Şimdi Ara

GTX 980 Ti Çıkışını Yaptı !!! (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.241
Cevap
7
Favori
37.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gigabyte GTX 980 Tİ G1 Gaming

GTX 980 Ti Çıkışını Yaptı !!! GTX 980 Ti Çıkışını Yaptı !!! GTX 980 Ti Çıkışını Yaptı !!! GTX 980 Ti Çıkışını Yaptı !!! GTX 980 Ti Çıkışını Yaptı !!! GTX 980 Ti Çıkışını Yaptı !!!

Overclock (İnceleme örneği Gpu tarafında 1512 Mhz Maksimum Boost(%14 oc) bellek tarafında ise efektif olarak 8400 Mhz (%20 oc ) değerlerine çıkarılmış.)

Sıcaklık (Fanların tamamı Gpu 60 derece C değerine ulaşana kadar dönmemekte)

Değerlendirme kısmında ise dikkatimi çeken kartın yük altında sesli çalıştığının yanısıra belleklerinin oc olmadığı belirtilmiş ama %20 lik oc ye rağmen bu değerin inceleyenler tarafından yeterli bulunmayışını anlayamadım doğrusu insanoğlu nedense bir türlü doymak bilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 15 Haziran 2015; 23:15:00 >

• AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Performans olarak yer yer GTX 970 Sli ın gerisinde olacaktır ama sağladıklarıyla OC imkanıyla kesinlikle uzmeyecektir GTX 980 Ti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 15 Haziran 2015; 23:26:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Gigabyte modeli gibi gtx 980ti modellerine yapılan OC'lar ile 980 sli'a kafa tutuyor diye hesapladım ben. Ama tabi referans 980 sli :D

• alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    Dedim ya yer yer

• quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Performans olarak yer yer GTX 970 Sli ın gerisinde olacaktır ama sağladıklarıyla OC imkanıyla kesinlikle uzmeyecektir GTX 980 Ti

Hexus sitesinde ve youtubedaki incelemelere baktim. Ozel tasarim 980ti,referans 980ti kartina gore %20 daha hizli. Overclock yapinca da 3d markta 1000 puan artis oluyor. Oyunlarda 7 _ 15 fps arasi farkediyor. Testler fake degilse 970 sli geride kaliyor.overclockla 970 sli ile 980 sli performansi arasinda performans bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 15 Haziran 2015; 23:44:28 >
  • GIGABYTE GTX 980 Ti GV-N98TD5-6GD-B

gelmiş ihtiyacı olan kaçırmasın.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10559
  • Çok takmayın hocam, okulu tatile giren AMD fanboyu ergenceğizlerimizin marifetleri bunlar

• alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında yukarıdaki testte 980 Tİ lar kendi arasında yarışıyor olsada işin içine 980 nide kattığınız için bir kaç eklemede bulunmak istiyorum.

Öncelikle ref. tasarım 980 ve 980 Tİ arasındaki performans oranı belirttiğiniz düzeyde iken 980 Tİ ın oc ile birlikte 980 SLI performansına varan artış aslında 980 Tİ dan değil SLI ölçeklemesinin düşük kalmasından kaynaklı yoksa normal koşullar altında 980 SLI ın 980 Tİ oc olsa dahi daha önde bir performansa sahip olduğu görülebiliyor.Mesela son çıkan oyunlardan GTA V, Witcher 3 ve Far Cry 4 gibi oyunlarda SLI ölçeklemesi çok iyi düzeyde değil hal böyle olunca 980 Tİ ya yapılacak oc ile 980 SLI ya benzer bir performans alınabilirken SLI ölçeklemesi ideal seviyede olan oyunlarda ise 980 SLI ın daha iyi bir performans verdiği karşılaştırmalı sonuçlarda ve videolarda görülüyor. Aslında 980 Tİ çıkışıyla birlikte gerek 980 SLI gereksede 970 SLI kurulumları yerine daha çok tercih edilecek olsada performans anlamında 980 Tİ oc altında 970 SLI dan bir miktar daha iyi performans sunarken 980 SLI dan ise geride kalabiliyor yani bu durumda 980 Tİ nin ideal şartlar altında 970 SLI ile 980 SLI arasında bir performans verebildiğini söyleyebiliriz.

Gtx 980 Tİ oc altında iken default 980 ne oranla %50 lere varan daha iyi sonuçlar alabiliyorken Gtx 980 ni oc lediğimizde ise Default 980 Tİ ile benzer sonuçlar alabildiğini görüyoruz.Bunun için yani Gtx 980 ni performans anlamında 980 Tİ seviyesine ulaştırabilmek için öyle sıvı soğutmaya yada bıos moda gerek kalmıyor neredeyse çoğu (referans tasarımda dahil olmak üzere) 980 in hava soğutma altında çıkabildiği hız olan 1500-1550 Mhz aralığına aldığınızda default 980 Tİ ile benzer sonuçlar alırken her iki kartada oc uygulandığında fark yine %25 lerde seyrediyor.Bu durum aslında gerek 980 in gereksede 980 Tİ ın benzer bir oc başarımına sahip olduğunu gösteriyor.Normalde gpu farkı,bellek bant genişliği farkı yada hepsi bir tarafa shader farkı olduğundan 980 nin oc li iken bile 980 Tİ dan geride kalması ve her iki gpuda hız aşırtıldığında aradaki farkın default değerlere göre artması beklenirken özellikle fiyat açısından birbirleriyle kıyaslandığında daha uygun olan 980 in aradaki performans farkını dolayısıylada fiyat farkını oc başarımı ile kapatabildiği görülüyor :) Nasıl ki 970 sahibi kullanıcılar 970 in oc ile 980 başarımına ulaştığını ve bu nedenle aradaki fiyat farkına değecek bir artış olmadığını belirtiyorlarsa aynı şekilde Gtx 980 de oc ile 980 Tİ arasındaki performans farkını tolere edebiliyor.

Örnek olarak 980 Tİ ve 980 sahibi olan iki youtube yayıncısı farklı oyunlarda aynı sahneleri videoya alıp tek bir videoda birleştirmişler ve 980 nin oc ile default 980 Tİ karşısında nasıl bir performans verdiğini bu videolarda bizlere yansıtmaya çalışmışlar.Yukarıdaki yorumuma ek olarak bu videolardan şu an mevcut olanları eklemek istiyorum ;

Gtx 980 Tİ gerçekten güzel bir gpu ama daha çok kartı alıp hiç oc vs. ile uğraşmayıp kutudan çıktığı gibi en yüksek performansı almak isteyen kullanıcılar için daha öncelikli bir kart ama zaten elinde 980 ni olanın geçmesi pek mantıklı olmasada yinede bunu düşünen kullanıcılar ellerindeki kartı muhtemelen satıp üzerine epey bir ödeme yapacaklarına önce kartlarından güvenilir koşullarda daha fazla nasıl verim alabilirin peşine düşseler inanın 980 Tİ yi aratmayacak bir performansa az bir çabayla ulaşırlar ama oc vs. yapmaya karşı olan ve en yüksek performansı almak isteyenler için bu durumda tek çare 980 Tİ gibi duruyor :)

• Ben de R9 295X2'yi sattım emektar gtx 590 ile idare ediyorum 1-2 aydır. Gtx 980 alacaktım Mayıs'ta çıkıyor 980ti dendi. Biraz daha bekliyim derken işte kart çıktı. Amerika'dan tanıdığa getirticem 2 tane ama satılan biyer yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Hexus sitesinde ve youtubedaki incelemelere baktim. Ozel tasarim 980ti,referans 980ti kartina gore %20 daha hizli. Overclock yapinca da 3d markta 1000 puan artis oluyor. Oyunlarda 7 _ 15 fps arasi farkediyor. Testler fake degilse 970 sli geride kaliyor.overclockla 970 sli ile 980 sli performansi arasinda performans bekliyorum.

Hız aşırtma sonucunda hiçde küçümsenmeyecek bir başarım söz konusu, zaten özel tasarımlar referansdan belirgin hızlılar özellikle G1 modeli oc ile de güzel sonuç veriyor. Tek GPU ve 6 gb olması sebebiyle her türlü GTX 970 SLI yerine GTX 980 Ti'u tercih ederdim, belki ikinci el olarak 970 SLI daha ucuza gelir ama sürücü sorunları ile uğraşılmaz, az bile olsa stuttering çift GPU'da yine farkedilecektir, kartınız hayırlı olsun yapabilirseniz 970 SLI ile karşılaştırmalı testleri bekliyoruz.

GTX 980 Ti Çıkışını Yaptı !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 18 Haziran 2015; 12:58:00 >

• 4X Msaa'da gölgeler medium kalan herşey ultrada 1080P'de 970sli ile minimum 65 fpsyi görmem beni çıldırttı.980ti 1 ay sonra elimde olacak.Kısmetse incemelerini de yapacağım.Arkadaşım tek 970 ile gölgeleri kısıp 1080p 2xMsaa kalan herşey ultrada 50-65 fps alıyor.Sli performansı nerede?GTA5 ve Witcher 3 çıkana kadar sli korkulduğu gibi birşey değil,gayet iyi performans alıyorum diyordum.Sözlerimi yurtturdular sağolsunlar.Ayrıca 970sli ucuza da gelmiyor ki hocam.Yurt dışından en iyi 970'i 1200 liraya getirtiyorsun.2 tanesi 2400 lira.Özel tasarım 980ti 2340 liraya getirtilyor.(Dolar 2.70)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 18 Haziran 2015; 19:18:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

4X Msaa'da gölgeler medium kalan herşey ultrada 1080P'de 970sli ile minimum 65 fpsyi görmem beni çıldırttı.980ti 1 ay sonra elimde olacak.Kısmetse incemelerini de yapacağım.Arkadaşım tek 970 ile gölgeleri kısıp 1080p 2xMsaa kalan herşey ultrada 50-65 fps alıyor.Sli performansı nerede?GTA5 ve Witcher 3 çıkana kadar sli korkulduğu gibi birşey değil,gayet iyi performans alıyorum diyordum.Sözlerimi yurtturdular sağolsunlar.

Hocam SLI'ın 1080p'de pek bir etkisi yok özellikle 1440p ve 2160p'de farkını ortaya çıkartıyor.Şöyle bir link paylaşıyım SLI Scaling değerleri ile ilgili.
    http://www.maximumpc.com/nvidia-gtx-980-ti-2-way-sli-crushing-performance/

Bu arada Tomb Raider yapımcılarını tebrik ederim tüm çözünürlüklerde %100'e yakın bir Scaling değeri yakalamışlar helal olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Kensei -- 18 Haziran 2015; 14:14:59 >

• .Kensei kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim.Gerçekten Tomb Raider gerekse oyunun kendisi olsun,gerek optimizasyonu olsun çok üst düzey bir oyun.3D bile uyumlu.Sli performansı da harikaymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 18 Haziran 2015; 19:18:58 >
  • amazon.co.uk da MSI GTX 980Ti Gaming 6GD5 satışı başladı bugün itibariyle. Fiyatı 600£ yani referans tasarımdan 50£ fazla. İngiltere'den almanın bir esprisi olmadığından Amerika'yı bekliyorum ben. Tahminimce 700 dolar'ı çok geçmez.

• asus battımı acaba hala sitesinde fln yeni gtx 980 ti strxi ilan etmedi kaç hafta geçti :D
  • Arkadaşlar farklı markaların 980ti versiyonu ne zaman gelir Türkiye ye. Yurt dışından almada sıkıntı varmı, hiç almadım. Avantajlı mı yoksa burada mı bekleyim?

• Bemren B kullanıcısına yanıt
    Amazondan evga alırsan Türkiye'de garantisine vektrn bakıyor. Eğer Amazon'dan farklı bir marka alırda ilerde garantilik bir durum olulursa yine Amazonla irtibata geçmelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysftnr333

asus battımı acaba hala sitesinde fln yeni gtx 980 ti strxi ilan etmedi kaç hafta geçti :D

http://forum.donanimhaber.com/m_106583921/tm.htm

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10576
  • quote:

Orijinalden alıntı: StarForce

quote:

Orijinalden alıntı: ysftnr333

asus battımı acaba hala sitesinde fln yeni gtx 980 ti strxi ilan etmedi kaç hafta geçti :D

http://forum.donanimhaber.com/m_106583921/tm.htm

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10576

vatana nispet olsun diye yapıiolar

stoklarında yok bu ürün

asusun kendi sitesinde yok henüz hiç bi yerde satılmaz o yüzden adamlar ilan etmemiş ki

• Geliş tarihi varmı bu meretin türkiye

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.