptın bence kaan. 1150-1600 sonuclarını vermelıydın.

bu test tablossundan 2 oyun eksık bende

tom raider
    resident evil 6

bunlar harcinde olanları, eski kendi açtığım konuda yayınlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 19 Mart 2013; 12:42:52 >

• Testler yapılırken control panel'den image settings'i quality olarak ayarlayıp denediniz mi hiç ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 19 Mart 2013; 12:47:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

Testler yapılırken kontrol panelden quality olarak ayarlayıp denediniz mi hiç ?

cp default halde.
  • testi yapan 2 tarafa da tarafsız yaklaşımları için saygılar . Çok güzel bi konu oldu bence.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.