Şimdi Ara

##GTX660 Ti vs HD7950 Kullanıcı Testleri## (Tablo Eklendi) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
2
Favori
8.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

@kankatree
    hocam
    iyi günlerde kullanınız kartınızı.

teşekkürler hocam anlıcan ben bır dunya para bayılmadım hd7970 fiyatına aldım bundan öncede hd7970 referans tasarım kartım vardı zaten onunlada 1280//1800 gördüm

http://forum.donanimhaber.com/m_69431333/mpage_7/key_/tm.htm buradan bak kac tane gtx670 ve gtx680 geçmisim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZGR+

1267 mhz'de çalışan 660ti karşısında, 1000 mhz çalışan 7950 tam olarak rakip sayılır mı dersiniz ?

sayılmaz stok 7950 ile aynı skorları alıyor 1270 boost olan 660 ti

##GTX660 Ti vs HD7950 Kullanıcı Testleri## (Tablo Eklendi)

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

quote:

1267 mhz'de çalışan 660ti karşısında, 1000 mhz çalışan 7950 tam olarak rakip sayılır mı dersiniz ?

hocam olmuyor öyle amd'nin daha iyi olduğu iki oyun (crysis2, sniper elite) koymuşsunuz kartları kıyaslıyorsunuz biri de gelip resident evil 6, crysis 3, borderlands2, maxpayne 3, dragon age 2, shogun 2, starcraft 2, AC3 (başka nvidianın fark attığı oyun varmı bilmiyorum ) koyar 660ti daha iyi der olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire.Sword -- 19 Mart 2013; 23:11:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

quote:

quote:

hocam olmuyor öyle amd'nin daha iyi olduğu iki oyun (crysis2, metro 2033) koymuşsunuz kartları kıyaslıyorsunuz biri de gelip resident evil 6, crysis 3, borderlands2, maxpayne 3, dragon age 2, shogun 2, starcraft 2, AC3 (başka nvidianın fark attığı oyun varmı bilmiyorum ) koyar 660ti daha iyi der olur mu

game benchmark toolsları olan oyunların yapılır-yaparız emın ol o testleri.
    heleki b.m.w karşısında o testler yapılmaz.
    nedeni ise görüntüler ile ayarlarla oynanıp fake sonuçlar düşebilir önümüze ki bunuda kimse istemez.
    objektif ve hile olmaması acısından o testler yapılamıyor.
    yoksa dediğim gibi yaparız boy boy yayınlarız testleri.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Barodius

Ama 7950'nin rakibi eğer biraz olsun O.C yapılırsa GTX670 olur. Tabii geçemez ama yarışır. 7970 Ghz edition zaten bütün GTX680'leri rahatlık ile geçiyor. 7970 680 ile yarışıyor hatta bazen geçiyor ama 7950 de 670 ile yarışıyor.

670 in en kral ocolanı olsa yinede yukardaki testlerde birkaçı hariç 7950 yi geçemez x ve p den dem vuruyorum şimdi deme bu testler eski driver ile alınmış bu oyunlara verilen optimizasyon yeterli düzeyde verilmiştir zamanında şimdiki driver ilede yapsan en fazla 1-2 bilemedim 3 fps fark eder özellikle tabloda oc 670 değerlerine bak

Zaten normal 7950 karşılaştırılamaz 670 ile sadece O.C yapıldığı zaman 670 ile karşılaştırılabilir ama geçemez canım o kadar da değil yani Hatta 670 O.C kasıldığı zaman daha fazla geçiyor zaten ama 670 az bir farkla daha iyidir 5-6 en fazla 10-11 fps farkla. Fark giderek te açılır ama 7950 yeni sürücülerle optimizasyonu artıyor oyunlarda asıl peformansını göstermeye yavaş yavaş başladı. Haa bana kişisel fikrimi sorarsanız ben 660Ti derim. Ama 660Ti fanboyluğuna gerek yok. İkiside neredeyse eşit kartlar. 660Ti mimari ve Nvidia'nın sorunsuz driver,oyun desteği,3D,CUDA ve PhysX gibi özelliklerinden,7950 ise canavar gibi O.C olma,3GB bellek oyunda biraz ferahlık sağlaması vb. özelliklerinden kazanıyor. Ama B.M.W gibi nvidiadan vazgeçemeyen kişiler hatta 7970 alacaklarına onun yerine 660Ti alsınlar derim. Çünkü en ufak bir sorunda veya fps düşüklüğünde içinden bir pişmanlık hissederler. Niye AMD aldım diye. O yüzden kişinin gönül ferahlığı da önemli. Yoksa test sonuçları sürekli değişiyor. Yeni sürücülerle uyumluluk artıyor.

• quote:

quote:

quote:

Ama 7950'nin rakibi eğer biraz olsun O.C yapılırsa GTX670 olur. Tabii geçemez ama yarışır. 7970 Ghz edition zaten bütün GTX680'leri rahatlık ile geçiyor. 7970 680 ile yarışıyor hatta bazen geçiyor ama 7950 de 670 ile yarışıyor.

670 in en kral ocolanı olsa yinede yukardaki testlerde birkaçı hariç 7950 yi geçemez x ve p den dem vuruyorum şimdi deme bu testler eski driver ile alınmış bu oyunlara verilen optimizasyon yeterli düzeyde verilmiştir zamanında şimdiki driver ilede yapsan en fazla 1-2 bilemedim 3 fps fark eder özellikle tabloda oc 670 değerlerine bak

Zaten normal 7950 karşılaştırılamaz 670 ile sadece O.C yapıldığı zaman 670 ile karşılaştırılabilir ama geçemez canım o kadar da değil yani Hatta 670 O.C kasıldığı zaman daha fazla geçiyor zaten ama 670 az bir farkla daha iyidir 5-6 en fazla 10-11 fps farkla. Fark giderek te açılır ama 7950 yeni sürücülerle optimizasyonu artıyor oyunlarda asıl peformansını göstermeye yavaş yavaş başladı. Haa bana kişisel fikrimi sorarsanız ben 660Ti derim. Ama 660Ti fanboyluğuna gerek yok. İkiside neredeyse eşit kartlar. 660Ti mimari ve Nvidia'nın sorunsuz driver,oyun desteği,3D,CUDA ve PhysX gibi özelliklerinden,7950 ise canavar gibi O.C olma,3GB bellek oyunda biraz ferahlık sağlaması vb. özelliklerinden kazanıyor. Ama B.M.W gibi nvidiadan vazgeçemeyen kişiler hatta 7970 alacaklarına onun yerine 660Ti alsınlar derim. Çünkü en ufak bir sorunda veya fps düşüklüğünde içinden bir pişmanlık hissederler. Niye AMD aldım diye. O yüzden kişinin gönül ferahlığı da önemli. Yoksa test sonuçları sürekli değişiyor. Yeni sürücülerle uyumluluk artıyor.

geçildiği ling burada

http://forum.donanimhaber.com/m_67320267/mpage_4/key_/tm.htm

4 cü sayfanın en alt benim dün akşam itibari ile attığım mesaja bakabilirsin.

gecildiği tablo aylar önce yayınlndı yüzdeye vurularak.
    ama silinmiş bende aynı verıler dogrultusunda gene ekledım.

okuyun bir 7950
    ultra nükleer su soğutmalı full oc lu bir 670 yi forumun efsanesini nasıl tepe taklak edivermiş.
    hatta okuduktan sonra mesajda atın konu güncel kalsın. herkes okusun.

• arkadaslar kımse yanlıs anlamasın ama şimdi bu amd kart çıkartmayacagını acıklayınca performans driverları cıkartıp kartlara güç kattı peki kart cıkartsaydı sizce aynı ilgiyi gösterirmiydi hd7xxx serisine
  • bir teste diğeri bir teste diğerigeçiyor hangisi iyi anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

hocam olmuyor öyle amd'nin daha iyi olduğu iki oyun (crysis2, sniper elite) koymuşsunuz kartları kıyaslıyorsunuz biri de gelip resident evil 6, crysis 3, borderlands2, maxpayne 3, dragon age 2, shogun 2, starcraft 2, AC3 (başka nvidianın fark attığı oyun varmı bilmiyorum ) koyar 660ti daha iyi der olur mu

iyide dostum başka bench tool yokki şimdi o oyunlarda test almaya kalksak bambaşka sonuçlar çıkar script bir düzen yok bench toollardaki gibi mesela diğer oyunlardan bahsetmişsin re6 da adam aa kapalı test yapmış aa açıp yapsak dahada düşer 660ti skoru batman yapabiliriz nvidia destekli nvidia kullananlar genellikle driver desteği konusunda övünürler mutlaka bu oyunlarada destek sağlıyordur ac3 deme gpu yu kullanamıyor bile shogun işlemci bazlı oyun maxpayne3 güncel test bulamadım borderlandste durum nvidiadan yana sporsorluğu olduğu için crysiste durumlar iyi amd den yana iyi değerler alıyor kartı az biraz oc ile yüksek fpsler elde ediliyor

• intel-amd,nvidia-amd kavgası bitmez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W
    Teşekkürler, istek olursa 660 ti tek kart incelemesi yapabilirim ama 670 e yaptığım kadar özentili olmaz cidden çok emek harcadım ona 2. bir kapsamlı incelemeyi titan a sakladım.şuan kullandığım 660 ti 1270/1750 de 7/24 çalışıyor crysis 3 de 81 dereceye ulaşıyor ama max boost dan taviz vermiyor çünkü biosunu öyle bir editledim ki power limitden yana önü açık.

@bocekgrafik
    Abi B.M.W'nin kartı o kadar günlük ki eminim herkes bu şekilde günlük kullanabilir 660ti'yı. Şu mesajdan sonra senin haklılık payın %100 oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Nimbus -- 20 Mart 2013; 0:11:32 >

• Kartlar tabii ki günlük kullanım; o sebepten bios yazdırdım.

Abi güler misin ağlar mısın, adam bios yazdırıp kartı herkesin kullanacağı seviyeymiş gibi günlük kullanım için demez mi? Zaten millet eli kutunun içine sokmuş kışlık BIOS atmak için sotede bekliyor.

Kafan çok güzelmiş canım güle güle kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 20 Mart 2013; 0:42:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

Zaten billet eli kutunun içine sokmuş kışlık BIOS atmak için sotede bekliyor.

güzel yorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

Kartlar tabii ki günlük kullanım; o sebepten bios yazdırdım.

Abi güler misin ağlar mısın, adam bios yazdırıp kartı herkesin kullanacağı seviyeymiş gibi günlük kullanım için demez mi? Zaten billet eli kutunun içine sokmuş kışlık BIOS atmak için sotede bekliyor.

Kafan çok güzelmiş canım güle güle kullan

nedense millet 7950 ye oc yapacak bilgiye sahip ama 660 ti ye unlock bios atacak bilgiye sahip değil işinize geldiği gibi yontun bakalım...

• Dünkü konunun bir benzeri buraya açılmış hemen,7950 vs 660ti sohbeti burada yeni bir yuva edinmiş adeta.Tüm saz takımı da burada,senol hariç.Dünde aynısını yazdım ama yine yazayım,burada alınacak gpu lar günlük kullanım ve oyun için satın alınan gpu lar,yani kişi oynayacağı oyunlara göre gpu seçimini yapmalı.3dmark her ne kadar performansı gösteren bir test olsada ,böyle oyunlar oynamıyoruz.Kişi oynayacağı oyunlarda hangi kartın başarısı yüksekse onu satın almak isteyecektir,iki karttan hangisinin fiyatı daha uygunsa ona göre yönelenlerde olabilir.Ama 660ti nin veriyolu konusundaki sıkıntısı kendisine daima ayakbağı olacaktır orası kesin.Gtx660ti kötü performans veriyor,yerlerde sürünüyor demiyorum ama oyun testlerinde genellikle 7950 üstün gelmiş.Şimdi bunu objektif olarak görmek lazım,sırf 660ti 3dmark ta yüksek alıyor diye daha yüksek bir kart değildir,zaten o.c konusunda sıkıntılı bir kart.Diğer yandan b.m.w nin şu cümlesine hak vermek lazım,bios atma konusuyla ilgili internette birçok video ve kaynak bulunuyor ve bununla birlikte kartlarda kullanılan custom bios miktarıda artıyor.O.c yapacak kadar cesaret eden adam,biraz daha cesaret edip bios ta atar,zaten bunun riskini kabullenmiş olur.Bunun haricinde,kolayca direk kartımı aldım kullanırım,biraz voltaj vererek o.c yaparım diyenler için 7950 yine ideal seçim olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: braVe112

Crysis 3 testlerinde 7950,660ti'in gersinde,670'in önünde nasıl olacak?

tamam dostum sen haklısın kral kartlar 660ti 670

Arkadaşlar bence boşuna yarışa girmeyin.

660ti 7870 ile kıyaslanır

7950 670 ile kıyaslanır

670 7950 den daha iyi bir kart bu yüzden 7950 fiyatını 660ti ye yaklaştırarak satılıyor

bende msi 660ti kullanıyorum memnunum. performans isteseydim 7950 alırdım ama benim istediğim kalite ve ömürlü bir kart ve tabiiki kesinlikle optimizasyon

kim ne derse desin ati kartların malzemeleri pek hoşuma gitmiyor kartı kenarından tuttuğumda pcb kırılacak diye korkuyordum bir çok kullanan arkadaşımda 3-4 sene ömür gördüm kartları bozuldu kendi 4870 im de bozuldu bu yüzden nvidia kart almayı seçtim 7870 almayı düşünüyordum ama biraz daha para verip 4-5 sene kullanabileceğim bir kart aldım. benim gözümde ati=f/p ama kaliteden vazgeçiceksin asus gibi msi gibi markaların ati kartlarıda fena değil ama fiyatları da orantılı olarak yüksek oluyor.

• Bios atmayı ve oc yapmayı bir görenlerde var
  • performanslar ortada..genel anlamda kıyaslarsak:

defult halde:

7970 ghz edıtıon gtx 680 7970 gtx 670 7950 gtx 660 tı 7870 gtx 660 7850

ısın ıcıne oc gırdıgınde:

7970 ghz edıtıon 7970 gtx 680 gtx 670 7950 7870 gtx 660 tı 7850 gtx 660

uc asagı bes yukarı sıralama boyle olacak..aslında bırbırını gecen sıralı kartlar arasındada oyle agım sahım bır fark yok..burda onemlı faktor kısının amd veya nvıdıa kart sevıp sevmemesı..buda alıskanlıga bakıyor..

• @bonser24

ben alttaki sırayı kabul ediyorum.

yukardaki sıralam ile işim olmaz asla

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

performanslar ortada..genel anlamda kıyaslarsak:

defult halde:

7970 ghz edıtıon gtx 680 7970 gtx 670 7950 gtx 660 tı 7870 gtx 660 7850

ısın ıcıne oc gırdıgınde:

7970 ghz edıtıon 7970 gtx 680 gtx 670 7950 7870 gtx 660 tı 7850 gtx 660

uc asagı bes yukarı sıralama boyle olacak..aslında bırbırını gecen sıralı kartlar arasındada oyle agım sahım bır fark yok..burda onemlı faktor kısının amd veya nvıdıa kart sevıp sevmemesı..buda alıskanlıga bakıyor..

7870 oc ile ti yi geçemez

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.