Şimdi Ara

GTX 950 - AMD Ryzen'lı sistem topladım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba uzun araştırmalar sonucu nihayet bir sistem toplayabildim ve size bazı sorular sormak istiyorum.

1) Bu sisteme AMD Ryzen 3 2200G yerine AMD Ryzen 5 2600 seçebilir miyim?

2) 450W PSU darboğaz yapar mı? (PSU 3 yıllık)

3) Elimdeki HDD SATA2 fazla darboğaz yapar mı? En az 3 ay kullanmak zorundayım yenisini alana kadar fakat çok darboğaz yapar diyorsanız bir şeylerden kısıp alacağım yeni HDD.

4) GTX 950 işlemciyle darboğaz yapar mı?

5) Sizin sisteme tavsiyeniz nedir? Ekran kartı ve SATA2 Samsung HDD önceden elimde vardı ekran kartını değiştirecek bütçem yok. 2500 TL bütçem var onlarda zaten anakartıydı ramiydi anca yetiyor.

Sistem
    - AMD Ryzen 3 2200G
    - Asus Strix GTX950
    - HyperX 8GB DDR4 3000MHz
    - Gigabyte B450M S2H
    - AeroCool Cylon Mini kasa
    - ADATA SU630 240 GB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aus Falcon -- 27 Haziran 2019; 10:33:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AMD Ryzen 5 2600 3.40 Ghz 19MB AM4
    Gigabyte B450M S2H
    Corsair 8GB Vengeance Lpx Siyah 3000mhz 
    Crucial 240GB BX500
    Dark Spirit Mavi Led Fan USB 3.0 mATX/ATX Mid Tower Kasa

2300 tl gibi bir rakam tutuyor. limitin 100 tl daha artarsa ram 16gb yapılabilir.
    ya da elindeki e.kartını elden çıkarıp ikinci el rx570 e.kartı bakabilirsin. 600-700 tl gibi bulunabiliyor.

sinerji.gen.tr
    fahişeye fahişe, hırsıza hırsız, ahlaksıza ahlaksız diyemezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

AMD Ryzen 5 2600 3.40 Ghz 19MB AM4
    Gigabyte B450M S2H
    Corsair 8GB Vengeance Lpx Siyah 3000mhz 
    Crucial 240GB BX500
    Dark Spirit Mavi Led Fan USB 3.0 mATX/ATX Mid Tower Kasa

2300 tl gibi bir rakam tutuyor. limitin 100 tl daha artarsa ram 16gb yapılabilir.
    ya da elindeki e.kartını elden çıkarıp ikinci el rx570 e.kartı bakabilirsin. 600-700 tl gibi bulunabiliyor.

sinerji.gen.tr
    Rx570 önermenizin sebebi nedir çünkü önceki sistemimde 950den fazlasıyla memnundum.

2) 450w her secenekte yeterli gelir. Yine de sistemi emanet etmeden once ozelliklerini bilmek gerekir. guc semasini gosteren bir foto atabilirseniz rahat anlasilir. ya da marka-model bilgisi.

3) Darbogaz ne demek arastirmanizi oneririm. Windows'u SSD ye kurarsiniz, bu HDD yi sadece depolama icin kullanirsiniz. Sorun cikartmaz diger parcalardan kismayin.

4) 2200G rahatlikla GTX 950 yi besler. Rahat rahat GTX 1060 bile kullanabilirsiniz. Ozetle ekran kartinizi tam performans rahatca kullanabilirsiniz.

Onerim kasayi biraz daha genis - ferah bir model almaniz yonunde olur. Sonra isinma sikintisi yasayabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: Aus Falcon

Rx570 önermenizin sebebi nedir çünkü önceki sistemimde 950den fazlasıyla memnundum.

Alıntıları Göster
    gtx950 yeterli diyorsan sorun yok. iki kat oyun performansına hayır demezdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

1) Butce varsa tabii ki Ryzen 5 2600 alin.

2) 450w her secenekte yeterli gelir. Yine de sistemi emanet etmeden once ozelliklerini bilmek gerekir. guc semasini gosteren bir foto atabilirseniz rahat anlasilir. ya da marka-model bilgisi.

3) Darbogaz ne demek arastirmanizi oneririm. Windows'u SSD ye kurarsiniz, bu HDD yi sadece depolama icin kullanirsiniz. Sorun cikartmaz diger parcalardan kismayin.

4) 2200G rahatlikla GTX 950 yi besler. Rahat rahat GTX 1060 bile kullanabilirsiniz. Ozetle ekran kartinizi tam performans rahatca kullanabilirsiniz.

Onerim kasayi biraz daha genis - ferah bir model almaniz yonunde olur. Sonra isinma sikintisi yasayabilirsiniz.
    PSU modeli Codegen Mx450 hocam. Darboğazın ne olduğunu izlediğim videoda anlatan kişi darboğazın sadece ekran kartı ve işlemcide olmadığını söyledi isterseniz link atabilirim ama videoda HDD'yi ornek verirken SSD'den bahsetmedi. Dediğiniz gibi windowsu SSD'ye attığımda darboğaz olmayacaksa çok güzel olur gerçekten.

Kasa modeli olarak cylonu seçme sebebim powerın alt kısımda olmasıydı yukarıda arkadaşın önerdiği Dark Spirit modeline bayıldım ama power üstte diye endişelerim var hem toz soğutma bakımından hem de kablonun prize yakınlığı açısından

• forvet09 kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan için yeterli fazla oyun oynamıyorum oynadığım oyunlarda fazla grafik istemiyor zaten.

Ek olarak SSD'de Adata yerine önerdiğiniz Crucial BX500'ü tercih ettim 20 lira 20 liradır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aus Falcon -- 27 Haziran 2019; 11:34:39 >
  • Toplam 2.500 lira tutuyor.

www.sinerji.gen.tr
    AMD Ryzen 5 2600 3.40 Ghz 19MB AM4 12nm ��lemci (Tray Kutusuz)
    https://www.sinerji.gen.tr/amd-ryzen-5-2600-340-ghz-19mb-am4-12nm-islemci-tray-kutusuz-pmu417598

www.sinerji.gen.tr
    MSI B450M PRO-M2 v2 1866mhz-3466mhz(OC) AM4 mATX Anakart
    https://www.sinerji.gen.tr/msi-b450m-pro-m2-v2-1866mhz-3466mhzoc-am4-matx-anakart-pmu417370

www.sinerji.gen.tr
    Corsair 8GB Vengeance Lpx Siyah 3000mhz CL16 DDR4 Ram (CMK8GX4M1D3000C16)
    https://www.sinerji.gen.tr/corsair-8gb-vengeance-lpx-siyah-3000mhz-cl16-ddr4-ram-cmk8gx4m1d3000c16-pmu413133

www.sinerji.gen.tr
    Corsair 240GB Force Series LE200 Okuma 560MB-Yazma 530MB SATA SSD (CSSD-F240GBLE200B)
    https://www.sinerji.gen.tr/corsair-240gb-force-series-le200-okuma-560mb-yazma-530mb-sata-ssd-cssd-f240gble200b-pmu418188

www.sinerji.gen.tr
    Aerocool CS1101 500W USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
    https://www.sinerji.gen.tr/aerocool-cs1101-500w-usb-30-atx-mid-tower-kasa-pmu418091

• Aus Falcon kullanıcısına yanıt
    PSU isinizi gorur, ekran kartini yukselttiginizde onuda yukseltmenizi oneririm ama, ilerisi icin pek umut verici degil.

Darbogaz demek, iliskili sistem bilesenleri sebebi ile bir parcanin %100 performans verememesidir. HDD performansi genel kullaniminiza etki eder ama baska bir parcaya darbogaz yapmaz. Atiyorum oyunlarda yukleme sureleri uzar, copy-paste sureleri uzar, klasor acip kapama hizi farkeder vs. Darbogaz denmez bu yuzden. Darbogaz olmasi icin ornek olarak, islemcinizin gucu yetmedigi icin ekran kartinizin %60-70 kullanim oraninda calismasi durumu gosterilebilir. Sizin durumunuzda ekran kartiniz %100 performans ile calisacaktir, darbogaz yasamazsiniz o yuzden.

Ben de PSU ustte olan modellere cok sicak bakamiyorum acikcasi. Cooler Master urunlerine bakabilirsiniz, simdiye kadar hicbir modelinde sikinti yasamadim, su an da imzamdaki modelini kullaniyorum. Goruntuye onem vermiyorsaniz cok kullanisli kasa.
    Pekala hocam anladım şimdi tam olarak. Kablolamanın düzenli olması dışında görünüşe önem vermiyorum hatta şu RGB kasalar çok çocuksu geliyor tek renk led fanlar cazip görünüyor ancak sizin kasaya baktım satıştan kalkmış ben de birazdan başka kasa araştıracağım.

• Crucial BX500 240 GB SSD - 179 TL
    • DARK N5 kasa - 290 TL
    • Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000 MHz DDR4 - 247
    • Gigabyte B450M - 471 TL
    • AMD Ryzen 5 2600 - 980 TL
    • Codegen MX450 - 0 TL
    • GTX 950 - 0 TL
    • Samsung HD103UJ 1 TB SATA2 - 0 TL

2167 Tl ye olayı kapattım şimdi 2500'e tamamlamak için SATA3 HDD mi alsam yoksa bir 8lik ram daha mı eklesem?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Aus Falcon

Sistemin son hali

• Crucial BX500 240 GB SSD - 179 TL
    • DARK N5 kasa - 290 TL
    • Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000 MHz DDR4 - 247
    • Gigabyte B450M - 471 TL
    • AMD Ryzen 5 2600 - 980 TL
    • Codegen MX450 - 0 TL
    • GTX 950 - 0 TL
    • Samsung HD103UJ 1 TB SATA2 - 0 TL

2167 Tl ye olayı kapattım şimdi 2500'e tamamlamak için SATA3 HDD mi alsam yoksa bir 8lik ram daha mı eklesem?
    işlemciden performans almak için ram takviyesi yapabilirsin. oyunlar 8gb ramden fazlasını yiyebiliyor.

sata2 hdd de okuma yazma çok düşmemiş ise sorun çıkarmadan kullanılabilir.
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Ram'i ciftleyin, 2x8 olsun. Butce artarsa SSD yi 480gb yapabilirsiniz. Sata 3 SSD almak depolama acisindan isinize yarayabilir ama eldeki de ayni islevi gorur, acelesi yok.

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

Almışken ryzen 2600 al bir anlamı olsun. Vatan kdv indirimini bekle ucuza alırsın tabi acelen yoksa
    Bizdehesaplı da 955 TL, ücretsiz kargo.

• Benim athlon X4 860k bile darboğaz yapmıyordu sizin işlemciye asla darboğaz yapmaz

Ryzen 2700 4.0GHZ(OC)/ MSI B450 TOMAHAWK/ 8GB*2 CORSAİR RBG PRO VENGEANCE/ MSİ GTX 1660 Tİ GAMİNG X/ AEROCOLL 800 KASA /JAMESDONKEY 512 GB M2 SSD/ 2*2TB SEAGATE BARRACUDA HDD /750 WATT XİGMATEK MODULER TAURO PSU/AOC 27" C27G1 144 Hz 1080P MONİTÖR

PS4 SLİM/XBOX ONE X
  • Zaten ssd alıyorsunuz, hdd almanıza gerek yok çok da fark etmez hız olarak esksiyle

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.