Şimdi Ara

GTX 980 Ti Çıkışını Yaptı !!! (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.241
Cevap
7
Favori
37.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence de karttan beklenti çoktu üstelik insanlar bu kartın beklentilerini de aşmasını bekliyordu bence kart beklentileri karşıladı ama insanların umduğu kadar aşmadı. Aşamadı demiyorum farkındaysan çünkü Asus da haklı biraz. 650-700$ aralığı için çok güzel bir kart. Asus Strix ailesini ilk defa Matrix'e çok yaklaştırdı. Kartta defroster bile var. Daha fazlasını da Matrix'e sakladı bence Asus. Strix'i teker teker değerlendirecek olursak fikrimce;
    Tasarım olarak şu anki en güzel görünen GTX 980Ti.
    Tamamen otomatik otomasyon ile üretildiği ve kontrol edildiği için sorunlu çıkma ve coil whine olasılığı diğer kartlara göre çok daha az.
    12+2 Fazlı Super Alloy II bileşenleri özel tasarımım diye geçinen çoğu modelin kullandığı bileşenlerden daha iyi.
    En fazla fabrika çıkışlı OC'a sahip 2. Kart.
    Ve henüz akıbeti kesin olarak belli olmayan DirectCU III soğutması
    Eğer DirectCU III de sınavı geçerse ve kartın fiyatı 700$'ı geçmezse alınmalı kartlardan birisi olacaktır.
    Son olarak da MSI, Gigabyte ve Asus'un modellerine bios flash yapılırsa en çok OC olacak olan kartın Strix olacağını düşünüyorum.
    EDIT: Asus Strix'i temmuzun 1'inde tanıtana kadar kart Ağustos'ta çıkacak sanıyordum ve MSI almayı düşünüyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 7 Temmuz 2015; 21:40:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zaten 2 kart getirip SLI yapacağım. Ama bakarım tek kart işimi görüyor. 2.'sini satılığa çıkarabilirim belki. (Ama sanmıyorum :D )

• alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    Kartın ederi max 690 usd bana göre. Üzerindeki soğutma ve kullanılan katı bileşenler kartın gerçek durumunu ortaya çıkaramamış.

Yüksek ve manuel ayarlanan fan hızında kartın çok daha serin çalışacağına eminim.

Şöyle bir durumda var. Fermi ve Kepler ile yayılan 70c üzeri ısısal boost hızı düşmesi bu kartlarda 65c civarında başlıyor. Bu olumsuz durum kartların çıkabileceği max OC değerini de baltalıyor bu sayede.

980ti de kullanılan oldukça büyük GPU için soğutmalar yeterlimi gelmiyor nedir anlamadım. Def hızlarında bile kartlar 70c üzerine çıkıyor. Havaların da sıcak olması buna etken elbette.

En güzel sonuç sıvı soğutmalı zotac ile sağlanmış. Demekki kartlar 50-60c arası kalabilse güzel değerler yakalanacak.

• Böyle saçma model karşılaştırmaları görünce biraz tetikleniyorum.

Model karşılaştırması dediğin şöyle yapılır:
    1 - PCB ve Power Phase dizaynı
    2 - Yük altında en düşük desibele sahip kart
    3 - Yük altında en düşük sıcaklığa sahip kart
    4 - Kartların throttling yapmadan çalıştığı en düşük fan devri ve desibeli
    5 - En yüksek fan hızında kartların sıcaklık değerleri ve desibelleri
    6 - Üretici tarafından eklenmiş ekstra özellikler(dual bios, LED, bağlantı girişleri, backplate vs vb)
    7 - Görünüş(her ne kadar öznel olsa da), boyut ve güç girişi karşılaştırmaları

Adamlar bir tablo yapmış, fanlar ne hızda çalışıyordu belli değil, desibeli kaç belli değil. Bir de buna binaen birinci falan seçiyorlar.
    Sırf Palit'i sonuncu yapmak adına Base Clock'a(keza belleklere de aynı muamele yapılmış) 15-20MHz daha eklememişler ki diğerlerinin bariz gerisinde kalsın, piyasadaki en kötü 980Ti'ı arayıp bulsam kafadan 1300MHz Base Clock garanti zaten. Net şaibeli

Hele bir de şu son zamanlardaki "biz sessiz kart yapıyoruz hacım" diyip fanları kapatmak kadar saçma bir olay daha da görmedim ya hadi neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JCB -- 7 Temmuz 2015; 22:18:37 >

• JCB kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle Katılıyorum. O yüzden zaten paylaştığım linkin içeriğindeki birinci-ikinci diye sıralama olayını bahsetmedim.
    Ve yine dediğin gibi "sessizlik kartı" olayını ben de hiç anlamıyorum ve biraz saçma buluyorum. Tamam kart Traktör gibi çalışmamalı ama sessizliği ilk plana atmak da çok yanlış. Saf oyun performansı isteyip gtx 980ti alacak olan adam zaten kulaklık kullanıyor olacaktır oyun oynarken. Kalkıp koca pc'yi salona da koymayacağımıza göre bu üst seviye kartlarda firmaların sessizlikle reklam yapmalarını ve bunu önemsemelerini saçma buluyorum. Kartta Sessizlik arayan adamın zaten gtx 980ti gibi tepe seviyesi bir kartta gözü olacağını hiç sanmıyorum. Öyle biri varsa da Furry X'i savunmaya çalışan Mete Can Karahasan arkadaşımız'dır o kişi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 7 Temmuz 2015; 22:31:05 >

• Gözünüz aydın asus gtx 980 ti matrix le gold editionuda yapmış

http://videocardz.com/57098/asus-shows-off-gtx-980-ti-poseidon-matrix-strix-and-gold-edition
  • Eğer guru3d' nin incelemesinin sonunu okuduysanız; incelemenin bitmesinden hemen önce Asus' un review örneklerinden farklı olarak mainstream ürünlerinde Strix 980 Ti' nin 26 mhz düşük clock olacağını bildirdiği bilgisine de ulaşabilirsiniz. Yani 1190 mhz core 1291 mhz boost olarak satışa çıkacak...

Bu incelemeye göre ben pek beğenmedim açıkçası. Ne sıcaklık, ne ses, ne overclock potansiyeli olarak kalıbının hakkını veriyor gibi durmuyor...
  • Deal With It

GTX 980 Ti Çıkışını Yaptı !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 7 Temmuz 2015; 23:21:24 >

• turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    ROG'u ROG yapan Kırmızı-Siyah'tır. Asus 20. Yılı hatrına gaza gelip 980 Matrix'in Altın renklisini yaptı ama 980ti Matrix'i direkt altın renkli olarak sürerse ROG imajını yerle bir eder benden söylemesi
    EDİT: videocardz'de gördüm şimdi kırmızı-siyahlı matrix de varmış. Fiyatı uçuk birşey olmazsa düşünebilirim belki ama bana Strix bana yetiyor eyvallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 7 Temmuz 2015; 23:39:46 >
    Fena matrix serisi bana dcu serisinden daha yakışıklı geliyor nedense. Özel üretim olduklarından belkide.

Fakat DCU III den sonra umarım bu seride beklentilerin altında kalmaz. Seriye yazık olur yoksa. Lightning den hala bi haber yokmu yahu. En sessiz MSI kaldı. Daha ilk günlerden kingpin bile görücüye çıkmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dJ_bLoW -- 7 Temmuz 2015; 23:40:15 >
  • Açıkçası bence o kırmızı siyah renk MSI ın Dragonuna ve markaya daha çok yakışıyor , Asus un bu sarı siyah yaklaşımı çok güzel , işin ilginç yani strixten performanslı ve sessiz bir soğutucu (Matrix ve 20th Edition)

MSI bir göründü bir kayboldu TF 4 soğutucusunun üstüne çıkmak kolay olmayacaktır
    Baştan aşağı özel bileşenlerden oluşan PCB ve 3 fanlı TF soğutma sistemi ile eminim güzel birşeyler çıkacaktır.

Çift bios ile gelirmi bilmem ama rekor kırmak için çok özenilen en geç çıkacak 980ti olacaktır.

Hayvansı derecede büyük olmuş bu. Aşırı yüksek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben tam tersini düşünüyorum. Üstelik kaç kez, gerek MSI Türkiye ile gerek de MSI Global ile görüştüm. Değiştirin şu Şirin MSI ejderhasını diye :D Oyuncu donanımı dediğinde akla gelen renkler kırmızı-siyah, akla gelen ifade ise agresif/saldırgan bir ifade. Ama Msi'ın ejderhası my little pony karakteri olabilecek kadar şirin. Bu yüzden kırmızı-siyah bence en çok Asus'a yakışan, ROG serisine yakışan bir renk. Üstelik Kırmızı-Siyah akımının başlatıcısı da Asus ROG'dur. Hatta bir yerde okumuştum Asus kırmızı-siyah devre tasarımlı anakart tasarımının telif haklarını almış uzun zamanlar önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 8 Temmuz 2015; 0:00:40 >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Musclecar'lar gibi işte hocam tam benim Full Towera göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 8 Temmuz 2015; 3:43:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Deal With It

goldla matrixin arasinda 1 fark var yalniz sol taraftaki fanlari farkli

matrixteki soldaki fan biraz daha kivrimli değişik ama goldun 2 fani da ayni biribirinin neden öyle acaba farki varmi

• quote:

Orijinalden alıntı: ysftnr333

quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Deal With It

goldla matrixin arasinda 1 fark var yalniz sol taraftaki fanlari farkli

matrixteki soldaki fan biraz daha kivrimli değişik ama goldun 2 fani da ayni biribirinin neden öyle acaba farki varmi

Evet gerçekten de öyleymiş ben de şimdi tekrar bakınca farkettim. Normal Matrix'in solundaki fan Asus'un özel olarak geliştirdiği patentli bir fan. Sağ tarafındaki fanın bir özelliği var mı bilmiyorum. Gold versiyonunda özel fanın kullanılmamasını anlamadım açıkçası. Hem daha pahalıya satıyorlar, hem fandan kısıyorlar

• asus şöyle iyi 12+4 gibi fazları var diyorsunuz tamam da arkadaşlar kart ın olduğu oc msi ile yaklaşık olarak aynı ona ne diyeceğiz?
    ben referans pcbli evga 980 ti sc+ acx2.0+ ile 1450mhz de full stabil oyun oynayabiliyorum mesela zaten kartları çok kastırma amacında değilimdir her zaman
    asus 1500 ü dahi görememiş gözüküyor
    bence bu kartları alacak kişi @B.M.W hocam gibi kartı sıvı soğutmayla zorlayacak kişiler olmalı
    zaten kartı 1.275v a kadar çıkarabiliyorsunuz ki ona hiçbir hava soğutma yeterli gelmez zaten
    980ti gibi ısınan bir kart alıp(980 olsa tamam derim) verilen soğutmayla kullanacaksan o kadar fazlı kart almanın ne anlamı var yanlış mı düşünüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 8 Temmuz 2015; 11:03:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

asus şöyle iyi 12+4 gibi fazları var diyorsunuz tamam da arkadaşlar kart ın olduğu oc msi ile yaklaşık olarak aynı ona ne diyeceğiz?
    ben referans pcbli evga 980 ti sc+ acx2.0+ ile 1450mhz de full stabil oyun oynayabiliyorum mesela zaten kartları çok kastırma amacında değilimdir her zaman
    asus 1500 ü dahi görememiş gözüküyor
    bence bu kartları alacak kişi @B.M.W hocam gibi kartı sıvı soğutmayla zorlayacak kişiler olmalı
    zaten kartı 1.275v a kadar çıkarabiliyorsunuz ki ona hiçbir hava soğutma yeterli gelmez zaten
    980ti gibi ısınan bir kart alıp(980 olsa tamam derim) verilen soğutmayla kullanacaksan o kadar fazlı kart almanın ne anlamı var yanlış mı düşünüyorum?

Aceleci davranıp, incelemedeki tablolara bakıp, yazıları okumadığını anlıyorum bu dediklerinden İncelemelerdeki tabloların altındaki-üstündekii yazılara da göz gezdirirsen kartın oyunlar sırasında 1400-1500 mhz'lerde çalıştığı belirtilmiş. Ayrıca incelemeyi hızlı bitirip ilk yayınlayıp daha çok tıklanma almak amacıyla OC için ince detaylarla uğraşmamışlar bence. Ki guru3d incelemesinde adam açık olarak yazmış ben sessizliğe önem verdiğim için fanları 55% yapıp OC'u böyle yaptım derin bir sesszilik içindeydim cart curt diye 55% fan hızında termal tasarımdan dolayı kart ister istemez boost frekansını düşürecektir. Kullanıcı testleri gelsin o zaman belli olacak kartın akibeti ve Gigabyte'ın da MSI'ında bazı noktalarda eksiklikleri varken kağıt üzerinde Asus'un neredeyse hiç eksiği yok gibi gözüküyor. PCB ye soğutmayla ilgili uzun bir makale hazırladım biraz sonra paylaşacağım. Umarım aydınlatıcı olur herkes için.

• Özel soğutmalı modeller ne zamana geliyor?
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.