Şimdi Ara

GTX 850M DDR3 İLE GTX850M DDR5 ARASINDAKİ FPS FARKI? (( ÇÖZÜLDÜ))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 bilgisayar arasında kaldım

MSI GE60 APACHE (link)

ASUS G550JK (link)

Şu ikisi arasındaki fark ekran kartları, GTX850M ddr3 ile ddr5 arasında kaç FPS oynar. ASUS almak istiyorum ddr3 olduğu için çok sorun yaşar mıyım mesela GTA V, Assassin Creed Unity, Far Cry 4 gibi oyunları high'da açar mı ?

BU KONUDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARDAN YARDIM İSTİYORUM.

saygılarla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redshift -- 2 Mart 2015; 17:27:54 >

• aralarında ciddi fark var, ddr5 olanını alın.
  • Buna da bakabilirsiniz fiyatı uygun. http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-ge70-2pc-460xtr-apache-notebook-pmu327738

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler
  • Hocam bildigim kadariyla gddr5 olani daha hizli ancak daha fazla isinma yapiyormus.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpmirza

Hocam bildigim kadariyla gddr5 olani daha hizli ancak daha fazla isinma yapiyormus.

Tam tersi gddr3 bellekler gddr5 e nazaran daha sicak çalişirlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

Arkadaslar, 850M GDDR5, DDR3 ten daha performanslıdır ancak makineyi daha cok ısıtır. Su anda GDDR5 kullanıp throttling e girmeyen yada CPU Turbo Boost ta tıkanmayan makine yok gibi. Dolayisi ise ve basit anlatimla uzun süreli ve stabil calisma icin GTX 850M'i DDR3 ile tercih edin. GDDR5 icin 860M daha iyi bir alternatif olacaktir.

Bu arkadaşın yalancısıyım hocam yazısını görmüştüm o yüzden öyle dedim. Belki doğru söylüyor ancak 850m için geçerli belki de yanlış bilgi sahibi bilemiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hiçbir zaman ddr3 bellekli grafik kartlarına bulaşmayın.O hatayı yaptım 3 sene önce hala pişmanım.
  • Redshift kullanıcısına yanıt
    Gerekli cevaplar verilmiş ancak tecrübeyle sabit bir durumu anlatayım.Eski nesil laptoplarda 4650 diye o zamanın çok güçlü ekran kartları vardır.DDR2 ile DDR3 versiyonları arasındaki fark,Diablo 3'ü ultra oynamak ile oynayamamak arasındaki farka eşittir.Yani ciddi fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 1 Mart 2015; 14:09:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpmirza

quote:

Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

Arkadaslar, 850M GDDR5, DDR3 ten daha performanslıdır ancak makineyi daha cok ısıtır. Su anda GDDR5 kullanıp throttling e girmeyen yada CPU Turbo Boost ta tıkanmayan makine yok gibi. Dolayisi ise ve basit anlatimla uzun süreli ve stabil calisma icin GTX 850M'i DDR3 ile tercih edin. GDDR5 icin 860M daha iyi bir alternatif olacaktir.

Bu arkadaşın yalancısıyım hocam yazısını görmüştüm o yüzden öyle dedim. Belki doğru söylüyor ancak 850m için geçerli belki de yanlış bilgi sahibi bilemiyorum

Kimseyi kırmak istemem ama arkadaş biraz hatalı burada. Ram belleklerin cihazı ısıtması diye birşey söz konusu değildir. Hatta yukarıda yazıldığı gibi gddr5 ler daha düşük voltajda çalıştığı için daha az ısınırlar. Zaten 860m ile gddr5 li 850m arasında gpu saat farkı dışında hiçbir fark yok. İlla bir ısınma durumundan bahsedeceksek gpu su daha daha yüksek frekansta çalışan 860m yapar.

Ben de arkadaşlara katılıyorum. Bu satten sonra gddr3 lü ekran kartı tercih etmek pek mantıklı değil.

• Ddr3 kartlardan uzak durun. Bir de bu nvidia çakallık yapıp tüm alt-orta segment kartları 64 bit yapıyor artık. Bu yüzden bellek bant genişliği aşırı düşük oluyor ve 720p üstünde güncel oyunlarda diz çökmek zorunda kalıyor kartlar. Ayrıca amacın oyun oynamaksa biraz daha paraya kıyıp 860m'li modeller almalısın.

• MSI almaya karar verdim şu sıralar bu fiyat aralığına lenovo y50-70 ler var gtx860m Gddr5li ama lenovodan çok pişman oldum zamanında eski bilgisayarım lenovo y570ti gt555m gddr5 128bit ekran kartı vardı yaklaşık 3 sene önce almıştım 3 sene boyunca bozulmadık yeri kalmadı garantiye verdim daha da bozup gönderdiler en sonda dota2 oynarken bilgisayardan yanık kokusu geldi ve kapandı hala açılmıyor. MSI en mantıklı olanı anlaşılan. ben de ddr5lerin daha az ısındığını duymuştum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.