Şimdi Ara

GTX480 Kaç Watt psu gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

600 watt yeterlimidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebo -- 8 Şubat 2013; 22:57:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

Evet soru açık , yorumları alalım

600 watt yeterlimidir?

Bununla mı kullanacaksınız ?
    Cooler Master Silent Pro 600 Wat

Öyleyse yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

quote:

Evet soru açık , yorumları alalım

600 watt yeterlimidir?

Bununla mı kullanacaksınız ?
    Cooler Master Silent Pro 600 Wat

Öyleyse yeter.

Evet ama silent pro değil sanırım , kasayla birlikte geldi.Bir çok model var tam karşılığını bulamadım sitesindede.

Fakat 12 v1 kanalından 24A , 12v2 kanalından 21A veriyor.

Birde tek kartta çalıştırmayacağı gpu var mı?590-690 vs hariç

680 çalışır mı?

• tek kartta psu ihtiyacı olarak gtx480 i geçen olmadı yeni kartlar o kadar yüksek psu kullanımı gerektirmiyolar gtx480 içinde 680 içinde 600w yeterlidir
  • O zaman toplamda 12Volt kanalından 500W verir, GTX680 480 den daha az güç tüketimi yapıyor.
  • Anladım arkadaşlar teşekkür ederim , tamam bundan sonrada daha yüksek güç çeken bir kartın(tek gpu'da) çıkacağını zannetmiyorum.

Teknoloji hızla ilerliyor , düşük nm vs vs , gtx880 belki 500 watta bile çalışabilir
  • Merhaba, bu psu denen parçaların kaç adet raylı sistem bulundurduğunu nereden öğrenebiliriz? Bir liste var mı? Mesela cpu ve gpu aynı raydan mı güç alıyorlar nasıl öğrenirim? Teşekkürler. Saygılarımla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Psu kaç Watt?
    5 ay önce açıldı
    250W PSU ile?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 600watt 36a veren gerçek markaların hepsi çalıştırır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

600watt 36a veren gerçek markaların hepsi çalıştırır...

Valla benim ki kaç veriyor?Bu psu işini bilmiyorum tam nasıl hesaplamasını yapıyoruz?

24 ve 21 yani 45 A mi veriyor bu?Birde tek kanal ile çok kanal farkı nedir?

Birde bu nasıl bir psu çin malımı anlamadım.Cooler master'ın sitesinde yok.Kasayla geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Merhaba, bu psu denen parçaların kaç adet raylı sistem bulundurduğunu nereden öğrenebiliriz? Bir liste var mı? Mesela cpu ve gpu aynı raydan mı güç alıyorlar nasıl öğrenirim? Teşekkürler. Saygılarımla.

12v kanalından besleniyor hepsi. Öyle varsayabilirsin. Anakart, işlemci, ekran kartı gibi temel parçalar buradan güç alıyor. 12v kanalları da psu ya göre tek rail veya çok railli olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

quote:

Merhaba, bu psu denen parçaların kaç adet raylı sistem bulundurduğunu nereden öğrenebiliriz? Bir liste var mı? Mesela cpu ve gpu aynı raydan mı güç alıyorlar nasıl öğrenirim? Teşekkürler. Saygılarımla.

12v kanalından besleniyor hepsi. Öyle varsayabilirsin. Anakart, işlemci, ekran kartı gibi temel parçalar buradan güç alıyor. 12v kanalları da psu ya göre tek rail veya çok railli olabiliyor.

Ozaman benim ki 12v1 24a , 12v2 21a olduğuna göre 45A yani değil mi?

Single rail mi yoksa multi rail mi iyi?Farkları nedir tam olarak
  • 600 yeterlidir dostum
  • gtx 480 550 watt 80 plus psu da bile sorunsuz çalışabiliyor.sizin psu nuzun çıkış değerleri yeterli, sorunsuzca gtx 480 kart kullanabilirsiniz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

quote:

Ozaman benim ki 12v1 24a , 12v2 21a olduğuna göre 45A yani değil mi?

Single rail mi yoksa multi rail mi iyi?Farkları nedir tam olarak

45a değil tam olarak. Belki peak olarak o değere çıkabilir ancak pek sanmam. Böyle çoklu raillerin kombine değeri daha düşüktür genelde. 1000w gibi kaliteli güç kaynaklarının çoklu railleri gerçek değerlerini verebilir. Senin güç kaynağının bir raili cpu için diğer raili ise diğer her şey için. O nedenle yüksek güç tüketen kartlı sistemlere böyle 2 railli psu'ların sağladığı güç yetersiz gelebiliyor. Eski tip psu'lar böyledir genelde.

Multi rail dediğinde 12v kanalının bölünmesiyle oluşturulmuş bir şey. Rail başına daha az akım gelir ve ona göre de akım koruması vardır(OCP). Herhangi bir kısa devre gibi sorunla karşılaşıldığında, ya da yüksek güç tüketimli sistemlerde 12v railinin sağlayabileceğinden çok daha fazla güç çekildiğinde bu aşırı akım koruma sayesinde psu ya da kablolar yanma tehlikesinden kurtulur. Farkları pek yok, single rail olan daha ucuza mal oluyor ve çok railli psu'lar kaliteli olduğu sürece sistemi iyi besleyebilirler. Tek railde güç kollara ayrılmadığından çok güç tüketen kartlar için belki daha iyi güç sağlayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 10 Şubat 2013; 23:01:20 >

• Peki arkadaşlar hepinize teşekkür ederim ,

Bu arada gittikçe nanometre düştüğünden güç tüketimi azalıyor sanırım?Psu almalı mı yoksa bozulana kadar gitmeli mi bununla?GTX780-880-980 vs için
  • sli-crossfire yapmadıgın sürece yeter bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: IBreak4LoveI

sli-crossfire yapmadıgın sürece yeter bence

750 watt 80 plus psu bile gtx 480 sli a yetiyor.nerden mi biliyorum? kendim kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abazzers

quote:

Orijinalden alıntı: IBreak4LoveI

sli-crossfire yapmadıgın sürece yeter bence

750 watt 80 plus psu bile gtx 480 sli a yetiyor.nerden mi biliyorum? kendim kullanıyorum

doğrudur kullanmadığım için birşey diyemiyecem ama yinede işi garantiye almak gerekir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.