Şimdi Ara

GTX470 ile Vista-Windows 7 DirectX 11 Performans Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, yeni kartımla beraber uzun süredir kullandığım Vista işletim sistemini de DX11 için değiştirsem mi diye düşünürken internette Vista'da da DirectX 11 kullanılabildiğini ve Platform Update adı altında Windows Update ile sağlandığını öğrendim. Bu arada temiz bir Windows 7'de kurmuş oldum. Acaba aralarında DirectX 11 performansı olarak fark var mı diye merak ettiğim için Heaven Unigine testleri yaptım. İnternette çeşitli yerlerde oyunlar için karşılaştırma testleri mevcut olduğundan ve çok vaktimin olmamasından ötürü sadece Heaven testlerini görüşlerinize sunuyorum. Belki benim gibi merak edenlere faydası dokunur.
    Not: Testlerde kullanılan Vista 3 senedir kullandığım sistemdir, biraz şişkin durumdadır

Testte kullanılan CPU: Q6600 @3.2 GHz;
    Sürücü: 197.55

Windows 7 Heaven Test - 1680x1050 Default Tesselation:Normal

Vista Heaven Test - 1680x1050 Default Tesselation:Normal

Windows 7 Heaven Test - 1680x1050 4xAA 16AF Tesselation:Normal

Vista Heaven Test - 1680x1050 4xAA 16AF Tesselation:Normal

GTX470@700-1400 Vista Testi 1680x1050 4xAA 16AF Tesselation:Normal

Q6600@3.6 GHz GTX470@700-1400 Vista Testi 1680x1050 4xAA 16AF Tesselation:Normal

Windows 7 Heaven Test - 1680x1050 8xAA 16AF Tesselation:Normal

Vista Heaven Test - 1680x1050 8xAA 16AF Tesselation:Normal

GTX470@700-1400 Vista Testi 1680x1050 8xAA 16AF Tesselation:Normal

Windows 7 Heaven Test - 1680x1050 8xAA 16AF Tesselation:Extreme

Vista Heaven Test - 1680x1050 8xAA 16AF Tesselation:Extreme

10 dakikalık Furmark Stability-Extreme burning mode 4xAA 1280x1024 test görüntüsü:

Evet arkadaşlar, bu testler ile sanırım Windows 7 DX11'de daha iyidir tezi çürümüş oldu, DX11 için Vista'da gayet yeterli görünüyor, yaptığım testte kullanılan Vista'nın 3 senelik bir sistem olduğunu tekrar hatırlatmak isterim.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hserdark -- 25 Nisan 2010; 20:57:53 >

• win 7 oyun performansı ve sıcaklık+ses testleri weya yorumlarını da bekleruk....
  • Windows 7'de hiç kurulu oyun yok, dediğim gibi Directx 11 için geçecektim ama Vista'da gayet stabil Directx11 konusunda, o yüzden vazgeçtim.
    Oyun testleri için birçok kaynak mevcut, mesela:
    http://www.guru3d.com/article/windows-7-vs-vista-vga-game-performance/
    http://www.firingsquad.com/hardware/windows_7_gaming/
    http://www.extremetech.com/article2/0,2845,2343318,00.asp
    http://www.tweaktown.com/articles/2886/windows_7_vs_vista_cpu_memory_performance_comparison/index.html

Sıcaklık ve ses için ise şöyle söyleyeyim, beni rahatsız etmedi. BC2 multiplayer en kasıcı haritalarda bile 76 dereceyi geçmedi kart %75 fan hızı ile. Beni bu ses seviyesi rahatsız etmedi açıkçası, sıcaklık testinde Furmarkta, yukarıda görüntüsünü verdim gayet soğuk çalışıyor Furmark'a göre, eskideb GTX280 ile 100 dereceyi geçiyordu, GTX285 ise 94 dereceyi görüyordu %100 fan hızında. Bu karta niye çok sıcak diyorlar anlamadım, açıkçası benim beklentimden daha iyi çıktı, oyunlarda %80 fan hızına kadar rahatsız etmez gibi geliyor bana

• Benim kişisel kanaatim; Nvidia ilk incelemeler için yüksek Vid değerli kartları inceleme sitelerine gönderdi -ki iyi overclock olsun ve oc ile başarımı daha yüksek gözüksün diye. Çünkü mesela donanımhaberin testindeki GTX470 oc değerlerine voltajsız imkansız çıkamazsınız, voltaj yüksek olunca da haliyle sıcaklıklar yüksek oluyor, market sürümlerde voltajı düşürmüşler bence yoksa incelemelerden 10 derece soğuk olmasının başka açıklaması gelmiyor aklıma
  • İşletim sistemleri arasında bir fark yok yaptığınız incelemeye göre.Bu arada unutulmamalıdır ki;

1 - ) Vista Sp2 ile baya iyi durumda şuan.

2 - ) Vista'da dx11 nimetinden faydalanabiliyorsunuz.

İş böyle olunca bir fark kalmıyor.Tabi şöyle düşünürsek Seven yeni ama Vista'da Sp2 var.Vista açığını böyle kapatıyor.

Güzel inceleme elinize sağlık.Bende retail key olmasa Vista Sp2 ye devam edecektim.Ama Orginal Seven Ultimate kullanmak varken hemde 30 $
  • vista bana gore işletim sistemi bile degil

sadece igrenc hantal bir ara gecis formu

para kazanmak uzerine cikartilmis bir programcık

daha neyini savunuyorsunuz anlamiyorum
  • hserdark eline sağlık ilginç bir konuyu gündeme getirmişsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

vista bana gore işletim sistemi bile degil

sadece igrenc hantal bir ara gecis formu

para kazanmak uzerine cikartilmis bir programcık

daha neyini savunuyorsunuz anlamiyorum

Konuyla alakası olmayan postlar atıp buraları kirletmezseniz seviniriz.Savunulan birşey yok.Konuya hakim olamadığınız çok belli oluyor.
  • İyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar.

@CeFurkan, birşeyi savunduğum yok sadece elde ettiğim sonuçları paylaşıyorum benim gibi tereddütte olanlara fikir vermesi için
  • tesekkurler cewabın cevabın ve ilgin için....guzel bi konu oldu...
  • evet emeğinize sağlık güzel konu
  • Vista da dx11'in kullanılabildiğini bu konu sayesinde öğrendim. Teşekkürler. Demek sırf dx11 için win7 ye geçmeye gerek yokmuş.

Bayada emek vermişsiniz, pc nize sağlık.

Kartınızı da güle güle, sorunsuz günlerde kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Vista da dx11'in kullanılabildiğini bu konu sayesinde öğrendim. Teşekkürler. Demek sırf dx11 için win7 ye geçmeye gerek yokmuş.

Bayada emek vermişsiniz, pc nize sağlık.

Kartınızı da güle güle, sorunsuz günlerde kullanın.

Teşekkürler daha iyileri sizin olsun, ben de DX11 kart alınca öğrendim bu meseleyi, umarım faydası oluyordur.
  • İşlemci hızının etkisine bir örnek:

Q6600@3.2 GHz - GTX470@700-1400 Vista Testi 1680x1050 4xAA 16AF Tesselation:Normal

Q6600@3.6 GHz - GTX470@700-1400 Vista Testi 1680x1050 4xAA 16AF Tesselation:Normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hserdark -- 25 Nisan 2010; 20:57:12 >

• ^ min fps'yi epey etkilemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 25 Nisan 2010; 21:43:48 >
  • win 7 ultimate yükledim vista yüklü fujitsu pc ye; vcd formatında ve dvd formatında film açtığımda pikselleri belirginleşiyor tam ekran yapınca daha net şekilde :dxdiag yaptığımda directx dosyaları görünmüyor ? win7 ultimate de ve 7 serisinde ihtiyaç yok diye biliyordum varmıdır ? eğer indirip directx yüklediğimizde sorunsuz çalışır ekrandaki pikseller gidermi ? yada başkabir nedeni varmı ekran kartınında özellikleri belli değil 8 bit yazıyor sadece core2 duo pc eski pc mde 128 ram derken bunda ya ben yanlış yere baktım aygıt yöneticisinde sorunda yok nedir bunun derdi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odaben -- 29 Ekim 2011; 4:51:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.