Şimdi Ara

GTX590 ekran kartina psu onerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun oynarken sorun yaşamaktayim sanirsam psudan kaynaklaniyor belirli bir süre oynadiktan sonra 60fps sabit iken 30 da sabitleniyor ve kasmaya başliyor yaklaşik bir 25 dk lik oyundan sonra oluyor bu durum...
    Psu xigamatek 1200w sanirsam bu yeterli gelmiyor sizlerede sormak istiyorum neden yapar diye?
    İşlemci
    3700k 3.5ghz
    ram 1333mhz corsair 8gb
    wd 500gb sata 3 hdd
    ana kart asus p8z77-v pro
    yardimlariniz bekliyorum bu kasma olayi neden ?

• o psu sisteme fazla bile ondan olacagını sanmam yalnız bu ara havalar cok sıcak gtx 590 da cok ısınan bir kart sıcaklıkları kontrol edın oyunlar sırasında degerlerı buraya paylasırsanız ıyı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxxxs

o psu sisteme fazla bile ondan olacagını sanmam yalnız bu ara havalar cok sıcak gtx 590 da cok ısınan bir kart sıcaklıkları kontrol edın oyunlar sırasında degerlerı buraya paylasırsanız ıyı olur.

sistem boştayken durum bu halde..sorun ne olabilir?

• Bahsettiğiniz oyunu oynarken sıcaklıklara bakın önemli olanlar onlar ekran kartınızı biraz zorlayın sıcaklık kaç dereceye çıkacak takip edin önemli olan o değerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxxxs

Bahsettiğiniz oyunu oynarken sıcaklıklara bakın önemli olanlar onlar ekran kartınızı biraz zorlayın sıcaklık kaç dereceye çıkacak takip edin önemli olan o değerler.

oyun dişinda warmi bir program zorlayabilcegimiz?
  • Su anda test ediyorum ekran kartini fps 27 de duruyor furmarkla 15 dklik testini yapiyorum en agirda 88 derece
  • Bu sıcaklıklar gtx590 ıcın normal sayılabilir.Tüm oyunlarda aynı sorun oluyormu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Karti Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eed hocam pc belli bir süre açik kaldiktan sonra oyun olsun yada olmasin fps 30a düşüyor
  • Eski driverleri kaldırıp güncel driverleri yükleyip denedinizmi ?
  • islemci ile alakali olabilir bence en temizi baska bi ekran kartı bul dene sorun yine devam ederse en azından ekran kartın temize çıkar sorunuda tespit etmen kolay olur bu sayede..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemciyi ve ana karti yeni aldim....ekran kartinida garatiye gonderdim fakat sorun yok diye geri gonderdiler...
  • Ani FPS düşmeleri, bellek yetersizliğinden olabilir. GPU'nuz fazlasıyla yeterli fakat 1,5 GB VRAM bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Ani FPS düşmeleri, bellek yetersizliğinden olabilir. GPU'nuz fazlasıyla yeterli fakat 1,5 GB VRAM bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor

çözümü ne olmasi lasim ram mi gidip alim biraz açarmisiniz ve onerirmisiniz_?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskis

quote:

Ani FPS düşmeleri, bellek yetersizliğinden olabilir. GPU'nuz fazlasıyla yeterli fakat 1,5 GB VRAM bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor

Hayır. RAM derken, ekran kartının RAM'inden bahsediyorum. GTX 590'ın GPU'ları çok güçlüdür. Fakat belleği 1,5 GB olduğundan dolayı bazı durumlarda GPU yetse bile 1,5 GB'tan fazla bellek isteyen oyunlarda ani FPS düşmelerine neden olabiliyor.

• sanırım olay microstuttering yüzünden kaynaklanıyor. tüm 590larda aynı sorun mevcut. eğer mümkünse kartı satıp gtx 680 (paranız varsa 690) alın bence
  • quote:

Oyun oynarken sorun yaşamaktayim sanirsam psudan kaynaklaniyor belirli bir süre oynadiktan sonra 60fps sabit iken 30 da sabitleniyor ve kasmaya başliyor yaklaşik bir 25 dk lik oyundan sonra oluyor bu durum...
    Psu xigamatek 1200w sanirsam bu yeterli gelmiyor sizlerede sormak istiyorum neden yapar diye?
    İşlemci
    3700k 3.5ghz
    ram 1333mhz corsair 8gb
    wd 500gb sata 3 hdd

imzamdaki poweri araştırın fiyat performansda daha iyisi yok. şuan gtx 690 sorunsuz taşıyor cpu 4900mhzde o.cli daha yokmu diyor.. sıfıra yakın ses powerdan içeri soğuk hava geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 19 Temmuz 2012; 20:00:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Oyun oynarken sorun yaşamaktayim sanirsam psudan kaynaklaniyor belirli bir süre oynadiktan sonra 60fps sabit iken 30 da sabitleniyor ve kasmaya başliyor yaklaşik bir 25 dk lik oyundan sonra oluyor bu durum...
    İşlemci
    3700k 3.5ghz
    ram 1333mhz corsair 8gb
    wd 500gb sata 3 hdd

imzamdaki poweri araştırın fiyat performansda daha iyisi yok. şuan gtx 690 sorunsuz taşıyor cpu 4900mhzde o.cli daha yokmu diyor.. sıfıra yakın ses powerdan içeri soğuk hava geliyor

Bir GTX 690 incelemesi yapsanız çok iyi olur aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

1200'lük powerı varmış zaten. Sorunun powerdan kaynaklanıp-kaynaklanmadığını anlamadan power tavsiye etmemiz yanlış olur.
    Sorun büyük ihtimalle _MaxPayne_'in dediği gibi video bellek yetersizliği olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oskis

quote:

Alıntıları Göster
    @oskis:

Bahsini ettiğin 30'a FPS düşüşü anlık mı oluyor, yoksa 30'a düştükten sonra bir daha yukarı çıkmıyor mu? Eğer öyleyse, oynadığın oyunda muhtemelen v-sync açık. Bir de onu kapatıp dener misin? Eğer bir süre sonra FPS 30 düşmek yerine ara ara ani düşüşler yapar ama belli bir ortalamada devam edecek olursa, bil ki 1.5 GB'lik video belleğin yetersiz gelmesinden kaynaklı FPS çakılması yaşıyorsun demektir. Eğer öyleyse, oyundaki birkaç ayarı kısacak olursan, bu sorundan kurtulursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

@oskis:

Bahsini ettiğin 30'a FPS düşüşü anlık mı oluyor, yoksa 30'a düştükten sonra bir daha yukarı çıkmıyor mu? Eğer öyleyse, oynadığın oyunda muhtemelen v-sync açık. Bir de onu kapatıp dener misin? Eğer bir süre sonra FPS 30 düşmek yerine ara ara ani düşüşler yapar ama belli bir ortalamada devam edecek olursa, bil ki 1.5 GB'lik video belleğin yetersiz gelmesinden kaynaklı FPS çakılması yaşıyorsun demektir. Eğer öyleyse, oyundaki birkaç ayarı kısacak olursan, bu sorundan kurtulursun.

30 a dusup daha da pc kapatip acmadiktan sonra yukselmiyor... Vsy kaparsam oyunda cizgi cizgi olmaya basliyor:(( birkac ayar kis derken mesela??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oskis -- 20 Temmuz 2012; 8:32:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.