Şimdi Ara

GTX490 HD5970'e karşı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nvidia yaklaşık 7 aydır performans liderliğini elinde bulunduran ATI'ye karşı kolları sıvadı.

GTX 490:
    2 adet GTX470 gpu'sunun birleşiminden oluşacak.
    Tek GTX 470'in 215w çektiğini varsayarsak referans HD5970'te gördüğümüz gibi hız düşürtme işlemine tabi tutulabilir.
    Böylece yaklaşık olarak 375w çekecektir.

Güç tüketimini gözönüne aldığımızda HD5970'ten başarısız olacak kart bakalım performans bakımından nasıl bir tutum sergileyecek?
    GTX 490 hem fiyat hem de güç tüketimi olarak HD5970'in 4GB bellekli ve overclocklu (Asus Ares) modelleri ile karşılaştırılacak gibi görünüyor.
    Nvidia bu son çözümüyle bile performans olarak yine ATI'nin gerisinde kalabilir.

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/faith/gtx490-throws-down-to-5970/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lethian -- 23 Mayıs 2010; 16:16:43 >

• gf104 ile deiştirildi dual fermi
  • bu site de hergün başka bir şey kolpalıyor..
  • bu kartları alanların güç tüketimini önemseyeceğini hiç zannetmiyorum

tamamen performans tutkunlarının tercih edecegi kartlar sonuçta

o yüzden güç ısı vs degil tamamen performans belirleyecek galibi bana göre
  • şu an ki fermiler verimsiz gpu alr kullanıyor. gtx490 daha geliştirilmiş versiyonalr kullancaktır. kimse 375w çeken kart almaz. nvidia da bunu hepmiz kadar biliyor. kisme bu akrtı alan güç tüketimine bakmaz zırvasını tekrarlamasın.
  • Lethian, imza güzelmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

şu an ki fermiler verimsiz gpu alr kullanıyor. gtx490 daha geliştirilmiş versiyonalr kullancaktır. kimse 375w çeken kart almaz. nvidia da bunu hepmiz kadar biliyor. kisme bu akrtı alan güç tüketimine bakmaz zırvasını tekrarlamasın.

bal gibi alırlar

nvidida da gayet iyi biliyor

adam 1 milyar + eger sadece bir ekran kartına bayılıyorsa elbettte diger bilesenleride en ust seviyede olacaktır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şahsen param olsa 2x gtx 480 veya bu kartı alırım. güç tüketiminden veya ısınmasından banane
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

quote:

şu an ki fermiler verimsiz gpu alr kullanıyor. gtx490 daha geliştirilmiş versiyonalr kullancaktır. kimse 375w çeken kart almaz. nvidia da bunu hepmiz kadar biliyor. kisme bu akrtı alan güç tüketimine bakmaz zırvasını tekrarlamasın.

bal gibi alırlar

adam 1 milyar + eger sadece bir ekran kartına bayılıyorsa elbettte diger bilesenleride en ust seviyede olacaktır

Ne kadar iyi yaparlarsa yapsinlar 350w dan assagi dusurmeleri cok zor gozukuyor.Zaten boyle bir karti alan almisken su sogutmalisini alir.

• quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

quote:

quote:

bal gibi alırlar

Ne kadar iyi yaparlarsa yapsinlar 350w dan assagi dusurmeleri cok zor gozukuyor.Zaten boyle bir karti alan almisken su sogutmalisini alir.

Banada 300W'dan aşağı düşürmeleri imkansız gibi geliyor eğer düşürürlerse 5970'den yavaş olabilir o yüzden en az 350W TDP değeri olacağını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: War Ensemble

Lethian, imza güzelmiş

çelişki oldu bendede
  • Yine Kitguru Fudzilladan fazla haber gelmeye başladı bu siteden ne iş.
    Yalnız fudzilla haberleri genelde doğru çıkıyordu.
  • çıkıp türkiyeye gelince
    2000den aşağı olmaz
    e bunun diğer masrafları
    o kadar parayı ekran kartına verip nfs shift vs benchmark yapacağıma gider ford taunus alır
    64x AA 32x AF 25000*19000 de oynarım

----------------------------------------------------------
    nvidia bakalım neler yapacak gtx490 ile su soğutma stock olmalı
  • son 3gündür sürekli kolpa haberler yumurtluyor o site sabrepc taktiği ve emin adımlarla yolunda ilerliyor

son aylarda zaten fermi haberleri ile ünlü oluyor hit alıyor siteler onlarıda anlıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

quote:

quote:

bal gibi alırlar

Banada 300W'dan aşağı düşürmeleri imkansız gibi geliyor eğer düşürürlerse 5970'den yavaş olabilir o yüzden en az 350W TDP değeri olacağını düşünüyorum.

5970 yapıldıysa gtx490 de yapılabilir.

• gtx490 350-375W arası bir tdp değeri ile gelecektir
    acaba gtx490 gtx470 x2 eğer çıkarsa gtx495'ide gtx480 x2 mi yaparlar?
  • bence 5970 i çok az farkla geçirirler fiyatıda 1500 tl civarında olur
  • açıkcası ben dx11 hardware tesselation aktif olmadıkça GTX490'ın geride kalacağını düşünüyorum.
  • quote:

5970 yapıldıysa gtx490 de yapılabilir.

İmkansız diye birşey yoktur ama HD 5970'in GPU'ları HD 5870 GPU'larının HD 5850 saat hızlarında çalıştığını ve 5850'nin TDP değerinin 160Watt olduğunu unutmamak lazım GTX 490'nın GPU'ları (GTX 470 GPU'su kullanılırsa) 215 Watt TDP değerinde çalıştığı ve bu GPU'ların çiftinin 300W TDP değerini geçmemesi imkanzı gibi geliyor bana (Üretim teknolojisi 28nm olursa geçmeyebilir tabi )
  • Bunlar boş işler, GTX 485 çıkarsınlar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.