Bildirim
Galax GTX 960 2Gb minimum kaç watt psu lazım
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
http://www.imgim.com/img-20161126-wa0004.jpeg
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hadi calisti diyelim ancak gtx 960'a sahip bir sisteme bu guc kaynagi emanet edilmez. Cunku bilesen kalitesi asiri dusuk bir urun biraz paraya kiyin iyi bir guc kaynagi alin. Bu arada islemciniz nedir ?
quote:
Orijinalden alıntı: FairLighty
Hadi calisti diyelim ancak gtx 960'a sahip bir sisteme bu guc kaynagi emanet edilmez. Cunku bilesen kalitesi asiri dusuk bir urun biraz paraya kiyin iyi bir guc kaynagi alin. Bu arada islemciniz nedir ?
I 5 3330
Yeni bir guc kaynagi almaniz gerekiyor
quote:
Yeni bir guc kaynagi almaniz gerekiyor
Hocam asus vento 350 peak 400 watt yazıyor gerekli mi sizce ?
Bana kalirsa gerekli
quote:
Bana kalirsa gerekli
Lpeki urun onerirmisiniz
Zalman 500W alabilirsiniz. En uygun urun bu olur
http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm500-lx-serisi-500w-guc-kaynagi.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FairLighty -- 26 Kasım 2016; 17:42:19 >
-
Karta overclock fln yapmıycaxan gereksiz çünkü ben zamanında benzer 1 psu (gigabyte peak 420W psu) ile 210W TDP'li gtx 560TI modelini uzun süre kullanmıştım (üstelik MSI TF yani fabrika çıkışı o.c modeldi yani tdp'si 230~240W civarını buluyodur) herhangi 1 sıkıntı yaşamadım, bahsettiğin kart ise neredeyse yarısı kadar güç tüketen (120W TDP) 1 kart.
Anakart üzerindeki ses, ethernet gibi bileşenleri kullanıyosan yani harici donanımlarım yoksa psu'da 2 yıldan çok eski değilse kartı o.c. ile'de rahatlıkla kullanılabilir v.s.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 26 Kasım 2016; 23:3:30 > -
ben birşey sorayım. tekrardan konu açmayayım
750 ti vb. (960 da olabilir)
bu kartları tek başına çalıştırmak için ne güç kaynağı gerekli. stant gibi bir şey hazırlayıp ona oturtacağım kartı. güç kaynağı karta özel olacak. sizce 350 lik bir şey iş görür mü? -
Kullanılan sistemde extra bileşen çok yok ise ve kartı stock hızlarda kullanmak amaçlanıyosa (gtx 960'ı) rahatlıkla yeterlidir, gtx 750TI için ise 250W bile fazlasıyla kafi gelir yani onu konuya dahil etmenin gereği bile olmaz, aynı şekilde son nesilden gtx 1050&1050TI, Rx 460 gibi modeller'de 960 tan daha düşük güç tüketimine sahip (tabi gtx 950'de) olduğundan onlar tercih edildiğinde'de bu seviye psu'lar sıkıntı yaratmazlar v.s.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 26 Kasım 2016; 23:15:47 > -
quote:
Orijinalden alıntı: coax47
Karta overclock fln yapmıycaxan gereksiz çünkü ben zamanında benzer 1 psu (gigabyte peak 420W psu) ile 210W TDP'li gtx 560TI modelini uzun süre kullanmıştım (üstelik MSI TF yani fabrika çıkışı o.c modeldi yani tdp'si 230~240W civarını buluyodur) herhangi 1 sıkıntı yaşamadım, bahsettiğin kart ise neredeyse yarısı kadar güç tüketen (120W TDP) 1 kart.
Anakart üzerindeki ses, ethernet gibi bileşenleri kullanıyosan yani harici donanımlarım yoksa psu'da 2 yıldan çok eski değilse kartı o.c. ile'de rahatlıkla kullanılabilir v.s.
4 yıllık var o yüzden bir 500 watt lık psu almaya karar verdim -
Bu durumda tabiki temkimli olmak en güzeli. -
quote:
Bu durumda tabiki temkimli olmak en güzeli.
hocam şimdi psu ya baktımda
12V1 12V2
15A 14A
TOPLAM:264 WATT Yazıyordu yani bu ne ifade ediyor yani 264 watt güç saglıyabilirmi bide renk yazıyordu 12V1 YELLOW 12V2 RED Gibi -
Bahsettiğin değerler sadece 12V kanalından alınabilecek gücü simgeler, halbuki psular'da sadece 12v kanalı yoktur +3.3 / +5 gibi başka çıkış kanallarıda mevcut, psu üzerindeki total power ise bütün kanallardan alınabilecek maximum gücü simgeler, buradan yola çıkarak psu üzerine 350~500~750W gibi ibareler verilir v.s.
Mevcut psu'n 2 ayrı kanal +12v çıkışına sahip, bu bahsettiğin renkler bu kanlların ayrımıyla alakalıdır, snn açından 1 önem arz etmez çünkü gerekli kanallar ayrılmıştır, örneğin VGA için 1 adet 6 yada 8 pin olrk ekran kartı çıkışı diğer +12v kanalından ayrı 1 kablo ile verilir ve bu durumda kartın ve anbakart + HDD gibi bileşenlerin diğer +12v kanalını kullanması şeklinde psu üreticisi tarafından ayarlanmış olur v.s.
Bu arada günümüz psularında'da +12v kanalı tek kanala düşmüştür ve bu durum en sağlıklı olandır yani güncel 1 psu alacak olursan tek kanal olması 1 + olur, bulduğun psu tek kanal ise 'bu psu tek kanal bnm eski psu 2 kanaldı'' diye düşünerek çoklu +12v kanalına sahip (çünkü 4 kanal +12v psular'da mavcut) psu aramana gerek yok, tek kanallı en azından 80% verimliliğe sahip 1 psu almanı tavsiye ederim.
Extra bilgiler:
Bu verimlilik'te önemli çünkü direk elektrik tüketimine katkı sağlayan 1 durumdur verimlilik, misal 80% verimli 1 psu kasana 300w güç gerekiyosa bu gücü verebilmek için elektrik prizinden 20% fazla çekecekken verimsiz psu'lar 300W için elektrik prizinden 40~60% kadar daha yüksek güce asılabilirler.
Bir başka konuda kasa masaüstünde 80~100W kadar, 100% yük halinde ise 250~300W gibi 1 değere asılıcaksa ve sen 500W 1 psu almışsan o psu sürekli kasa için gerekli olan güce göre hareket eder yani 500W psu olduğu için prizden sürekli 500W'a lazım olacak 1 güce asılmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 27 Kasım 2016; 1:11:1 >
-
laptop a ekran kartı bağlayacağım bunun için soruyorum evde eski bir güç kaynağı var sanırım 300 350 gibi. 750 ti yada muadili kartlar dan birini kullanmayı düşünüyorum. peki, 750 ti yada biraz daha düşük ekran kartı ne önerirsiniz. laptop a bağlayacağım. çözünürlülük 768p olur en fazla. 750 ti ye 350 lira istiyor çoğu yer -300 civarı bulabilirmiyim yada bu fiyata göre ne önerirsiniz.
cevabınız için teşekkürler -
Herhalde bu fiyata 2. el kartlara bakıyorsun öyleyse o çözünürlük için R7 250 olabilir bu kartın 0 fiyatıda 300 civarı 2. elde daha uyguna bulabilirsin, düz gtx 750 de o çözünürlükte işini görebilir ve bulabilirsen haliyle bu kartların 2. el fiyatları çok daha uygun olur ama psu'yu sadece karta bağlıyacaxan zaten neredeyse bütün kartlar uyar yani o psu için güç tüketimi illede düşük olan 1 kart aramanada gerek yok.
http://www.teknofiyat.com/?search=r7+250
ŞurayaDa bakmıyorsan bakarsın :https://forum.donanimhaber.com/forumid_265/tt.htm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 27 Kasım 2016; 2:4:11 >
-
quote:
Bahsettiğin değerler sadece 12V kanalından alınabilecek gücü simgeler, halbuki psular'da sadece 12v kanalı yoktur +3.3 / +5 gibi başka çıkış kanallarıda mevcut, psu üzerindeki total power ise bütün kanallardan alınabilecek maximum gücü simgeler, buradan yola çıkarak psu üzerine 350~500~750W gibi ibareler verilir v.s.
Mevcut psu'n 2 ayrı kanal +12v çıkışına sahip, bu bahsettiğin renkler bu kanlların ayrımıyla alakalıdır, snn açından 1 önem arz etmez çünkü gerekli kanallar ayrılmıştır, örneğin VGA için 1 adet 6 yada 8 pin olrk ekran kartı çıkışı diğer +12v kanalından ayrı 1 kablo ile verilir ve bu durumda kartın ve anbakart + HDD gibi bileşenlerin diğer +12v kanalını kullanması şeklinde psu üreticisi tarafından ayarlanmış olur v.s.
Bu arada günümüz psularında'da +12v kanalı tek kanala düşmüştür ve bu durum en sağlıklı olandır yani güncel 1 psu alacak olursan tek kanal olması 1 + olur, bulduğun psu tek kanal ise 'bu psu tek kanal bnm eski psu 2 kanaldı'' diye düşünerek çoklu +12v kanalına sahip (çünkü 4 kanal +12v psular'da mavcut) psu aramana gerek yok, tek kanallı en azından 80% verimliliğe sahip 1 psu almanı tavsiye ederim.
Extra bilgiler:
Bu verimlilik'te önemli çünkü direk elektrik tüketimine katkı sağlayan 1 durumdur verimlilik, misal 80% verimli 1 psu kasana 300w güç gerekiyosa bu gücü verebilmek için elektrik prizinden 20% fazla çekecekken verimsiz psu'lar 300W için elektrik prizinden 40~60% kadar daha yüksek güce asılabilirler.
Bir başka konuda kasa masaüstünde 80~100W kadar, 100% yük halinde ise 250~300W gibi 1 değere asılıcaksa ve sen 500W 1 psu almışsan o psu sürekli kasa için gerekli olan güce göre hareket eder yani 500W psu olduğu için prizden sürekli 500W'a lazım olacak 1 güce asılmaz.
Aero cool vx 500 watt nasıldır hocam sizce
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- ssao nedir
- intel iris xe graphics
- gigabyte garanti sorgulama
- g sync nasıl açılır
- ekran kartı tamiri
- dlss 4 destekleyen oyunlar
- 9080 xt
- rtx 5090 fiyat
- 5090 ekran kartı fiyat
- vram nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X