Şimdi Ara

GTX 960 Ocak Sonu Tanıtılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güncelleme: GTX 960 ın Ocak sonu tanıtılması bekleniyor

Tahmini özellikler ise:

GM206

1408 CC 933Mhz clock 6Ghz Memory 256 bit ; 88 Texture Units

4GB GDDR5

Fiyat: 249 dolar

GTX 960 GAME24 etkinliği sonrasında Ekim ortasında tanıtılabilir. Kartın 11 - 12 SMM ünitesine(1408 - 1536 CC ) sahip olması bekleniyor. Kartlar ilk etapta GM204-A1 versiyonuyla piyasa sürülecek. NVIDIA 2015 yılı içerisinde GM204-B1 çiplerini 20nm yada 16 nm ile üretebilir tabi ki bu TSMC nin verimlilik seviyesine bağlı. NVIDIA bu revizyon değişikliğinde P/W başarımını katlayabilir

Öngörülen üretim ise;

GM204-A1(28nm) -> GM204-A2(28nm) -> GM204-B1 (20nm(16nm?) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 8 Aralık 2014; 21:31:27 >

• turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Haber için teşekkürler.

Eğer hiçbir özelliği değiştirilmeden kart sadece 28nm yerine 20nm veya 16nm olarak üretilir ve bu şekilde daha az ısınma, daha fazla OC imkânı ile sunulursa; affedersiniz ama bu durum ilk başta 28nm olarak kartı alacak olan arkadaşlara '' küfür '' niteliğinde bir gelişme olacaktır.

Zaten böyle bir durum yaşanırsa benim bildiğim ve hatırladığım kadarıyla ilk defa böyle bir şey yaşanmış olacak (unutmuşum, daha önceden buna benzer durumlar yaşanmıştı).

Ama tabii ki kartın adı GTX 960 değilde birkaç özelliği değiştirilip GTX 960Ti diye gelirse o zaman işler değişir.

Paylaşmış olduğun bu haberden sonra bizi çok değişik gelişmelerin beklediğini düşünüyorum.Böyle gelişmeler piyasa tarafından çok farklı da algılanabilir (yukarıda bahsettiğim gibi) ama iyimser yönde de algılanabilir.Bakalım bu haberlerin ne kadarı gerçeği yansıtacak ? Yakın zamanda hepsini az çok öğrenmiş olacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 13 Eylül 2014; 21:36:03 >

• Uzak geçmişte bu tip durumlar yaşandı.

9600 GSO 512 (65 ve 55 nm)
    9600 GT (65 ve 55 nm)
    8800 GTS 640 MB (96 ve 112sp)
    9800 GT (65 ve 55 nm)
    GTX 260 192sp(65 nm), GTX 260 216sp(65 ve 55 nm)

nVidia, Maxwell mimarisiyle muhtemelen hakimiyet kuracak. 20nm de yetişmediğine göre, bir ton yeniden isimlendirme ve refresh'le, piyasayı karıştırırlar..

Umarım 8800 GTS 512 - 9800 GTX - 9800 GTX+ - GTS 250 gibisi tekrar yaşanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 13 Eylül 2014; 21:07:27 >
  • Merhaba arkadaşlar. Siz GTX 9xx serisinden bahsediyorsunuz. Peki 8xx serisi çıkmayacak mı daha ? 8xx serisinin çıkış tarihi belli midir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

Uzak geçmişte bu tip durumlar yaşandı.

9600 GT (65 ve 55 nm)
    9800 GT (65 ve 55 nm)

nVidia, Maxwell mimarisiyle muhtemelen hakimiyet kuracak. 20nm de yetişmediğine göre, bir ton yeniden isimlendirme ve refresh'le, piyasayı karıştırırlar..

Teşekkürler bilgilendirme için.

Bu kartların böyle revizyonlarını biliyorum ama; birebir aynı kartların farklı nm ile üretildiğini unutmuşum şimdi sen söyleyince hatırladım.Ancak yine de haberdeki durum gerçekleşirse; birebir aynı karttan 3 tane revizyon üretilerek yine bir ilk yaşanacak (GTX 260' daki durumdan farklı olarak).Geçen gün paylaşılan başka bir tabloya göre durum böyle değilde GTX 960 - 960Ti durumu olabilir gibi.

Demek ki bu haber gerçeği yansıtabilir.Ve böyle olması bizler için (GTX 780 ve GTX 780Ti sahipleri, genel olarak GTX 700 serisi sahipleri diyelim) iyi denebilir.

İkimizin bir garanti işlemi var zaten çaktırma.

@Black.Wolf

NVIDIA , laptop modellerinde GTX 800M isimlendirmesini önceden kullandığı için; yeni çıkacak olan GTX 900M serisi ile masaüstü serisinin ismininde aynı olması ve bir kafa karışıklığına yol açmamak için GTX 900 serisi olmasını kararlaştırdı.

Yani; GTX 800 serisi masaüstü için olmayacak. GTX 900 serisi , GTX 700 serisinden sonra gelen seri olacak.

(Geçmişte GTX 200 serisinden GTX 400 serisine atlanıldığı gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 13 Eylül 2014; 21:37:04 >

• Anladım, çok teşekkür ederim. @R£DSTON£
  • Black.Wolf kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim False shepherd yazmış zaten bana bir şey bırakmamış
  • 20 veya 16 nm üretime geçildiğinde GM210 da duyurulmuş olur, GTX 980 B1 revizyon ile 970 ismini alıcaktır, GTX 970 de 670 gibi kırpılır 960 ismini alır aynı GK104'de yaptıkları gibi, ama bu sefer üretim teknolojisi de farklı olacağı gibi isimlendirme de farkı olabilir, çünkü GM210 GPU'lu kartlara GTX 1000 ismi vermezler. GTX 900 serisinin üstü modellerin çıkarsa fiyatlar da olması gereken seviyeye gelir, GTX 680'in isim değiştirerek 770 olması ve ucuzlaması bu şekilde olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 14 Eylül 2014; 12:15:14 >
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    760 ile yuzde kac performans farki var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • su ozellikle 16nm isi patladiginda burada nasil bir nanik show yapayim size simdiden ayarlayin da sonra yapinca sikayet edip bu bize hakaret ediyor olmasin sakata gelmeyelim.dalga gecen gifler atabilirim mesela.bunlar hasta diye gezebilirim her mesajinizdan sonra gerci bunu son yaptigimda 4+4 mu oyle bisi yemistim ama no problem.o cikacak bu cikacak soyle olacak paso dedikodu saglam bir sey yok karistirin forumu bunlarin acisini cikartacam merak etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

su ozellikle 16nm isi patladiginda burada nasil bir nanik show yapayim size simdiden ayarlayin da sonra yapinca sikayet edip bu bize hakaret ediyor olmasin sakata gelmeyelim.dalga gecen gifler atabilirim mesela.bunlar hasta diye gezebilirim her mesajinizdan sonra gerci bunu son yaptigimda 4+4 mu oyle bisi yemistim ama no problem.o cikacak bu cikacak soyle olacak paso dedikodu saglam bir sey yok karistirin forumu bunlarin acisini cikartacam merak etmeyin.

Dedikodu ? Yukarıda yazılanların arasında varsayımlar mevcut, ancak ben dedikoduya dair bir iz bulamadım.Siz nasıl buldunuz ?
    Hadi onu geçelim, 16nm süreci sizin deyişinizle "patlasa" bile, yukarıda yorum yapanların hayatlarının ona bağlı olduğunu sanmıyorum.Hatta siz onlardan daha çok önemsiyorsunuz 900 serisi konusunu, o başka hikaye...

• Markus Schulz kullanıcısına yanıt
    Her hangi bir bilgi mevcut değil yalnız bu serinin genel olarak güç tüketimine odaklandığını söyleyebiliriz GTX 980 ve 970 in durumuna göre daha net cevaplar vereceğiz çok değil 5 gün kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

quote:

su ozellikle 16nm isi patladiginda burada nasil bir nanik show yapayim size simdiden ayarlayin da sonra yapinca sikayet edip bu bize hakaret ediyor olmasin sakata gelmeyelim.dalga gecen gifler atabilirim mesela.bunlar hasta diye gezebilirim her mesajinizdan sonra gerci bunu son yaptigimda 4+4 mu oyle bisi yemistim ama no problem.o cikacak bu cikacak soyle olacak paso dedikodu saglam bir sey yok karistirin forumu bunlarin acisini cikartacam merak etmeyin.

Dedikodu ? Yukarıda yazılanların arasında varsayımlar mevcut, ancak ben dedikoduya dair bir iz bulamadım.Siz nasıl buldunuz ?
    Hadi onu geçelim, 16nm süreci sizin deyişinizle "patlasa" bile, yukarıda yorum yapanların hayatlarının ona bağlı olduğunu sanmıyorum.Hatta siz onlardan daha çok önemsiyorsunuz 900 serisi konusunu, o başka hikaye...

ingilizce turkce ceviri azizligi yasiyoruz artik bunlara alismak lazim dedikodu dogrusudur.eskiden dediginiz gibi varsayim diyorduk bunlar sadece varsayim dediginde varsayim ha sen mi uyduruyorsun diye ciddiye alinmiyordu ama varsayim belli bir gercekten yola cikarak yorum yapmaktir.ford tr'de uc tekerlekli araba satacakmis bilgisinde o zaman tek teker onde olur dersen bu varsayimdir ki genelde oyle olur.gavurlar forumlarda rumors gossip diye geciyor boyle basliklar bizde ise dedikodu diyince 2-3 kadinin duydun mu su da soyleymis diye konusmasi akla geliyor ki onlarin da duydugu duyumlar diyelim %100 gercek degil yani yeni ekran kartlari cikacak olayinda duyumlar dedikodudur ben de actim bir baslik yazdim dedikodu basligi diye ama bu son zamandaki nvidia basliklari haber basligi gibi aciliyor goren gercek saniyor direkt panik 960 cikinca 770 ne olur diyor.adam kesin kaynak su kadar dolar diyor bunlar yanlis.nedir simdi eldeki kesin bilgiler 28nm olacak bir de su 256 bit olma olayi muhtemelen olacak bu durumda seneye 16nm cikacak diyemezsin onu da nvidia 20nm'yi pas gececek dedikodusu uzerinden yapiyorlar duyum da denebilir ama dedikodu olmali bence dogrusu.900 serisini gereginden fazla sisirdiler bir sekilde patlayacak ya fiyattan ki bakin varsayim yapiyorum genelde oyle oluyor cunku ya da performansi istenildigi gibi olmayacak cunku akil var mantik var 20nm icin hazirlanan mimariyi 28nm'ye devsirirsen onda harmoni diye bir sey kalmaz guduk olur ben bunu 20nm ertelendi haberinde bile soylemistim neredeyse bir sene once.ben bu olayi sisiren arkadaslarin bir mesajina boyle demistin nanik ya da benzeri bir sey desem iclerine oturacak zaten yoksa peslerinde stalker gibi dolanmama gerek yok.

• 8xx serisinden direk 9xx serisine geçişleri sonrası 2015 yılında yeni mimari, yeni GPU ve yeni isimlendirme olacak gibi.
    Yüksek oranda nm değişecek sanırım. merak ettiğim hangi isimle çıkacak yeni kartlar..
  •  GTX 960 Ocak Sonu Tanıtılabilir

Türkçe'yi seklinde yazmalari gerekirdi.kendimle dalga geceyim bari sonra basligi katletti demesinler.
  • Yanlış bilmiyorsam GM206 geçen ay sonunda tape out edildi. Bu da GM206'lı GPU'lu kartların en yakın tarih olarak Kasım ayında gelebileceğini gösterir. Eğer Nvidia, GM206 GPU'sunu hemen kullanıma sunmak isterse, büyük ihtimalle Kasım sonu, Aralık başı kartları piyasaya sürer, noel dönemini yakalamak ister. Ama bahsedilen kart GM204'ün kırpılmışı olacak olursa, Ekim çok da garip olmaz. Adı da büyük ihtimalle GTX 960 TI olur. Ama GTX 770'le benzer performans sunacak bir kartı Nvidia hemen piyasaya sunmaz. GK104 gibi kârlı bir GPU varken elinde, daha yeni ve daha büyük bir GPU'yu onun yerine koyması pek mantıklı gelmiyor. Tabi Maxwell'in tam olarak neler getireceğini de görmek gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

Uzak geçmişte bu tip durumlar yaşandı.

9600 GT (65 ve 55 nm)
    9800 GT (65 ve 55 nm)

G92 gpu'sunun suyunu kemik tozunu ne varsa kullandı nvidia
    GTX680 duyurulduğunda GK104 kullanıldığı yazdığında anlamıştım nvidia'nın AMD'yi orta seviye gpu ile yakaladığını ve G92 gpu'su yeniden canlandı demiştim içimden dediğimde tuttu sanırım

• quote:

quote:

quote:

ingilizce turkce ceviri azizligi yasiyoruz artik bunlara alismak lazim dedikodu dogrusudur.eskiden dediginiz gibi varsayim diyorduk bunlar sadece varsayim dediginde varsayim ha sen mi uyduruyorsun diye ciddiye alinmiyordu ama varsayim belli bir gercekten yola cikarak yorum yapmaktir.ford tr'de uc tekerlekli araba satacakmis bilgisinde o zaman tek teker onde olur dersen bu varsayimdir ki genelde oyle olur.gavurlar forumlarda rumors gossip diye geciyor boyle basliklar bizde ise dedikodu diyince 2-3 kadinin duydun mu su da soyleymis diye konusmasi akla geliyor ki onlarin da duydugu duyumlar diyelim %100 gercek degil yani yeni ekran kartlari cikacak olayinda duyumlar dedikodudur ben de actim bir baslik yazdim dedikodu basligi diye ama bu son zamandaki nvidia basliklari haber basligi gibi aciliyor goren gercek saniyor direkt panik 960 cikinca 770 ne olur diyor.adam kesin kaynak su kadar dolar diyor bunlar yanlis.nedir simdi eldeki kesin bilgiler 28nm olacak bir de su 256 bit olma olayi muhtemelen olacak bu durumda seneye 16nm cikacak diyemezsin onu da nvidia 20nm'yi pas gececek dedikodusu uzerinden yapiyorlar duyum da denebilir ama dedikodu olmali bence dogrusu.900 serisini gereginden fazla sisirdiler bir sekilde patlayacak ya fiyattan ki bakin varsayim yapiyorum genelde oyle oluyor cunku ya da performansi istenildigi gibi olmayacak cunku akil var mantik var 20nm icin hazirlanan mimariyi 28nm'ye devsirirsen onda harmoni diye bir sey kalmaz guduk olur ben bunu 20nm ertelendi haberinde bile soylemistim neredeyse bir sene once.ben bu olayi sisiren arkadaslarin bir mesajina boyle demistin nanik ya da benzeri bir sey desem iclerine oturacak zaten yoksa peslerinde stalker gibi dolanmama gerek yok.

Haklısınız, o şekilde düşünmemiştim aslında, demek ki genellikle yapılan algı hatasına bende düşmüşüm

900 serisi hakkında turbo-powerr'ın bahsettiği gibi güç tüketimi konusunda artılar gelmesi daha muhtemel.Hani bir anda mükemmel efektif mimariyi bir anda piyasaya süreceğini sanmıyorum Nvidia'nın.Haklısınız, forumda daha bilgileri kesin olmayan donanımların üzerinden "benim a model kartım ile gtx 900 serisi arasında ne kadar fark olacak ?" gibi yorumlar geldikçe şaşırıyor elbette insan, hatta onun üstüne Gta 5 çılgınlığı eklenince ipin ucu kökten kopuyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Haklısınız, o şekilde düşünmemiştim aslında, demek ki genellikle yapılan algı hatasına bende düşmüşüm

900 serisi hakkında turbo-powerr'ın bahsettiği gibi güç tüketimi konusunda artılar gelmesi daha muhtemel.Hani bir anda mükemmel efektif mimariyi bir anda piyasaya süreceğini sanmıyorum Nvidia'nın.Haklısınız, forumda daha bilgileri kesin olmayan donanımların üzerinden "benim a model kartım ile gtx 900 serisi arasında ne kadar fark olacak ?" gibi yorumlar geldikçe şaşırıyor elbette insan, hatta onun üstüne Gta 5 çılgınlığı eklenince ipin ucu kökten kopuyor.

TDP konusunda da malesef kimsenin sucu yok su gtx750 ti denen kart bizi yuksek beklentilere soktu ama 230w'tan 190w diyelim dustugunde cok da farketmiyor kullanicinin gozunde.simdi dedikodulara bakarsak ben actigim basliktan biliyorum amd fiji cikaracakmis 2015 birinci ceyrekte ki supheli TSMC'nin uretim olayi yuzunden ama bu bilgi niye boyle geldi?yani amd su sogutmali deli mimarili kartini ilk once cikariyor da nvidia niye hala normalini bir cikarayim da sonra ti ile vururum diyor?bir anda piyasaya surmez derken bunu kastediyorsun.bunun degismesi lazim neyse elindeki belki 28nm'de olmaz ama 20nm'de direkt ti diye cikarsin sonra insanlar beklentiye giriyor bunun acilmamisi vardir bekleyelim diye.ya amd niyeti bozdu geliyor gercekten fiji ile ya da bu dedikodu savaslari ile birbirlerine aba altindan sopa mi gosteriyorlar diyorum biz de burada neye inanacagimizi sasiriyoruz.bizim forum cok panik en ufak haberden hemen gemileri yakmaya kalkiyorlar.dx12 soylentisi cikti millet zannetti bu sene sonuna dogru gelecek bir sey halbuki degil.gta5 bir azizlik yaparsa gta4'te oldugu gibi forumu tam kaos yapacak zaten acilan basliklardan anlayacagiz.gta4'te cift cekirdek olmaz o oyuna diyorduk umarim bu sefer de benzer seyler soylemeyiz 2gb yetmez gibi.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.