Şimdi Ara

GTX 970 için en iyi işlemci?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İki sorum var;

1) Sistemimde i5 6500 ve GTX 970 ikilisi var. Özellikle cities;skylines oynarken işlemcim müthiş zorlanıyor. Bu yüzden değiştirmeyi düşündüm. Anakartım H110 çipsetli olduğundan en güçlü takabildiğim i7 7700. Bu değişikliğe değer mi acaba?

2) Anakartın desteklediğini varsayarak GTX 970 ile en iyi kombinasyon hangi işlemci ile sağlanır?

• i7 7700 e vereceğin parayla i5 9400f al bence bu arada aynı durum bendede var i5 6500 ve h170m plus kullanıyorum günümüz oyunlarında oldukça sıkıntı çektiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 25 Mart 2019; 16:7:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • I7 7700 cok guzel, performansli bir islemci ama kesinlikle o fahis fiyatlara alinmasini onermem. @taharetmusluğu_ () 'nun dedigi gibi onun yerine 1250 liraya i5 9400F ile birlikte guzel bir B360 anakart alir keyifle kullanirsiniz. Alternatif olarak Ryzen 5 2600 + B450 Gaming Plus ( ASUS veya MSI) alternatifini de degerlendirebilirsiniz. Oynadiginiz oyunlar coklu cekirdekleri kullanabiliyorsa Ryzen serisi guzel bir alternatif olur.

Sisteminizi yeniledikten sonra, Ileriye donuk olarak, kendinizi su an I5 6500 ile yasadiginiz durumda bulursaniz, Ryzen tercih etmeniz durumunda 2020 senesinde cikacak 4. nesil Ryzenlere anakart yenilemeden upgrade yapabilecekken, intel tercih ettiginizde birebir ayni durumda bulacaksiniz kendinizi. 2. el i7 9700 veya 8700 cok pahali oldugu icin almak mantikli olmayacak ve yeniden komple degisiklik gerekecek.

• İntel tarafından dolandırılmaya bıkmadınız mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1080p yüksek fps i5 9400f

Bol çekirdek anakart avantajı amd r5 2600
  • Elinizdeki işlemciyi satıp yerine R5 2600 ve b350 yada b450 anakart almak daha mantıklı olur i7 7700 yerine. Hem güncel hemde ileriye dönük bir sistem olur
  • Oyunlarin cogu artik online oyunlar olunca belli bi süre sonra yani 1-2 içerisinde 4 cekirdek yetersiz kalicak işlemci zorlanmasi isinmasi donma kasma yaşanicaktir illa ileriye dönük yönel derim ryzen 2600 daha mantikli yada 2700 al keyfini sür 3-4 yil rahat kullanirsin yada bekleyip 3. Ryzen a yönelirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir yanlışlık var. İşlemcin zorlanmaması lazım. Ucu ucuna besler 970'i o işlemci. Soğutucu olarak ne var? Sıcaklıklar kaça çıkıyor?

• i7 7700 seni tatmin eder
  • Şaka mı bu? 4690k ile yıllardır kullanıyorum, biri de ucu ucuna besler demiş 6500 için. Şaka olmalı? GTX 970 dediğin kart zaten Haswell döneminin kartıydı, yetmemesi imkansız Skylake işlemcilerin. He tabi 4k oynarım diyorsan zaten en baştan gtx970 yetmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Bir yanlışlık var. İşlemcin zorlanmaması lazım. Ucu ucuna besler 970'i o işlemci. Soğutucu olarak ne var? Sıcaklıklar kaça çıkıyor?
    Stock soğutucu var. Sıcaklık boşta iken 30-32 derece. Cities oynarken %100 e dayanıyor, gpu ise en fazla %70 oluyor. oyunda CPU sıcaklık 60-62 derece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

Şaka mı bu? 4690k ile yıllardır kullanıyorum, biri de ucu ucuna besler demiş 6500 için. Şaka olmalı? GTX 970 dediğin kart zaten Haswell döneminin kartıydı, yetmemesi imkansız Skylake işlemcilerin. He tabi 4k oynarım diyorsan zaten en baştan gtx970 yetmez.
    1080 oynuyorum oyunları çünkü monitörüm full hd. Tavsiyeniz var mı kontrol etmem gereken, denemem gereken bir şeyler için?
  • Ryzen 2600, i5 9400f, i7 skylake 6700

• quote:

Şaka mı bu? 4690k ile yıllardır kullanıyorum, biri de ucu ucuna besler demiş 6500 için. Şaka olmalı? GTX 970 dediğin kart zaten Haswell döneminin kartıydı, yetmemesi imkansız Skylake işlemcilerin. He tabi 4k oynarım diyorsan zaten en baştan gtx970 yetmez.
    Arkadaşın anlatmaya çalıştığı sorun oynatmaması açmaması değil işlemcinin zorlanması ve çoklu çekirdek isteyen oyunlarda %100 kullanımından dolayı yaşattığı anlık fps düşmesi. 6600k ile gtx 970 sahibiydim. Csgo, fifa, 2k gibi oyunlarda yetiyordu ama bir AC serisi bir BF1, BF5 gibi oyunlara girdiğimde 80 den 40 a düşüyordu anlık fps. 6700k aldım da düzeldi yoksa özellikle BF1 de işlemciye ettiğim küfürlerin haddi hesabı yok.

Ha bu arada 6600k yı Overclock ile 4.6ghz de kullanmama rağmen sorunlar devam etmişti. İşlemci soğutucum h100iv2 idi. 65 dereceyi geçmemesine ayarlamıştım fanların hızını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 26 Mart 2019; 15:46:42 >

• quote:

Bu arada besliyor zaten 980 bile besler ama battlefield 1,battlefield 5 gibi oyunlarda kartı besler ama çırpınır ben kendim kullanıyorum ama çekirdekten ziyade 8 thread olsaydı eğer i7 6700 gibi vs. sorun olmazdı.Örneğin ben kartım yanmadan önce r9 380 ile kullanıyordum battlefield 1 kullanım ultrada %97 nin altına düşmezdi oda en düşük hali genelde 99

• quote:

Orijinalden alıntı: İtalyan Aygiri

Arkadaşın anlatmaya çalıştığı sorun oynatmaması açmaması değil işlemcinin zorlanması ve çoklu çekirdek isteyen oyunlarda %100 kullanımından dolayı yaşattığı anlık fps düşmesi. 6600k ile gtx 970 sahibiydim. Csgo, fifa, 2k gibi oyunlarda yetiyordu ama bir AC serisi bir BF1, BF5 gibi oyunlara girdiğimde 80 den 40 a düşüyordu anlık fps. 6700k aldım da düzeldi yoksa özellikle BF1 de işlemciye ettiğim küfürlerin haddi hesabı yok.

Ha bu arada 6600k yı Overclock ile 4.6ghz de kullanmama rağmen sorunlar devam etmişti. İşlemci soğutucum h100iv2 idi. 65 dereceyi geçmemesine ayarlamıştım fanların hızını.

Alıntıları Göster
    Esasında bizim i5 6500 lerin sorunu 4 thread olması bence i7 6700 de 4 çekirdek ama 8 thread çatır çatır çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 26 Mart 2019; 16:21:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pplhntr

1080 oynuyorum oyunları çünkü monitörüm full hd. Tavsiyeniz var mı kontrol etmem gereken, denemem gereken bir şeyler için?

Alıntıları Göster
    Hocam ben de 1080p - 60 hz'de oynuyorum 4690k + gtx970 ile.

Öncelikle evet diğer arkadaşların söylediği thread olayı doğru ama benim özellikle vurgulamak istediğim şey GTX970 için intel'in 9xxx, 7xxx, 8xxx serilerini almak bana göre fuzuli bir masraf olacaktır. i5 6500'ün de yetmesi lazım diye düşünüyorum. BF 5'i bilmem de BF 1'de birkaç ayarı kısarak rahat oynamıştım diye hatırlıyorum. Bunun dışında imzamda sistemim zaten yazıyor, ben bir tek ramden dolayı biraz sıkıntı yaşıyorum. 8 GB ram bana yetersiz geliyor, bazı oyunlarda ram şişmesi yüzünden takılmalar yaşadığım oluyor. Misal; GTA 5'te oyunu bir yarım saat oynadıktan sonra falan ram şişiyor ve takılmalar başlıyor gibi gibi. Veya hızlı bir arabayı sürerken de yüklemeleri yaparken kasıyor gibi.

PUBG, R6 ve benzeri birçok online oyunu rahat oynuyorum.

Sana verebileceğim tavsiyeler ram takviyesi ve bir de işlemci kullanımını düşürmek için çözünürlüğü DSR ile oyunlarda 2K yapmak. Belki fps düşer ama daha stabil olabilir işlemci açısından her şey. 4K'yı deneme gtx970 boğuluyor 4k'da.

Eline hem ekran kartı hem işlemci (+anakart) için bütçe geçerse ikisini birden yükselt, benim demek istediğim o. Sırf gtx970 için değmez. Skylake işlemciler de eskiyor artık (6xxx,7xxx'ler)

Ha bu arada tabi anakart değiştirmeden bulabiliyorsan uygun fiyata veya 2. el bir i7 6700 veya 6700k'ya da geçebilirsin soket değişimi olmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 26 Mart 2019; 17:24:59 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.