Şimdi Ara

GTX1070 - Sayin çok bilgili forum uyeleri..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir sistem topladim ve sistemimde su anda sadece ekran karti yok. 3-4 yildir yeni componentleri takip etmiyorum ve bu isleri biraktigimda en son gtx680 yeni duyurulmustu.

Yalniz bir haftadir forum olsun tomshardware olsun yaptigim arastirmalara gore ihtiyacimi karsilayabilecegini dusundugum kartlar gtx 970 , gtx980 ve ya gtx1070.

Amd dusunmuyorum. Yazilimsal olarak geride olduguu dusunuyorum.

Ondan amd kart tavsiyesi vermemenizi tavsiye ederim :)

Oncelikle sistemim;
    i5 6600k islemci
    16 Gb ddr4 ram
    Asus z170 pro gaming anakart

Gtx 970 ile ilgili; bu ay sonuna dogru gtx1060 cikacagindan ve fiyatlar nvidianin acikladigina gore hem bu karttan daha performansli olacagi hem de fiyati da bu kartin kulvarlarinda olacagindan, su an bu kartin sifirini almak mantiksiz geliyor. İkinci elde temiz gtx970 bulmak zor. Temiz gtx970 satanlar da 900-1000 tl asagisina satmiyor. Herkesin karti altin kaplama.

Gtx980; ikinci elini forumda bulmak zor. İkinci eli ise 1300-1400 tl civarinda.Satanlar da hep sehirdisi ve herkes kendini dunyanin en guvenilir insani, geriye kalan herkesi de sahtekar kalpazan olarak gordugunden kimse GET ilani acmaya yanasmiyor. Acikcasi ben de, adini soyadini ancak havale yaparken hesap numarasini ATM ye girdiğimde ogrenecegim birine bu kadar parayi, karti gormeden gondermek istemiyorum. Kartin sifir fiyati ise malum.

GTX1070: su an aklima en yatan secenek bu. 2000 liraya sifirini alma dusuncesi var aklimda. Nvidianin en son pascal mimarisine de sahip ayrica. Bu kart beni ne kadar goturur onu merak ediyorum.

Evet arkadaslar, bu uc kart veya bunlara muadil nvidia kart tavsiyelerinizi bekliyorum. Çok tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FunctionDie -- 10 Temmuz 2016; 11:18:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1070 alabiliyorsanız düşünmenize gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Şu an için TR'de en uygun satılan 1070 burada var sanırım :http://www.sanalmarketim.com/gigabyte-gvn1070g1-gaming8gd-gtx1070-g1-gaming-8gb-gddr5-256bit-16x/p_64233/

9xx serisi hiç düşünmeyin bile hele 1070 alma gücünüz varsa.
    Neden, bay anderson neden? Neden, neden bunu yapıyorsun? Neden ayağa kalkıyorsun, kavga etmeye neden devam ediyorsun? Varlığını devam ettirmekten başka bir şey için mi savaştığına inanıyorsun? Bana bunun ne olduğunu söyleyebilir misin? Biliyor musun? Özgürlük mü, yoksa doğruluk mu, belki de barıştır, ya da sevgi olabilir mi? Yanılsamalar Bay Anderson, algılamada aldanmalar. İnsan aklının, anlamsız ve amaçsız varoluşunu meşrulaştırmak için denediği geçici kuruntular. Ve bunların hepsi de en az Matrix kadar yapay.
  • Referans tasarımda A oyununda; gtx 970 - 30fps verirse gtx 980 33, gtx 1060 34, gtx 1070 45-50fps verecektir. Özel tasarımlı soğutucuda hafif oc ile A oyununda, gtx 970 32-34, 980 34-35, 1060 36, 1070 55-60fps verecektir. 1080p de aralarında uçurum olmayacağı için 1070 in yarı fiyatına %60 performansı veren 970 fiyat kırılmasının anlamı yok. Benchmarklarda 1300mhz bandında test yapılırken kart voltajsız 1500 kere gelerek gtx 980 referansı geçiyor. Bundan dolayı özel soğutuculu 1060 lar çıkana kadar 970-980 in gerisinde kalacaktır 1060. Ancak 1060 özellikle 1440p için tam bir fiyat performans canavarı olur. 6gb ram bir kaç texture bazlı oyun hariç 192bit veri yolu ile akıcı olacaktır. ( Delta sıkıştırma 3.0 ile daha hızlı demeyin testler ortada 512bitlik r9 290 shadow of mordor gibi texture bazlı oyunda inanılmaz performans verirken nvidia 256bit süper hızlı samsung bellekli Kartları tökezliyordu. ) Bu arada gtx 1060 için sli yapılma ihtimali olursa AMD gibi pci exp üzerinden 4k için en iyi setup olacaktır. Şahsen hala 1080-1070 4k da tam verimli değil sli desteği olan oyunlarda ise 1060 sli çok yeterli olacaktır.
    Aklınızdaki 1070 e gelirsek verdiğiniz fiyata göre performans veriyor. Bizim çakal satıcılar 1800-1900 bandında satsalardı fiyat performansı 970 ile aynı olacaktı. Ondan ne kadar ekmek o kadar köfte prensibi var. ( tabi 16nm ve daha yeni olması da birer artı ama 200 lira edecek birşey değil i, yüksek frekanstan dolayı enerji verimliliği yada ısınmama gibi bir durum yok ortada. )
    Dx12 olayı ise hala nvidia tarafında yalan. Async destekli oyunlar da dx11 ve dx12 performansları aynı. Digital foundry testlerine bakabilirsiniz Amd tarafı %20-30 performans kazanırken nvidia aynı kalıyor. Mobilden yazdım biraz karışık oldu ama durumlar şuan böyle. Dolar 3 olduğu sürece yeni kartlar hayalden öteye gitmesi zor pek çoğumuz için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Frostmourne Hungers

Amazon'da EVGA kartların uluslararası garantisi mevcut ve fiyatı 1550 tl. Ancak posta ve gümrük vergisi ödemeniz gerebilir sorun olursa bu da yaklaşık 300 liraya tekamül ediyor.

Şu an için TR'de en uygun satılan 1070 burada var sanırım :http://www.sanalmarketim.com/gigabyte-gvn1070g1-gaming8gd-gtx1070-g1-gaming-8gb-gddr5-256bit-16x/p_64233/

9xx serisi hiç düşünmeyin bile hele 1070 alma gücünüz varsa.

evga gtx1070 şu an amazon stoğunda yok.

msi var o da vergisi kargosu dahil 1650 tl.

msinin yurtdışı kartları yine msi avrupaya kargolayarak garantiden faydalanabiliyor muyuz evgada olduğu gibi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gigabyte gtx 1070in fiyatı iyimiş baya ama inceleme bulamadım
    msi veya asus var kafamda bunlara göre nasıldır
    CM HAF 922/ Aopen 750W/ MSI Z87-G43 GAMING /Intel I5 4670K / Noctua NH-U12P SE 2 /GSKILL RIPJAW 16 GB 1600 mhz/ MSİ GTX 980 Tİ /Asus VG278 27'' 120hz/ Razer Naga/ Razer Lycosa/ Razer Moray/ Logitech Cordless Rumpepad Logitech F710/ Creative Xi-Fi Gamer/ Creative I-Trigue L3800/
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0netw0

Referans tasarımda A oyununda; gtx 970 - 30fps verirse gtx 980 33, gtx 1060 34, gtx 1070 45-50fps verecektir. Özel tasarımlı soğutucuda hafif oc ile A oyununda, gtx 970 32-34, 980 34-35, 1060 36, 1070 55-60fps verecektir. 1080p de aralarında uçurum olmayacağı için 1070 in yarı fiyatına %60 performansı veren 970 fiyat kırılmasının anlamı yok. Benchmarklarda 1300mhz bandında test yapılırken kart voltajsız 1500 kere gelerek gtx 980 referansı geçiyor. Bundan dolayı özel soğutuculu 1060 lar çıkana kadar 970-980 in gerisinde kalacaktır 1060. Ancak 1060 özellikle 1440p için tam bir fiyat performans canavarı olur. 6gb ram bir kaç texture bazlı oyun hariç 192bit veri yolu ile akıcı olacaktır. ( Delta sıkıştırma 3.0 ile daha hızlı demeyin testler ortada 512bitlik r9 290 shadow of mordor gibi texture bazlı oyunda inanılmaz performans verirken nvidia 256bit süper hızlı samsung bellekli Kartları tökezliyordu. ) Bu arada gtx 1060 için sli yapılma ihtimali olursa AMD gibi pci exp üzerinden 4k için en iyi setup olacaktır. Şahsen hala 1080-1070 4k da tam verimli değil sli desteği olan oyunlarda ise 1060 sli çok yeterli olacaktır.
    Aklınızdaki 1070 e gelirsek verdiğiniz fiyata göre performans veriyor. Bizim çakal satıcılar 1800-1900 bandında satsalardı fiyat performansı 970 ile aynı olacaktı. Ondan ne kadar ekmek o kadar köfte prensibi var. ( tabi 16nm ve daha yeni olması da birer artı ama 200 lira edecek birşey değil i, yüksek frekanstan dolayı enerji verimliliği yada ısınmama gibi bir durum yok ortada. )
    Dx12 olayı ise hala nvidia tarafında yalan. Async destekli oyunlar da dx11 ve dx12 performansları aynı. Digital foundry testlerine bakabilirsiniz Amd tarafı %20-30 performans kazanırken nvidia aynı kalıyor. Mobilden yazdım biraz karışık oldu ama durumlar şuan böyle. Dolar 3 olduğu sürece yeni kartlar hayalden öteye gitmesi zor pek çoğumuz için.

gtx1060 için SLI desteği olmayacak-mış.en azından nvidia kendi sitesinde kartın spec. kısmına bakarsak SLI desteği olmadığı belirtiliyor. bu da sanırım nvidianın kendi üst seviye kartlarının satışının etkilenmemesi için izlediği bi politika.

gtx1070 konusuna gelirsek; nvidia bu kartın kullanımı için 2k çözünürlük tavsiye ettiğini okudum

tabi ki şimdilik 1080p bir monitor kullanacağım.. dediğim gibi piyasanın durumu ilk mesajda belirttiğim gibi. aslında temiz ikinci el 970 bulsam, benim için ideal olacak ama sıfır 970 çok mantıksız.

Yani sonuca bağlayacak olursam, beni gtx1070 almaya iten, kartın sağladığı performanstan öte, piyasadaki 970, 980 lerin sıfır fiyatının yüksek olması ve ikinci el satıcılarının ellerindeki kartın fiyatlarını makul tutmamalarından kaynaklanıyor.

bu durumda tüketici olarak, cebinden 400-500 lira daha çıkarıp yeni mimari kartı almak daha mantıklı geliyor.

• hayır herhangi bir garanti söz konusu olmuyor. EVGA ara sıra stoğa giriyor büyük ihtimal 12 si gibi gene büyük stok gelecektir. @NoSky

@fod incelemelerde bir fark gözükmüyor. yalnızca birkaç yerde g1 in biraz daha sesli olduğu belirtilmişti o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frostmourne Hungers -- 10 Temmuz 2016; 12:17:56 >
    Neden, bay anderson neden? Neden, neden bunu yapıyorsun? Neden ayağa kalkıyorsun, kavga etmeye neden devam ediyorsun? Varlığını devam ettirmekten başka bir şey için mi savaştığına inanıyorsun? Bana bunun ne olduğunu söyleyebilir misin? Biliyor musun? Özgürlük mü, yoksa doğruluk mu, belki de barıştır, ya da sevgi olabilir mi? Yanılsamalar Bay Anderson, algılamada aldanmalar. İnsan aklının, anlamsız ve amaçsız varoluşunu meşrulaştırmak için denediği geçici kuruntular. Ve bunların hepsi de en az Matrix kadar yapay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fod

gigabyte gtx 1070in fiyatı iyimiş baya ama inceleme bulamadım

https://youtu.be/OLrntAs2X0U

burada gigabyte incelemesi yapılmış. bir göz at istersen.

• Kart 2K da kaldirir, ancak 1080p ye alinmaz diyenler de abartiyor. 1080p son ayarlarda kart yeni oyunlarda en fazla 80-90 fps veriyor zaten. E azicik oyunla ilgilenenin monitoru de 75 hz falan en az. Mis gibi 1080p de fps drop olmadan surekli sabit fps de oyunun keyfine varirsin. Yoksa yeni oyunlar geliyor, hic oyle 80-90 fps verecegini zannetmiyorum 1080p de dahi.

Orijinalden alıntı: NoSky

quote:

Orijinalden alıntı: fod

gigabyte gtx 1070in fiyatı iyimiş baya ama inceleme bulamadım

https://youtu.be/OLrntAs2X0U

burada gigabyte incelemesi yapılmış. bir göz at istersen.

teşekkürler fikir vermesi açısından iyi
    msi ve asusla karşılaştırması olsaymıs keske
    ama alınabilir duruyor
    CM HAF 922/ Aopen 750W/ MSI Z87-G43 GAMING /Intel I5 4670K / Noctua NH-U12P SE 2 /GSKILL RIPJAW 16 GB 1600 mhz/ MSİ GTX 980 Tİ /Asus VG278 27'' 120hz/ Razer Naga/ Razer Lycosa/ Razer Moray/ Logitech Cordless Rumpepad Logitech F710/ Creative Xi-Fi Gamer/ Creative I-Trigue L3800/

• ikinci elde garantili gtx 970 ala bilirsiniz iyi günler.

ama marka kişiden kişiye değişir tercih meselesi
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.